Tieteellinen tutkimus pitäisi kokonaan uudistaa

Anonyymi

Tieteen ja tutkimuksen tulisi olla nykyisin tehokkaampaa ja käytännönläheisempää. Toisinsanoen tutkitaan vain sitä mikä on kongreettisesti olemassa ja vain jos sen tutkimisesta on jotain kongreettista hyötyä. Tutkimisen tulisi olla tehokasta työtä eikä mitätöntä pohdiskelua ja tyhjän jauhantaa. Spekulaatioita ja teorioita ei pitäisi tutkia ja tuhlata arvokasta vähäistä aikaa mihinkään sellaiseen sillä oletuksilla ei ole mitään varmoja ja tieteellisiä todisteita jotka osoittaisivat ne varmuudella tosiksi ja oikeiksi. Ne ovat pelkkää ajattelijoiden joutavaa ja tyhjänpäiväistä haihattelua. Tutkimustyön pitäisi toimia mekaanisesti kuin kone, tehokkaasti ja ilman mitään turhaa ajattelua, sillä jos tutkija alakaa jossittelemaan, spekuloimaan ja esittä teoroita sekoittuu tutkimustyöhön tutkijan omia ennakkoajatuksia, kuvitelmia ja luuloja.

2

<50

Vastaukset

 • Taas näitä ajatuksia, joita monet Newtonin, Maxwellin ja Einsteinin aikalaisista kannattivat. Heidän mielestään kaverit tuhlasivat aikansa joutavien mietiskelyyn, mistä ei koskaan ole käytännössä mitään hyötyä.

  Tällä ajatuskannalla ajaisimme edelleen aaseilla, jos nyt yleensä olisimme päässeet laskeutumaan puista alas.

  • Aivan! Jo Maxwellin edeltäjälle Faradaylle naureskeltiin, kun hän tutki "voimaviivoja", joita hän oli havainnut johtimien ympärillä. Niillä ei arveltu olevan sitten yhtään mitään merkitystä millekään käytännölliselle asialle. Täydellistä humpuukia ja kukkahattuhommaa!

   Maxwell sitten kirjoitti sähkömagnetismin peruslait Faradayn töiden perustalta. Maxwellin yhtälöt ovat siinä mielessä nykyaikaisen yhteiskunnan keskeistä pohjaa, että suuri osa sähkötekniikasta: mm. sähkömoottorit, sähkön tuotanto, sähkön siirto, valokaapelit, viestintä, tutkat perustuvat sähkömagnetismiin, jota Maxwellin yhtälöt kuvaavat.

   Einsteinia pilkattiin Royal Society:ssa ja jopa epäiltiin hänen mielenterveyttään, kun hän esitti täysin ennenkuulumattomia kuvitelmiaan mukamas "tieteellisenä teoriana". Haha!! Hyvä etteivät sulkeneen Alberttia suljetulle osastolle.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.