Voisin elää pelkällä pitsalla

Anonyymi

Haittaako jos syö pelkkää pizzaa?

8

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei haittaa,muista juoda jotain niin ei tule ongelmia.

    • Anonyymi

      Haetannekko tuo mittää. Voan soattaahan tuo olla vähän yksipuolinen ruokavalio.

      • Anonyymi

        Pizzassa on kaikki ihmiselle välttämättömät ravintoainekset. Eli kinkku, salami, jauheliha ja kebab.


    • Anonyymi

      Kun lisää sopivasti kasviksia ja halutessaan kalaa tai meren eläviä niin voi olla aika terveellistäkin. Kaupan pizzoissa ei taida olla kokojyväviljasta tehtyjä pohjia, itse voisi tehdä vaikka rukiista ja hyvää paprikakastiketta pohjalle, voi tuunata valmispzzojakin. Kaupan pizzoissa ei ole juustoakaan niin järjettömästi kuin pizzerian, rasva% reilusti alle 10. Hedelmiä kannattaa joka tapauksessa syödä ananaksen lisäksi ja juomana jotain terveellisempää kuin cokista.

      • Anonyymi

        ostan vain valmiit pizzabottomit ja teen loput ite. Tuklee aina sita mita haluan. Kalapiizza on muuten huippu hyvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ostan vain valmiit pizzabottomit ja teen loput ite. Tuklee aina sita mita haluan. Kalapiizza on muuten huippu hyvaa.

        Kyllä se taikina on parempi tehdä itse eli 2 desiä kylmää vettä kulhoon, reilusti oliiviöljyä (3-4 ruokalusikallista) sekaan, kuivat ainekset eli erikseen kipossa sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja ripaukset suolaa, sokeria ja pari teelusikallista kuivahiivaa ja sekoittaen veden ja öljyn sekaan kulhoon, jauhoja lisätään tarvittava määrä sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on sopivan kiinteä ja irtoaa niin käsistä kuin kulhosta, kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi.

        Tiedän, että kuullostaa omituiselle lisätä kuivahiiva kylmään veteen ja vielä kohottaa jääkaapissa, mutta se vaan toimii eli pitkä kohotus ja käsistä irronneet maitohappobakteerit antavat taikinalle lisää makua.

        Kohotuksen jälkeen taikinaa vaivataan uudelleen ja muokataan pohjaksi (pellille, uuninkestävälle pannulle, jne...) ja annetaan kohota vielä puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa, uuniin 225 asteeseen alatasolle noin 15-20 minsaa riippuen täytteiden määrästä ja uunista.

        Itselläni on tarttumattomaksi pinnoitettu pitsapelti, johon kahden desin taikina riittää hyvin, täytteinä yleensä ohueksi slaissattua punasipulia, kuivalla pannulla miedolla lämmöllä paahdettua paprikaa (poistaa liiat nesteet), juustoina hieman parmesaania kastikkeen päälle täytteiden alle ja sormin murustettua tuoretta mozzarellaa pinnalle, kastikkeena käytän nykyisin Mutti-polpa (pieni tölkki) tomaattimurskaa siivilässä valutettuna (liiat nesteet pois, joita voi myös käyttää taikinassa) ja kypsentämättömänä ja maustettuna suolalla, pepalla, yrteillä, valkosipulilla jne... mitä nyt haluaa käyttää.

        Ja pitsan kokoamiseen eli muotoillun lätyn päälle kastike, parmesaani-raaste, täytteet, sormin murusteltu mozzarella päälle ja uuniin alatasolle 225 astetta noin 15-20 minsaa kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut ja pohja kypsä ja rapsakka.

        Nautitaan hyvän salaatin ja oluen kanssa.

        Ja vielä - pitsa on parhaimmillaan oikeastaan dagen-efter jääkaappikylmänä kuuman, makean maitokahvin kera nautittuna - maut ovat tasaantuneet ja tomaatin raikkaus pääsee paremmin esille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se taikina on parempi tehdä itse eli 2 desiä kylmää vettä kulhoon, reilusti oliiviöljyä (3-4 ruokalusikallista) sekaan, kuivat ainekset eli erikseen kipossa sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja ripaukset suolaa, sokeria ja pari teelusikallista kuivahiivaa ja sekoittaen veden ja öljyn sekaan kulhoon, jauhoja lisätään tarvittava määrä sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on sopivan kiinteä ja irtoaa niin käsistä kuin kulhosta, kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi.

        Tiedän, että kuullostaa omituiselle lisätä kuivahiiva kylmään veteen ja vielä kohottaa jääkaapissa, mutta se vaan toimii eli pitkä kohotus ja käsistä irronneet maitohappobakteerit antavat taikinalle lisää makua.

        Kohotuksen jälkeen taikinaa vaivataan uudelleen ja muokataan pohjaksi (pellille, uuninkestävälle pannulle, jne...) ja annetaan kohota vielä puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa, uuniin 225 asteeseen alatasolle noin 15-20 minsaa riippuen täytteiden määrästä ja uunista.

