Teen harvoin pullaa, varmaan siksi, ettei se yleensä onnistu. Miten esim. tietää, milloin maito on kädenlämpöistä tai 42 astetta kuivahiivan tapauksessa ? Ei meinaa koskaan kohota kunnolla. Tai sitten jauhojen määrä ? Jauhopussin ohjeen mukaan kun tekee, niin tulee kovia pullia ja jos laittaa vähemmän jauhoja, ei taikinaa saa millään leivottua ja joutuu lisäämään jauhoja, jolloin tulee taas kovia pullia !
Pullasta tykkään, mutta olisi kiva osata tehdä sitä hyvin. Kiitos, jos joku jaksaa antaa vinkkejä em. asioiden suhteen ja muutenkin !
Pullan leipominen
5
200
Vastaukset
- Anonyymi
Mikään ei voita tuoreen pullan tuoksua ja makua! Olen leiponut sitä kymmeniä vuosia enkä osaa vieläkään letittää pitkoa neljällä, mutta on yritän edelleen...
Vehnäjauhopussin kyljessä on kyllä yleensä aina hyvä ohje. Kuivahiivaa käytettäessä täytyy nesteen olla reilusti kädenlämpöistä ja kokeilemalla sen huomaa. Käden lämpötilahan on noin 37 astetta. Huomaa, että taikinaan lisättävät vehnäjauhot, kananmuna ym. jäähdyttävät nestettä, koska ne ovat huoneenlämpöisiä. Itse laitan nykyään aina valmiin taikinakulhon tiskialtaaseen, johon olen laskenut viitisen senttiä kuumaa vettä jotta taikinan kohoaminen lähtee hyvin käyntiin. Annan kohota reilun puoli tuntia, leivon ja annan vielä kohota vartin verran pellillä. Pullat voi laittaa paistumaan uuniin jo ennen kuin uuni on lämmennyt tarpeeksi, koska hiiva tykkää siitä.
Toivon, että onnistut etkä lannistu! Pullataikinasta on kätevä paistaa myös munkkirinkilöitä. - Anonyymi
Tee taikinasta enemmin hiukan tarttuvaa kuin kovaa, koska kun otat taikinan kulhosta leivinpöydälle siinä on hyvä laittaa kourallinen jauhoja ja vaivata. Näin saat kohoavia ja maistuvaa pullaa.
- Anonyymi
Jos tavallinen pullataikinan teko ei oikein natsaa, mikset tekisi Neidon rintoja eli Tuovinvehnäset taikinaa on hyvää ja onnistuu aina.
Löytynee netistä, on ainaskin ollut. - Anonyymi
Käden lämpöinen 38-astetta ,älä käytä kananmunaa,koska se kovettaa ,vaivaa taikinaa käsin,ainakin n.15-20 minsaa.Taikina ohjeessa on 2:n desin sokeri ohje ,puolita se!Leivinliinan alle ,vedottamaan,ja hieman lämpöiseen..esim. hellan viereen n. 45-minsaa..koklaa!
- Anonyymi
Huomiothan että mitatessasi jauhoja, mitassa pitää olla tasan, ei kukkurara mittoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Vassarit kummittelee pääni sisällä joulunakin
Hetki sitten alkoi punakapina. Joulupäivään mennessä ollaan jo Lindtmanin nuoruusvuosien näytelmäkerhossa. Tapaninpäivän502642Oho, köyhyys väheni Marinin hallituskaudella
👋💥🤕 Tuonkin Marinin hallitus sössi --- Vuosien 2019–2023 sosiaaliturva- ja verotusperusteiden muutokset suhteessa h732241Kylläpä asiat onkin nyt hyvin verrattuna Sannan aikaan
Sannan aikana aähkön alv oli 10%, nyt 25,5%. Ajatelkaa nytkin pörssisähkö on ilmaista, keskellä talvea! Bensan hinta on31641En tiedä mitä olet mulle
Rakkauteni,ihastukseni,pakkomielteeni,mitä lie. Jokatapauksessa ajattelen sinua päivittäin lämmöllä ja haluan toivottaa491106On mullakin
Sua ikävä. En vain pysty siihen mitä toivot. Siksi toivon joskus että voisin vain olla hetken lähelläsi49947Ukrainan raukkamainen isku Moskovaan.
Pitikö isku tehdä juuri jouluna.Siinä saattoi jäädä joku lapsi isättömäksi.Kyseessä ei edes sotilaskohde.280944- 68829
- 15824
Ikävä edelleen sinua
Tänään tunnen sen vahvasti. Kaipaan sinua elämääni. En haluaisi heittää hukkaan sitä mitä meillä oli, mutta ollaan aja19759Sekaisin ihastuksesta
Oletko mennyt joskus sekaisin ihastuksesta? Miten se on näkynyt, tuntunut tai saanut sinut käyttäytymään? Onko jotain, m54741