Ympäristökatastrofi lähestyy - vai lähestyykö?

Anonyymi

HS: 11 000 tutkijaa varoittaa ilmasto­hätätilasta – Suomalainen tutkimus­professori: En olisi toden­näköisesti alle­kirjoittanut vetoomusta

Kommentti:
Tämä jos mikä nostaa ilmasto- ja ympäristöongelmien ahdistusta. Onkin syytä. Kysymys kuuluu tänne meille kulutushokeman valtioihin - lähinnä läntisiä markkinatalousmaita, jotka ovat saaneet kuluttaa, kuluttaa enemmän ja vaatia parempaa materiaalista elintasoa jo yli 100 vuotta.

Miten olisi - voisitko Sinä vähentää kulutustasi puolella, jos olisi pakko? Kun katsomme eri valtioiden per asukas laskettua ilmasto- ja ympäristöhaittajalanjälkeä, niin ei jää kahta sanaa minne peukalomme osoittavat, kun etusormemme ojentuvat Kiinaan, Intiaan ja muihin "pahoihin valtioihin", joita uutisoidaan tiuhaan.

...
[2018] IPCC julkisti tylyn, uhkaavan kuvan ympäristöstämme ja ilmastonmuutoksesta, joka on ryöstäytynyt käsistämme, oman ahneutemme vuoksi. Ilmastoapostolit ovat puhuneet/ kirjoittaneet vuosikausia tästä nyt julkistetusta ilmaston- ja ympäristönmuutosjatkumosta.

Maaemo kuumenee – miksi, siksi, että nyt on näytetty toteen kiistatta meidän ihmisten oma osuus ympäristömme elinolojen vaikuttajana, tuhoajana ja ”lopullisesti muuttajana”. Me haluamme yhä enemmän, nopeammin ja useammin.

Meidän pitää kasvaa – kuuluu ympäristöllemme hyytävä kasvuhokema. Poliitikot vaativat kasvua, liikemiehet huutavat ja ja kansa komppaa – lisää, enemmän ja nopeammin.


HS: Ilmastoteoissa pitää kiristää tuntuvasti tahtia – Maailman pelastaminen vaatii tutkijoiden mukaan muutoksia myös tavallisilta ihmisiltä
LINK ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005854489.html -

Viaton kysymys: miten käy, jos kaikki kiinalaiset ja intialaiset kuluttavat kuten amerikkalaiset? Kiinan ja Intian väkilukusuhde on ~2,8/7,8 ja amerikkalaisten 0,32/7,8. Millainen on amerikkalaisten päästömäärä kumuloituneena viimeiseltä sadalta vuodelta, entä kiinalaisten? Entä per capita kehitys graafisena esityksenä samalta sadalta vuodelta? Vakavia kysymyksiä - entä meidän suomalaisten osuus per capita ajattelussa ja sekin viimeiseltä sadalta vuodelta?

Kysyin itseltäni: mitä minä teen tämän yhteisen talkoon hyväksi. Entä Sinä?

...
7459

44

114

Vastaukset

 • Avaus, joka kannatti lukea!

 • Jos tutkijalla tarkoitetaan henkilöä, jonka tutkimuksia on julkaistu jossain tiedelehdessä, niin tuo HS:n mainitsema 11 000 tutkijaa on kyllä karkeasti liioiteltu. Hakusanoila professor, phd ja doctor vetoomuksen allekirjoittajista löytyy vain vajaat 3000 nimeä, joista tohtorikoulutettavia n. 1300 kpl. Toki hekin ovat saattaneet jo jotain julkaista mutta vaikea listalta on ketään oikeaa ilmastotieteilijää löytää.

  Voinkin "varmuudella" sanoa, että ilmastoasioissa 97% allekirjoittajista on vain tavallisia pulliaisia, jotka ovat kyllä huomanneet ilmaston muuttuvan mutta joilla ei ole mitään hajua muutoksen syistä (huomaa monikko).

  • Huomanneet? Täytyy kyllä elää melko pitkään ennen kuin voi väittää huomanneensa muutoksia pitkäaikaista seurantaa vaativissa asioissa.

   Samanlailla on kylmää ja vielä kylmempää kuin oli 1970-l. Ei muutoksia. Tilastot vahvistavat asian.


  • Presidentti Trump haluaa paremman ilmastodiilin, mutta keiden kustannuksella?

   (Odotettu tuli todeksi - Yhdyvaltain presidentti Donald Trump haluaa kirjoittaa joitain kohtia uusiksi “uudeksi” Pariisin ilmastosopimukseksi |1, jossa hän ja USA pysyvät seuraavat vuodet, joka tapauksessa. Olemme nähneet, että Trumpin vaalilupaukset täyttyvät hiljalleen, mutta kutistuneena. Trump pysyy todellisuudessa Pariisin ilmastosopimuksessa mukana)
   ...
   |1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201706022200180621_ul.shtml - Kts A tekstin lopusta

   Tunnetusti ympäristöongelmat ja tulevat -katastrofit ovat rajattomia, siis eivät valtiorajakeskeisiä. Ympäristöongelmat eivät tunnista rajoja, eivätkä huuda The Great”, vaan kulkevat rajattomalla pallon pinnalla - aivan kuten kemistit ja osa fyysikoistakin ymmärtävät, ettei ole mitään rajapintoja olemassa, on vain molekyylien lämpöliikettä!

