Mikä sinulle on ongelmallisinta ruuanlaitossa ja ruokaostoksien tekemisessä/valitsemisessa? Mikä tärkeintä? Terveellisyys, helppous, nopeus, hinta? Mikä määrittelee sen, mitä kunakin päivänä teillä syödään? Syöttekö työpäivänä eväitä, käyttekö ruokalassa/ravintolassa vai kuittaatteko työpäivän syömiset kaffella ja viinerillä?
Helppoa, terveellistä, nopeaa...
1
85
Vastaukset
- Anonyymi
Olemme eläkkeellä, joten työpaikkaruokailu on jäänyt pois. Käymme tosin välillä ihan vaihtelun vuoksi syömässä lähiseudun lounaskuppiloissa. Laitan ruokaa lähes joka päivä, koska pidän siitä ja koska se on varmin tapa saada juuri sellaista ruokaa kuin haluaa.
Ongelmallisinta on se, että terveyssyistä meidän ruokalistaltamme on jäänyt pois aika pitkä liuta aineksia (mm. pienet kalat, palkokasvit, sienet ja paprika). Toinen perheenjäsen ei ole kovin innostunut kasvisruuasta, jota itse söisin mielelläni enemmän. Keitoista pidämme molemmat, ja koska niihin voi upottaa kasviksia lähes huomaamatta, teen niitä usein. Niissä on sekin hyvä puoli, että niistä saa kertakokkauksella ruokaa monelle aterialle.
Käyn kaupassa joka päivä, koska kauppa on vieressä ja kuljen sinne jalan. En jaksaisi kantaa monen päivän ruokamääriä, ja olen lisäksi sen verran lyhytjänteinen, että en halua tehdä ruokalistaa moneksi päiväksi eteenpäin. Meillä on usein toistuvia vakioreseptejä, mutta yritän saada ruokalistaan vaihtelua myös kokeilemalla uusia ruokalajeja.
Tärkeintä ruuassa on maku, toiseksi tärkeimmäksi nostaisin helppouden, koska en ole mikään mestarikokki, vaikka olenkin laittanut ruokaa yli 40 vuotta. Inhoan ruokasnobbailua eli esimerkiksi sitä, että ruokaohjeen aineksia pitäisi lähteä hakemaan erikoiskaupasta 50 km:n päästä. Viime aikoina olen alkanut kiinnittää huomiota myös ympäristöasioihin ruokaostoksilla. Valitsen kotimaista luomutuotantoa, mikäli mahdollista, ja muualta tuoduistakin aineksista ostan mieluiten sellaista, millä on sesonki jossain päin Eurooppaa. Ei siis meloneja keskellä talvea tai sitrushedelmiä syksyllä.
Terveellisyys on myös tärkeää, mutta en nipota - vältän ylenpalttista kovan rasvan käyttöä, mutta jos jokin pitää paistaa voissa, se paistetaan voissa. Keitot ja kastikkeet teen usein tomaattipohjalle, mutta käytän tarvittaessa myös juustoa tai kermaa, esimerkiksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281488- 371401
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541149- 69994
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi254954Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei193934- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää15823Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818