Haittaako jos syö pelkkää pizzaa?
Voisin elää pelkällä pitsalla
8
<50
Vastaukset
- Anonyymi
Ei haittaa,muista juoda jotain niin ei tule ongelmia.
- Anonyymi
Haetannekko tuo mittää. Voan soattaahan tuo olla vähän yksipuolinen ruokavalio.
- Anonyymi
Pizzassa on kaikki ihmiselle välttämättömät ravintoainekset. Eli kinkku, salami, jauheliha ja kebab.
- Anonyymi
Kun lisää sopivasti kasviksia ja halutessaan kalaa tai meren eläviä niin voi olla aika terveellistäkin. Kaupan pizzoissa ei taida olla kokojyväviljasta tehtyjä pohjia, itse voisi tehdä vaikka rukiista ja hyvää paprikakastiketta pohjalle, voi tuunata valmispzzojakin. Kaupan pizzoissa ei ole juustoakaan niin järjettömästi kuin pizzerian, rasva% reilusti alle 10. Hedelmiä kannattaa joka tapauksessa syödä ananaksen lisäksi ja juomana jotain terveellisempää kuin cokista.
- Anonyymi
ostan vain valmiit pizzabottomit ja teen loput ite. Tuklee aina sita mita haluan. Kalapiizza on muuten huippu hyvaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
ostan vain valmiit pizzabottomit ja teen loput ite. Tuklee aina sita mita haluan. Kalapiizza on muuten huippu hyvaa.
Kyllä se taikina on parempi tehdä itse eli 2 desiä kylmää vettä kulhoon, reilusti oliiviöljyä (3-4 ruokalusikallista) sekaan, kuivat ainekset eli erikseen kipossa sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja ripaukset suolaa, sokeria ja pari teelusikallista kuivahiivaa ja sekoittaen veden ja öljyn sekaan kulhoon, jauhoja lisätään tarvittava määrä sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on sopivan kiinteä ja irtoaa niin käsistä kuin kulhosta, kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi.
Tiedän, että kuullostaa omituiselle lisätä kuivahiiva kylmään veteen ja vielä kohottaa jääkaapissa, mutta se vaan toimii eli pitkä kohotus ja käsistä irronneet maitohappobakteerit antavat taikinalle lisää makua.
Kohotuksen jälkeen taikinaa vaivataan uudelleen ja muokataan pohjaksi (pellille, uuninkestävälle pannulle, jne...) ja annetaan kohota vielä puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa, uuniin 225 asteeseen alatasolle noin 15-20 minsaa riippuen täytteiden määrästä ja uunista.
Itselläni on tarttumattomaksi pinnoitettu pitsapelti, johon kahden desin taikina riittää hyvin, täytteinä yleensä ohueksi slaissattua punasipulia, kuivalla pannulla miedolla lämmöllä paahdettua paprikaa (poistaa liiat nesteet), juustoina hieman parmesaania kastikkeen päälle täytteiden alle ja sormin murustettua tuoretta mozzarellaa pinnalle, kastikkeena käytän nykyisin Mutti-polpa (pieni tölkki) tomaattimurskaa siivilässä valutettuna (liiat nesteet pois, joita voi myös käyttää taikinassa) ja kypsentämättömänä ja maustettuna suolalla, pepalla, yrteillä, valkosipulilla jne... mitä nyt haluaa käyttää.
Ja pitsan kokoamiseen eli muotoillun lätyn päälle kastike, parmesaani-raaste, täytteet, sormin murusteltu mozzarella päälle ja uuniin alatasolle 225 astetta noin 15-20 minsaa kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut ja pohja kypsä ja rapsakka.
Nautitaan hyvän salaatin ja oluen kanssa.
Ja vielä - pitsa on parhaimmillaan oikeastaan dagen-efter jääkaappikylmänä kuuman, makean maitokahvin kera nautittuna - maut ovat tasaantuneet ja tomaatin raikkaus pääsee paremmin esille. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä se taikina on parempi tehdä itse eli 2 desiä kylmää vettä kulhoon, reilusti oliiviöljyä (3-4 ruokalusikallista) sekaan, kuivat ainekset eli erikseen kipossa sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja ripaukset suolaa, sokeria ja pari teelusikallista kuivahiivaa ja sekoittaen veden ja öljyn sekaan kulhoon, jauhoja lisätään tarvittava määrä sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on sopivan kiinteä ja irtoaa niin käsistä kuin kulhosta, kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi.
Tiedän, että kuullostaa omituiselle lisätä kuivahiiva kylmään veteen ja vielä kohottaa jääkaapissa, mutta se vaan toimii eli pitkä kohotus ja käsistä irronneet maitohappobakteerit antavat taikinalle lisää makua.
Kohotuksen jälkeen taikinaa vaivataan uudelleen ja muokataan pohjaksi (pellille, uuninkestävälle pannulle, jne...) ja annetaan kohota vielä puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa, uuniin 225 asteeseen alatasolle noin 15-20 minsaa riippuen täytteiden määrästä ja uunista.
Itselläni on tarttumattomaksi pinnoitettu pitsapelti, johon kahden desin taikina riittää hyvin, täytteinä yleensä ohueksi slaissattua punasipulia, kuivalla pannulla miedolla lämmöllä paahdettua paprikaa (poistaa liiat nesteet), juustoina hieman parmesaania kastikkeen päälle täytteiden alle ja sormin murustettua tuoretta mozzarellaa pinnalle, kastikkeena käytän nykyisin Mutti-polpa (pieni tölkki) tomaattimurskaa siivilässä valutettuna (liiat nesteet pois, joita voi myös käyttää taikinassa) ja kypsentämättömänä ja maustettuna suolalla, pepalla, yrteillä, valkosipulilla jne... mitä nyt haluaa käyttää.
Ja pitsan kokoamiseen eli muotoillun lätyn päälle kastike, parmesaani-raaste, täytteet, sormin murusteltu mozzarella päälle ja uuniin alatasolle 225 astetta noin 15-20 minsaa kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut ja pohja kypsä ja rapsakka.
Nautitaan hyvän salaatin ja oluen kanssa.
Ja vielä - pitsa on parhaimmillaan oikeastaan dagen-efter jääkaappikylmänä kuuman, makean maitokahvin kera nautittuna - maut ovat tasaantuneet ja tomaatin raikkaus pääsee paremmin esille.Hyvin tehty pohja on kyllä hyvä, mutta liikaa vaivaa, pääsee niin paljon helpommalla kun ostaa valmiin pizzan ja lisää täytteitä. Osa pohjista ihan siedettäviä valmiissakin vaikkei itse tehdyn veroisia.
- Anonyymi
Haittaa, jos ei oheen syö hyvää salaattia eli vaikkapa domskua slaissattuna, vähän kurkkua paloiteltuna, salaattia tai valkokaalia ohueksi siivutettuna, paprikaa pienittynä, punasipulia ohuina siivuina vaikka öljyssä ja viinietikassa marinoituna, vähän fetaa päälle (ylijääneen voi pakastaa myöhemmin käytettäväksi) ja muutama oliivi ja kyllä kelpaa niin maun kuin terveellisyyden kannalta.
Pelkkä pakaste- tai karvakäsien pitsa roiskeläpistä puhumattakaan ei todellakaan riitä tyydyttämään kehosi tarpeita pidemmän päälle.
Ja vitamiinilisät purkista eivät nekään voi olla se ratkaisu - nautinnot kateissa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 231525
Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha131327Minun oma kaivattuni
Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka611311Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.301257Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?321225Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024
Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne141136Tervehdys!
Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot641096Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se81096Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan351084Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k61062