   Trump on sitä mieltä toistaiseksi, ettei ihmisen toimet kiihdytä tätä molekyylien lämpöliikettä, esimerkiksi hiilidioksidin dumppauksella omista toimistamme, missä kivihiilen polto on eräs niistä vaikuttavimmista. Tosin lehmien pierumetaanit|2 ovat vielä hiilenpoltostakin viisin-kuusinkertaiset vaikuttavuudeltaan.

   Trump puhuu tasaisemmasta vastuusta ja aikaansaannosten jakaumasta

   Kiina ja Intia pääsevät kuulemma liian vähällä |3 ja onkin vaara, että amerikkalaisille nauretaan |4. The Great, niinpä nyt Trump mahtipontisella tavalla ilmaisi, että Pariisin ilmastosopimus kirjoitetaan joiltain osin uudelleen, että saadaan jotain tilkettä vaalilupauksille ja töitä pittsburghilaisille - ruostevyöhykkeen punaniskoilla. Amerikka ensin mentaliteetilla!

   Kun tarkastelemme vaikkapa muodissa olevan hiilidioksidin päästöjä -

   ... huomataan yhdysvaltalaiset suurimmaksi päästäjäksi - vielä tänään ja erityisesti kumuloituneena arvona viimeiselta 100’ lta ja 50’ lta vuodelta. Noina 50 ja 100 vuoden aikana juuri USA kehitti kansantalouttaan ympäristöä raskaasti kuormittaen - käyttäen samalla pilkkahintaisia raaka-aineita, paljolti nykyisiltä kehitysmailta.

   Kun tutkimme vieläkin tarkemmin hiilidioksidin päästöjä,

   ... huomaamme amerikkalaisten olevan per henkilö ylivoimaisesti suurimpia päästäjiä |5. Jos laskemme kumuloituvuuden merkityksen, vaikkapa kaavalla viimeiseltä 100 vuodelta. Kaava on helppo.

   Laskemme viimeisen 100 vuoden ajalta, joka vuoden lopulta väkiluvut yhteen, näin saamme yhtäläisen lukuarvon kaikista maista. Tämän jälkeen laskemme hiilidioksidin päästömäärät maittain kumuloiden tuolta 100 vuodelta, näin saamme päästöjen kokonaismäärän.

   Kun jaamme maittain nyt tuon väkiluku yhteisarvon tuolla hiilidioksidin kokonaispäästömäärällä - maittain tämäkin - saamme vertailukelpoisen vastuunkantopisteytyksen per kulutushenkilö. Samalla saamme kokonaisluvuista laskettua maapallollisen kulutushenkilökeskiarvon!

   Tälläistä ylläesiteltyä taulukkoa ei ole, mutta kun se lasketaan huolella - saamme todennäköisesti USA’ n ykköseksi, seuraavaksi Euroopan läntiset valtiot ja sitten Japanin ... Kiina ja Intia jäävät kauas noista kärkisijoista. Tosin valtiona Kiina on nyt maailman suurin hiilidioksidin päästä ja USA kakkonen.


  • kekek-kekek kirjoitti:

   Huomanneet? Täytyy kyllä elää melko pitkään ennen kuin voi väittää huomanneensa muutoksia pitkäaikaista seurantaa vaativissa asioissa.

   Samanlailla on kylmää ja vielä kylmempää kuin oli 1970-l. Ei muutoksia. Tilastot vahvistavat asian.

   Pitkän aikasarjan graafit ratkaisevat!


  • kekek-kekek kirjoitti:

   Huomanneet? Täytyy kyllä elää melko pitkään ennen kuin voi väittää huomanneensa muutoksia pitkäaikaista seurantaa vaativissa asioissa.

   Samanlailla on kylmää ja vielä kylmempää kuin oli 1970-l. Ei muutoksia. Tilastot vahvistavat asian.

   Tottahan tuo, olisi pitänyt edellä ilmaston sijasta sanoa sään muuttuvan. Perehdyttyäni tarkemmin tuohon mikkihiirimielipiteeseen, jota media kutsuu tutkimukseksi, joudun perumaan myös nuo edellä mainitut 97%. Oikeat prosentit näyttävät olevan luokkaa 99% tai yli.
   Alla linkki, josta nätte, mllä tavoi mielipiteen (viewpoint) allekirjoittaneet "tutkijat" on haalittu kokoon. Linkissä on myös maallikoille, suunnattu osio, josta hekin pääsevät allekirjoittamaan jotain. Käypä jonssi kurkkaamassa ja kerro meillekin, mitä siellä oli.

   https://scientists.forestry.oregonstate.edu


  • kekek-kekek kirjoitti:

   Huomanneet? Täytyy kyllä elää melko pitkään ennen kuin voi väittää huomanneensa muutoksia pitkäaikaista seurantaa vaativissa asioissa.

   Samanlailla on kylmää ja vielä kylmempää kuin oli 1970-l. Ei muutoksia. Tilastot vahvistavat asian.

   Meillä pitäisi olla 1000 vuoden aikasarjat - tarkkoine tietoineen, silloin puhuisimme faktoista


  • Ilmastonmuutos on vain osa ympäristönmuutosta. Biosfääri on yhtä kuin elollinen luonto, joka taas on viimeisten vuosimiljoonien aikana muuttunut ennenkin, mutta nyt lähinnä yhden lajin vuoksi muutostahti kiihtyy ja tällöin evoluutio tulee hitaana "jälkijunassa" - toistaiseksi.

