Ihastumista, rakastumista...mitä tämä on?

Anonyymi

Olen tuntenut hänet noin puolitoista vuotta. Olemme olleet samassa työpaikassa suurinpiirtein sen aikaa. Eri osastoilla, mutta satunnaisesti samoja asioita hoitamassa. Hän oli yksi monista työpaikan naisista, enkä kiinnittänyt erityistä huomiota häneen . Ehdin käydä toisessa työpaikassa puoli vuotta ja nyt tulin takaisin. Ja kuin salama kirkkaalta taivaalta, huomaan yhtäkkiä ihastuneeni tähän 10 vuotta nuorempaan naiseen.

En edes tiedä mistä se alkoi. Taisi olla työpaikan juhlat alkusyksystä, jossa vaihdoimme muutaman sanan ja muutaman katseen. Varsinkin illan viimeiset katseet jäivät kytemään mieleeni, enkä ole saanut häntä sen jälkeen mielestäni. Päivääkään ei ole mennyt, etten olisi ajatellut häntä. Yksi laulu tuolta illalta jäi päähäni soimaan ja tämä henkilö palaa aina mieleeni laulun kuultuani. Olemme somekavereita ja vaihtaneet siellä muutaman sanan, mutta vain ihan niitä näitä. Työpaikalla yritän ajoittaa lounastaukoni niin että hän olisi myös lounaalla sekä istua sellaiseen kohtaan jotta varmasti näkisin hänet. Käyn välillä kävelemässä käytävillä ja toivon törmääväni häneen. Ostan jopa aamupuuron työpaikalta (vaikka olen syönyt jo kotona), koska tiedän hänen tekevän samoin ja toivon että kohtaisimme.

Kerran täytin jotain kahvilan arvontakuponkia pöydän ääressä ja hän tuli osallistumaan samaan arvontaan. Hän nojasi minuun ja yritti kurkkia "oikeita vastauksia". Tulkitsin tämän tietenkin ihan täydeksi rakkauden osoitukseksi ja menin päästäni jälleen enemmän pyörälle. Muutaman kerran kun olemme kohdanneet, en ole osannut sanoa mitään järkevää tai hauskaa. Tuntuu että olen jopa ollut tyly, tahtomattani.

Sitten tulivat ne pikkujoulut. En tiennyt tuleeko hän paikalla. Enkä edes nähnyt häntä vasta kuin illalla kun jonotimme baariin johon koko porukka oli menossa. Hän huomasi minut jonossa ja vilkutteli, että on tulossa mukaan. Koko ilta meni sitten hänen ja ystäviensä kanssa tanssien. Yhden hitaan tanssimme kahdestaan. Oikeastaan merkitsevimpänä illasta jäi mieleen kun hän veti minut tanssilattialle mukaansa käsivarresta pitäen. En taas ymmärtänyt miten se olisi pitänyt tulkita, joten ihastuin jälleen syvemmin. Tiemme erkanivat loppuillasta ja näimme toisemme vasta töissä seuraavalla viikolla.

En ole saanut häneltä selviä signaaleita suuntaan enkä toiseen. Olen ollut häneen yhteydessä työasioiden puitteissa (löyhällä tekosyyllä) ja yrittänyt jutella samalla niitä näitä. Mukava vaihtaa kuulumisia, mutta hän ei ole ollut tällä lailla aktiivinen. En saisi minäkään olla, mutta haluaisin kovasti.

Olen tietenkin varattu ja perheellinen, joten tilanne on kaikelta osin täysi katastrofi. Vaimoni on ihana ja rakastan häntä täysin, mutta se tunne on erilaista kuin ihastuminen uuteen ihmiseen. Sydän sanoo yhtä ja järki sanoo toista. On omituista kokea niin voimakkaita ihastumisen tunteita, joita on viimeksi kokenut parikymmentä vuotta sitten. En tunne tätä henkilöä vielä ollenkaan, koska emme ole koskaan jutelleet kovin pitkään. Toivon syvällä sisimmässäni, että tutustuisin häneen ja että oppisin hänestä jotain sellaista jonka myötä ihastumiseni laantuisi. Mutta en tiedä häntä... Tuntuu että tämä kirjoittaminen ainakin auttaa hieman.

2

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voi ei, sä olet ihastunut syvästi. Kiva kun pystyit kirjoittamalla purkamaan tilannetta. Mieti kahdesti ennen kuin teet yhtään mitään, varsinkin kun olet perheellinen. Sen nuoremman naisen tilanne voi olla ihan eri kuin sinun. Koeta lähentyä puolisosi kanssa, mitä vaan että se nuorempi nainen unohtuu. Minä olen kokenut tuon mutta naisena, ha mies reippaasti vanhempi. En päästänyt tilannetta eskaloitumaan. Elämäni paras ratkaisu...

    • Anonyymi

      Jaajaa, se on taas pikkujoulukausi...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      65
      3137
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      547
      2985
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2195
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1785
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1562
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      100
      1284
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe