Rengas hinkkaa, mutta ei ota mihinkään kiinni?

Anonyymi

Onko kellään kokemusta, että renkaasta kuuluu hinkkaava ääni mutta rengas ei todellakaan ota mihinkään kiinni?

Kerran ajoin kaverin perässä, jolla maastopyörä, ilman lokasuojia, ja inhottava hinkkaus ääni kuului. Rengas pyöriessään ei ollut lähelläkään runkoa tai muuta osaa.

Nyt omassa mummopyörässä sama ääni, ja vain ajaessa pyörällä. Ääni kuuluu myös, jos rullaa alamäkeen. Jos pyörän nostaa ilmaan tai kääntää ylösalaisin, niin ääntä ei kuulu, kun renkaita pyörittää.

Inhottavaa kun ei saa edes paikallistettua, tuleeko ääni edestä vai takaa, ja ei ole laittaa testiin toisia vanteita renkaineen.
Pitäis päästä rullien päälle polkemaan, ja kaveri kuuntelemaan, mitä ääni kuuluu, mutta ei varmaan löydy PK-seudulta mistään paikkaa missä tuollaista testata.

4 kommenttia

Vastaukset

  • Usein puunlehti tai jokin muu roska on lokasuojan ja renkaan välissä. Varsinkin syksyisin lehdet tuntuvat jäävän lokasuojaan kiinni.

  • Ei ole roskia tai muita ja vajaa sentti välystä jokapaikkaan.

    Olen heilutellut vanteita, mutta ei ole laakereissa välystä. Ääni kuuluu ainoastaan kun paino pyörän päällä.

  • Jos ääni kuuluukin satulasta. Mulla melkein vastaava tapaus. Pyörä "narisi" aina ajaessa. Moneen kertaan voitelin ketjut , polkimet ym.. eikä ääni loppunut. Kokeile , aja seisaallaan!!!!

  • Minulla on natissut pinnat silloin kun paino päällä. Kun polkupyörää kallisti vasemmalle tai oikealle, niin saattoi kuulua enemmänkin. Kun löysimpiä pinnoja vähän kiristi, niin ongelma hävisi.
    Samalla tarkistus, ettei vanne mene kieroksi eli ei liikaa kiristämistä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.