Päivi Räsäsen tapauksesta on käytävä monipuolista keskustelua

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-10960260

"Pelkään, että poliisitutkinnalla on ollut jäätävä vaikutus kristittyjen keskuudessa. Vaikuttaa siltä, että monet kristityt maassani piileksivät kaapissa nyt, kun homo- ja lesboyhteisö on tullut sieltä ulos, Räsänen sanoo."

En itse ole kristitty, mutta tämä keskustelu on kyllä hyvin tärkeä aihe. Nimeomaan tämä, jos kaiken aikaa korostetaan vaan homoseksuaalisuuden normaaliutta, joutuu pitemmän päälle aivan liian moni mies suoraan sanoen häpeämään omaa heterouttaan. Homoudessa itsessään ei ole mitään väärää, vaan nimenomaan siinä asenteessa, että kaikki ovat vähän "homoja".

Entä nämä syrjäytyneet umpi heterot? Keskustelusta syrjäytyneiden heteromiesten oikeuksista vaietaan yhä enemmän tulevaisuudessa, jos alamme sananvapautta kaventaa sillä, että juridiset toimet uhkaa, jos vähänkin arvostelet jotakn järjestelmää, joka viittaa vaikkapa maahanmuuttajiin tai seksuaalivähemmistöihin ja vaadit, että huomioitaisiin enemmän nimenomaan Suomalaisia syrjäytyneitä hetero miehiä.

Eikös meillä ole sananvapaus ja emmekö me elä moniarvoisessa yhteiskunnassa, jossa arvostella saa, vaikka se ei aina kaikkia miellyttäisikään 100%. Tuossa Päivi Räsäsen kommentissa ei kuitenkaan olla ketään uhkailtu. Selkeä uhkailu ja väkivaltaan kehottaminen on ilman muuta aina tuomittavaa. Mutta kyllä nykyään tulee mietittyä todellakin, missä menee raja, mitä voi sanoa?

Voitte vaikka itse kattoa Minilexin sivuolta, joissa mainitaan tämä, että moniarvoisessa yhteiskunnassa mielipide, joka ei vastaa enemmistön käsityksiä, ei ole automaattisesti rikos. Ja tämä, että ärsyttäviä, mutta asiallisessa sävyssä olevia mielipiteitä on kestettävä.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seksuaalisesta yleissuuntauksesta eroavaa väkeä voi nimittää kansanryhmäksi. Vaatimus, että kansanryhmää tulisi kohdella vähemmin oikeuksin, on lain vastainen eli rikollinen.

    • Ei kukaan pidä heteroutta outona, sairautena, eikä hävettävänä.
      Se on normi.

      • Anonyymi

        Juha Räkänen, kuin Kimi Räikkönen, Sauli Nännistö.... :D


    • Anonyymi

      Miks tutkitaan koska sanomiset ei ole mikään rikos. Kiihottamista kansanryhmää vastaan on mitätön rikos suomessa ja siitä tuskin tulee mitään vankilaa.

    • En tiedä miten heterot suhtautuisivat siihen, jos heidän suuntautumisensa tulkittaisi synniksi? Jos heitä kiellettäisi menemästä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa? Mitä heterot sanoisivat, jos heteroutta aletaan " eheyttää" ? Miten heterot suhtautuisivat siihen, että heitä vaaditaan elämään jonkun ryhmittymän määrittelemällä tavalla, jos he eivät edes usko koko ryhmittymän arvoihin?

      • Anonyymi

        Eiköhän esiavoillinen seksi ole julistettu synniksi raamatussa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän esiavoillinen seksi ole julistettu synniksi raamatussa.

        Onhan se ja moni muukin asia riippuen minkä suunnan edustajalta kysyy.


    • Eikös siellä raamatussa sanottu et "Rakasta lähimmäistäsi kui itseäsi ja tee lähimmäisellesi kui haluaisit ittellesikin tehtävän.."

      Toisaalta siellä oli myös viittausta miesten väliseen seksiin, ku pari (miespuolista) enkeliä oli tullut maan päälle ja lähikylän miehet tulivat paikalle "ryhtyäkseen" heihin. Yksi mies näitä enkeleitä suojeli tarjoten tyttäriään heidän tilalleen.. (paritusta, ihmiskauppaa!)
      Insestiä löytyy myös, tilanteesta kun jollekkin miehelle ei ollut syntynyt perillisiä (poikia) ja ilmeisesti puolisko oli jo kuollut (en muista tarkalleen..) niin tän miehen tyttäret tarjoutuivat seksiin isänsä (!) kanssa ja sit niitä mahdollisia perillisiä synnyttämään...
      Juu, raamatusta löytyy, kaikenlaista kun vain jaksaa penkoa,

    • "En itse ole kristitty, mutta tämä keskustelu on kyllä hyvin tärkeä aihe. Nimeomaan tämä, jos kaiken aikaa korostetaan vaan homoseksuaalisuuden normaaliutta, joutuu pitemmän päälle aivan liian moni mies suoraan sanoen häpeämään omaa heterouttaan. Homoudessa itsessään ei ole mitään väärää, vaan nimenomaan siinä asenteessa, että kaikki ovat vähän "homoja". "

      -Älä suotta häpeä olla hetero.... Jos vastaan sulle ihan rehellisesti, niin kyllähän totuus on edelleen se, että homoja halveksitaan..- jos ei päin naamaa, niin sitten selän takana.. *itun homo ajattelevat ihmiset mielissään näistä poikkeavista yksilöistä.
      Homoutta on kovasti nostettu mediassa tapetille ja kovasti yritetty ajaa siitä yhteiskuntakelpoista vähemmistöjen ryhmää ja voidaan puhua hyväksyvään sävyyn ja ja ja, mutta mutta.......You know.

    • Anonyymi

      Voin kyllä sanoa ja ehkä suosittaakiin urheilulajina: pistooliammunta jonka otin itse lajiksi :D

      On paljon vaativampaa kuin kivääriammunta :D

      Mutta kun mietin asioita, niin onneksi joku Abris ja varmaan muutkin, jotain että tuo tyttö tekee sinulle vain pahoja asioita...jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1640
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      165
      1088
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1057
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      154
      859
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      772
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      729
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      660
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      654
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      630
    Aihe