Miten pukeutua puolimaraton kisaan +12 ja vesisade

Anonyymi

Mitä kannattaa laittaa päälle? Tavoite koittaa jaksaa juosta koko matka noin 1.50 aikaan ta alle. Luvattu vesisadetta ja lämpöä noin 12 astetta, ehkä tuultakin. Ite oon aatellut lyhythihaista ja shortseja, mutta vaikuttaako tuo kylmyys jotenkin sitten vai onko tuo puolimara kuitenkin niin lyhyt, että menee vaikka munasiltaan?

3

<50

Vastaukset

  • Riippuu täysin henkilön kylmänkesto-ominaisuuksista. Jos lihakset ei kramppaa, tuollakin asusteella pärjää. Viime vuonna Pirkan Hölkän lähdössä oli n. 4 astetta lämmintä ja silti porukassa oli sortsimiehiä. Itsellä raja menee näin syksyllä jossain juuri tuon 12-14 asteen välillä, jolloin laitan jo pitkät housut kisaankin jalkaan. Muuten alkaa puskemaan nesteitä verisuonten supistumisen takia ulos ja tulee pakollinen puskakäynti.

  • Laittaisin sormikkaat lähtiessä. Itsellä lentäisi roskiin n. 7km kohdilla, mutta kuka mitenkin. Sateella 1/2 pituiset trikoot. Samoten paita saisi sateella olla tyköistuva, ehkä T-mallinen. Viivalle pitkässä lämppäpaidassa, jonka hylkää juuri ennen paukkua. Siinä mun resepti ko. keliin. Jis mahdollista valita, niin kengät mahdollisimman vettä imemättömät. Samoten sukat, pituus lyhyt.

  • Olen sen verran pedantti, että teen joka kisasta lyhyet muistiinpanot, sisältäen tiedon lämpötilasta, kelistä ja varusteista ja oliko ne sopivat. Siitä on kertynyt vuosien mittaan iso määrä kokemusperäistä tietoa, jonka perusteella tulee nykyään hyvin harvoin huteja vaatetuksen suhteen. Etenkin kun pitkiä polkukisoja juoksee, siellä tulee äitiä ikävä, jos on ihan väärissä kamppeissa liikkeellä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.