Voisin elää pelkällä pitsalla

Anonyymi

Haittaako jos syö pelkkää pizzaa?

8

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei haittaa,muista juoda jotain niin ei tule ongelmia.

    • Anonyymi

      Haetannekko tuo mittää. Voan soattaahan tuo olla vähän yksipuolinen ruokavalio.

      • Anonyymi

        Pizzassa on kaikki ihmiselle välttämättömät ravintoainekset. Eli kinkku, salami, jauheliha ja kebab.


    • Anonyymi

      Kun lisää sopivasti kasviksia ja halutessaan kalaa tai meren eläviä niin voi olla aika terveellistäkin. Kaupan pizzoissa ei taida olla kokojyväviljasta tehtyjä pohjia, itse voisi tehdä vaikka rukiista ja hyvää paprikakastiketta pohjalle, voi tuunata valmispzzojakin. Kaupan pizzoissa ei ole juustoakaan niin järjettömästi kuin pizzerian, rasva% reilusti alle 10. Hedelmiä kannattaa joka tapauksessa syödä ananaksen lisäksi ja juomana jotain terveellisempää kuin cokista.

      • Anonyymi

        ostan vain valmiit pizzabottomit ja teen loput ite. Tuklee aina sita mita haluan. Kalapiizza on muuten huippu hyvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ostan vain valmiit pizzabottomit ja teen loput ite. Tuklee aina sita mita haluan. Kalapiizza on muuten huippu hyvaa.

        Kyllä se taikina on parempi tehdä itse eli 2 desiä kylmää vettä kulhoon, reilusti oliiviöljyä (3-4 ruokalusikallista) sekaan, kuivat ainekset eli erikseen kipossa sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja ripaukset suolaa, sokeria ja pari teelusikallista kuivahiivaa ja sekoittaen veden ja öljyn sekaan kulhoon, jauhoja lisätään tarvittava määrä sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on sopivan kiinteä ja irtoaa niin käsistä kuin kulhosta, kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi.

        Tiedän, että kuullostaa omituiselle lisätä kuivahiiva kylmään veteen ja vielä kohottaa jääkaapissa, mutta se vaan toimii eli pitkä kohotus ja käsistä irronneet maitohappobakteerit antavat taikinalle lisää makua.

        Kohotuksen jälkeen taikinaa vaivataan uudelleen ja muokataan pohjaksi (pellille, uuninkestävälle pannulle, jne...) ja annetaan kohota vielä puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa, uuniin 225 asteeseen alatasolle noin 15-20 minsaa riippuen täytteiden määrästä ja uunista.

        Itselläni on tarttumattomaksi pinnoitettu pitsapelti, johon kahden desin taikina riittää hyvin, täytteinä yleensä ohueksi slaissattua punasipulia, kuivalla pannulla miedolla lämmöllä paahdettua paprikaa (poistaa liiat nesteet), juustoina hieman parmesaania kastikkeen päälle täytteiden alle ja sormin murustettua tuoretta mozzarellaa pinnalle, kastikkeena käytän nykyisin Mutti-polpa (pieni tölkki) tomaattimurskaa siivilässä valutettuna (liiat nesteet pois, joita voi myös käyttää taikinassa) ja kypsentämättömänä ja maustettuna suolalla, pepalla, yrteillä, valkosipulilla jne... mitä nyt haluaa käyttää.

        Ja pitsan kokoamiseen eli muotoillun lätyn päälle kastike, parmesaani-raaste, täytteet, sormin murusteltu mozzarella päälle ja uuniin alatasolle 225 astetta noin 15-20 minsaa kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut ja pohja kypsä ja rapsakka.

        Nautitaan hyvän salaatin ja oluen kanssa.

        Ja vielä - pitsa on parhaimmillaan oikeastaan dagen-efter jääkaappikylmänä kuuman, makean maitokahvin kera nautittuna - maut ovat tasaantuneet ja tomaatin raikkaus pääsee paremmin esille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se taikina on parempi tehdä itse eli 2 desiä kylmää vettä kulhoon, reilusti oliiviöljyä (3-4 ruokalusikallista) sekaan, kuivat ainekset eli erikseen kipossa sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja ripaukset suolaa, sokeria ja pari teelusikallista kuivahiivaa ja sekoittaen veden ja öljyn sekaan kulhoon, jauhoja lisätään tarvittava määrä sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on sopivan kiinteä ja irtoaa niin käsistä kuin kulhosta, kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi.

        Tiedän, että kuullostaa omituiselle lisätä kuivahiiva kylmään veteen ja vielä kohottaa jääkaapissa, mutta se vaan toimii eli pitkä kohotus ja käsistä irronneet maitohappobakteerit antavat taikinalle lisää makua.

        Kohotuksen jälkeen taikinaa vaivataan uudelleen ja muokataan pohjaksi (pellille, uuninkestävälle pannulle, jne...) ja annetaan kohota vielä puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa, uuniin 225 asteeseen alatasolle noin 15-20 minsaa riippuen täytteiden määrästä ja uunista.

        Itselläni on tarttumattomaksi pinnoitettu pitsapelti, johon kahden desin taikina riittää hyvin, täytteinä yleensä ohueksi slaissattua punasipulia, kuivalla pannulla miedolla lämmöllä paahdettua paprikaa (poistaa liiat nesteet), juustoina hieman parmesaania kastikkeen päälle täytteiden alle ja sormin murustettua tuoretta mozzarellaa pinnalle, kastikkeena käytän nykyisin Mutti-polpa (pieni tölkki) tomaattimurskaa siivilässä valutettuna (liiat nesteet pois, joita voi myös käyttää taikinassa) ja kypsentämättömänä ja maustettuna suolalla, pepalla, yrteillä, valkosipulilla jne... mitä nyt haluaa käyttää.

        Ja pitsan kokoamiseen eli muotoillun lätyn päälle kastike, parmesaani-raaste, täytteet, sormin murusteltu mozzarella päälle ja uuniin alatasolle 225 astetta noin 15-20 minsaa kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut ja pohja kypsä ja rapsakka.

        Nautitaan hyvän salaatin ja oluen kanssa.

        Ja vielä - pitsa on parhaimmillaan oikeastaan dagen-efter jääkaappikylmänä kuuman, makean maitokahvin kera nautittuna - maut ovat tasaantuneet ja tomaatin raikkaus pääsee paremmin esille.

        Hyvin tehty pohja on kyllä hyvä, mutta liikaa vaivaa, pääsee niin paljon helpommalla kun ostaa valmiin pizzan ja lisää täytteitä. Osa pohjista ihan siedettäviä valmiissakin vaikkei itse tehdyn veroisia.


    • Anonyymi

      Haittaa, jos ei oheen syö hyvää salaattia eli vaikkapa domskua slaissattuna, vähän kurkkua paloiteltuna, salaattia tai valkokaalia ohueksi siivutettuna, paprikaa pienittynä, punasipulia ohuina siivuina vaikka öljyssä ja viinietikassa marinoituna, vähän fetaa päälle (ylijääneen voi pakastaa myöhemmin käytettäväksi) ja muutama oliivi ja kyllä kelpaa niin maun kuin terveellisyyden kannalta.

      Pelkkä pakaste- tai karvakäsien pitsa roiskeläpistä puhumattakaan ei todellakaan riitä tyydyttämään kehosi tarpeita pidemmän päälle.

      Ja vitamiinilisät purkista eivät nekään voi olla se ratkaisu - nautinnot kateissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin

      Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l
      Maailman menoa
      374
      2675
    2. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      63
      2120
    3. Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?

      Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.
      Ikävä
      111
      1732
    4. Milloin tapasit kaivattusi

      ensimmäistä kertaa? 💸
      Ikävä
      77
      1452
    5. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      109
      1435
    6. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      186
      1435
    7. Mitä on eilen sattunut?

      Mitästä oli eilen illalla kylällä sattunut?
      Suomussalmi
      27
      1407
    8. Oletko mokannut

      Kaivattusi suhteen koskaan?
      Ikävä
      80
      1287
    9. Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva
      Suomalaiset julkkikset
      19
      1283
    10. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1166
    Aihe