Suomalaisten kootut selitykset Dohasta, top 10 - ehdottakaa tähän!

Anonyymi

Toistaiseksi vasta muutama laji on kisattu ja tulos selitelty, mutta ykkössijalla tällä hetkellä on mielestäni se, että estejuoksussa este oli kymmenen senttiä väärässä kohdassa. Jokakertainen nesteen imeytymisselitys kuultiin myös heti ensimmäisenä kisapäivänä. Jatkakaa listaa, joka päivä kisojen aikana tulee uusia kekseliäitä tulosten selittelyjä!

8

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eihän se ole urheilijoitten vika että on lähetetty kisoihin joidenkin kyläkilpailujen perusteella. Kyllä tulosrajat pitäis saada aikaan esim. Timanttiliigan kisoissa. Ja olosuhteet sitten, on kai Dohassa ollut samat lämpötilat ainakin viimmeset 10000 vuotta, ei pitäis tulla yllärinä kenellekään. Joskus on liian kylmä, liian kuuma, sataa tai tuulee vastaan tai liikaa eteen, tasan ei käy milloinkaan....

    • Anonyymi

      Pahoittelut jos jostakuta tuntuu, että tämä olisi ilkeilyä, en kuitenkaan kirjoita tätä loukkaamistarkoituksessa.

      Jelena Gadžijevna Isinbajeva: 174cm ja 65kg, painoindeksi 21,5 ja kuvan mukaan Jelena on ääri-timmissä kunnossa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jelena_Isinbajeva

      Wilma Murto: 182cm ja 68kg. Painoindeksi (20,5) siis pienempi kuin Isinbajevalla (!?!): https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005975598.html

      Wilma Murto ei ole kunnossa ja jo ulkoinen habitus sen kertoo. Jostain syystä hänen ilmoittamillaan senteillä ja kiloilla hän olisi painoindeksin osalta Isinbajevaa tiukemmassa kunnossa. Vaan kun ei ole, ja jokin asiassa ei selvästi täsmää, kilot, sentit ja valokuvat ovat keskenään selkeästi ristiriidassa? Hienosti kehittynyt Taika Koilahti kertoo TS haastattelussa vasta taannoin oppineensa, mitä "urheilijan elämä" tarkoittaa siellä ratojen ulkopuolella. Olisikos pienen konsultaation paikka tämän asian osalta Wilma Murrolla.

      https://www.ts.fi/tstv/1074830239/Pituushyppaaja Taika Koilahti valmistautuu MMkisoihin

      • Anonyymi

        Pakko huomauttaa, että tiedot ja kuvat voivat hyvinkin pitää paikkansa. Esim. Kehonrakennuksessa tämä asia ilmenee hyvin... toisilla saattaa näkyä lihassäikeet jo n. 10 rasvoissa ja toisilla ei...


    • Anonyymi

      Suomalaisten onnettomalle tasolle urheilussa on vain yksi selitys. Suomalaiset (nykysellaiset) ovat mukavuudenhaluisia minäminä-ihmisiä, jotka eivät halua eivätkä pysty puristamaan itsestään sellaista fyysistä ja psyykkistä ponnistusta, mitä huippu-urheilussa menestymiseen tarvitaan. Jos ei kestä pahanolon tunnetta ja kipua jo harjoituksissa kilpailuista puhumattakaan, ja erityislahjakkuutta ei ole, niin turha yrittää huipulle.
      Se on kaikki korvien välistä kiinni. Suomalaisilta puuttuu kyllä ominaisuuksiakin, jotka helppo elämä on muutamassa vuosikymmenessä vienyt, mutta ennen kaikkea suomalaisilta puuttuu SISUA ja päättäväisyyttä, muusta ei ole kyse.

      • Anonyymi

        Osin samaa mieltä! Epämukavuusalueelle meneminen on yleensä kehittymisen ehto, mutta valmennusosaamisen tasossakin on petrattavaa. Osa kyvyistä valuu hukkaan koska "mentori" puuttuu. Urheilija, vaikka treenaisikin kovaa, treenaa vääriä asioita.

        Plus tietty osan maan pienestä lahjakkuuspotentiaalista vie täysin älytön laji, pesäpallo, jota esim koulujen liikuntatunneilla on paljon, mutta jota ei pelata missään muualla kuin Suomessa.


      • Anonyymi

        Suomalaisnuoret kantaa huolta ympäristötalkoista ja pinnaavat liikuntatunneilta päästäkseen viikonlopun viettoon ilmastolakkojen kautta.

        Ruotsissa tähän on valjastettu yksi 16 v. tyttö.


    • Anonyymi

      Plus Suomi on väkiluvultaan pienenpieni maa, ehkä jos kisamenestys suhteutettaisiin aina kyseisen maan väkilukuun niin se saattaisi selittää osan. Mutta vain osan, esimerkiksi Jamaikan väkiluku on alle kolme miljoonaa, Trinidad&Tobagon alle kaksi miljoonaa ja pikamatkoilla mitalikolmikossa on aina ainakin yksi jommankumman maan edustaja sekä miehissä että naisissa.

    • Anonyymi

      Ratkaisuehdotus: Lopetetaan nämä kansalliset ja perustetaan skandinaaviset urheilujoukot saman lipun alle; Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja otetaan ne Islantilaisetkin mukaan, niillähän on hyvät jalkapalloilijat. Tämä Stålkin on jo valmiiksi puoliksi suomalainen:). Etenkin suomalaisten itsetunto ehkä kohenesi tätä kautta ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1812
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1245
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      261
      935
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe