Teen harvoin pullaa, varmaan siksi, ettei se yleensä onnistu. Miten esim. tietää, milloin maito on kädenlämpöistä tai 42 astetta kuivahiivan tapauksessa ? Ei meinaa koskaan kohota kunnolla. Tai sitten jauhojen määrä ? Jauhopussin ohjeen mukaan kun tekee, niin tulee kovia pullia ja jos laittaa vähemmän jauhoja, ei taikinaa saa millään leivottua ja joutuu lisäämään jauhoja, jolloin tulee taas kovia pullia !
Pullasta tykkään, mutta olisi kiva osata tehdä sitä hyvin. Kiitos, jos joku jaksaa antaa vinkkejä em. asioiden suhteen ja muutenkin !
Pullan leipominen
5
204
Vastaukset
- Anonyymi
Mikään ei voita tuoreen pullan tuoksua ja makua! Olen leiponut sitä kymmeniä vuosia enkä osaa vieläkään letittää pitkoa neljällä, mutta on yritän edelleen...
Vehnäjauhopussin kyljessä on kyllä yleensä aina hyvä ohje. Kuivahiivaa käytettäessä täytyy nesteen olla reilusti kädenlämpöistä ja kokeilemalla sen huomaa. Käden lämpötilahan on noin 37 astetta. Huomaa, että taikinaan lisättävät vehnäjauhot, kananmuna ym. jäähdyttävät nestettä, koska ne ovat huoneenlämpöisiä. Itse laitan nykyään aina valmiin taikinakulhon tiskialtaaseen, johon olen laskenut viitisen senttiä kuumaa vettä jotta taikinan kohoaminen lähtee hyvin käyntiin. Annan kohota reilun puoli tuntia, leivon ja annan vielä kohota vartin verran pellillä. Pullat voi laittaa paistumaan uuniin jo ennen kuin uuni on lämmennyt tarpeeksi, koska hiiva tykkää siitä.
Toivon, että onnistut etkä lannistu! Pullataikinasta on kätevä paistaa myös munkkirinkilöitä. - Anonyymi
Tee taikinasta enemmin hiukan tarttuvaa kuin kovaa, koska kun otat taikinan kulhosta leivinpöydälle siinä on hyvä laittaa kourallinen jauhoja ja vaivata. Näin saat kohoavia ja maistuvaa pullaa.
- Anonyymi
Jos tavallinen pullataikinan teko ei oikein natsaa, mikset tekisi Neidon rintoja eli Tuovinvehnäset taikinaa on hyvää ja onnistuu aina.
Löytynee netistä, on ainaskin ollut. - Anonyymi
Käden lämpöinen 38-astetta ,älä käytä kananmunaa,koska se kovettaa ,vaivaa taikinaa käsin,ainakin n.15-20 minsaa.Taikina ohjeessa on 2:n desin sokeri ohje ,puolita se!Leivinliinan alle ,vedottamaan,ja hieman lämpöiseen..esim. hellan viereen n. 45-minsaa..koklaa!
- Anonyymi
Huomiothan että mitatessasi jauhoja, mitassa pitää olla tasan, ei kukkurara mittoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen markka otettiin käyttöön vuonna 1860
Suomi käytti vuoteen 1840 asti rahayksikkönään rinnakkain Ruotsin riikintaalareita ja Venäjän ruplaa. Tämän jälkeen oli439698Kaivatullesi viesti ensi vuoteen?
Kerro meneekö naiselle vai miehelle ja vähintään yksi tunniste, esim. kirjain.714995"Mä elän vieläkin"
Ikurin turbiini vetäisi taannoin lainabiisin Topin (RIP också) ja kumppaneiden kanssa. Toivottavasti on yläkerrassa kunn594327Pate Mustajärvi on kuollut
Ihan pari tuntia sitten. Että sellaista. https://www.is.fi/viihde/art-2000011715177.html1372856Yksityinen sektori aiheuttanut Suomen taantuman
Investointien sijasta nostaneet voitot osinkoina omistajille. Ehdotan korjausliikkeenä yksityisen sektorin sosialisoimi1372669Nyt Yle otti silmätikukseen sisäministeri Rantasen
Aivan erinomaista työtä tehnyt sisäministeri Mari Rantanen on saanut paljon aikaiseksi. Maahanmuuttoon ja maahanmuuttaji1762489Miten ikinä kelpaisin sulle
Sinä saat niiltä muilta naisilta paljon enemmän, mitä minulta... Tai mihin minä olisin valmis. Enkä edes olisi niin tait261875- 201637
Edes vitamiinit eivät taanneet loputonta elämää
Nimittäin niistä rahaa itselleen taikonut tohtori siirtyi tuonpuoleiseen.361540Älä nyt ainakaan pelkää
että enää yritän lähelle. Kyllähän toisen rajoja on kunnioitettava. Olen ymmärtänyt täysin, että en kiinnosta sillä tava72990