Pullan leipominen

Anonyymi

Teen harvoin pullaa, varmaan siksi, ettei se yleensä onnistu. Miten esim. tietää, milloin maito on kädenlämpöistä tai + 42 astetta kuivahiivan tapauksessa ? Ei meinaa koskaan kohota kunnolla. Tai sitten jauhojen määrä ? Jauhopussin ohjeen mukaan kun tekee, niin tulee kovia pullia ja jos laittaa vähemmän jauhoja, ei taikinaa saa millään leivottua ja joutuu lisäämään jauhoja, jolloin tulee taas kovia pullia !

Pullasta tykkään, mutta olisi kiva osata tehdä sitä hyvin. Kiitos, jos joku jaksaa antaa vinkkejä em. asioiden suhteen ja muutenkin !

5

51

  Vastaukset

  • Mikään ei voita tuoreen pullan tuoksua ja makua! Olen leiponut sitä kymmeniä vuosia enkä osaa vieläkään letittää pitkoa neljällä, mutta on yritän edelleen...
   Vehnäjauhopussin kyljessä on kyllä yleensä aina hyvä ohje. Kuivahiivaa käytettäessä täytyy nesteen olla reilusti kädenlämpöistä ja kokeilemalla sen huomaa. Käden lämpötilahan on noin 37 astetta. Huomaa, että taikinaan lisättävät vehnäjauhot, kananmuna ym. jäähdyttävät nestettä, koska ne ovat huoneenlämpöisiä. Itse laitan nykyään aina valmiin taikinakulhon tiskialtaaseen, johon olen laskenut viitisen senttiä kuumaa vettä jotta taikinan kohoaminen lähtee hyvin käyntiin. Annan kohota reilun puoli tuntia, leivon ja annan vielä kohota vartin verran pellillä. Pullat voi laittaa paistumaan uuniin jo ennen kuin uuni on lämmennyt tarpeeksi, koska hiiva tykkää siitä.
   Toivon, että onnistut etkä lannistu! Pullataikinasta on kätevä paistaa myös munkkirinkilöitä.

  • Tee taikinasta enemmin hiukan tarttuvaa kuin kovaa, koska kun otat taikinan kulhosta leivinpöydälle siinä on hyvä laittaa kourallinen jauhoja ja vaivata. Näin saat kohoavia ja maistuvaa pullaa.

  • Jos tavallinen pullataikinan teko ei oikein natsaa, mikset tekisi Neidon rintoja eli Tuovinvehnäset taikinaa on hyvää ja onnistuu aina.

   Löytynee netistä, on ainaskin ollut.

  • Käden lämpöinen 38-astetta ,älä käytä kananmunaa,koska se kovettaa ,vaivaa taikinaa käsin,ainakin n.15-20 minsaa.Taikina ohjeessa on 2:n desin sokeri ohje ,puolita se!Leivinliinan alle ,vedottamaan,ja hieman lämpöiseen..esim. hellan viereen n. 45-minsaa..koklaa!

  • Huomiothan että mitatessasi jauhoja, mitassa pitää olla tasan, ei kukkurara mittoja.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   186
   4566
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2267