Talvirenkaiden vierintävastus

Anonyymi

Onko kellään kokemuksia monista erilaisista talvirenkaista ja niiden vierintävastuksista?

Osaako kukaan laittaa kevytkulkuisuus järjestykseen yleisiä talvella käytettäviä renkaita?

Paljonko "raskas" talvirengas tiputtaa nopeutta tai pitääkö laittaa kevyemmmälle vaihteelle talvirenkaan kanssa?

Mites läskirenkaat? Paljon tippuu nopeus kun vaihtaa läskiin talveksi?

Oma ainoa kokemus on 40-622 w240 nastanokiasta maastohybridissä. Talvirenkaan vaihdon jälkeen piti ajaa noin 10..15% pienemmällä välityksellä. Noin yksi vaihde kevyemmällä välityksellä siis.

5

68

Vastaukset

 • Kokemuksia itselläni on Nokian Gazza Extreme 294 54-622 nastarenkaista ja Schwalbe Marathon Winter 40-622. Schwalbeja käytin noin 2010-2015 ja Nokialaiset olleet käytössä siitä eteenpäin.

  Schwalbet rullaavat hyvin kelissä kuin kelissä ja ainakin alussa pito oli kohtuu hyvä kun nastoja vielä oli jäljellä. Paineet Schwalbessa noin 4 bar tai hieman alle, eli kesäpaineilla mentiin monta vuotta. Pyöränä Tunturi Prego (Nexus 7 napavaihteet) pystyllä ajoasennolla, tärinää ei siis tuntunut juuri lainkaan käsissä vaikka talvikelit ovat usein epätasaista rytyytystä.

  Nokian Gazza Extreme 294 54-622 erittäin hyvä pito mutta todella raskas polkea kun vähänkin vastasatanutta lunta, tiiviiksi painuneella lumella rullaa ihan tyydyttävästi. Maastopyörässä paineet yleensä noin reilu 2 bar joka vielä lisää vierintävastusta, mutta ei pysty oikein kovemmilla paineilla ajamaan koska etupää pompottaa liikaa. Ero Schwalbeen rullaavuudessa kuin yöllä ja päivällä ja vanhalla Tunturilla ohittaisin melko kevyesti tuon maasturin auraamattomalla väylällä.

  Olen nyt sähköistänyt talvipyöräni ja renkaina nuo Gazza Extremet. Vierintävastuksella ei ole enää merkitystä ja työmatkat kulkevat joutuisasti ja kevyesti :)

 • Moi, mutta olen ymmärtänyt että talvirenkaat otetaan alle kaatumisen "pelossa" ym. oli se vierintävastus mikä tahansa. Kyllähän härmäläisetkin tietää lumen hidastavan JOPA autoilua. On varattava lumimyrskyn myötä kuinka paljon aikaa lisää..

 • Kyllä raskasta on. Itselläni nyt toista talvea Suomi tyres W240 40-622. Erinomaiset jäällä, mutta todellakin, jos vähänkin lunta niin raskaaksi käy. Semminkin, niin kuin tänään 77 kilometrin lenkillä, on auraamatonta kylätietä jossa kulkee vain autojen vetelemiä uria. Yllättävän uraherkätkin ovat kun vielä irtolunta. Joissain jyrkemmissä alamäjissä oli pakko irrottaa toinen saapas lukkopolkimesta. Veteli niin huolella urien mukaan.

  Joku on joskus väittänyt että Sram 1x11 olisi jotenkin herkkä lumilla. Että vallan lakkaa vaihtamasta. Näin ei tietenkään ole, vaan toimii moitteetta. Samoin olemme kuulleet sanottavan, että hydrauliset nesteet ei kestäisi pakkasta. Tämäkin on vikapuhetta. Hyvin toimivat tuulessa viimassa pakkasessa.

 • Onkohan tämä vierintävastus kikkailu vain huonokuntoisten leikkiä?

  Jos kunto riittää 100 watin tuottoon ja painoa on kertynyt, niin vierintävastus on merkittävä vastus. Jos on kovassa kunnossa ja tuottaa 200 wattia slimmillä varrella, niin vauhdin rajoittaa lähinnä ilmanvastus.

  • ei 200w riitä mihkää tai no jos on sähköpyörä polkee ite 200w plus koneteho 250w yht450w
   nii pyörä kulkee kyllä
   no jos painaa 60 kg pääsee 20kmh pienessä lumessa


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  129
  3954
 2. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  95
  3747
 3. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  85
  2282
 4. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1054
 5. Tampereella tapetaan.

  Keski-ikäinen mies löytyi murhattuna Tampereella – verta vuotava tekijä karkuteillä, poliisi varoittaa vaarallisuudesta
  Tampere
  34
  488