Näin laitetaan vanhanajan imelletty perunalaatikko yksinkertaisesta soseesta

Anonyymi

Imelletty perunalaatikko itse laitetusta yksinkertaisesta soseesta.

Laitetaan ensin sose:

Perunat kuoritaan raakoina ja kypsennetään, tai kypsennetään kuorineen vähässä suolattomassa vedessä ja kuoritaan kypsinä. Perunat soseutetaan kuumina keittoveteen. Sose ei saa olla ns. tönkkösosetta saattaa olla että tönkkösose ei imelly, koska se on liian kuivaa. Sose notkistetaan tarvittaessa kuumalla vedellä. Kun sose on valmis, se jäähdytetään niin että lisättävät jauhot ei pala. Kun sose on jäähdytetty 77 asteiseksi tai vähän alle, jauhot lisätään jäähdytettyyn soseeseen. Mitään muuta ei soseeseen saa lisätä, varsinkin suola ja rasva estää tehokkaasti imeltymistä
Nyt on valmiina sose ja se voidaan imeltää.

Nyt laitetaan imelletty sose:

Vähän alle 77 asteinen sose laitetaan kattilassa imeltymään 66-71 asteiseen uuniin 2-4 tunniksi.

Nyt on valmiina imelletty sose ja se voidaan valmistella paistettavaksi ja paistetaan:

Imellettyyn soseeseen lisätään voi ohuina lastuina sulamaan ja suola. Maitoa lisätään niin että saadaan notkean puuromainen sose.
Sose laitetaan valmisteltuun uunivuokaan. Pinnalle lisätään muutama voinokare ja pinnalle voidaan lisätä sirottelemalla korppujauhoa.
Aluksi sose paistetaan kuumassa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan alennetaan uunin lämpötila 130-140 asteeseen ja kupliminen rauhoittuu.
Paistetaan 2-3 tuntia.

0

<50

Vastaukset

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

   Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
   Maailman menoa
   364
   3114