Ostoriippuvuus

Anonyymi

Ostin vahingossa iPhone 11 pro ja nyt ahdistaa ja kaduttaa, vaikka vanha puhelimeni on sinällään aika vanha, mutta toimii vielä.

Saisin iphonesta 940 jos nyt myisin. Ahdistavaa pohtia taas, että pidänkö vai myynkö ja missä olisi järkeä.

Mitä mieltä te olette? Vaikea tässä on tehdä hyviä ratkaisuja, ennen kuin saa ongelmansa loppumaan. Mikä on ostoriippuvaiselle parempi? Myydä ja niellä tappio vai pitää itse ja yrittää vältellä morkkista jne

8

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Säilytä ehdottomasti ainakin ensi vuoden syksyyn asti. Kaikki iphonet ja ipadit ovat kovassa huudossa kun sorsanmetsästyskausi alkaa.

    • Anonyymi

      Kuka osaisi kommentoida

    • Anonyymi

      Ongelma on aina muissa, tiedäthän.

      Sinut saatiin markkinoinnilla ostamaan puhelin vaikket olisi tarvinnut. Jos yrität väittää muuta tai syyllistää muita, sinulla on taas ongelma. Vanha voi olla myös tietoturvariski.

      Tässä siis muiden mielestä ongelma on muissa, eli sinussa, ei heissä. Muiden tarkoitus on korkeintaan vaan osoittaa sinulle ne virheet, jotka teet, jotta ymmärtäisit tunnustaa viat itsessäsi. Kuten teet nyt. Ostinko turhaan? Myynkö? Kärsinkö? Apuva, Mitä teen?

      Markkinoijan mielestä sinulla oli heikkous, jota hän vain käytti hyväksi. Vahvuus siinä mielessä että se sai sinut toimimaan ja ostamaan. Jos päätös oli väärä, ei se tietenkään ole markkinoijan vika. Siksi siis sinäkin ulkoistat sen ja sanot että vika muissa. Jos et, et tunnusta todellisuuden luonnetta ja kärsit. Miksi? Jotta möisit ja ostaisit kuitenkin taas uuden puhelimen. Oravanpyörä valmis.

      Näin kun ajattelet, siitäkin saadaan oire. Katsoin juuri youtube videon, se on psykopaatikon yksi piirre. Toisten syyttäminen.

      Jos koet että myyjä möi sinulle koska sinä halusit, ensinnäkin, sinä et päätä mitä myyjä myy vaan yrityksen omistaja. Kuitenkin sinä halusit ja sinä ostit, siksi rivien välistä sinä olet syyllinen. Jos kyseenalaistat, ja sanot koska toinen möi, syyllistät muita. Kukaan ei tilanteessa kuitenkaan puhu mitään siitä että myyjä, joka möi koska sinä halusit, syyllisti juuri sinua. Myyjähän vain teki työtään, oli ahkera, tuottelias ja hyvä työntekijä. Hyvä veronmaksaja. Empaattinen asiakaspalvelussa jne. Näitä tekosyitä riittää pilvin pimein. Tässä kyse on ”näkökulmasta”.

      Nyt koet katumusta. Koet sen vain siksi että möisit puhelimen. Lisää rahavirtaa mutta sinä et ole siinä voittaja. Menetät hintaerotuksen, jonka olet jo tienannut tekemällä työtä. Joku saa puhelimen halvemmalla. Olet siis antelias. Ei, siis huono kuluttaja. Hiilijalanjälki?

      Jos pidät itselläsi, sinulla on kaksi puhelinta. Mitä sanoo Greta! Jos luovut vanhasta, ja annat sen Afrikkaan, joku avaa sen usb:n kautta ja lataa kaikki lähettämäsi tekstiviestit vaikka olisit resetoinut puhelimen. Ai höpö höpö. Ei ole sitä.

      Nyt ongelma on jo se mitä viestejä olet lähettänyt aiemmin. Olisiko pitänyt olla lähettämättä. Ai että kun on vaikeaa. Vaikka poistat viestin, se on siellä piilossa. Vaikka lataisit 32 gigaa tavaraa. Puhelimeen mahtuu aina viestit. En siis tällä yritä lisätä tietenkään tuskaasi vaan että avaisit silmäsi ja ajattelisit tilannetta muiden esimerkistä.

      Esimerkiksi, onko seudullasi joku perhe, jossa lapset asuvat vielä kotona. Pihassa on 5-8 autoa. Eikö yksi riitä? Ajattele jotain työtöntä, joka tarvitsee puhelimen. Hän saa vain työmarkkinatuen, eikö kuka tahansa muukin pärjäisi sillä? Miksei? Tarvitseeko ihminen autoa vai työ? Onko auto vain työn väline vai jonkin muun jatke? Miksei työtön saa tehdä työtä? Entä jos perustaa yrityksen, miksi menettää tuet vaikkei vielä edes tienaa? Eihän sinunkaan pitäisi maksaa uudesta puhelimesta ennenkuin se tuottaa sinulle?

      Kuinka paljon se puhelin saastuttaa verrattuna viiteen autoon? Kuinka monta puhelinta vaaditaan että saadaan yksi päivittäin saastuttava auto? Kuinka monta kertaa autoilija kokee syyllisyyttä ostoksestaan? Miksi he yleensä ovat tyytyväisiä kun ovat saaneet oman auton? Markkinoinnin takia.

      Miksi et sinäkin saisi kokea hyvää mieltä? Jos vanha puhelin on jo aika vanha, mikä se on tarkalleen. Löydä ongelmallesi tarkempi määritelmä. Jos puhelin on 4-8 vuotta vanha, ota uusi käyttöön ihan hyvällä mielin. Jos se on 6kk vanha, ja pidät sitä vanhana, ajattelitko kenties elää vain 13 vuotta?

      Jos suhteutat itse tilanteen realiteetteihin, pystyt tekemään oikean päätöksen. Syyllisyys, jota koet, on vain opittua. Jos sen taustalla on se että pelkäät ettei rahasi riitä tai tulee tiukkaa, tee tarkka laskelma. Tulot, menot, velat... oletko plussalla vai etkö edes pääse sinne. Pitääkö ottaa taas luottoa?

      Tee päätös. Mitä haluat. Mikä on tavoitteesi? Päästä eroon velasta vai tuhlata mahdollisimman paljon? Miksi tuhlaisit toisten hyväksi? Ollaksesi antelias? Kokeaksesi mielihyvää, ympäristön paineet?

      Jos tavoitteesi on elää hyvä elämä, onko se hyvä jos olet jatkuvasti pahoillasi kaikesta ja antelias. Hyväksikäyttäjiä riittää ja vaikka ostaisit 10 puhelinta ja möisit ne eurolla, hakijoita on aina enemmän. Et voi koskaan tyydyttää Gretan tarpeita saati muiden.

      Siksi jäljellä ei ole muuta kuin mitä sinä haluat tehdä itsesi elämälle, ja mitä tulee toisiin ihmisiin, opit kokemuksen kautta miten elää, olla toisten kanssa, ettet käytä hyväksi tai tule hyväksi käytetyksi. Ehkä tässä astuit markkina-ansaan, mutta ei tarvitse toista kertaa. Tyydy puhelimeen ja käytä sitä 8 vuotta, tai myy se ja käytä vanhempaa vielä neljä vuotta. Äänestä myös vaaleissa sen mukaan haluatko uuden puhelimen 4 kuukauden välein vain 6 vuoden.

      Ei muuta.

      • Anonyymi

        Tuon lässytyksen säveltäjällä on lässytysriippuvuus. Onko se ongelma vai ei, riippuu näkökulmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon lässytyksen säveltäjällä on lässytysriippuvuus. Onko se ongelma vai ei, riippuu näkökulmasta.

        Kyllä :)

        No problem!


      • Anonyymi

        Kiitos vastauksestasi! Antoi paljon ajateltavaa :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi! Antoi paljon ajateltavaa :)

        Ole hyvä!


    • Anonyymi

      Himoshoppailu on sairautta. Osoitus siitä että henkilö on vaikutuksille altis.

      Olisi aivan terveellistä kieltää kaikki mainonta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe