pallomainen?

Anonyymi

Nytkö homma onkin taas kaikkeuden kanssa epävarmaa. Huvittavaa tässä on tähtitieteilijöiden tosikkous omasta varmuudestaan. Amerikkalaisiakin avaruusohjelmia kun katsoo, ollaan olevinaan leikkimielisiä, mutta samaan aikaan kalvaa hankalia asioita, joista ei tiedetä yhtään mitään sittenkään. Kivahan on kuulla mustista aukoista, mutta tökkiikö koko homma. En ivaa, vaan jotenkin tulee tunne, että paljonkaan ei ole edistytty (tiedän jo vi..uilun, että itse en ole edistynyt), mutta jauhatteko toistenne tekemisiä keskenään. Onko on opittu sittenkään, vai mikä on törmäilyn hyöty ollut esim. Cernissä.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On epävarmoja asioita, ei siitä pääse mihinkään.

      Ja kolme syytä siihen voisi yrittää nostaa, vaikka 1) on olemassa teorioita, joihin ei ole yksiselitteistä keinoa todentaa tai 2) on olemassa teorioita, joihin on useita menetelmiä, joista tulee erilaisia tuloksia tai 3) on ilmiö, jota ei vielä osata selittää.

      Näitä esiintyy yllätys yllätys kaikissa teorioissa, joissain enemmän joissain vähemmän, joskin on fundamentaaleja, jotka toimivat hyvin. Niiden päälle rakennetaan.

      Ilmiöistä: Mustat aukot menee kolmanteen ja ensimmäiseen. Universumiin (muotoon ja olemukseen, alkuun tai loppuun) liittyviä asioita menee ainakin ensimmäiseen ja toiseen. Aika ilmiönä tunnistetaan hyvin, ja se mitä asioita siihen vaikuttaa, mutta on kolmannen kategorian asia kuitenkin, koska se on mysteeri enimmäkseen.

      Cernin hiukkaskiihdyttimet ovat tehneet kymmenkunta löydöstä , joista monet ovat poikineet tutkijoille Nobelleita kuten W , Z ja Higgsin bosonit, Tai antiaine. Yksi jännimmistä keksinnöistä on mielestäni kuitenkin ihan muuta kuin fysiikkaa tms . nimittäin World Wide Web.

      Cernin kiihdyttimien , ja muidenkin vastaavien, ongelmaksi alkaa tulla liian pieni koko ja riittämätön energia. Vaikka LHC on suurin ja monimutkaisin ihmisen koskaan rakentama kone, ikinä.

      Näin siis vaikka olemme ylivertaisia ja tieteellä on tuhansien vuosien kehitys takana, poislukien ehkä jotkut mustat hetket menneisyydessä, jolloin ei ollut kovin mediaseksikästä olla tiedemies tai ylipäätään eri mieltä asioista, tai ei kivoja asioita hävitettiin, tai vaikka maailma paras kirjasto paloi/poltettiin.

      Se mikä menekin ja minkäkin syyksi lasketaan, no odottavan aika on pitkä, ja välillä joku on niskan päällä välillä joku toinen, ja se kuka pääsee sanomaan, voi hutkia ohimennen muita ehkä syyttäkin, joka taas aiheuttaa eripuraa, kaunaa ja älämölöä. Mikä sinänsä on inhimillistä ja sitä näkee kaikilla kädellisillä, joten taitaa kumpuilla jopa syvemmältä, kuin ihmisyys.

      Että semmosia luomakunnan kuninkaita ja Jumalan kuvia tai poikia, miten vaan.

      --planeetta

    • Anonyymi

      Olet asian ytimessä.

      Ihminen on todella tyhmä ja todella viisas yhtä aikaa. Ihminen ei edes pysty kuvittelemaan vilkkaimmassa mielikuvituksessaan, miten vaikeita asioita se eläimenä tutkii ja ymmärtää edes tutkia. Pistetäänpä simpanssi tai delfiini tutkimaan aliatomitason rakenteita, kvanttimekaniikkaa ja universumia. Eihän siitä mitään tule.

      Musta aukko, neutronitähti, kvasaari, pimeä energia, pimeä aine, universumin ikä, rakenne ja koko, painovoima-aallot, Higgsin bosoni, jumalhiukkanen, painovoimahiukkanen, alkuräjähdys, taustasäteily..... Onhan tuota - kaikki on suhteellista.

      Mielikuvitusta vaaditaan ja pistää naureskelemaan tai itkemään itse kutakin. Kun rahaa on tarpeeksi, jokin teoria saadaan aina jossakin vaiheessa toimimaan tai tuhoutumaan. Hetki sitten ihminen pystyi siirtämään oikein raskaita kiviä, suuntaamaan kivet avaruuteen haluamallaan tavalla ja osasi kypsentää ruokaa tulella. Pitkä matka on siis tultu.

      • Anonyymi

        On. Suurin osa ilmiöistä, jotka mainitsit, ovat viimeisen 50 vuoden aikana tutkimuksella tuotettuja "keksintöjä". Jos merkit pitää paikkansa, seuraavat 50 tulisi mennä samoin, ellei jopa tykimmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe