Mikä on ilmastonmuutoksen osuus sisäilmaongelmissa?

Mikä on ilmastonmuutoksen osuus talojen homehtumiseen? Näitä uutisia on nykyään tuiki tiheään.

https://www.aamulehti.fi/a/b7b1f20d-44d1-427d-8407-76b92518e49f?c=1522737894164

Niin tai näin, ilmastonmuutos tulee kalliiksi.

https://yle.fi/uutiset/3-11077234

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomessa lämpötila voi muuttua 60 C puolessa vuodessa. Rakennukset on olleet aina kovilla. Nyt rakenamisen taito on kadonnut ja toisalta sisäilma-asioista on tullut myös muoti-ilmiö.

      • Anonyymi

        Ei voida sanoa, että 100-vuotias rakennus on huonosti tehty. Mutta paljon vanhoja terveitä rakennuksia on turmeltu virheellisillä peruskorjauksilla. Ja näitä on yleensä tehty mm. energiankulutuksen vähentämiseksi. Ja uudet yltiöpäiset rakennusmääräykset synnyttävät myös hometaloja.

        Säästää pitää, maksoi mitä maksoi.


    • Anonyymi

      Mikä ilmastonmuutos? Paljonko Suomen talvet ja kesät poikkeavaat lapsuutesi tai nuoruutesi vuosista?
      Jostain syystä minusta tuntuu että olet eläkeukko vailla parempaa tekemistä.

    • Kosteina talvina homekasvustot alkavat kukoistaa.

    • Anonyymi

      Taas jälleen uusi valeuutinen tarhapöllöltä ilman mitään todellista asiaa . Kierrätä vaikka hölmöilyä tyyliin hiilidioksidi on maailman tutkituin kaasu.
      Sen jälkeen voit yrittää teilata kaikki realistien tutkimukset ja koko tunnetun ilmastohistoriankin niin kuin olet jo vuosien ajan tehnyt.

      Nappaako CO2 lämpösäteilyä?

    • Anonyymi

      Ilmastoasioiden sijaan se merkittävä asia on ollut Lähi-Idän sotien aiheuttama nouseva energian hinta. Kun 70 - luvun puolivälissä tuli energia/öljykriisit niin silloin alettiin kiireellä tekemään taloista tiiviimpiä joka sitten näkyy sisäilmaongelmina ja homehtumisena.

      Sitä satoa korjataan edelleen.

    • Anonyymi

      No aloittaja on jälleen kerran väärässä.
      Ei se ilmaston pienoinen muuttuminen mitenkään sen kalliimmaksi tule, kuin vaikka viimeiseen sataan vuoteenkaan.
      Sen sijaan tuo täysin perusteeton mouhottaminen ja panikointi tulevat kalliiksi, sekä täysin mihinkään perustumattomat "ilmastoteot" ja muu öyhötys, joilla ei ole mitään vaikutusta mihinkään, paitsi ihmisten olojen ankeuttamiseen ja täysin turhiin kustannuksiin.

    • Miesmuisti on lyhyt. Tutkimusten mukaan vain kolme vuotta.

      Muistan kuitenkin, kun vaimoni hiihti Pirkan hiihtoa. Viime vuosituhannella hän pääsi aloittamaan harjoittelun jo marraskuussa . Tälle vuosituhannelle tultua harjoittelemaan pääsi vasta tammikuun puolivälin tienoilla. Siihen se harrastus sitten loppui.

      Jos jollain on eriävä muistikuva ilmastosta, kuulisin sen mieluusti.

      • Anonyymi

        Lumentulo Suomessa on säätä, ei ilmastoa.


      • Anonyymi

        80-luvulta on jonkin verran keskilämpö noussut ja CO2 on noussut jo 50-luvulta.

        Jotkut muistaa 70-luvun kylmät talvet ja pitävät sitä normaalina. Mikä on normaalia?
        100 vuotiaat muistavat kuumat 30-40 luvut.
        Minusta tuollaiset hiihtämiset pitäisi unohtaa Etelä-Suomessa ja mennä lappiin hiihtämään-
        Pieni vinkki: jos on sulaa niin hankitte rullasukset.


    • Anonyymi

      Iso. Vaikka vuoden keskilämpötilat, sademäärät yms. eivät ole kovin paljoa muuttuneet, niin kelit ovat silti paljon rasittavampia rakenteille. Kas kun lauhoja ja usein myös tuulisia & tihkusateisia syyskelejä riittää pidemmälle - maan eteläosissa pitkälle tammikuun alkua.

      En ole ihan nuori, mutten myöskään dementikko, joten on hyvin tullut havaittua, miten talven alkua saa odotella kauemmin kuin ennen. Toisessa päässä ei muutosta ole ihan niin paljoa tullut ja kun keleissä on vaihtelua, niin tyhjäpää aina välillä öyhättää, miten ilmastonmuutos on huijausta, kun osuu viileämpi kevät. Vaikka "wanhaan hywään aikaan" räntäsade vappuna oli enemmänkin normaali kuin poikkeusilmiö.

      Pitempi jakso näitä kosteita kelejä on rakenteiden kestolle paljon vaikeampi pala kuin talvipakkaset. Etelän kelit ovat pikku hiljaa hivuttautumassa kohti Ruotsin eteläosien kelejä ja siellähän ovat jo ihan kusessa rakennusten vauroiden kanssa. Ovat mm. päätelleet puurossipohjat, kipsilevystä tehdyt tuulensuojat ja pari muutakin Suomessa edelleen yleistä ja suositeltua rakenneratkaisua riskirakenteiksi (vrt. valesokkeli).

      Tosin ongelmia taitaa jo olla Suomessakin. Näitä samoja rakenteita kun on kouluissa ja päiväkodeissa.... mutta OK-ladoissa ei ole ongelmia suunnilleen ikinä. Syytä ei tarvi kauaan hakea - laput silmillä ja denial päällä!

      Jos on vähänkin rakentamisen kanssa tekemisissä (eikä peilikuvasta näy persu tai joku muu denial -linjan valinnut puupää), on helppo havaita, miten ongelmia alkaa kasautua rakennuksiin, jotka kuitenkin pelitti suht OK viime vuosituhannen puolella. On vaan tässä viimeiset vuodet olleet ilman kastepistelämpötilat ym. ihan eri lukemissa kuin koskaan ennen. Menee tietty peruöyhöttäjiltä ohi korvien, kun kuplassaan elävät tarkoin valikoivat (tai siis joku mestari valikoi), mitä valeuutisia kannattaa lukea.

      • Anonyymi

        Näkee, että et ole ainakaan rakennusalan ammattilainen. Ei ole misssään maailmassa tehty kipsilevystä tuulensuojaa ja puurossipohjaa on käytetty menestyksellisesti satoja vuosia eikä siinä ol ongelmia jos se oikein tehdään ja alapohja on tuuletettu. Ei niitä kissanluukkuja turhaan tehty sokkeliin. Ongelma on energiansäästössä.


      • Anonyymi

        Ei pitäisi tehdä niistä ja tuuletukset kuntoon.


      • Anonyymi

        No ei mikään ihme, että tulee ongelmia kun tuollaisia käytetään. Ei johdu ilmastonmuutoksesta jos on väärät materiaalit.


    • Anonyymi

      Sisäilmaongelmaa ei aiheuta ilmastonmuutos, joka on ollut varsin pieni. Vähän lauhempia talvia ja hiukan pidempi kasvukausi. Siitä on ollut pelkkää hyötyä kaikille muille paitsi Eteläsuomen hiihtäjille, ja hiihtokeskuksille.

      Sisäilmaongelmat johtuu pääasiassa ilmastopaniikin lietsonnasta, jota aloittajakin pakkomielteisesti on rummuttanut. Aivan yksinkertainen lainalaisuus, jota tollot Helsingissä ei suostu tajuamaan, on että ihmiset ahdistuu, kun ihmisiä syyllistetään, pelotellaan ja ahdistetaan kaikenlaisilla typerillä vaatimuksilla.

      Aloittajan on siis vahvasti syyllinen sisäilmaongelmaan, joka todellisuudessa on uutisoinnin aiheuttama ilmastoahdistus. Minä tajusin sen jo vuosia sitten.

      Jos sata vuotta vanhassa rakennuksessa alkaa yhtäkkiä ahdistamaan, syy voisi olla rakennuksessa vain jos on tullut todella merkittäviä lahovaurioita. Erittäin harvoin sellaisia on löydetty julkisista rakennuksista.

      Muutamasta omakotitalosta, joissa oli pahat lahovauriot. on uutisoitu. Minun näkemykseni on, että usein ongelmien syy on jälkiasennettu liian tehokas koneellinen ilmastointi.

      Tiedossani on tapauksia, joissa oireilu on alkanut remontin jälkeen, ja remontissa on asennettu koneellinen ilmanvaihto. Kun on lähdetty torjumaan ongelmaa, jota ei edes ollut olemassa, onkin aiheutettu ongelma.

      Koneellisessa ilmastoinnissa on kaksi ongelmaa. Ilma on talvella kuivaa, koska kosteus tuuletetaan pois. Toinen ongelma on juuri kuulorajalla oleva humina, jonka ihmisen alitajunta ilmeisesti kokee häiriötekijänä varsinkin silloin, kun muuten on hiljaista.

