Aihealueet

Listaukset

  Elävien planeettojen määrä

  Anonyymi

  Kuinka paljon maailman kaikkeudessa on sellaisia planeettoja joissa on samanlaista elämää kuin on meidän maapallolla?

  19

  <50

   Vastaukset

   • Voi olla ettei yhtään. Niitä on joskus voinut olla, mutta kaikissa niissä asujaimet ovat tuhonneet elinympäristönsä jo aikoja sitten.
    Tai savoksi: Suattaahan tuo olla jottei oo ensmäestäkkää vuan suattaahan niitä olla meleko paljonnii.

   • Koska ainakin toistaiseksi tiedämme vain yhden planeetan, jolla on omalähtöistä elämää, on "elämän kaavassa" vielä liikaa tuntemattomia tekijöitä, jotta voisi esittää muuta kuin valistuneita arvauksia.

    Saattaa olla, että he, jotka parhaiten tietäisivät, ovat niitä hiljaisimpia asian suhteen, ja viisasta ehkä niin. ; )

   • Vastausta ei tiedetä. "samanlaista elämää " on hieman epämääräinen käsite, kun maapallollakin on kovin monenlaista. Planeettojen, joilla on samanlasita elämää, lukumäärä ei voi olla suurempi kuin planeettojen, joilla on elämää.

   • Tilastotiede ratkaisee ongelman helposti.
    ...Elikkä, jos yhdellä plannetasta kahdeksasta on elämää, kuten aurinkokunnassamme, voidaa todeta saman nyrkkisäännön pätevän myös muulla maailmankaikkeudessa.
    Voit itse laskea (tai arvioida) maailmankaikkeuden planeettojen määrä ja jakaa se kahdeksalla, siinä vastaus kysymykseesi.

   • Maankaltaisia vesiplaneettoja on varmaankin miljardeja pelkästään linnunradassa.
    Itseään monistavan DNA-molekyylin syntyminen atomeista on kuitenkin niin epätodennäköistä, että kaikki universumin planeetat ovat elottomia. Ainoastaan Maapallolle on sattumalta syntynyt elämää.

    • Ei ole syntynyt sattumalta, vaan Jumala on sen luonut.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Ei ole syntynyt sattumalta, vaan Jumala on sen luonut.

     no kuka sitten loi jumalan?


    • Anonyymi kirjoitti:

     no kuka sitten loi jumalan?

     Minkä takiat luulet jotta Jumalan olisi "joku" luonnut. Ei Jumalaa ole kukaan luonnut. Sehän se tekee Jumalasta Jumalan.


   • Linnuradassa voi olla miljoonia tällaisia, muuta maan kokoisia +-10% vain satoja tuhansia.

   • Niitä 69.

    • Niinhän niitä on ja nuo perhanat sattuvat sijaitsemaan maailmankaikkeuden siinä osassa mistä ei voi saada informaatiota tänne asti.


   • Kaikkeus ei kuinkaan kuulu maailmalle, käyhän kallonkutistajalla välillä. Sitten on helpompi taas pohtia.. Heh.. Poohtia.. Hih

   • Todennäköisyys, että maailmankaikkeudessa on muuallakin elämää on 0.6321205 eli 1-1/e, kun e on Neperin luku.

    • Siis ainakin 63 %. Tuo alaraja perustuu siihen, että Linnunradassa elämää olisi vain yhden tähden yhdellä planeetalla.


   • jep.on uskomatonta että vielä epäillään onko luonamme käyty..maamme on erillään kaukana mutta hyvän matkan päässä auringosta..ilman suojaa kärventyisemme kuin rotat tulipalossa..usa.venäjä..kiina..no kaikki ,tietää ulkopuolisten olon täällä..se ainut totuus että he auttaa,tutkii meitä..elämää on huikea määrä..error..loputon määrä.me
    ihmiset olemme nuoria otuksia..opimme kokoajan ..aika vie..ok

   • Taustamuuttujia sille, että saman tyyppinen elämä kuin maapallolla olisi mahdollista muualla on mahdottomasti ja aika monen muuttujan pitää osua kohdalleen, jotta edellytykset elämälle on olemassa. Kuitenkin ihan ensin ihmisen pitäisi kyetä selvittämään miten elämä ylipäänsä saa alkunsa. Syntyykö elämä helposti ja kykeneekö se sopeutumaan vaihteleviin olosuhteisiin.

    Nythän me tiedämme varmasti ainoastaan sen, että maapallolla on elämää. Mitään keinoa ei näillä tiedoilla ole tietää onko elämää muualla.

    Haasteena on myös se, mitä elämä ja olemassaolo todellisuudessa on. Olemmeko tehneet alkuunsakaan oikeita havaintoja.

    • Nykyihmisen älykkyys ja käsityskyky ei riitä selvittämään elämän tuloa maahan. "Nythän me tiedämme varmasti ainoastaan sen, että maapallolla on elämää. Mitään keinoa ei näillä tiedoilla ole tietää onko elämää muualla."

     Tuo kertonee jotakin asiasta.


   • Niillä kaikilla on kaltaisemme ikävän ongelmat, myönnettäköön nyt sitten vihdoin aivan täysin globaalisesti.

   • ... ja kopiona esiintyvän keskustelun aiempi versio.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    175
    8628
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    113
    3928
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    146
    2899
   4. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    115
    2171
   5. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    77
    1849