Sivustaseuraaja mietteitä

Anonyymi

Mielenkiinnolla olen seurannut tätä teidän Pelkosenniemeläisten taistelua. Kumpikohan voittaa, pyhä vai niemi? Vai onko molemmat häviäjiä? Pitäiskö laittaa veto pystyyn!

En ole missään kunnassa nähnyt tai kuullut tämmöstä meininkiä missä joka toinen kuntalainen yrittää olla päättäjänä päättäjien paikalla ja hämmentää soppaa omaksi hyväkseen.

Yleensä päättäjille annetaan työrauha hoitaa se työnsä. Uskon, että ne päättäjät katsovat asioita kuitenkin laajemmin kuin joku perheen äiti Pyhätunturin juurella. Omaan napaan se tuijottaa, ei kykene näkemään kokonaisuutta. Eikä pidemmälle.

Kuulostaa siltä, että neuvojia siellä riittää ja aina on niitä jotka tekis asiat paremmin. Miksi he eivät ole päättäjinä? Sitä ihmettelen tässä teidän kunnassa. Jos he ovat niin tietäviä ja hyviä niin miksi eivät ole menneet ehdolle vaaleihin?

Se minua mietityttää, että asuuko siellä Pyhällä muita kuin lapsiperheitä? Onko näille muille mitään palveluja siellä? Kuinka pärjää vanhukset ym?

19

472

  Vastaukset

  • Lainaan tässä erästä kuntamme päättäjää vuosikymmenten takaa.
   "Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa. Jos tässä nyt kukaan nauraa".
   Kuka viimeksi nauraa?

   • Sivusta seuraajana ihmettelen, että tässä tilanteessa ei katsottu lasten etua ja heidän luottamusta tulevaan! Ihmetyttää tämä valinta koulun opettajaksi! Olisi varmasti pitänyt tässä tilanteessa laittaa lasten etu kaiken edelle! Hakijana kun oli lapsille tuttu opettaja, hänellä oli riittävä koulutuskin! Nyt on monta viikkoa ollut etäopetusta, palataan pariksi viikoksi kouluun, lapsille tuttu ope tuntee lapset ja lasten taidot. on varmasti helpompaa jatkaa ensi syksynä koulua siitä mihin jäädään nyt keväällä, kun on entinen opettaja jatkamassa! Muutenkin olisi varmasti ollut tärkeä huomata, että hänellä on motivaatio ja halu työskennellä koulussamme, opettajat vaihtuvat liian usein! Nyt tulee uusi ope, onko hän täällä vain "käymässä" ja hakemassa työkokemusta, ken tietää? Meillä on jo liian usein vaihtuvia henkilöitä kunnan töissä, pitäisi olla sitä sitoutumista, nyt on tämän koronan seurauksena muutenkin monenlaista huolta ja murhetta! Lapset ja lasten vanhemmat olisivat varmasti iloinneet siitä, jos olisivat saaneet lapsille jatkajaksi tämän pidetyn opettajan!On meidän kaikkien etu, jos saamme kuntaan töihin henkilöitä, jotka ovat sitoutuneet kuntaan, eivätkä ole vain hakemassa sitä ns. työkokemusta ja heti lähtevät muualle, kun se on vain mahdollista!


  • Sanonta kuuluu myös "Ahneella on paskanen loppu"! Tuntuu, että mikään ei riitä, parhaansa yrittävät valtuutetutkin tehdä päätöksiä! Kuuta ei voi taivaalta saada, vaikka rahaakin olisi! Voisi hetken olla tyytyväinen ja katsoa tilannetta, mitä päätöksistä seuraa! Sillä jatkuvalla marinalla ja räksytykselläkään ei oloja paranneta, vaan se lisää vain pahaa oloa! Pitäisi katsoa kokonaisuutta, koko kunnan väkeä, meitä on kuitenkin 0 vuotiaista lähes 100 vuotiaiksi, asumme myös pitkin laajaa pitäjää, on 13 kylää! Meillä on kuitenkin niin paljon aihetta kiitokseen! Olisi kyllä kiva lukea , että nämä tyytymättömätkin edes joskus laittaisivat vaikka pienenkin kiitoksen sanan tänne sivuille! Jos todella ei ole mitään aihetta kiittää, miksi te olette sitten valinneet tämän kylän kotipaikaksenne? Ei kai kukaan halua, että täällä on niin paha olla kenelläkään! Asennetta ja arvostusta!!!!

   • Turpa kiinni sorsa, kohta sukelletaan.
    Miten se on niin vaikea ymmärtää, että tänne tarvitaan lapsiperheitä ja se tarkoittaa päivähoidon asianmukaista järjestämistä. Pyhälle ei saada työvoimaa lapsiperheistä vaan pelkästään reppuselkäisistä kausityöntekijöistä, jotka muuttavat vastavirtaan joutsenten kanssa. Jotta kaikista voimme pitää huolta tarvitaan tuloja. Mihin uutta koulua enää tarvitaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Turpa kiinni sorsa, kohta sukelletaan.
    Miten se on niin vaikea ymmärtää, että tänne tarvitaan lapsiperheitä ja se tarkoittaa päivähoidon asianmukaista järjestämistä. Pyhälle ei saada työvoimaa lapsiperheistä vaan pelkästään reppuselkäisistä kausityöntekijöistä, jotka muuttavat vastavirtaan joutsenten kanssa. Jotta kaikista voimme pitää huolta tarvitaan tuloja. Mihin uutta koulua enää tarvitaan?

