Voisin elää pelkällä pitsalla

Anonyymi

Haittaako jos syö pelkkää pizzaa?

8

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei haittaa,muista juoda jotain niin ei tule ongelmia.

    • Anonyymi

      Haetannekko tuo mittää. Voan soattaahan tuo olla vähän yksipuolinen ruokavalio.

      • Anonyymi

        Pizzassa on kaikki ihmiselle välttämättömät ravintoainekset. Eli kinkku, salami, jauheliha ja kebab.


    • Anonyymi

      Kun lisää sopivasti kasviksia ja halutessaan kalaa tai meren eläviä niin voi olla aika terveellistäkin. Kaupan pizzoissa ei taida olla kokojyväviljasta tehtyjä pohjia, itse voisi tehdä vaikka rukiista ja hyvää paprikakastiketta pohjalle, voi tuunata valmispzzojakin. Kaupan pizzoissa ei ole juustoakaan niin järjettömästi kuin pizzerian, rasva% reilusti alle 10. Hedelmiä kannattaa joka tapauksessa syödä ananaksen lisäksi ja juomana jotain terveellisempää kuin cokista.

      • Anonyymi

        ostan vain valmiit pizzabottomit ja teen loput ite. Tuklee aina sita mita haluan. Kalapiizza on muuten huippu hyvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ostan vain valmiit pizzabottomit ja teen loput ite. Tuklee aina sita mita haluan. Kalapiizza on muuten huippu hyvaa.

        Kyllä se taikina on parempi tehdä itse eli 2 desiä kylmää vettä kulhoon, reilusti oliiviöljyä (3-4 ruokalusikallista) sekaan, kuivat ainekset eli erikseen kipossa sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja ripaukset suolaa, sokeria ja pari teelusikallista kuivahiivaa ja sekoittaen veden ja öljyn sekaan kulhoon, jauhoja lisätään tarvittava määrä sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on sopivan kiinteä ja irtoaa niin käsistä kuin kulhosta, kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi.

        Tiedän, että kuullostaa omituiselle lisätä kuivahiiva kylmään veteen ja vielä kohottaa jääkaapissa, mutta se vaan toimii eli pitkä kohotus ja käsistä irronneet maitohappobakteerit antavat taikinalle lisää makua.

        Kohotuksen jälkeen taikinaa vaivataan uudelleen ja muokataan pohjaksi (pellille, uuninkestävälle pannulle, jne...) ja annetaan kohota vielä puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa, uuniin 225 asteeseen alatasolle noin 15-20 minsaa riippuen täytteiden määrästä ja uunista.

        Itselläni on tarttumattomaksi pinnoitettu pitsapelti, johon kahden desin taikina riittää hyvin, täytteinä yleensä ohueksi slaissattua punasipulia, kuivalla pannulla miedolla lämmöllä paahdettua paprikaa (poistaa liiat nesteet), juustoina hieman parmesaania kastikkeen päälle täytteiden alle ja sormin murustettua tuoretta mozzarellaa pinnalle, kastikkeena käytän nykyisin Mutti-polpa (pieni tölkki) tomaattimurskaa siivilässä valutettuna (liiat nesteet pois, joita voi myös käyttää taikinassa) ja kypsentämättömänä ja maustettuna suolalla, pepalla, yrteillä, valkosipulilla jne... mitä nyt haluaa käyttää.

        Ja pitsan kokoamiseen eli muotoillun lätyn päälle kastike, parmesaani-raaste, täytteet, sormin murusteltu mozzarella päälle ja uuniin alatasolle 225 astetta noin 15-20 minsaa kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut ja pohja kypsä ja rapsakka.

        Nautitaan hyvän salaatin ja oluen kanssa.

        Ja vielä - pitsa on parhaimmillaan oikeastaan dagen-efter jääkaappikylmänä kuuman, makean maitokahvin kera nautittuna - maut ovat tasaantuneet ja tomaatin raikkaus pääsee paremmin esille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se taikina on parempi tehdä itse eli 2 desiä kylmää vettä kulhoon, reilusti oliiviöljyä (3-4 ruokalusikallista) sekaan, kuivat ainekset eli erikseen kipossa sekoitettuna pieneen määrään vehnäjauhoja ripaukset suolaa, sokeria ja pari teelusikallista kuivahiivaa ja sekoittaen veden ja öljyn sekaan kulhoon, jauhoja lisätään tarvittava määrä sekoittaen ja vaivaten kunnes taikina on sopivan kiinteä ja irtoaa niin käsistä kuin kulhosta, kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi.

        Tiedän, että kuullostaa omituiselle lisätä kuivahiiva kylmään veteen ja vielä kohottaa jääkaapissa, mutta se vaan toimii eli pitkä kohotus ja käsistä irronneet maitohappobakteerit antavat taikinalle lisää makua.

        Kohotuksen jälkeen taikinaa vaivataan uudelleen ja muokataan pohjaksi (pellille, uuninkestävälle pannulle, jne...) ja annetaan kohota vielä puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa, uuniin 225 asteeseen alatasolle noin 15-20 minsaa riippuen täytteiden määrästä ja uunista.

        Itselläni on tarttumattomaksi pinnoitettu pitsapelti, johon kahden desin taikina riittää hyvin, täytteinä yleensä ohueksi slaissattua punasipulia, kuivalla pannulla miedolla lämmöllä paahdettua paprikaa (poistaa liiat nesteet), juustoina hieman parmesaania kastikkeen päälle täytteiden alle ja sormin murustettua tuoretta mozzarellaa pinnalle, kastikkeena käytän nykyisin Mutti-polpa (pieni tölkki) tomaattimurskaa siivilässä valutettuna (liiat nesteet pois, joita voi myös käyttää taikinassa) ja kypsentämättömänä ja maustettuna suolalla, pepalla, yrteillä, valkosipulilla jne... mitä nyt haluaa käyttää.

        Ja pitsan kokoamiseen eli muotoillun lätyn päälle kastike, parmesaani-raaste, täytteet, sormin murusteltu mozzarella päälle ja uuniin alatasolle 225 astetta noin 15-20 minsaa kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut ja pohja kypsä ja rapsakka.

        Nautitaan hyvän salaatin ja oluen kanssa.

        Ja vielä - pitsa on parhaimmillaan oikeastaan dagen-efter jääkaappikylmänä kuuman, makean maitokahvin kera nautittuna - maut ovat tasaantuneet ja tomaatin raikkaus pääsee paremmin esille.

        Hyvin tehty pohja on kyllä hyvä, mutta liikaa vaivaa, pääsee niin paljon helpommalla kun ostaa valmiin pizzan ja lisää täytteitä. Osa pohjista ihan siedettäviä valmiissakin vaikkei itse tehdyn veroisia.


    • Anonyymi

      Haittaa, jos ei oheen syö hyvää salaattia eli vaikkapa domskua slaissattuna, vähän kurkkua paloiteltuna, salaattia tai valkokaalia ohueksi siivutettuna, paprikaa pienittynä, punasipulia ohuina siivuina vaikka öljyssä ja viinietikassa marinoituna, vähän fetaa päälle (ylijääneen voi pakastaa myöhemmin käytettäväksi) ja muutama oliivi ja kyllä kelpaa niin maun kuin terveellisyyden kannalta.

      Pelkkä pakaste- tai karvakäsien pitsa roiskeläpistä puhumattakaan ei todellakaan riitä tyydyttämään kehosi tarpeita pidemmän päälle.

      Ja vitamiinilisät purkista eivät nekään voi olla se ratkaisu - nautinnot kateissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20v on otettu kiinni

      Tulipalo oli sytytetty joten murhasiko ex omat lapsensa ja heidän Äidin. Tuskin sitä kukaan ohikulkijakaan sytytti.
      Savonlinna
      233
      10723
    2. Mitä meidän välillä

      Tapahtuu lopulta?
      Ikävä
      72
      2952
    3. IL - Auerin lapsia oli houkuteltu rahalla Annelin puolelle?

      16:12 Outoja väitteitä Sijaisäidin mukaan Auerin lapsia koetettiin houkutella nettipalstoilla muuttamaan kertomuksiaan
      Maailman menoa
      82
      2648
    4. 88
      2520
    5. Savonlinan perhesurma, epäilty mies romani, äiti kantaväestöä

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011676508.html Savonlinnan seudun romaniyhdistyksestä kerrottiin lauantaina IS:lle, e
      Maailman menoa
      151
      2212
    6. Savonlinnan murhapolttaja romani

      Ainakin IS kertoo. Arvasin heti ettei ole normi valkolainen suomalainen.
      Maailman menoa
      267
      2089
    7. Ei me taideta

      Pystyä kokonaan olemaan erossa.
      Ikävä
      45
      1451
    8. Kun aika on oikea niin

      Tupsahdat uudelleen tai löydän edes melkein yhtä ihanan ja joudun tyytymään... Suukko poskelles. 😘 Viattomasti vain.. �
      Ikävä
      13
      1425
    9. Muutama vuosi sitten oli pulaa hoitohenkilökunnasta

      Nyt heitä sanotaan irti. Tarve ei ole hävinnyt mihinkään, ei myöskään raha jolla ihmisten työnteosta maksettiin; raha va
      Maailman menoa
      127
      1293
    10. Ilouutinen: Osmo Peltola jo teini-iässä, silti yhdessä Peltsi-isän kanssa taas tv:ssä!

      Ihan paras parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Tämä on kyllä sellaista hyvänmielen telkkariohjelmaa, josta kukaan ei
      Tv-sarjat
      35
      922
    Aihe