Aihe

Kuka kantaa raskaaman painon?

2 miestä kantaa 2m pitkää laatikkoa joka painaa esim. 100 Kg portaita ylös, 1 pitkän sivun (2m) molemmissa päissä, jakautuuko paino tasaisesti🙄?

15

78

  Vastaukset

  • No ei jakaudu tasan. Jos olisi pystysuorat tikapuut, niin alapään jamppa kantaisi koko painon. Yläpään kaveri vain huolehtisi, että laatikko ei kadu.

   • Kysymys oli normaaleista portaista(kerrostalon muutto) kuin kinattiin kuka on edessä kuka takana, ja kantamus samalla tasolla portaisiin verrattuna.


   • Alderbarn kirjoitti:

    Kysymys oli normaaleista portaista(kerrostalon muutto) kuin kinattiin kuka on edessä kuka takana, ja kantamus samalla tasolla portaisiin verrattuna.

    Kerro vielä se, mikä on portaiden taso. Minun talossani ei portaikko ole kuin pätkittäin tasomainen.


   • Voihan se alapään kaveri pitää huolen siitä että paketti pysyy suunnassa. Yläpään kaveri sitten vetää paketin ylös.


  • Kyllä jakautuu, jos ylempänä oleva mies pitää laatikon pään mahdolisimman alhaalla ja alempana oleva mies vastaavasti niin korkella, että laatikko on koko ajan vaakasuorassa.

   Piirrä kuva, jos tuntuu vaikealta ymmärtää! Vaihtoehtoja on useita. Jos oletat jotain, niin kerro se kaikille.

  • Niinkuin tuosta linkistä näkyy, jos laatikolla on korkeutta, paino ei jakaudu tasan, vaikka molemmat nostavat sitä suoraan ylöspäin. Jos ylempänä oleva suuntaa voimansa kohtisuoraan laatikon pohjaa vastaan, tulee alemmalle vielä enemmän painoa.

  • Vasemmanpuoleinen kantaja kantaa puolta vähemmän eli suomeksi kaksi kertaa vähemmin.

  • Jos laatikon pituus on L, korkeus H ja kulma vaakatasoon nähden a , jakautuu tarvittava pystysuora voima ylemmän ja alemman kantajan kesken seuraavasti:
   (1-(H/L)*tana)/(1+H/L)*tana)

  • Jos kyseessä ovat aivan pystysuorat portaat, niin alapuolen kantaja saa vielä laatikon lisäksi taakakseen kaverinsa, joka istuu laatiikon reunalla.

  • Kyllä se totuus on että aina se nuorempi ja tyhmempi kkantaa sen raskaamman pään.

  • Etumiehellä (jos mennään ylöspäin) on vittumainen kantoasento joten hänen sietääkin valittaa.
   Muuten sanoisin että jyrkkyyskulma,painopisteen sijainti ja otteen laatu sanelevat kumpi joutuu enemmän koetukselle.

  • Aloituksessa oli kyse vain painon jakautumisesta, eli tilanteesta, jossa taakka on pysähtyneenä. Liikkeeseen tarvitaan myös eteenpäin suuntautuvia voimia, joita kantajat voivat kohdistaa taakkaan eri tavoin.

  • Jos kerrostalossa on hissi, niin laatikko pystyyn hississä. Ovat kyllä tyhmiä miehiä jos kanniskelevat portaita pitkin. Kolhivat seiniäkin. Tulee sanomista.

   • Kannattaa vielä ottaa rälläkkä mukaan. Jos hissi on niin matala, ettei laatikko sovi edes pystyyn hississä, niin voi rälläköidä katon pois. Tosin ylhäältä ei saa kovin paljon lisäkorkeutta, kun siellä on hissin runkokehikko, johon nostoköydet on kiinnitetty. Mutta jos rälläköisikin hissin lattian pois ja kiinnittäisi laatikon köysillä tai ketjuilla kattoon...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23818
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16014
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14822
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11616
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5912