Mikä sinulle on ongelmallisinta ruuanlaitossa ja ruokaostoksien tekemisessä/valitsemisessa? Mikä tärkeintä? Terveellisyys, helppous, nopeus, hinta? Mikä määrittelee sen, mitä kunakin päivänä teillä syödään? Syöttekö työpäivänä eväitä, käyttekö ruokalassa/ravintolassa vai kuittaatteko työpäivän syömiset kaffella ja viinerillä?
Helppoa, terveellistä, nopeaa...
1
127
Vastaukset
- Anonyymi
Olemme eläkkeellä, joten työpaikkaruokailu on jäänyt pois. Käymme tosin välillä ihan vaihtelun vuoksi syömässä lähiseudun lounaskuppiloissa. Laitan ruokaa lähes joka päivä, koska pidän siitä ja koska se on varmin tapa saada juuri sellaista ruokaa kuin haluaa.
Ongelmallisinta on se, että terveyssyistä meidän ruokalistaltamme on jäänyt pois aika pitkä liuta aineksia (mm. pienet kalat, palkokasvit, sienet ja paprika). Toinen perheenjäsen ei ole kovin innostunut kasvisruuasta, jota itse söisin mielelläni enemmän. Keitoista pidämme molemmat, ja koska niihin voi upottaa kasviksia lähes huomaamatta, teen niitä usein. Niissä on sekin hyvä puoli, että niistä saa kertakokkauksella ruokaa monelle aterialle.
Käyn kaupassa joka päivä, koska kauppa on vieressä ja kuljen sinne jalan. En jaksaisi kantaa monen päivän ruokamääriä, ja olen lisäksi sen verran lyhytjänteinen, että en halua tehdä ruokalistaa moneksi päiväksi eteenpäin. Meillä on usein toistuvia vakioreseptejä, mutta yritän saada ruokalistaan vaihtelua myös kokeilemalla uusia ruokalajeja.
Tärkeintä ruuassa on maku, toiseksi tärkeimmäksi nostaisin helppouden, koska en ole mikään mestarikokki, vaikka olenkin laittanut ruokaa yli 40 vuotta. Inhoan ruokasnobbailua eli esimerkiksi sitä, että ruokaohjeen aineksia pitäisi lähteä hakemaan erikoiskaupasta 50 km:n päästä. Viime aikoina olen alkanut kiinnittää huomiota myös ympäristöasioihin ruokaostoksilla. Valitsen kotimaista luomutuotantoa, mikäli mahdollista, ja muualta tuoduistakin aineksista ostan mieluiten sellaista, millä on sesonki jossain päin Eurooppaa. Ei siis meloneja keskellä talvea tai sitrushedelmiä syksyllä.
Terveellisyys on myös tärkeää, mutta en nipota - vältän ylenpalttista kovan rasvan käyttöä, mutta jos jokin pitää paistaa voissa, se paistetaan voissa. Keitot ja kastikkeet teen usein tomaattipohjalle, mutta käytän tarvittaessa myös juustoa tai kermaa, esimerkiksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Purra sössi kaiken 2 vuodessa, itkee nyt Marinin perään
Nyt on taas sama vanha itkuvirsi, kun ei omat taidot riittänee. Kaikki on taas muiden syytä. No miten sen "Tunnin juna"1119531Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo1686062Nyt se on selvitetty: Sanna Marinin hallitus lisäsi menoja 41 miljardilla
”vasemmistohallitus oli katastrofaalisen huono”, sanoo kokoomus. Sanna Marinin (sd.) hallituksen tekemät menolisäykset1595387Eli persujen rääkyminen Marinin hallituksen velanotosta oli sitä itseään
"Valtiovarainministeriön mukaan Marinin hallitus lisäsi valtion pysyviä menoja 3 miljardia eikä 11 miljardia euroa." El305358Orpon hallitus runnoi Tunnin junan ilman tarvetta
Näinkö valtiontaloutta hoidetaan? Siis asiantuntijoidenkin aikoja sitten kannattamattomaksi laskema Tunnin juna tehdään484299Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m873531Lindtman ylivoimainen suosikki pääministeriksi
Lindtmania kannattaa pääministeriksi peräti 50 prosenttia useampi kuin toiseksi suosituinta Kaikkosta. https://www.ilta783499En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk102921Sanna Marin - Maailman paras talousasiantuntija?
PersKeKoa pukkaa? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011636623.html1212902Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä492822