Teen harvoin pullaa, varmaan siksi, ettei se yleensä onnistu. Miten esim. tietää, milloin maito on kädenlämpöistä tai 42 astetta kuivahiivan tapauksessa ? Ei meinaa koskaan kohota kunnolla. Tai sitten jauhojen määrä ? Jauhopussin ohjeen mukaan kun tekee, niin tulee kovia pullia ja jos laittaa vähemmän jauhoja, ei taikinaa saa millään leivottua ja joutuu lisäämään jauhoja, jolloin tulee taas kovia pullia !
Pullasta tykkään, mutta olisi kiva osata tehdä sitä hyvin. Kiitos, jos joku jaksaa antaa vinkkejä em. asioiden suhteen ja muutenkin !
Pullan leipominen
5
186
Vastaukset
- Anonyymi
Mikään ei voita tuoreen pullan tuoksua ja makua! Olen leiponut sitä kymmeniä vuosia enkä osaa vieläkään letittää pitkoa neljällä, mutta on yritän edelleen...
Vehnäjauhopussin kyljessä on kyllä yleensä aina hyvä ohje. Kuivahiivaa käytettäessä täytyy nesteen olla reilusti kädenlämpöistä ja kokeilemalla sen huomaa. Käden lämpötilahan on noin 37 astetta. Huomaa, että taikinaan lisättävät vehnäjauhot, kananmuna ym. jäähdyttävät nestettä, koska ne ovat huoneenlämpöisiä. Itse laitan nykyään aina valmiin taikinakulhon tiskialtaaseen, johon olen laskenut viitisen senttiä kuumaa vettä jotta taikinan kohoaminen lähtee hyvin käyntiin. Annan kohota reilun puoli tuntia, leivon ja annan vielä kohota vartin verran pellillä. Pullat voi laittaa paistumaan uuniin jo ennen kuin uuni on lämmennyt tarpeeksi, koska hiiva tykkää siitä.
Toivon, että onnistut etkä lannistu! Pullataikinasta on kätevä paistaa myös munkkirinkilöitä. - Anonyymi
Tee taikinasta enemmin hiukan tarttuvaa kuin kovaa, koska kun otat taikinan kulhosta leivinpöydälle siinä on hyvä laittaa kourallinen jauhoja ja vaivata. Näin saat kohoavia ja maistuvaa pullaa.
- Anonyymi
Jos tavallinen pullataikinan teko ei oikein natsaa, mikset tekisi Neidon rintoja eli Tuovinvehnäset taikinaa on hyvää ja onnistuu aina.
Löytynee netistä, on ainaskin ollut. - Anonyymi
Käden lämpöinen 38-astetta ,älä käytä kananmunaa,koska se kovettaa ,vaivaa taikinaa käsin,ainakin n.15-20 minsaa.Taikina ohjeessa on 2:n desin sokeri ohje ,puolita se!Leivinliinan alle ,vedottamaan,ja hieman lämpöiseen..esim. hellan viereen n. 45-minsaa..koklaa!
- Anonyymi
Huomiothan että mitatessasi jauhoja, mitassa pitää olla tasan, ei kukkurara mittoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mihin kaikkeen sinä ihastuit hänessä
Mikä oli se asia mikä vei jalat altasi? ❤️ Oliko jotain erityistä tilannetta vai tunne? Kenties monen sattuman summa? Ai908416Persut: haluamme lisää veroja!
Lisää lisää veroja huutaa persukuoro. Veroila Suomi nousuun! "Uusi matkailuvero eli matkailijamaksu peritään esimerki424738Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.
https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.414391Jos samassa autossa istuu romani, somali ja venäläinen, kuka ajaa?
Arvioiden mukaan romanit lähtivät noin 1000-luvulla liikkeelle pohjois-Intiasta. Nyt 1000 vuotta myöhemmin he ovat levit452615Numero josta kaivattusi tulee mieleen
Onko jokin numero joka yhdistää teidät jotenkin? Älä laita puhelinnumeroa.981478- 401296
Tämmönen höpsö
Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress441246Heräsin taas sinä mielessä
Miten voi haluta toista näin paljon? 😳 Kyllä meillä on muutenkin hyvä yhteys. Ehkä se tekee myös tästä niin voimakkaan?641152Jorman paluu sodasta Lieksaan oli katkera
Jorma Karhunen astui Lieksan asemalle. Aurinko paistoi, mutta Jorman maailma oli sumuinen. Takana oli se helvetti, jota391150Kannattaa toimia yleisesti ottaen
Ajoissa. Vaikka miten paljon haluan ja tunnen, olen löytänyt nyt elämääni jotain uutta ja se todennäköisesti edistyy, jo1671090