Maailman parhaat last meal -ribsit

Anonyymi

Tein viikonloppuna 6 kg possun ribsejä seuraavalla ohjeella.

-Snellmannin maatiaispossun isoja lihaisia spare ribsejä (ei nämäkään mitään lihaisia ole vaan ohueksi leikattuja)
-6% suolavedessä yön yli (4 litraa vettä, 240 g suolaa)
-aamulla pintaan ohut sinappikerros ja itse tehty Memphis Dust rub
Ohje linkin takana: https://amazingribs.com/tested-recipes/spice-rubs-and-pastes/meatheads-memphis-dust-rub-recipe
-pellettisavustimeen 105C lämpötilaan 4 tunniksi
-pintaan Kansas City BBQ Sauce itsetehtynä
Ohje linkin takaa: https://amazingribs.com/tested-recipes/barbecue-sauce-recipes/kc-classic-bbq-sauce-recipe
-savustimeen lämmöksi 175C ja 30 min (lämpätilan nousu noin 15 min, 175C:ssa noin 15 min - kastike karamellisoituu)
-pois savustimesta ja hetken jäähdytys, jotta sormin pystyy syömään
-paloittelu

Lopputuloksena mehevät, sopivan savuiset, herkullisen parkin ja smokeringin omaavat ribsit. Vieraiden mielestä kaupallisista ravintoloista ei näin hyviä saa.

24

997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Karmeaa luettavaa. Kuinka joku voikaan pitää sitkeästä ja kuivasta lihasta. Sanoohan vanha viisauskin: joka keitetyn nopeasti kaasulla grillaa, se makean maistaa.

      • Anonyymi

        "Kuinka joku voikaan pitää sitkeästä ja kuivasta lihasta. "

        Kunnon BBQ -savustimella ei tule kuivaa lihaa vaan maailman parasta, mehevintä ja mureinta lihaa. Millään muulla menetelmällä et saa sitkeästä kylkiluurivistä mehevää kuin hitaalla ja matalalla lämmöllä kypsyttämällä BBQ -savustimessa. Pointti on sitkeän lihan sidekudosten eli kollageenin hajottamisesta gelatiiniksi. Keittäminen vie aromit ja nesteen lihasta. Vaikka uitat lihaa kiehuvassa keitinvedessä, siitä tulee lopulta sitkeää ja kuivaa, koska lämpö vaikuttaa keittämisessä liian nopeasti.

        "...se makean maistaa."

        Memphis dust ja BBQ -soosi tuo riittävästi makeutta, joten keittäminen on turhaa.


    • Anonyymi

      Juuri näin! Suomalaiset ovat maailman parasta bbq kansaa. Taitava kokki ensin keittää vedessä ja pinnat kaasugrillissä. Näin syntyy parasta.

    • Anonyymi

      Kaikki kannattaa hankkia tuoreena ja sitten laittaa 10%suolavesi (3 ltr vettä ja 300 g suolaa) anna lihojen olla 2 pv siinä.J os liha on jo suolattu teurstamossa se on aina nitriitti pitoista eli ns. punasuolattua kuin palvikinkku ja jää kovaksi.

    • Anonyymi

      On se niiin vaikeaa, kun ei edes grillata osaa. Lihan suolaus, maustaminen, kypsytys (höyryuuni on paras, vaikka vajakki muuta väittääkin), pinnan tekeminen grillaamalla.
      Mutta jos ei osaa, silloin voi ainakin neuvoa muita miten homma pitäisi tehdä.

      Grillimamma voi tehdä ihan miten haluaa, vai tekeekö hän mitään, puhuu vain?

      • Anonyymi

        "...kypsytys (höyryuuni on paras, vaikka vajakki muuta väittääkin), pinnan tekeminen grillaamalla. "

        Höyryuunissa saat harmaata ja sitkeää lihaa. BBQ -savustuksessa lihaan tulee maukas pinta eli parkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "...kypsytys (höyryuuni on paras, vaikka vajakki muuta väittääkin), pinnan tekeminen grillaamalla. "

        Höyryuunissa saat harmaata ja sitkeää lihaa. BBQ -savustuksessa lihaan tulee maukas pinta eli parkki.