    Ja tästä näemme äö: n tason pyhällä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja tästä näemme äö: n tason pyhällä.

    Tarkoitatko että hulluista hiljaisin on viisain?


  • Miten mennä eteenpäin, kun aina tuodaan vanhat asiat "ramille"! Eiköhän taas tuotu jossittelu vanhan koulun saneerauksesta! Eikö nyt ole päätös uuden koulun rakentamisesta, nyt pitäisi valtuutettujen miettiä tulevaa, miten sen kanssa mennään eteenpäin! Nyt tuntuu kuitenkin olevan tyytyväisyys siitä kuntalaisilla, että koulu -ja päiväkotiasiat ovat kunnossa! Heittäkää jaarittelu pois! Heittäkää asioiden "kaivelu" pois, millä saadaan toiset huonoon valoon vaikka väkisin! Alkakaa viimeinkin etsiä sitä punaista lankaa, jolla saadaan yhteistyö pelaamaan! Tuskin niemiläiset ovat teitä valinneet sinne "taistelemaan vallasta", vaan rakentamaan yhteistä hyvää kuntaa, jossa on sopu ja kunnioitus toisia kohtaan! Niinhän se pitää olla pieni kunta, mutta varustettu suurella sydämellä!

   • Rakenna ittes kanssa velkanen " hyvinvointi" palvelukeskus. Ookko ajatellut millä lainalla maksetaan seuraava remontti uuteen tilaan n.20 vuoden päästä? Otetaan lisää lainaa ,niinkö? Silloin viimeistään täytyy olla maksukykyä tehdä korjauksia tiloihin.Paikat nääs kuluu.Pitää löytyä rahaa.Plus rivitaloihin.plus kunnantaloon.Sitte saneerataan taas.Otettaisko palvelukodista vai keittiöltä löysät pois ??


   • Vanha hourio ei vain muistanut että uusi koulu päätetty rakentaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vanha hourio ei vain muistanut että uusi koulu päätetty rakentaa.

    Khll pj.n ei kannattaisi tukkeuva tänne kommentoimaan, lueskele sie vaan.


   • Just tämä, samaa jankataan vaikka eteenpäin pitäis mennä. Hohhoijakkaa, joku yläikäraja valtuutetuissakin pitäisi olla. Kun asiat on päätetty, ne on päätetty ja siihen on tyytyminen. On kuntalaisten rahojen tuhlausta kuluttaa aikaa jarruttamiseen ja jaaritteluun, demokratia se on pienessäkin kunnassa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rakenna ittes kanssa velkanen " hyvinvointi" palvelukeskus. Ookko ajatellut millä lainalla maksetaan seuraava remontti uuteen tilaan n.20 vuoden päästä? Otetaan lisää lainaa ,niinkö? Silloin viimeistään täytyy olla maksukykyä tehdä korjauksia tiloihin.Paikat nääs kuluu.Pitää löytyä rahaa.Plus rivitaloihin.plus kunnantaloon.Sitte saneerataan taas.Otettaisko palvelukodista vai keittiöltä löysät pois ??

    Mikä on maailma 20 vuoden päästä, onko sitä edes?


  • Kippurakorvien taistelu. Hakekaa puoliso vähän kauempaa kuin Niemestä, niin jälkikasvusta tulee fiksumpaa kuin te.

  • Kyllä olet ihan paikallinen niemestä. Kukaan joka asuu muualla ei kirjoita tuohon sävyyn eikä ole edes kiinnostunut miten jossain niemessä tehdään / päätetään tai ylipäänsä asutaan.

  • Opettaja valinnassa lopullisen päätöksen teki istuva huuhaa hyvinvointilautakunta. Samanarvoisista hakijoista valitaan uusi naama, että saadaan vaihtelua naamojen tuijottamiseen millään muulla seikalla ei ole mitään väliä. Ei puhuta mitään lasten eduista johon viimeaikaisten lakitulkintojen mukaan tärkeimmäksi nousee sosiaaliset taidot ja sosiaaliset kontaktit hyvinvointeineen. Viimeisimpänä tulee oppiaineet ja niiden mukaan oppiminen. Kun katsoo tuota rekrytoinnin haastatteluosion edustajia niin enpä yhtään ihmettele valintaakaan. Tässä oli taas oiva esimerkki siitä hallintosääntö uudidtuksen

   • -epäonnistumisesta jolloin todellinen luottamushenkilöiden vaikuttamisen mahdollisuus vietiin valittaessa viranhaltijoista kunnan virkoihin.


   • Kaiken pitää tapahtua rehelliseltä pohjalta, rehelliseltä keskustalaiselta pohjalta. Rehellinen pittää olla!


  • Joko koulua puretaan

  • Viisaus on rajallista,tyhmyys rajatonta! Aaroppi.Paljasjalkainen Pelkosenniemeläinen!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   203
   5520
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   54
   2374