      Ratkaisu voisi olla, että ilmastointi on vain ajoittain päällä. Jatkuva ilmanvaihto on yleensä täysin tarpeetonta, jos tilassa on vähän ihmisiä. Siiloinkin, jos on koululuokasta kysymys, jatkuva ilmastointi on tarpeeton.

      Toinen torjuntakeino voisi olla hiljainen musiikki. Se peittäisi sen häiritsevän huminan hiljaisissa tiloissa. Minun kouluaikana ei missää ollut koneellista ilmanvaihtoa, eikä ollut myöskään missään sisäilmaongelmaa.

      Sisäilmaongelma on lisääntynyt ilmastohysterian ja koneellisen ilmanvaihdon yleistymisen myötä. Täytyy aina pohtia syy-seuraussuhteita. Mikä oli olennainen muutos ympäristössä, ennenkuin seurauksia alkoi ilmetä.

      Miksi oireita ei ilmennyt aiemmin. Mikä oli aiempi olosuhde. Syy on ympäristössä tapahtuneessa muutoksessa, johon kaikki ei pysty sopeutumaan. Eri ihmisten sopeutumiskyky on erilainen.

      Ei niitä jotka ei sopeudu saa kuitenkaan syyllistää. Täytyy korjata se ympäristo. Yksinkertaisimmillaa se voisi onnistua ajastamalla koneellinen ilmastointi käynnistymään vain tarpeen mukaan. Jatkuva päälläolo on häiritsevää, Onhan CO2 mittarit olemassa. Niitä on syytä käyttää, ja tuulettaa vain tarpeen mukaan.

      • Anonyymi

        Jos sinä ahdistut uutisoinnista niin haluat siitä kaikkien palstalaisten ongelman? Mitä ihmettä se muille kuuluu jos sinä otat kaikki uutiset tosissasi? Opiskele niitä syitä, jotka ajavat median otsikoimaan näin. Siinä saa katsoa moni peiliinkin, myös minä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sinä ahdistut uutisoinnista niin haluat siitä kaikkien palstalaisten ongelman? Mitä ihmettä se muille kuuluu jos sinä otat kaikki uutiset tosissasi? Opiskele niitä syitä, jotka ajavat median otsikoimaan näin. Siinä saa katsoa moni peiliinkin, myös minä.

        Mitkähän ne nyt sitten on ne syyt, jotka saa medinan jauhamaan ilmastoasiasta samaa valheellista paskaa lähes joka päivä vuodesta toiseen. Media siihen ihmisten ahdistukseen on syyllinen, eikä ne ihmiset itse.

        Kun ihminen ahdistetaan täysin toivottomaan umpikujaan, siinä ei peiliin katsominen auta yhtään, vaikka tuijottaisi siihen jatkuvasti. Ihmiset tajuaa, ettei he pysty millään suoriutumaan siitä, mitä heiltä vaaditaan.

        Jo useaan kertaan on tullut julki, että maanviljelijöitä ahdistaa ilmastopaasaus. Heihinhän se on nyt viimmeksi kohdistunut. Sekin on kaikki täysin valhetta. Ei sellaista jatkuvaa valehtelua voi perustella edes ammatilla.

        Olet ymmärtynyt väärinpäin, ja se on todella kummallista kaiken kirjoittamani jälkeen. MIN'Ä EN OTA YHTÄÄNJ AINOAA ILMASTONMUUTOSTA KÄSITTELEVÄÄ UUTISTA TOSISSAN.

        Minua ahdistaa se, että niin moni muu uskoo kaikki ne valheet todeksi. Se koituu koko ajan minunkin vahingoksi. Se koituu koko kansan vahingoksi. Vahingot on jo kymmeniä miljardeja, ja lisää tulee koko ajan. Tässä voi mennä vaikka koko yhteiskunta konkurssiin.

        Pari vuotta minä jaksoin seurata nettisivutoilta ja telkkarista, millä kaikella meitä kusetetaan. Sitten minä väsyin siihen. Samoihin aikoihin julistettiin yhdellä huoltoasemalla ykköskanava boikottiin ilmastohoureiden takia.

        Jos joku palstalainen ahdistuu siitä, että kerroln ahdistavien uutisten olevan valhetta, niin hän on jo aiemmin valinnut osansa. Minähän olen ollut koko ajan täällä kertomasssa kahta asiaa. Uutisista ei tarvitse ahdistua, koska ne on valhetta.

        Toinen asia on se, että Suomen osuus päästöistä on vain 0,1 %. joten me ei olla syyllisiä yhtään mihinkään. Pitäisi tästä nyt ymmärtää, että kaikki muutoksen, joita meiltä vaaditaan, perustuu valheelle. Suuri vastarinta on jo noussut, ja se suurenee edelleen. Minun kannalleni on tullut yhä lisää aktiivisia toimijoita.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe