Aihe

Etäporonhoitaja?

Anonyymi

Voiko poronhoitoa harjoittaa etänä? Voiko esimerkiksi olla helsinkiläinen poronhoitaja? Helsingissä tai sen ympäristössä ei tietääkseni ole poroja, ellei sitten Korkeasaaressa? Jos Korkeasaaressa on poroja, onko niiden hoitaja sitten poronhoitaja?
http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/396_ammatti
"Poronhoitaja hoitaa porotokkaa eli laumaa. Hän merkitsee eläimet, lajittelee niistä myytävät sekä huolehtii eläinten hyvinvoinnista ja ravinnontarpeista. Poronhoitaja tekee työtään Pohjois-Suomen luonnossa, metsissä ja erämaissa, joten hyvät erätaidot ovat välttämättömiä. Poronhoitajaksi ei yleensä erikseen ryhdytä, vaan työhön kasvetaan pienestä pitäen."
"Poronhoitaja tekee työtään Pohjois-Suomen luonnossa" eli Korkeasaaren poronhoitaja ei sitten ole oikea poronhoitaja? Onko hän valeporonhoitaja?

1

<50

  Vastaukset

  • No oikea nimi olisi eläintenhoitaja. Poronhoitajalla on Lynxi ja porotila ja suuret avustukset.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13751
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9682