Nyt on konjakin aika

Anonyymi

Nyt on hyvin Niemessä! Saadaan kuin saadaankin uusi koulu, vaikka siitä valitus tehtiinkin heppoisin perustein. Ei kuitenkaan kannata hurrata liian aikaisin, koska vanhan homekoulun tilalle rakennetaan uusi homekoulu. U/M?

41

<50

  Vastaukset

  • Mahtavata ! Eikun mustaa konjakkia lava-auto täyteen ja kylille tarjoamaan kierros! Nyt se alakaa onnen päivät onnellisten Niemessä! Voi sitä viljaa joka koulun käytävät täyttää ja jalkapallo kentällä kirmaa ! Ja sitä iltapelaajien määrää lentopallussa ja salibandyssä! Ja harrastelijat kutovat vääviä yötä päivää.Porsliinia valmistuu niin, että savikiekkona saa huonoimmat vedokset ampua. Kiitos kiitos ja vielä kerran kiitos. Makso mitä makso. Ei me köyhiä olla vaan rinta rottingilla eteenpäin painetaan!

  • Kuinka kauan menee ennen kuin valtio julistaa kriisikunnaksi ja ottaa ohjat käsiin :(

   • Huomenna on valtion budjettiriihi.Huonoahan sieltä luvataan kautta maan.Muut kunnat ja kaupungit supistavat palveluita ja joutuvat irtisanomisiin.Meillä lisätään vaan. Melekonen pelekonen kun porskuttaa vaan eteenpäin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenna on valtion budjettiriihi.Huonoahan sieltä luvataan kautta maan.Muut kunnat ja kaupungit supistavat palveluita ja joutuvat irtisanomisiin.Meillä lisätään vaan. Melekonen pelekonen kun porskuttaa vaan eteenpäin.

    Jos pitäisi määrittää mikä poliittinen puolue Pelkosenniemi olisi, vastaus olisi helppo: SDP


  • Ajan henkeen ja myös Lin (Anderson) henkeen sopii hyviin satsaus opetukseen, makso mitä makso. Kyllä rahaa on meillä kun vaan tahtoa riittää. Ja mitä väliä sillä on, että kunta joutuu kriisikunnaksi, kun uusi koulu kuitenkin pysyy Niemessä. Oikeastaan sitä voisi sanoa juoneksi. Tuntuupa mukavalta olla tuleva opettaja. Jos vaikka hakisin Niemeen, kun kuntaa on siunattu ihanilla ihmisillä ja voi luottaa siihen, että yhteistyö siellä sujuu hyvin. Mutta jotain vikaakin on, koska siellä menee niin hyvin.

   • Kemijärven alaisena kriisikunnaksi jouduttuamme ei meillä enää säilytetä tätä määrää opettajan paikoja.Hah hah.Erityisopetus lähtee heti. Mitä sitä hulluja .Sitäpaitsi rahaa tarvitaan ihan muuallekkin ,kuten esim.hoitohlökunnan tuleviin palkankorotuksiin.
    Mut onhan se kiva tietty laittaa vaikka toimistotiloiksi nuo tuliterät paikat parin vuoden päästä


   • Ei mitään vikaa! Kun vain huolehdimme "heikoimmista", Onnelassa remontti ja nyt jos uusi koulu tulee, on lapset nousseet arvoonsa, heissä on tulevaisuus! Toivottavasti saat tulla tänne sitten opettajaksi meidän tuleville ihanille lapsillemme! Sanotaanhan, että miten huolehdimme heikoimmista, se antaa kasvot arvoillemme ja koko kunnalle! Annamme näin juuret ja siivet lapsille ja nuorille! Veron maksajana tuntuu, että nyt on oikea osoite! Terveydenhoito on myös ensiluokkaista meillä, nyt vain sitä "yhteen hiileen puhaltamista", jota on kovasti toivottu! Myös kunnanjohtaja Päiville kaikki tuki, että hän jaksaa omalta osaltaan tehdä kunnastamme sen , jotta kuuluisi ja näkyisi, niinkuin lauletaan :"Kansa täällä sisukas ja itsepäinen.....täällä hyvä elää on ja joskus kuolla.......kunpa täällä kauan elää sais..."!


   • Mitä opettamaan? Eikai täällä uusia tarvita,entisistäkin vähennetään,koska perheitä on muuttamassa pois työn ja parempien asuntojen perässä,lapset mukanaan.Ja mitä noilla uusilla työntekijöillä, kun ei ne entisetkään tänne verojaan maksa.
    Aivan hölmöläisten hommaa ja vöyhötystä. Palvelut on nyt ok mutta ei ole kauaa,koska pitää tuo kuuden miljoonan lainataakka jollakin maksaa. Millä? Verotuloilla?


  • Ei muuta kuin vanha alakoulun kiinteistö käyttöön. Pikku pintaremontilla toimiva kiinteistö. Luokkia tarpeeksi. Sisäilmaongelmia ei ole kun katsoo sitä käyttöä mikä sillä nyt on. Siellähän on toimistoja kaikenmaailman hippaheikeillä.Remppa ei varmaan viittä miljoonaa maksa. Tulkaa valtuutetut järkiin.

  • Yhteishenkeä tästä kylästä ei löydy, mutta valittajia ja kateellisia, katkeria vinkujia siitäkin edestä.
   Mikään ei ole koskaan hyvin eikä oikein.
   Ne jotka muuttaa pois, ne muutta pois. Mutta uusia tulee kun kunta on vetävä. Muuttoliikettä on ihan joka kunnassa suomessa!
   Pitäisi tehdä kuntaan asukas "siivous" ja nämä kitisijät heivata muualle kokeilemaan, että mahtaako ne asiat muualla olla sen paremmin!
   Jaksetaan keskittää energia ja voima valittamiseen ja todennäköisesti sen konjakin ja kaljan litkimiseen, muttei omaa persettä sen kummemmin mihinkään oikeaan ja järkevään liikutella!
   Toivottavasti uudella kunnanjohtajalla on tarpeeksi munaa..vaikka onkin nainen...pistää tämä kansa ruotuun.
   Ja sinne vain järjestötalolle mukaan toimintaan...vai eikö sitäkään kehtaa valittamisen vievän energian vertaa tehtä?
   Helppohan se on huudella, olisipa hauska nähdä missä jamassa kunta olisi näiden "viisaiden" käsissä.
   Hävetkää aikuiset ihmiset!

   • Kunnan vetovoima on täsmälleen niin suuri kuin sossun jakoherkkyys. Jos saat ilmaista rahaa ja saahan sitä aiknsa, niin kunta on hyvä. Tämäkin hyvä loppuu aikanaan ja uuden kuntalaisen on tultava toimeen by your self. Mikäs siinä jos pysyy rivikansalaisena eikä ala politikoimaan ja päättämään kantaväestön asioista. Huonoja ovat uudisasukkaat päättäjinä. -"Ei meidän kunnassa näin tehty" tai "siellä se eionnistunut mitenkään".
    Tosiasia kuitenkin on, että Niemi kouristelee ja vetää kohta viimeisen henkäyksensä. Kemijärvi nielaisee sen mustaaan aukkoonsa. Kuolinkaavussa ei ole taskuja, on päättäjien johtolause.


   • Missä se järjestötalo on?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missä se järjestötalo on?

    Taitaa olla kysymys JÄRJESTÖTILASTA, se on vanhalla alakoululla yksi entinen luokkahuone, joka on tehty järjestötilaksi, sitä voi varata kunnan teknisestä toimistosta kokoontumispaikaksi eri yhdistykset ja järjestöt ym!


   • Aijaa.Mitäkähän siellä voi tehdä? Eikö se ole homeessa,kun ei kouluksi kelpaa. Onko siellä lastenkerhojakin? Voiko sinne jättää lapset kerhoon ja mennä shoppailemaan pariksi tunniksi ,jaa ei se riitäkkään ku edestakaisiin matkoihin jo menee kaks tuntia .Entä viideksi tunniksi?


   • Mutta haittaako tuo kun se on kylän ja taitaapa olla koko Itä-Lapin ainoa funkkisrakennus. Aikoinaan kävin useinkin siellä kellarissa ja siellä kuljettiin pitkospuita pitkin kun vettä oli puoli metriä. Sitten koulun ympäri kaivettiin salaojat joskun 90-luvulla. Ilmastointi on sitten taas oma juttunsa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aijaa.Mitäkähän siellä voi tehdä? Eikö se ole homeessa,kun ei kouluksi kelpaa. Onko siellä lastenkerhojakin? Voiko sinne jättää lapset kerhoon ja mennä shoppailemaan pariksi tunniksi ,jaa ei se riitäkkään ku edestakaisiin matkoihin jo menee kaks tuntia .Entä viideksi tunniksi?

    Eikö ne penskat pidetä mukana siellä shoppailuilla niin kun muuallakin? Vai lletko sitä sakkia joka hoidattaa penskansa muilla että pääsee itse huvittelemaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aijaa.Mitäkähän siellä voi tehdä? Eikö se ole homeessa,kun ei kouluksi kelpaa. Onko siellä lastenkerhojakin? Voiko sinne jättää lapset kerhoon ja mennä shoppailemaan pariksi tunniksi ,jaa ei se riitäkkään ku edestakaisiin matkoihin jo menee kaks tuntia .Entä viideksi tunniksi?

    Mistä päin rouva on kotoisin?
    En nimittäin tiedä yhtäkään kuntaa jonne muksut voi lykätä oman hurvittelun ajaksi. Olisi kiva tietää missä kunnassa sellainen palvelu löytyy?
    Mahdatko edes tietää mitä shoppailu on?
    Itse olet asuinpaikkasi valinnut, joten turha valittaa välimatkoista. Olet vapaa muuttamaan paikkaan jossa kaikki palvelut on rappustesi edessä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikö ne penskat pidetä mukana siellä shoppailuilla niin kun muuallakin? Vai lletko sitä sakkia joka hoidattaa penskansa muilla että pääsee itse huvittelemaan.

    Näin olen kuullut että se on juuri sitä varten jotta pääsee shoppaileen ,ja tuulettumaan.Eikö se perhetyöntekijä voi siellä hoitaa lapset ? Illalla vois sitte mennä baariin kun oli niin raskasta shoppailla. Kai niitä joku voi pari päivää katsoa ?


  • Kemijärvi on jo kuollut, se ei kahmaise ketään.
   Siellä oltiin tyhmiä, lyhyt näköisiä ja suuruuden hulluja. Ja kuinkas kävi?
   Kuviteltiin olevan isompikin city.
   Vähän samaa koittaa pyhän sakki.
   Luulevat ihan liikoja pyhästä.
   Siinä kun siellä on n.90 000 kävijää, voi vilkaista ylläksen lukua...n.500 000!!!
   Pyhä on pikku sorakivi mistä asukkaat luulee saavansa kuutio kaupalla kultaa.
   Ja ei ne uudet asukkaat sossun rahoilla taida elää? Mitä minä tiedän niin ihan töissä he käy eikä sossun luukulla.
   Mutta kuinka paljon kunnalla on niitä jotka jättää esim.hammaslääri, lääkäri jne...saatavat maksamatta? Olisiko käteinen/kortti heti vastaanotolla oikea tie saamaan ihmiset maksamaan palveluista?
   Ja päiväkoti asiasta. Onkohan päiväkodissa sellaisten lapsia jotka ovat itse päivät kotona? Sellaisethan vie paikan työssäkäyviltä.

   • Kemijärviläiset aina nokka pystyssä ja Pyhästä katheita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kemijärviläiset aina nokka pystyssä ja Pyhästä katheita.

    Nokka pystyssä ne kyllä on, mutta mitään syytä ei ole llla pyhästä kateellinen.


   • Kolarilaiset ymmärtääkin työläisten aseman parantamiseen ja satsanneet päiväkodit matkailukyliin, sitä kautta ylläskin on kehittynyt!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kolarilaiset ymmärtääkin työläisten aseman parantamiseen ja satsanneet päiväkodit matkailukyliin, sitä kautta ylläskin on kehittynyt!

    Puhutaanko pikkusen eri koon kunnasta jo, ja onko vähän tuota välimatkaa enemmän kun pyhän ja kirkonkylän välillä.
    Kyllä on taas nerot kommentoimassa.
    Ja Pyhälle kun ei niitä turisteja ja asukkaita enempää edelleenkään tule vaikka siellä olisi 10 päiväkotia.
    Ei pidä hommata muksuja jos elämä heidän myötä niin paljon vaikeutuu ja lasketaan sen varaan, että kyllä ne muut ne mukelot hoitaa.


   • Mistähän hatusta tuon 90 000 kävijää olet vetänyt? 😂 Jo pyhän kansallispuistossa on ollut itsessään 174 000 kävijää vuonna 2018. Terveisin wikipedia


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistähän hatusta tuon 90 000 kävijää olet vetänyt? 😂 Jo pyhän kansallispuistossa on ollut itsessään 174 000 kävijää vuonna 2018. Terveisin wikipedia

    Wikipediahan se totuuden kertoo.
    Ihan tilastoista mitkä on netistä saatavilla.
    Ja vaikka olisikin tuo jonkun pyhäläisen ilmoittama wikipedia tieto niin kauaksi jää ja tulee jäämään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Wikipediahan se totuuden kertoo.
    Ihan tilastoista mitkä on netistä saatavilla.
    Ja vaikka olisikin tuo jonkun pyhäläisen ilmoittama wikipedia tieto niin kauaksi jää ja tulee jäämään.

    Kerrohan toki tilaston lähde! Oma mielikuvitus ei ole luotettava lähde 😂


   • Anonyymi kirjoitti:

    Wikipediahan se totuuden kertoo.
    Ihan tilastoista mitkä on netistä saatavilla.
    Ja vaikka olisikin tuo jonkun pyhäläisen ilmoittama wikipedia tieto niin kauaksi jää ja tulee jäämään.

    Myös metsähallitus on julkaissut kävijätutkimuksen jossa on mainittuna kyseinen 174 000 kävijää. Murto-osa pyhällä käyneistä käy kansallispuistossa joten todellinen kävijämäärä on lähempänä 350 000 tuhatta kuin 90 000.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kerrohan toki tilaston lähde! Oma mielikuvitus ei ole luotettava lähde 😂

    Ja lukutaito olisi suotavaa. Se näyttää puuttuvan. Lienetkö wikipediankaan oikein lukenut.


  • Jaa...vai saa tänne muuttavat sossun rahoja. Noin kun tunnut asian tietävän niin kerro ihmeessä faktat, että millä perusteella, kuinka paljon, kuinka moni on saanut jne?
   Taisit omasta hatusta lietsoa vihaa muualta muuttavia kohtaan ja kaikki ponnistelu meni by yout self lausahdukseen. On se hyvä että sen verran edes lontoota osaat. Sillä se Pyhä nousee maailman kartalle.
   Jään odottamaan tietoja niin lähdempä ihan by my self ne minulle sossusta kuuluvat rahat hakemaan, kerta tänne muuttavat ne saa.

   • Ja kyllä kirjoitusvirhe tuli. Minä uskallan senkin myöntää. Ollaan me muualta tulleet sitten törky sakkia.


   • Pyhä kyllä nousee ja suurimmalta osalta tai kokonaan on muualta tulleiden ansiota. Mitä tapahtuisi, jos kaikki muualta tulleet lähtisivät Hesasta pois?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pyhä kyllä nousee ja suurimmalta osalta tai kokonaan on muualta tulleiden ansiota. Mitä tapahtuisi, jos kaikki muualta tulleet lähtisivät Hesasta pois?

    Jotain on pielessä, kun maahanmuuttajat ja mustalaiset eivät viihdy Niemessä. Ei vaikuta onnelliselta kunnalta. Ja Pyhälle heillä ei ole haluja eikä työhaluja. Missähän Niemen naisten kutomat sukat nyt lämmittävät?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pyhä kyllä nousee ja suurimmalta osalta tai kokonaan on muualta tulleiden ansiota. Mitä tapahtuisi, jos kaikki muualta tulleet lähtisivät Hesasta pois?

    Ei se nouse kenenkään voimalla!
    Ja jos sinne on suuresta maailmasta tultu niin luulis tietävän ettei päiväkodit ole nenän edessä muuallakaan!
    Ja kenen kustannuksella siellä sitä yritetään epätoivoisesti kehittää? Kunnan kustannuksella, ja itselle otetaan kreditti. Tuollaiset paikat on iät ja ajat olleet tappio paikkoja ja hengissä pysyminen taistoa.
    Näitä on nähty niin monet muut paikat jo ympäri suomea.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei se nouse kenenkään voimalla!
    Ja jos sinne on suuresta maailmasta tultu niin luulis tietävän ettei päiväkodit ole nenän edessä muuallakaan!
    Ja kenen kustannuksella siellä sitä yritetään epätoivoisesti kehittää? Kunnan kustannuksella, ja itselle otetaan kreditti. Tuollaiset paikat on iät ja ajat olleet tappio paikkoja ja hengissä pysyminen taistoa.
    Näitä on nähty niin monet muut paikat jo ympäri suomea.

    Onpa harvinaisen tampio kirjoitus. Ei nää kultakaivosta nokkansa edessä.Voi hyvä sylvi sentään.Pelkosenniemi ei ole mitään ilman tuota kukkulaa. Kyllä Pyhälle oma päiväkoti saadaan,katoppa vaan.Periksi ei anneta tässä asiassa !


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onpa harvinaisen tampio kirjoitus. Ei nää kultakaivosta nokkansa edessä.Voi hyvä sylvi sentään.Pelkosenniemi ei ole mitään ilman tuota kukkulaa. Kyllä Pyhälle oma päiväkoti saadaan,katoppa vaan.Periksi ei anneta tässä asiassa !

    Ei vaan totuus.
    Kultakaivosta siitä ei saa tekemälläkään.
    Se on pyhäläisten omaa harhakuvaa ja toiveajattelua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei vaan totuus.
    Kultakaivosta siitä ei saa tekemälläkään.
    Se on pyhäläisten omaa harhakuvaa ja toiveajattelua.

    Ootko aatellu , että mökkien ja tonttien arvo on jotain ihan muuta Pyhällä kuin esim.Kemijokivarressa? Ja että kiinteistöjen omistajia on ympäri suomen ja ulkomaita myöten. Toisin kuin Kitisen varrella on.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onpa harvinaisen tampio kirjoitus. Ei nää kultakaivosta nokkansa edessä.Voi hyvä sylvi sentään.Pelkosenniemi ei ole mitään ilman tuota kukkulaa. Kyllä Pyhälle oma päiväkoti saadaan,katoppa vaan.Periksi ei anneta tässä asiassa !

    Matkailu ei ole kestävä tulonlähde. Mitä enemmän ilmastonmuutoksesta puhutaan, sen enemmän ihmiset alkavat pysyä paikoillaan. Hyvä näin, palataan perusasioiden äärelle koko maailmassa. Ja löydetään ne elämykset ihan oman kodin ympäristöstä. Pikamatkailu loppuu kymmenen vuoden sisällä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Matkailu ei ole kestävä tulonlähde. Mitä enemmän ilmastonmuutoksesta puhutaan, sen enemmän ihmiset alkavat pysyä paikoillaan. Hyvä näin, palataan perusasioiden äärelle koko maailmassa. Ja löydetään ne elämykset ihan oman kodin ympäristöstä. Pikamatkailu loppuu kymmenen vuoden sisällä.

    Enpä oikein usko. Evoluutiopsykologian mukaan ihmisen tärkein vietti on seksuaalisuus. Se saa kaikki liikkeelle. Oma geeniperimä on saatava siirtymään eteenpäin ja siksi on oltava liikkeellä. Erityisesti naisilla on tässä tärkeä tehtävä. Nainen nimittäin valitsee monista vaihtoehdoista itselleen parhaimman mahdollisen geenistön omaavan siittäjän. Aina kuitenkaan valinta ei johda päätöksen tekemiseen puolisosta, koska jossain voi olla vieläkin parempi. Loputtomasti ei valintaa kannata pitkittää, koska naisen biologinen kello tikittää. Vaikka ihmisen elinikä kasvaakin, niin suvunjatkamiskyky ei.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Matkailu ei ole kestävä tulonlähde. Mitä enemmän ilmastonmuutoksesta puhutaan, sen enemmän ihmiset alkavat pysyä paikoillaan. Hyvä näin, palataan perusasioiden äärelle koko maailmassa. Ja löydetään ne elämykset ihan oman kodin ympäristöstä. Pikamatkailu loppuu kymmenen vuoden sisällä.

    Ei taatusti lopu.Ihminen ei ole tarkoitettu pyörimään ympyrää omissa piireissään kaiken aikaa.Matkailu avartaa näkemystä. Ihminen tarvitsee kokemuksia muualtaki


  • Kuka hullu sinne Pelekosenniemelle mitään rakentaa. Rapajänkkä koko kylä. Kaikki lahoaa ja homehtuu pystyyn ja sen kyllä huomaa. Niemeläiset kitisee, kun huomaavat omaisuutensa olevan arvotonta. Pyhällä sentäs saa omansa pois, jos myyt.

   • Niin näkyy saavan myynnissä olevien asuntojen perusteella. Ei niitä kukaan osta pyhältä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Prinsessa Stephanien Pauline-tyttären bileputki vaati veronsa – paljonkertova kuva!
  • Tavarat varastoon! Sami Hedbergillä ja Saija Tuupasella mystinen muutto – kuva!
  • Miss Suomi 2013 Lotta Hintsan hurja 115km patikointi päättyi sensuelleihin vesileikkeihin - ihanat uimapukukuvat!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   134
   3276
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1321