   Evoluutio vaikuttaa kaikkeen elollisen ja "se" osaa keinot palauttaa kaikki hallinnassaan oleva uudelleen tasapainoon. Millaisilla algoritmeillä "nyt-tilassa oleva" evoluutio toimii; emme tiedä sitä.

   Ihminen on häviävän pieni osa biosfäärillisestä kierrossa olevasta elon ja kuoleman biomassasta. Tuo kiertobiomassa pitää meidät kaikki hengissä. Jokaiselle lajille on säädetty osansa (reviirinsä), valvottuna biodiversiteettinä - elämän monimuotoisuutta!

   Meidän ihmisten ympäristöllinen jalanjälki on suhteeton biomassaamme nähden; me siis muutamme ympäristöämme kokoomme nähden hallitsemattomasti - siis jopa kiihtyvästi.

   Kiihtyvyys johtuu päästöjemme kumuloituvuudesta, jo viimeiseltä noin 200 vuodelta. Aktiivisimmat päästelijät summana ovat länsimaat ja jos laskemme vuosittain per capita, on US suurten maiden ylivoimaisessa kärjessä. Ei Kiina, kuten meillä lännessä halutaan nähdä. Tosin Kiinan absoluuttinen hiilidioksidipäästö on suurin. Hiilidioksidi on pitkävaikutteinen eli kumuloituva ilmakehäkaasu.

   Onko kiinalaisilla sama oikeus asukasta kohden aiheuttaa haitallista ympäristöjälkeä - kuten meillä suomalaisilla ja amerikkalaisilla. Tämä on se oleellinen kysymys. Jos on, niin tarvitsemme puolikkaan Tellusta lisää - se ei liene kiinalaisellakaan tekniikalla mahdollista.

   "Evoluutio ei katso vierestä". Tällä sopeumavalvojalla on käytössään koko elollinen biosfääri, jota se on kaitsenut jo pari miljardia vuotta. Evoluution voima on sen "software", joka on jostain säädetty - emme tiedä sitä. Sen me tiedämme, että bakteerit ja virukset ovat olleet "elollisen aikojen alusta" alkaen.

   Ovatko nämä bakteerit, virukset ja jopa prionit evoluution "sotilaita", jotka vain odottavat "toimintakäskyä"?

   ...
   https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006307044.html


 • Jaa että mitäkö minä teen? No, yritän rauhoitella tätä älytöntä kohkaamista ilmastosta. Kuinkahan kauan tätä oikein jaksetaan jatkaa? Niinkuin mitään muita uhkia ja huolia ei olisikaan kuin ilmastonmuutos. Sanonpa vaan, että maailmassa on paljon pahempia uhkia kuin muutaman asteen lämpeneminen. Monet niistä muista uhkista ovat myös sata varmasti ihmisen aiheuttamia. Ei maailma parin asteen lämpenemiseen lopu, ei edes tämä ihmisen maailma jos muut uhkat torjutaan.

  Ymmärrän kyllä, että ihmiset hyppivät seinille tämän massiivisen propagandan ja pelon lietsonnan takia. Itsekin aikoinani huolestuin iilmaston lämpenemisestä, se oli jotain parikymmentä vuotta sitten. Huolestuin ilmastonmuutoksesta vaikkei silloin silloin vielä katastrofia nykyisen kaltaisella hysterialla joka tuutista tuputettu. Kun kuitenkin huolestuin niin aloin kerätä tietoa ilmastosta ja sen vaihteluista. Huoleni väheni sitä mukaa kun tietoa kertyi. Tieto rauhoittaa. Nykyisin olen enemmänkin huolissani ihmiskunnan puolesta ihan muista syistä.

  • Oletko persu, meitä on jo 23 prosenttia kansasta.


  • Minä uskoin ilmastonmuutosjuttuun vähän aikaa 1980 luvun alussa. Silloin puhuttiin kasvihuonelilmiön voimistumisesta eikä ilmastonmuutoksesta. Kun alettiin puhumaan, että ihminen aiheyttaa sen, ja että entistä pahempaa on tulossa suhteellisuudentajuni heräsi ja tulin hyvin pian järkiini.

   Siitä lähtien olen seurannut tilannetta, eikä ennujsteet ole edes aikaneet toteutua. Keskilämpötilan satelliittimittaukset on alakaneet 1979 vuonna. Pidän vain niitä luotettavina, koska siinä mitataan koko maapalloa.

   Käyrä löytyy mittausjärjestelmän kehittäjän Roy Spencerin sivustolta. Se on paras näkemäni käyrä. Siinä näkyy myös lyhytaikaiset auringon tehon vaihtelut sinisellä viivalla, Keskilämpötila vaihtelee melkoisesti ylös ja alas.

   Se vaihtelu nimenomaan todistaa, ettei lämpötilan nousu ole ns. kasvihuonekaasujen aiheuttamaa. On paljon oppineita, jotka on sitä mieltä, että kaikki lämpötilan vaihtelut aiheuttaa aurinko. Olen heidän kanssaan samaa mieltä.

   Ilmakehän CO2 pitoisuus nousee tasaisesti 2 ppm vuodessa, mutta keskilämpötila ei seuraa sitä, vaan vahtelee edestakaisin muutaman vuoden välein. Minä tiedän kyllä, miksi se niin menee. mutta eihän palstan alarmistit suostu uskomaan mihinkään muuhun kuin ennusteisiin,, jotka on jo menneet pieleen.

   Tuo artikkeli oli tyypillistä Hesalaista puppua, paitsi että siinä nyt tuli julki, että allekirjoittajina oli pääasiassa asiantuntemattomia ilmastopelkureita, jotka ei ymmärrä ilmastosta senkään vertaa kuin Suomalainen maanviljelijä.

   Nykyään oppineetkin sekoilee mitä sattuu. Ei mikään oppiarvo tee ihmisestä automaattisesti kaikkitietävää. Oppinutkin joutuu jokaiseen oman alansa ulkopuoliseen asiaan perehtymään perusfaktoista lähtien.

   Siinä on professori heikommassa asemassa kuin hitsari. Professorilla ongelmaksi nousee ylpeys asemastaan ja arvovaltakysymys. Hitsarilla taas on jo valmiiksi olemassa sellaista tietämystä, joka professorilta puuttuu täysin.

   Täytyy tietää oikeat perusfaktat, joiden mukaan maapallon ilmakehä toimii. Ilman niitä ei pysty ymmärtämään, mitä tapahtuu ja miksi. Ne perusfaktat on hitsarin huomattavasti helpompi selvittää kuin professorin. Jos ei tiedä niin kysyy vaan insinööriltä.

   Hitsarille kynnys kysyä neuvoa on hyvin alhainen. Professorille se voi olla hyvinkin arka kunniakysymys. Jotku pöljät täällä pilkkaa hitsareita, kun ei ole yhtään mitään käsitystä, kuinka valtavan paljon hitsarin täytyy tietää. Valtaosa siitä tiedosta tulee kokemuksen kautta,

   Ikinä nuo alarmisteiksi leimautuvat ei ole esittäneet yhtään mitään tieteellistä. Puhun alarmististiksi leimautuvista, koska tuskin he edes on alarmisteja, koska ainoa päämäärä on ammattilaisten rääviminen ja totuuden kieltäminen. Kysymys on siis pelkistä trolleista.

   Kielitaitokin tuntuu siltä, että on peräisin sanakirjasta, ja muiden keskustelijoiden kommenteista. Taitavat olla Venäläisiä trolleja. Sitähän trollaus yleensä on. Heitetään ärsykkeeksi muutaman rivin herja. Minuun se ei vaan tehoa.

   Voihan ne olla vihervassarienkin trolleja. Pelkkiä trolleja kuitenkin, koska tietotaso on selvästi aivan olematon. Jostakin luettu muutama vanha teoria, ja kuvitellaan olevansa kaikkitietäviä.

   Ei ilmastotiede sentään niin helppoa ole. Siihen joutuu perehtymään todella perusteellisesti. Muutaman pseudotieteellisen teorian osaaminen on vain monta askelta taaksepäin. Pseudotieteen kannattajat on todellisia denialisteja, ei ne jotka luottaa 1900 luvun tieteesee,

   Nykymaailma rakentuu pääasiassa 1900 luvun tieteelle. Nyt hullut haluaa sen tuhota. Eihän alarmistit tiedä tieteestä yhtään mitään. Kaikki mikä nykyään toimii, kumoaa alarmistien käsitystä tieteestä. Ne epätieteelliset teoriat on kumottu jo kauan sitten.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minä uskoin ilmastonmuutosjuttuun vähän aikaa 1980 luvun alussa. Silloin puhuttiin kasvihuonelilmiön voimistumisesta eikä ilmastonmuutoksesta. Kun alettiin puhumaan, että ihminen aiheyttaa sen, ja että entistä pahempaa on tulossa suhteellisuudentajuni heräsi ja tulin hyvin pian järkiini.

   Siitä lähtien olen seurannut tilannetta, eikä ennujsteet ole edes aikaneet toteutua. Keskilämpötilan satelliittimittaukset on alakaneet 1979 vuonna. Pidän vain niitä luotettavina, koska siinä mitataan koko maapalloa.

   Käyrä löytyy mittausjärjestelmän kehittäjän Roy Spencerin sivustolta. Se on paras näkemäni käyrä. Siinä näkyy myös lyhytaikaiset auringon tehon vaihtelut sinisellä viivalla, Keskilämpötila vaihtelee melkoisesti ylös ja alas.

   Se vaihtelu nimenomaan todistaa, ettei lämpötilan nousu ole ns. kasvihuonekaasujen aiheuttamaa. On paljon oppineita, jotka on sitä mieltä, että kaikki lämpötilan vaihtelut aiheuttaa aurinko. Olen heidän kanssaan samaa mieltä.

   Ilmakehän CO2 pitoisuus nousee tasaisesti 2 ppm vuodessa, mutta keskilämpötila ei seuraa sitä, vaan vahtelee edestakaisin muutaman vuoden välein. Minä tiedän kyllä, miksi se niin menee. mutta eihän palstan alarmistit suostu uskomaan mihinkään muuhun kuin ennusteisiin,, jotka on jo menneet pieleen.

   Tuo artikkeli oli tyypillistä Hesalaista puppua, paitsi että siinä nyt tuli julki, että allekirjoittajina oli pääasiassa asiantuntemattomia ilmastopelkureita, jotka ei ymmärrä ilmastosta senkään vertaa kuin Suomalainen maanviljelijä.