        Asiaakkaat ovat toista mieltä, tulee mehevää ja maukasta lihaa. Grillissa tehdään nätti pinta ja maistuu kerta toisen jälkeen. Nykyajan höyryuuni löytyy liki joka ravintolasta, jos ei löydy niin se on heidän mokansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiaakkaat ovat toista mieltä, tulee mehevää ja maukasta lihaa. Grillissa tehdään nätti pinta ja maistuu kerta toisen jälkeen. Nykyajan höyryuuni löytyy liki joka ravintolasta, jos ei löydy niin se on heidän mokansa.

        Uuh ja ooh. Näin varmaan suomessa einesten ja puolivalmisteiden suurvallassa. Oletko pitkäänkin pitänyt päätäsi höyryuunissa? Savussa tekemällä hitaasti tekemällä on toinen tuote ja varmaan mielestäsi 10 tuhannet jenkki bbq ravintolat ovat ihan väärässä kun eivät ymmärrä kattilasi ja hyöryuunisi paremmuutta? Että maistuu asiakkaille? Jollekin maistuu aina suurinkin shitti. On ihmisiä ja ravintoloita jotka haluavat tehdä oikeata bbq:ta. Get over it.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uuh ja ooh. Näin varmaan suomessa einesten ja puolivalmisteiden suurvallassa. Oletko pitkäänkin pitänyt päätäsi höyryuunissa? Savussa tekemällä hitaasti tekemällä on toinen tuote ja varmaan mielestäsi 10 tuhannet jenkki bbq ravintolat ovat ihan väärässä kun eivät ymmärrä kattilasi ja hyöryuunisi paremmuutta? Että maistuu asiakkaille? Jollekin maistuu aina suurinkin shitti. On ihmisiä ja ravintoloita jotka haluavat tehdä oikeata bbq:ta. Get over it.

        Kannattaa tehdä sitä minkä myy ja mistä asiakkaat pitävät. ns aito bbq on turkasen hidasta ja kallista - ei kannata. Helpommalla pääsee kun tekee hyvää ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. Höyryuuni on aivan ykkönen lihan kypsennyksessä, siitä ei pääse mihinkään. Pinta tehdää grillissä ja homma vaan toimiin.

        Luuletko, että USAssa ei käytetä höyryuunia, sinulla taitaa olla harhakuvitelmia ravintola-alasta.

        The customer is right and pays the bills.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa tehdä sitä minkä myy ja mistä asiakkaat pitävät. ns aito bbq on turkasen hidasta ja kallista - ei kannata. Helpommalla pääsee kun tekee hyvää ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. Höyryuuni on aivan ykkönen lihan kypsennyksessä, siitä ei pääse mihinkään. Pinta tehdää grillissä ja homma vaan toimiin.

        Luuletko, että USAssa ei käytetä höyryuunia, sinulla taitaa olla harhakuvitelmia ravintola-alasta.

        The customer is right and pays the bills.

        "Kannattaa tehdä sitä minkä myy ja mistä asiakkaat pitävät."

        Ihmettelen edelleen sitä, miksi ravintolat eivät myy sitä, mikä ihmisiltä puuttu - aika. Ihmisillä ei ole aikaa savustella ribsejä viittä tuntia, mutta hyvin toimivalle ruokateollisuudelle tämä ei olisi ongelma. Miksi ravintola ei savusta massatuotantona ribsejä ja myy niitä ihmisille, joilla ei ole henkilökohtaisesti aikaa hankkia kallista savustinta ja savustaa perheelleen 2-3 ribsiä per viikonloppu? Ainakin meillä työpaikkaruokala myy usein perjantaisin pulled porkkia, vaikka se todennäköisesti ei ole savustettua, mutta kuitenkin pitkään kypsytettyä ja hyvää. Tässä vaikuttaa kuitenkin suurten valmistuserien edullisuus - teollisuuudella on aikaa ja hyvät prosessit, ihmisillä ei ole. ABC:n ja muiden paskapaikkojen höyryuunit ja "asiakkaan toiveet" on toki eri asia. Suomalaiset eivät edes osaa vaatia parempaa kuin ABC:n paskasti höyrytetyt ruuat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kannattaa tehdä sitä minkä myy ja mistä asiakkaat pitävät."

        Ihmettelen edelleen sitä, miksi ravintolat eivät myy sitä, mikä ihmisiltä puuttu - aika. Ihmisillä ei ole aikaa savustella ribsejä viittä tuntia, mutta hyvin toimivalle ruokateollisuudelle tämä ei olisi ongelma. Miksi ravintola ei savusta massatuotantona ribsejä ja myy niitä ihmisille, joilla ei ole henkilökohtaisesti aikaa hankkia kallista savustinta ja savustaa perheelleen 2-3 ribsiä per viikonloppu? Ainakin meillä työpaikkaruokala myy usein perjantaisin pulled porkkia, vaikka se todennäköisesti ei ole savustettua, mutta kuitenkin pitkään kypsytettyä ja hyvää. Tässä vaikuttaa kuitenkin suurten valmistuserien edullisuus - teollisuuudella on aikaa ja hyvät prosessit, ihmisillä ei ole. ABC:n ja muiden paskapaikkojen höyryuunit ja "asiakkaan toiveet" on toki eri asia. Suomalaiset eivät edes osaa vaatia parempaa kuin ABC:n paskasti höyrytetyt ruuat.

        Kaikki vain eivät halua syödä lihaa jota on käristetty savussa tuntitolkulla, aika vaikea ymmärtää?

        Osa haluaa, että liha on mehukasta, maukasta ja toimivaa, ei liene sekään vaikeaa ymmärtää. ABC:n ruuista sinulla lienee parempi kokemus, minä en ole vielä niin kokeillut heidän valikomiaa,

        Höyryuuni löytyy liki jokaisesta ravintolasta, on vaan niin hyvä laite. Uusissa höyryuunissa on jos minkä sorttista toimintoa. Voin väittää, koska tiedän, höyryuunia käyttävät liki kaikki.

        Höyryuunissa nopeus ei ole tärkein asia, mutta etu sekin, silti siinä voit kypsentää hyvinkin pitkään jos on halua. Kun kosteus pysyy kypsennyksen aikana oikeana, ei liha, kala tai muutkaan tuotteet menetä painostaan läheskään yhtä paljon kuin perinteisessä kiertoilmauunissa tai saati sitten kaasu tai hiiligrillissä.

        Mutta koska et ole kokeillut höyryuunia, älä turhaan parjaa sitä, kysy ammattilaisilta tai lue esitteet netistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki vain eivät halua syödä lihaa jota on käristetty savussa tuntitolkulla, aika vaikea ymmärtää?

        Osa haluaa, että liha on mehukasta, maukasta ja toimivaa, ei liene sekään vaikeaa ymmärtää. ABC:n ruuista sinulla lienee parempi kokemus, minä en ole vielä niin kokeillut heidän valikomiaa,

        Höyryuuni löytyy liki jokaisesta ravintolasta, on vaan niin hyvä laite. Uusissa höyryuunissa on jos minkä sorttista toimintoa. Voin väittää, koska tiedän, höyryuunia käyttävät liki kaikki.

        Höyryuunissa nopeus ei ole tärkein asia, mutta etu sekin, silti siinä voit kypsentää hyvinkin pitkään jos on halua. Kun kosteus pysyy kypsennyksen aikana oikeana, ei liha, kala tai muutkaan tuotteet menetä painostaan läheskään yhtä paljon kuin perinteisessä kiertoilmauunissa tai saati sitten kaasu tai hiiligrillissä.

        Mutta koska et ole kokeillut höyryuunia, älä turhaan parjaa sitä, kysy ammattilaisilta tai lue esitteet netistä.

        ”Kaikki vain eivät halua syödä lihaa jota on käristetty savussa tuntitolkulla, aika vaikea ymmärtää?”

        Edelleen se höyryuuni vaatii myös ”kuivaa” paistamista, jotta Maillardin reaktio mahdollistuu. Tämähän on yksi osa perinteistä grillaamista.

        ”Osa haluaa, että liha on mehukasta, maukasta ja toimivaa, ei liene sekään vaikeaa ymmärtää. ”

        Mehukasta lihaa syntyy puulämmitteisessä uunissa. Höyryuunit on kehitetty nimenomaan tuomaan puulämmitteisen uunin oikea kosteus. Itsellä ainakin 5 tunnin savustuksen jälkeen grilli tihkuu kosteutta, joten sillä ei todellakaan tule mitään kuivaa ja sitkeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki vain eivät halua syödä lihaa jota on käristetty savussa tuntitolkulla, aika vaikea ymmärtää?

        Osa haluaa, että liha on mehukasta, maukasta ja toimivaa, ei liene sekään vaikeaa ymmärtää. ABC:n ruuista sinulla lienee parempi kokemus, minä en ole vielä niin kokeillut heidän valikomiaa,

        Höyryuuni löytyy liki jokaisesta ravintolasta, on vaan niin hyvä laite. Uusissa höyryuunissa on jos minkä sorttista toimintoa. Voin väittää, koska tiedän, höyryuunia käyttävät liki kaikki.

        Höyryuunissa nopeus ei ole tärkein asia, mutta etu sekin, silti siinä voit kypsentää hyvinkin pitkään jos on halua. Kun kosteus pysyy kypsennyksen aikana oikeana, ei liha, kala tai muutkaan tuotteet menetä painostaan läheskään yhtä paljon kuin perinteisessä kiertoilmauunissa tai saati sitten kaasu tai hiiligrillissä.

        Mutta koska et ole kokeillut höyryuunia, älä turhaan parjaa sitä, kysy ammattilaisilta tai lue esitteet netistä.

        ”Kaikki vain eivät halua syödä lihaa jota on käristetty savussa tuntitolkulla, aika vaikea ymmärtää?”

        Ei tietenkään halua. Sitten pitää syödä harmaata keittolihaa tai höyrylihaa. BBQ lihaa halutaan kuitenkin mehukkuuden ja pinnassa olevan parkin vuoksi. Parkki vaatii rubin, savun, kosteuden ja matalan paistolämmön.

        https://www.foodfirefriends.com/bbq-bark/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Kaikki vain eivät halua syödä lihaa jota on käristetty savussa tuntitolkulla, aika vaikea ymmärtää?”

        Ei tietenkään halua. Sitten pitää syödä harmaata keittolihaa tai höyrylihaa. BBQ lihaa halutaan kuitenkin mehukkuuden ja pinnassa olevan parkin vuoksi. Parkki vaatii rubin, savun, kosteuden ja matalan paistolämmön.

        https://www.foodfirefriends.com/bbq-bark/

        Kuinka moni on käyttänyt höyryuunia? Jutuista päätellen aika harva. Makua saadaan maustamisesta ja marinoinnista sekä grillistä kun kypsän lihan pinta tehdään. Ei se ole vaikeata, mutta jos ei osaa niin sitten se on vaikeata.
        Parempaa kypsytystä saa meinaa hakea aika kauan. Harmaat vetiset lihat voi tunkea sinne minne aurinko ei paista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka moni on käyttänyt höyryuunia? Jutuista päätellen aika harva. Makua saadaan maustamisesta ja marinoinnista sekä grillistä kun kypsän lihan pinta tehdään. Ei se ole vaikeata, mutta jos ei osaa niin sitten se on vaikeata.
        Parempaa kypsytystä saa meinaa hakea aika kauan. Harmaat vetiset lihat voi tunkea sinne minne aurinko ei paista.

        "Kuinka moni on käyttänyt höyryuunia? Jutuista päätellen aika harva."

        Olet kyllä melko jääräpäinen idiootti. Tulet meuhkaamaan BBQ ketjuun jostain höyrygrillistä, jolla ei ole mitään tekemistä BBQ:n kanssa. Sitten kitiset, etteivät keskustelijat tunne höyryuunin käyttöä. Tiedätkö mitä? Sinulla on paljon suuremmat puutteet tiedoissasi BBQ:sta kuin joillakin muilla höyryuuneista. Sinuna poistuisin takavasemmalle, ettei enempää tyhmyys ja tietämättömyys paljastu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka moni on käyttänyt höyryuunia? Jutuista päätellen aika harva. Makua saadaan maustamisesta ja marinoinnista sekä grillistä kun kypsän lihan pinta tehdään. Ei se ole vaikeata, mutta jos ei osaa niin sitten se on vaikeata.
        Parempaa kypsytystä saa meinaa hakea aika kauan. Harmaat vetiset lihat voi tunkea sinne minne aurinko ei paista.

        ”Makua saadaan maustamisesta ja marinoinnista sekä grillistä kun kypsän lihan pinta tehdään.”

        Mutta ei savun aromia. BBQ lihaa halutaan mm. savun aromin vuoksi. Höyrytettyjä ja sähkögrillissä aateloituja lihoja on aivan turha myydä BBQ:na. Koita nyt ymmärtää yksinkertainen asia.

        Ihmisen esi-isät ovat kypsentäneet tulella noin 1,8 miljoonaa vuotta. Savun ja kypsyvän lihan himo on meillä lähes geeneissä. Olemme ”aateloineet” lihoja sähkögrillissä tai kaasugrillissä vasta alle 100 vuotta.

        Itse ainakin tykkään savuisesta ruoasta. Esimerkiksi riihiruisjauhoista tehty hapanjuurileipä puulämmitteisessä uunissa paistettuna on aivan loistavaa. Samoin savustettu kala ja liha. Savustettu ja tulella kypsytetty ei ole kitkerää. Oikein savustettaessa ei tule mustaa nokeavaa savua tai kytemällä palavaa valkoista savua. Kunnon savustuksessa savu tuotetaan hapekkaalla, kuumalla liekillä ja on lähes läpinäkyvän sinertävää ja havaitsematonta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuinka moni on käyttänyt höyryuunia? Jutuista päätellen aika harva."

        Olet kyllä melko jääräpäinen idiootti. Tulet meuhkaamaan BBQ ketjuun jostain höyrygrillistä, jolla ei ole mitään tekemistä BBQ:n kanssa. Sitten kitiset, etteivät keskustelijat tunne höyryuunin käyttöä. Tiedätkö mitä? Sinulla on paljon suuremmat puutteet tiedoissasi BBQ:sta kuin joillakin muilla höyryuuneista. Sinuna poistuisin takavasemmalle, ettei enempää tyhmyys ja tietämättömyys paljastu.

        Jos ei osaa niin sitten ei osaa. Tuli keksittiin kivikaudella ja osa jäi myös sinne. Höyry on vain paras kypsennyksessä siitä ei pääse mihinkään . On aivan eri juttu tehdä pihalla ruokaa viidelle kerran viikossa kun ravintolassa viidelle sataa, joka päivä.

        Onneksi on olemassa grillit joilla viimeistely onnistuu hienosti. Hieman suhteellisuutta, kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei osaa niin sitten ei osaa. Tuli keksittiin kivikaudella ja osa jäi myös sinne. Höyry on vain paras kypsennyksessä siitä ei pääse mihinkään . On aivan eri juttu tehdä pihalla ruokaa viidelle kerran viikossa kun ravintolassa viidelle sataa, joka päivä.

        Onneksi on olemassa grillit joilla viimeistely onnistuu hienosti. Hieman suhteellisuutta, kiitos.

        "Jos ei osaa niin sitten ei osaa."

        Trollailet täällä tietämättömyyden antamalla itsevarmuudella. Tämän keskustelualueen nimi on grillaus, ei höyrykeittäminen. Tämän keskustelun avaus on barbequeribsit mahdollisimman tarkkaan alkuperäisiä valmistusohjeita noudattaen (ainoa poikkeus on märkäsuolaus, joka mielestäni antaa tasaisemman suolauksen). Ainoastaan täysidiootti tulee ulisemaan "jos ei osaa niin ei osaa". Oletko sitä mieltä, että esimerkiksi amerikkalaiseen ruokakulttuuriin kuuluva barbeque ja siihen liittyvät traditiot ovat täysin hakoteillä? Heidän pitäisi kuunnella jotain suomalaisen ketjuravintolan höyrykeittäjää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei osaa niin sitten ei osaa. Tuli keksittiin kivikaudella ja osa jäi myös sinne. Höyry on vain paras kypsennyksessä siitä ei pääse mihinkään . On aivan eri juttu tehdä pihalla ruokaa viidelle kerran viikossa kun ravintolassa viidelle sataa, joka päivä.

        Onneksi on olemassa grillit joilla viimeistely onnistuu hienosti. Hieman suhteellisuutta, kiitos.

        "On aivan eri juttu tehdä pihalla ruokaa viidelle kerran viikossa kun ravintolassa viidelle sataa, joka päivä."