        Itselläni on tarttumattomaksi pinnoitettu pitsapelti, johon kahden desin taikina riittää hyvin, täytteinä yleensä ohueksi slaissattua punasipulia, kuivalla pannulla miedolla lämmöllä paahdettua paprikaa (poistaa liiat nesteet), juustoina hieman parmesaania kastikkeen päälle täytteiden alle ja sormin murustettua tuoretta mozzarellaa pinnalle, kastikkeena käytän nykyisin Mutti-polpa (pieni tölkki) tomaattimurskaa siivilässä valutettuna (liiat nesteet pois, joita voi myös käyttää taikinassa) ja kypsentämättömänä ja maustettuna suolalla, pepalla, yrteillä, valkosipulilla jne... mitä nyt haluaa käyttää.

        Ja pitsan kokoamiseen eli muotoillun lätyn päälle kastike, parmesaani-raaste, täytteet, sormin murusteltu mozzarella päälle ja uuniin alatasolle 225 astetta noin 15-20 minsaa kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut ja pohja kypsä ja rapsakka.

        Nautitaan hyvän salaatin ja oluen kanssa.

        Ja vielä - pitsa on parhaimmillaan oikeastaan dagen-efter jääkaappikylmänä kuuman, makean maitokahvin kera nautittuna - maut ovat tasaantuneet ja tomaatin raikkaus pääsee paremmin esille.

        Hyvin tehty pohja on kyllä hyvä, mutta liikaa vaivaa, pääsee niin paljon helpommalla kun ostaa valmiin pizzan ja lisää täytteitä. Osa pohjista ihan siedettäviä valmiissakin vaikkei itse tehdyn veroisia.


    • Anonyymi

      Haittaa, jos ei oheen syö hyvää salaattia eli vaikkapa domskua slaissattuna, vähän kurkkua paloiteltuna, salaattia tai valkokaalia ohueksi siivutettuna, paprikaa pienittynä, punasipulia ohuina siivuina vaikka öljyssä ja viinietikassa marinoituna, vähän fetaa päälle (ylijääneen voi pakastaa myöhemmin käytettäväksi) ja muutama oliivi ja kyllä kelpaa niin maun kuin terveellisyyden kannalta.

      Pelkkä pakaste- tai karvakäsien pitsa roiskeläpistä puhumattakaan ei todellakaan riitä tyydyttämään kehosi tarpeita pidemmän päälle.

      Ja vitamiinilisät purkista eivät nekään voi olla se ratkaisu - nautinnot kateissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persut = far-right Finns Party?

      Eikös tuo tarkoita, että persut ovat äärioikeistoa? "In 2023, Petteri Orpo, of the National Coalition Party, unseated M
      Maailman menoa
      50
      7153
    2. Sanna Marin pitäisi palauttaa pääministeriksi

      Oikeisto "voitti" vaalit valehtelemalla äänistäjille päin naamaa, joten heidät tulisi tuomita menettämään vaalitulos ja
      Maailman menoa
      117
      3882
    3. Ei me olla sielunkumppaneita

      jos sellaisia edes on. En tiedä miksi niin kovasti pidin sinusta, varmaan olisi paljonkin hyviä syitä, mutta ehkä olit v
      Ikävä
      46
      3816
    4. Porno-ope?

      Kaikenlaisia sitä nykyään Suomessakin on. Tai onhan niitä voinut olla aiemminkin, mutta ehkä paperilehtin aikakaudella e
      Maailman menoa
      57
      2114
    5. Opettaja teki pornoa sivubisneksenä

      Jännittävää nähdä, koetaanko tämä ihan normaaliksi ja toivottavaksi kombinaatioksi kasvatusalalla. Voi mennä hyvin kiinn
      Maailman menoa
      46
      2027
    6. KÄVELYTREFFIT ?

      Mikä on tuo konsepti. Ei kävely ole mitkään treffit. Se on hengailua, ilman mitään panostamista toiseen, go with the flo
      Ikävä
      249
      2002
    7. Hevosmies kylän kunnioitettu herra

      Hei, eikö olis aika pistää "nuoriso" kuriin? Tiedämme miten teidän "yhteisö" toimii sekä kylän vanhin herra, olet poruka
      Hyrynsalmi
      34
      1945
    8. Persu ei ole koskaan päässyt Valkoiseen Taloon

      Eikä pääse. Jopa demareita siellä on käynyt, vaikka jenkkien vasemmistolaisin suuri puolue vastaa lähinnä Suomen kokoomu
      Maailman menoa
      2
      1852
    9. Opettaja OnlyFansissa - Onko ihan OK?

      Onko mielestäsi ihan OK, että peruskoulun luokanopettaja on virka-aikansa ulkopuolella aktiivinen aikuisviihteen tuottaj
      Pori
      33
      1475
    10. Meidän välillä on jotain erityistä

      ..ja ei mikään helpoin tehtävä olla erillään..❤️‍🔥
      Ikävä
      78
      1303
    Aihe