   Nykyään oppineetkin sekoilee mitä sattuu. Ei mikään oppiarvo tee ihmisestä automaattisesti kaikkitietävää. Oppinutkin joutuu jokaiseen oman alansa ulkopuoliseen asiaan perehtymään perusfaktoista lähtien.

   Siinä on professori heikommassa asemassa kuin hitsari. Professorilla ongelmaksi nousee ylpeys asemastaan ja arvovaltakysymys. Hitsarilla taas on jo valmiiksi olemassa sellaista tietämystä, joka professorilta puuttuu täysin.

   Täytyy tietää oikeat perusfaktat, joiden mukaan maapallon ilmakehä toimii. Ilman niitä ei pysty ymmärtämään, mitä tapahtuu ja miksi. Ne perusfaktat on hitsarin huomattavasti helpompi selvittää kuin professorin. Jos ei tiedä niin kysyy vaan insinööriltä.

   Hitsarille kynnys kysyä neuvoa on hyvin alhainen. Professorille se voi olla hyvinkin arka kunniakysymys. Jotku pöljät täällä pilkkaa hitsareita, kun ei ole yhtään mitään käsitystä, kuinka valtavan paljon hitsarin täytyy tietää. Valtaosa siitä tiedosta tulee kokemuksen kautta,

   Ikinä nuo alarmisteiksi leimautuvat ei ole esittäneet yhtään mitään tieteellistä. Puhun alarmististiksi leimautuvista, koska tuskin he edes on alarmisteja, koska ainoa päämäärä on ammattilaisten rääviminen ja totuuden kieltäminen. Kysymys on siis pelkistä trolleista.

   Kielitaitokin tuntuu siltä, että on peräisin sanakirjasta, ja muiden keskustelijoiden kommenteista. Taitavat olla Venäläisiä trolleja. Sitähän trollaus yleensä on. Heitetään ärsykkeeksi muutaman rivin herja. Minuun se ei vaan tehoa.

   Voihan ne olla vihervassarienkin trolleja. Pelkkiä trolleja kuitenkin, koska tietotaso on selvästi aivan olematon. Jostakin luettu muutama vanha teoria, ja kuvitellaan olevansa kaikkitietäviä.

   Ei ilmastotiede sentään niin helppoa ole. Siihen joutuu perehtymään todella perusteellisesti. Muutaman pseudotieteellisen teorian osaaminen on vain monta askelta taaksepäin. Pseudotieteen kannattajat on todellisia denialisteja, ei ne jotka luottaa 1900 luvun tieteesee,

   Nykymaailma rakentuu pääasiassa 1900 luvun tieteelle. Nyt hullut haluaa sen tuhota. Eihän alarmistit tiedä tieteestä yhtään mitään. Kaikki mikä nykyään toimii, kumoaa alarmistien käsitystä tieteestä. Ne epätieteelliset teoriat on kumottu jo kauan sitten.

   "Käyrä löytyy mittausjärjestelmän kehittäjän Roy Spencerin sivustolta. Se on paras näkemäni käyrä." Miksi juuri se on paras näkemäsi käyrä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minä uskoin ilmastonmuutosjuttuun vähän aikaa 1980 luvun alussa. Silloin puhuttiin kasvihuonelilmiön voimistumisesta eikä ilmastonmuutoksesta. Kun alettiin puhumaan, että ihminen aiheyttaa sen, ja että entistä pahempaa on tulossa suhteellisuudentajuni heräsi ja tulin hyvin pian järkiini.

   Siitä lähtien olen seurannut tilannetta, eikä ennujsteet ole edes aikaneet toteutua. Keskilämpötilan satelliittimittaukset on alakaneet 1979 vuonna. Pidän vain niitä luotettavina, koska siinä mitataan koko maapalloa.

   Käyrä löytyy mittausjärjestelmän kehittäjän Roy Spencerin sivustolta. Se on paras näkemäni käyrä. Siinä näkyy myös lyhytaikaiset auringon tehon vaihtelut sinisellä viivalla, Keskilämpötila vaihtelee melkoisesti ylös ja alas.

   Se vaihtelu nimenomaan todistaa, ettei lämpötilan nousu ole ns. kasvihuonekaasujen aiheuttamaa. On paljon oppineita, jotka on sitä mieltä, että kaikki lämpötilan vaihtelut aiheuttaa aurinko. Olen heidän kanssaan samaa mieltä.

   Ilmakehän CO2 pitoisuus nousee tasaisesti 2 ppm vuodessa, mutta keskilämpötila ei seuraa sitä, vaan vahtelee edestakaisin muutaman vuoden välein. Minä tiedän kyllä, miksi se niin menee. mutta eihän palstan alarmistit suostu uskomaan mihinkään muuhun kuin ennusteisiin,, jotka on jo menneet pieleen.

   Tuo artikkeli oli tyypillistä Hesalaista puppua, paitsi että siinä nyt tuli julki, että allekirjoittajina oli pääasiassa asiantuntemattomia ilmastopelkureita, jotka ei ymmärrä ilmastosta senkään vertaa kuin Suomalainen maanviljelijä.

   Nykyään oppineetkin sekoilee mitä sattuu. Ei mikään oppiarvo tee ihmisestä automaattisesti kaikkitietävää. Oppinutkin joutuu jokaiseen oman alansa ulkopuoliseen asiaan perehtymään perusfaktoista lähtien.

   Siinä on professori heikommassa asemassa kuin hitsari. Professorilla ongelmaksi nousee ylpeys asemastaan ja arvovaltakysymys. Hitsarilla taas on jo valmiiksi olemassa sellaista tietämystä, joka professorilta puuttuu täysin.

   Täytyy tietää oikeat perusfaktat, joiden mukaan maapallon ilmakehä toimii. Ilman niitä ei pysty ymmärtämään, mitä tapahtuu ja miksi. Ne perusfaktat on hitsarin huomattavasti helpompi selvittää kuin professorin. Jos ei tiedä niin kysyy vaan insinööriltä.

   Hitsarille kynnys kysyä neuvoa on hyvin alhainen. Professorille se voi olla hyvinkin arka kunniakysymys. Jotku pöljät täällä pilkkaa hitsareita, kun ei ole yhtään mitään käsitystä, kuinka valtavan paljon hitsarin täytyy tietää. Valtaosa siitä tiedosta tulee kokemuksen kautta,

   Ikinä nuo alarmisteiksi leimautuvat ei ole esittäneet yhtään mitään tieteellistä. Puhun alarmististiksi leimautuvista, koska tuskin he edes on alarmisteja, koska ainoa päämäärä on ammattilaisten rääviminen ja totuuden kieltäminen. Kysymys on siis pelkistä trolleista.

   Kielitaitokin tuntuu siltä, että on peräisin sanakirjasta, ja muiden keskustelijoiden kommenteista. Taitavat olla Venäläisiä trolleja. Sitähän trollaus yleensä on. Heitetään ärsykkeeksi muutaman rivin herja. Minuun se ei vaan tehoa.

   Voihan ne olla vihervassarienkin trolleja. Pelkkiä trolleja kuitenkin, koska tietotaso on selvästi aivan olematon. Jostakin luettu muutama vanha teoria, ja kuvitellaan olevansa kaikkitietäviä.

   Ei ilmastotiede sentään niin helppoa ole. Siihen joutuu perehtymään todella perusteellisesti. Muutaman pseudotieteellisen teorian osaaminen on vain monta askelta taaksepäin. Pseudotieteen kannattajat on todellisia denialisteja, ei ne jotka luottaa 1900 luvun tieteesee,

   Nykymaailma rakentuu pääasiassa 1900 luvun tieteelle. Nyt hullut haluaa sen tuhota. Eihän alarmistit tiedä tieteestä yhtään mitään. Kaikki mikä nykyään toimii, kumoaa alarmistien käsitystä tieteestä. Ne epätieteelliset teoriat on kumottu jo kauan sitten.

   Eihän nuo 11000 tiedemiestä mitään ilmasto- ja ympäristötieteestä ymmärrä!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eihän nuo 11000 tiedemiestä mitään ilmasto- ja ympäristötieteestä ymmärrä!

   Mikki-hiiri onkin vakuuttava tiedemies


  • Vain elossa olevat voivat kantaa vastuuta!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minä uskoin ilmastonmuutosjuttuun vähän aikaa 1980 luvun alussa. Silloin puhuttiin kasvihuonelilmiön voimistumisesta eikä ilmastonmuutoksesta. Kun alettiin puhumaan, että ihminen aiheyttaa sen, ja että entistä pahempaa on tulossa suhteellisuudentajuni heräsi ja tulin hyvin pian järkiini.

   Siitä lähtien olen seurannut tilannetta, eikä ennujsteet ole edes aikaneet toteutua. Keskilämpötilan satelliittimittaukset on alakaneet 1979 vuonna. Pidän vain niitä luotettavina, koska siinä mitataan koko maapalloa.

   Käyrä löytyy mittausjärjestelmän kehittäjän Roy Spencerin sivustolta. Se on paras näkemäni käyrä. Siinä näkyy myös lyhytaikaiset auringon tehon vaihtelut sinisellä viivalla, Keskilämpötila vaihtelee melkoisesti ylös ja alas.

   Se vaihtelu nimenomaan todistaa, ettei lämpötilan nousu ole ns. kasvihuonekaasujen aiheuttamaa. On paljon oppineita, jotka on sitä mieltä, että kaikki lämpötilan vaihtelut aiheuttaa aurinko. Olen heidän kanssaan samaa mieltä.

   Ilmakehän CO2 pitoisuus nousee tasaisesti 2 ppm vuodessa, mutta keskilämpötila ei seuraa sitä, vaan vahtelee edestakaisin muutaman vuoden välein. Minä tiedän kyllä, miksi se niin menee. mutta eihän palstan alarmistit suostu uskomaan mihinkään muuhun kuin ennusteisiin,, jotka on jo menneet pieleen.

   Tuo artikkeli oli tyypillistä Hesalaista puppua, paitsi että siinä nyt tuli julki, että allekirjoittajina oli pääasiassa asiantuntemattomia ilmastopelkureita, jotka ei ymmärrä ilmastosta senkään vertaa kuin Suomalainen maanviljelijä.

   Nykyään oppineetkin sekoilee mitä sattuu. Ei mikään oppiarvo tee ihmisestä automaattisesti kaikkitietävää. Oppinutkin joutuu jokaiseen oman alansa ulkopuoliseen asiaan perehtymään perusfaktoista lähtien.

   Siinä on professori heikommassa asemassa kuin hitsari. Professorilla ongelmaksi nousee ylpeys asemastaan ja arvovaltakysymys. Hitsarilla taas on jo valmiiksi olemassa sellaista tietämystä, joka professorilta puuttuu täysin.

   Täytyy tietää oikeat perusfaktat, joiden mukaan maapallon ilmakehä toimii. Ilman niitä ei pysty ymmärtämään, mitä tapahtuu ja miksi. Ne perusfaktat on hitsarin huomattavasti helpompi selvittää kuin professorin. Jos ei tiedä niin kysyy vaan insinööriltä.

   Hitsarille kynnys kysyä neuvoa on hyvin alhainen. Professorille se voi olla hyvinkin arka kunniakysymys. Jotku pöljät täällä pilkkaa hitsareita, kun ei ole yhtään mitään käsitystä, kuinka valtavan paljon hitsarin täytyy tietää. Valtaosa siitä tiedosta tulee kokemuksen kautta,

   Ikinä nuo alarmisteiksi leimautuvat ei ole esittäneet yhtään mitään tieteellistä. Puhun alarmististiksi leimautuvista, koska tuskin he edes on alarmisteja, koska ainoa päämäärä on ammattilaisten rääviminen ja totuuden kieltäminen. Kysymys on siis pelkistä trolleista.

   Kielitaitokin tuntuu siltä, että on peräisin sanakirjasta, ja muiden keskustelijoiden kommenteista. Taitavat olla Venäläisiä trolleja. Sitähän trollaus yleensä on. Heitetään ärsykkeeksi muutaman rivin herja. Minuun se ei vaan tehoa.

   Voihan ne olla vihervassarienkin trolleja. Pelkkiä trolleja kuitenkin, koska tietotaso on selvästi aivan olematon. Jostakin luettu muutama vanha teoria, ja kuvitellaan olevansa kaikkitietäviä.

   Ei ilmastotiede sentään niin helppoa ole. Siihen joutuu perehtymään todella perusteellisesti. Muutaman pseudotieteellisen teorian osaaminen on vain monta askelta taaksepäin. Pseudotieteen kannattajat on todellisia denialisteja, ei ne jotka luottaa 1900 luvun tieteesee,

   Nykymaailma rakentuu pääasiassa 1900 luvun tieteelle. Nyt hullut haluaa sen tuhota. Eihän alarmistit tiedä tieteestä yhtään mitään. Kaikki mikä nykyään toimii, kumoaa alarmistien käsitystä tieteestä. Ne epätieteelliset teoriat on kumottu jo kauan sitten.

   Australian katastrofaaliset metsäpalot johtuvat ilmastonmuutoksesta ja ilkivallasta (?)


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eihän nuo 11000 tiedemiestä mitään ilmasto- ja ympäristötieteestä ymmärrä!

   Eiköhän kuluteta lisää, lisää ja vielä kerran lisää. Alibaba myi singleday kulutusjuhlassa 40 miljardia - yhdessä päivässä! Ensimmäisen minuutin aikana ylittyi jo miljardi!


 • Ajatelkaa maapallon kantokykyä liiallisen ihmismäärän paineessa. On paljon vaarallisempaa kuin oletettu lämpeneminen.

  • No, mitä tehdään?


  • Anonyymi kirjoitti:

   No, mitä tehdään?

   Mennään panemaan paniikissa itämään vielä lisää porukkaa, ettei vain jäädä vähemmistöön.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mennään panemaan paniikissa itämään vielä lisää porukkaa, ettei vain jäädä vähemmistöön.

   Uutisissa Australian metsäpalot - pahimmat kuin koskaan valkoisen aikana.


  • Ihmiskunnan biomassa on hyvin vähäinen, mutta sen jättämän ympäristöjäljen vaikute biomassoihin on valtava!


 • Mitä tällä oikeasti halutaan saada aikaan?
  Jonkinlaista pahaa oloa ja katumusta siitä kuinka kulutamme harvaanasutussa ja kylmässä maassamme?
  Oikeasti ei ole mitään yhteistä taloutta, maata tai edes päämäärää tässä sekaisessa maailmassa.
  Meidän pitäisi määrätä omassa maassamme: taloudesta ja esim. energiapolitiikastamme täysin vapaasti oman tahtomme mukaisesti.
  Me olemme elintasomme itse hankkineet ja siihen oikein politiikallamme pyrkineet.

  Nyt globaali varjotalous ja hallinto tuntuu määrävän meidän asioitamme täällä Suomessakin suuntaan johon ei ole kuin yksi päämäärä: Kansainvälisen rahavallan yksinvalta ja sen poliittinen mahti.
  On tunnettu tosiasia , että suuryrityksien valta on vain kasvanut ja totalitäärinen hallintokoneisto on vallassa maailmassa.
  Meidän pitäisi heidän mukaansa tyytyä paljon vähempään(palkkaan ja kulutukseen) ja vertailukohde, kehitysmaiden köyhät eivät silti saa yhtään enempää.
  Euroopan pitäisi antautua näiden probakandan syöttäjien ehdoille ja potin korjaavat maailman eliitti ja Aasian dikatatuurit.
  Pois tuollainen uhkakuva!

 • Missä nyt luuraavat vaatimukset vertaisarvioinnista ja julkaisuista tunnetuissa tiedelehdissä? Tämän akuankkapläjäyksen allekirjoittajissa näyttää olevan väkeä etnomusiikin taitajista viestintätoimistojen ja museoiden työntekijöihin. Kaikki kunnia toki heillekin pätevinä ilmastotiedemiehinä, olihan taannoin maamme hallituksenkin korkein ilmastoasiantija pätevöitynyt akateemisesti tutkimalla lihavien henkilöiden esiintymistä elokuvissa.

 • Olen ollut kasvissyöjä jo kymmeniä vuosia mutta en ilmastosyistä. Lennän erittäin harvoin kerran 10 vuodessa. Ajan myös todistetusti parhaalla ekoautolla. Mitäkö vaatisin, vaadin Presidenttiämme perumaan hävittäjäkaupat ja lopettamaan armeijan. Siitä pitää lähteä ja ennen kuin tämä saadaan tehdyksi on turha puhua muista tärkeämmistä, tämä olisi hyvä alku ja suunta koko maailmalle,

 • Mikki hiiren allekirjoitus antaa todella paljon uskottavuutta :D

 • Asiantuntijan avaus - Kiitos!

 • Meidän suomalaisten pitää asua sata vuotta lehmän p@sk@sta tehdyissä savimajoissa ja Kongolaisten uusissa kerrostaloissa jotta päästään kulutus asioissa tasoihin.

  • Kornisti totta!


  • Ei päästä kun edelleenkin asutaan kylmässä ja talvella pimeässä maassa. Lisäksi vielä harvaanasutussa maassa.
   Sahelin alueen busmannit kulottaa savannia miljardien autojen verran vuodessa. Lopettakoon sen ensiksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei päästä kun edelleenkin asutaan kylmässä ja talvella pimeässä maassa. Lisäksi vielä harvaanasutussa maassa.
   Sahelin alueen busmannit kulottaa savannia miljardien autojen verran vuodessa. Lopettakoon sen ensiksi.

   Missä ihmisten lajina ympäristöönsä nähden pitäisi asua? No, siellä missä muutkin apinat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Missä ihmisten lajina ympäristöönsä nähden pitäisi asua? No, siellä missä muutkin apinat.

   Ihmisiä asuu myös Siperian tundralla ja Grönlannissa kylmyyden maissa.
   Missä ei asu? Etelä-Mantereella.
   Sielä ei suuremmin sula jää , koska sielä on niin ------kylmä.
   Suomalainen tutkijaryhmä kävi sielä koheltamassa ja tulos oli paleltumavammoja ,mutta ei sanaakaan siitä kuinka sielä on niin ----- kylmä.


 • IS:n mukaan 11000 tiedemiehen listalle oli tehty normaali nelinkertainen tarkistus, niinkuin on yleensäkin tapana tehdä ilmastonlämpenemistieteellisissä vertaisarvioinneissa. Nyt on lista vedetty pois näkyviltä lisävertaisarviointia varten. Niin se ilmastonlämpenemistiede edistyy ja kehittyy.

 • Ei ne 11 000 mitään tiedemiehiä ole. Fakenews.

  • Mistä tiedät? Laita akuankkalinkkiä peliin niin sitten uskotaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mistä tiedät? Laita akuankkalinkkiä peliin niin sitten uskotaan.

   Miksi pitäis laittaa kun mediakin jo nauraa tuolle listalle. Listalla on tuhansia opiskelijoita, nekö muka tietää ilmastosta kaiken.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mistä tiedät? Laita akuankkalinkkiä peliin niin sitten uskotaan.

   Mikki hiirikin esiintyi ;-)


  • Hmmm lainaako joku breitbartia tieteellisenä lähteenä?? Rahoittaako se kommentointiasi?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hmmm lainaako joku breitbartia tieteellisenä lähteenä?? Rahoittaako se kommentointiasi?

   Jöns tai joku muu vihreän vaaran edustaja tarkoittaa tätä salaperäistä oljy-yhtiötä joka rahoittaa "denuja".


 • Lukeeko joku vielä tosissaan tuollaista satujen kanavaa kun HS? Lasten sadutkin on parempia kun hesarin toimittelijoiden roskat.

  • Kyllä minä luen Fingerporin ja WuMon. Joskus jopa Velhon. Korttelipubissa käyn lukemassa IS:n Mustanaamion. Siinäpä varsinaisia Viidakon Ilmastonmuutosta koskevia uutisia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä minä luen Fingerporin ja WuMon. Joskus jopa Velhon. Korttelipubissa käyn lukemassa IS:n Mustanaamion. Siinäpä varsinaisia Viidakon Ilmastonmuutosta koskevia uutisia.

   Vanha ilmastoviidakon sanonta: "Kun alarmistin maalitolpat siirtyvät, on salamakin hidas kuin etana".


  • PierreReview kirjoitti:

   Vanha ilmastoviidakon sanonta: "Kun alarmistin maalitolpat siirtyvät, on salamakin hidas kuin etana".

   Aika hyvin sanottu. Valitettavasti ne maalitolpat siirtyy vain yhteen suuntaan. Ne on varmaan mopon päällä. kun peruutisvaihde puuttuu. Olisiko nuoriso löytänyt pappatunturin jostain, kun vanhimmat ja nuorimmathan siihen ilmastohömppään eniten uskoo.


Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.