        Avaus oli minun yksityisen ihmisen barbequeribsien valmistaminen pienelle porukalle. Sinä tulit pätemään höyrykeittimilläsi tähän ketjuun väittäen, etteivät yksityiset ihmiset onnistuisi barbequessa ensiluokkaisilla välineillä, tähän tapaan aivopiereskelit kontribuutiosi tähän ketjuun: "On se niiin vaikeaa, kun ei edes grillata osaa." Taisi vituttaa höyrykeittäjää, kun avauksessani totesin ystävien mielipiteen olevan se, ettei kaupallisista ravintoloista saa näin hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "On aivan eri juttu tehdä pihalla ruokaa viidelle kerran viikossa kun ravintolassa viidelle sataa, joka päivä."

        Avaus oli minun yksityisen ihmisen barbequeribsien valmistaminen pienelle porukalle. Sinä tulit pätemään höyrykeittimilläsi tähän ketjuun väittäen, etteivät yksityiset ihmiset onnistuisi barbequessa ensiluokkaisilla välineillä, tähän tapaan aivopiereskelit kontribuutiosi tähän ketjuun: "On se niiin vaikeaa, kun ei edes grillata osaa." Taisi vituttaa höyrykeittäjää, kun avauksessani totesin ystävien mielipiteen olevan se, ettei kaupallisista ravintoloista saa näin hyvää.

        Menikö herne nenään? Älä nyt pienistä suutu, jos ei osaa niin sille ei voi mitään.
        Höyryuuneja ja höyry-yhdistelmäuuneja ostavat tällä hetkellä eniten kotitaloudet....se siitä ja jotain muuta joskus.

        Ps en ole ketjuravintolassa töissä, voisit yllättyä jos tietäisit missä olen ja siitä kuinka paljon ihmiset välittävät terveydestään ja siitä, että ruoka on tehty hyvistä aineista ja terveellisellä tavalla sekä maistuu hyvältä.....asiakas on oikeassa kun tulee uudestaan syömään ja on tyytyväinen.

        Voitte jatkaa grillailuja aivan rauhassa, en ole tulossa neuvomaan miten pitää tehdä, kerroin vain vaihtoehdon joka toimii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menikö herne nenään? Älä nyt pienistä suutu, jos ei osaa niin sille ei voi mitään.
        Höyryuuneja ja höyry-yhdistelmäuuneja ostavat tällä hetkellä eniten kotitaloudet....se siitä ja jotain muuta joskus.

        Ps en ole ketjuravintolassa töissä, voisit yllättyä jos tietäisit missä olen ja siitä kuinka paljon ihmiset välittävät terveydestään ja siitä, että ruoka on tehty hyvistä aineista ja terveellisellä tavalla sekä maistuu hyvältä.....asiakas on oikeassa kun tulee uudestaan syömään ja on tyytyväinen.

        Voitte jatkaa grillailuja aivan rauhassa, en ole tulossa neuvomaan miten pitää tehdä, kerroin vain vaihtoehdon joka toimii.

        "...jos ei osaa niin sille ei voi mitään."

        Et ole nähnyt lopputulosta, joten kommenttisi on vain tyhjää länkytystä. Et edes tiedä, minkälaisella BBQ -savustimella nuo on tehty. Et tiedä ylipäätänsä ruoan valmistuksesta mitään, jos tulet länkyttämään grillausketjuun ja tarjoat barbequeen höyrykeitintä.


    • Anonyymi

      Sian kylkiluut on todella parhaita liharuokia. Ei haittaa vaikka niden hinta kaupassa lähenee sisäfilettä. Niissä on sentään sitä maittavaa luuta.

    • Anonyymi

      Eiköhän tästä maailmasta löydy tuhansia parempia ribsireseptejä joten turhaan hekumoit millään "maailman parhaimmalla". Ehkä sinun ja lähipiirisi paras korkeintaan (eli hyvin suppea joukko).

      • Anonyymi

        ”Eiköhän tästä maailmasta löydy tuhansia parempia ribsireseptejä joten turhaan hekumoit millään "maailman parhaimmalla".”

        No tuo on Amazingribs.comin resepti maailman parhaat Last Meal Ribsit. Jos on yleisesti hyvänä pidetty resepti ja sen toistaa huolellisesti niin varmaan tulee hyviä ja lähes maailman parhaita.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    4. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    5. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe