pallomainen?

Anonyymi

Nytkö homma onkin taas kaikkeuden kanssa epävarmaa. Huvittavaa tässä on tähtitieteilijöiden tosikkous omasta varmuudestaan. Amerikkalaisiakin avaruusohjelmia kun katsoo, ollaan olevinaan leikkimielisiä, mutta samaan aikaan kalvaa hankalia asioita, joista ei tiedetä yhtään mitään sittenkään. Kivahan on kuulla mustista aukoista, mutta tökkiikö koko homma. En ivaa, vaan jotenkin tulee tunne, että paljonkaan ei ole edistytty (tiedän jo vi..uilun, että itse en ole edistynyt), mutta jauhatteko toistenne tekemisiä keskenään. Onko on opittu sittenkään, vai mikä on törmäilyn hyöty ollut esim. Cernissä.

3

<50

Vastaukset

 • On epävarmoja asioita, ei siitä pääse mihinkään.

  Ja kolme syytä siihen voisi yrittää nostaa, vaikka 1) on olemassa teorioita, joihin ei ole yksiselitteistä keinoa todentaa tai 2) on olemassa teorioita, joihin on useita menetelmiä, joista tulee erilaisia tuloksia tai 3) on ilmiö, jota ei vielä osata selittää.

  Näitä esiintyy yllätys yllätys kaikissa teorioissa, joissain enemmän joissain vähemmän, joskin on fundamentaaleja, jotka toimivat hyvin. Niiden päälle rakennetaan.

  Ilmiöistä: Mustat aukot menee kolmanteen ja ensimmäiseen. Universumiin (muotoon ja olemukseen, alkuun tai loppuun) liittyviä asioita menee ainakin ensimmäiseen ja toiseen. Aika ilmiönä tunnistetaan hyvin, ja se mitä asioita siihen vaikuttaa, mutta on kolmannen kategorian asia kuitenkin, koska se on mysteeri enimmäkseen.

  Cernin hiukkaskiihdyttimet ovat tehneet kymmenkunta löydöstä , joista monet ovat poikineet tutkijoille Nobelleita kuten W , Z ja Higgsin bosonit, Tai antiaine. Yksi jännimmistä keksinnöistä on mielestäni kuitenkin ihan muuta kuin fysiikkaa tms . nimittäin World Wide Web.

  Cernin kiihdyttimien , ja muidenkin vastaavien, ongelmaksi alkaa tulla liian pieni koko ja riittämätön energia. Vaikka LHC on suurin ja monimutkaisin ihmisen koskaan rakentama kone, ikinä.

  Näin siis vaikka olemme ylivertaisia ja tieteellä on tuhansien vuosien kehitys takana, poislukien ehkä jotkut mustat hetket menneisyydessä, jolloin ei ollut kovin mediaseksikästä olla tiedemies tai ylipäätään eri mieltä asioista, tai ei kivoja asioita hävitettiin, tai vaikka maailma paras kirjasto paloi/poltettiin.

  Se mikä menekin ja minkäkin syyksi lasketaan, no odottavan aika on pitkä, ja välillä joku on niskan päällä välillä joku toinen, ja se kuka pääsee sanomaan, voi hutkia ohimennen muita ehkä syyttäkin, joka taas aiheuttaa eripuraa, kaunaa ja älämölöä. Mikä sinänsä on inhimillistä ja sitä näkee kaikilla kädellisillä, joten taitaa kumpuilla jopa syvemmältä, kuin ihmisyys.

  Että semmosia luomakunnan kuninkaita ja Jumalan kuvia tai poikia, miten vaan.

  --planeetta

 • Olet asian ytimessä.

  Ihminen on todella tyhmä ja todella viisas yhtä aikaa. Ihminen ei edes pysty kuvittelemaan vilkkaimmassa mielikuvituksessaan, miten vaikeita asioita se eläimenä tutkii ja ymmärtää edes tutkia. Pistetäänpä simpanssi tai delfiini tutkimaan aliatomitason rakenteita, kvanttimekaniikkaa ja universumia. Eihän siitä mitään tule.

  Musta aukko, neutronitähti, kvasaari, pimeä energia, pimeä aine, universumin ikä, rakenne ja koko, painovoima-aallot, Higgsin bosoni, jumalhiukkanen, painovoimahiukkanen, alkuräjähdys, taustasäteily..... Onhan tuota - kaikki on suhteellista.

  Mielikuvitusta vaaditaan ja pistää naureskelemaan tai itkemään itse kutakin. Kun rahaa on tarpeeksi, jokin teoria saadaan aina jossakin vaiheessa toimimaan tai tuhoutumaan. Hetki sitten ihminen pystyi siirtämään oikein raskaita kiviä, suuntaamaan kivet avaruuteen haluamallaan tavalla ja osasi kypsentää ruokaa tulella. Pitkä matka on siis tultu.

  • On. Suurin osa ilmiöistä, jotka mainitsit, ovat viimeisen 50+ vuoden aikana tutkimuksella tuotettuja "keksintöjä". Jos merkit pitää paikkansa, seuraavat 50 tulisi mennä samoin, ellei jopa tykimmin.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  243
  3738
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  39
  464