Suomessa estettiin avaruustoiminta ja tutkiminen

Anonyymi

On tämä suomi ollut täysin "pohjois-korea" pitkälle 1990 luvulle. Kummallisesti ei ole liitytty mukaan kehitykseen, estetty selvästi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_avaruustoiminta

Ruotsi oli perustamassa euroopan avaruusjärjestöä ja sitä edeltäjää 1960 alussa.

Suomi liittyi vasta 1995 ja taitaa olla edelleen täysin maksajan roolissa eli ei ole tullut mitään suomessa kehittyä uraa uurtavaa tekniikkaa.

11

<50

Vastaukset

 • Sitten esim Euroopan eteläinen observatorio

  Perustettiin 1962 ja Ruotsi on yksi perustajavaltio = yksi viidestä valtiosta.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_eteläinen_observatorio

  ESO perustettiin vuonna 1962 tarkoituksena luoda eteläiselle pallonpuoliskolle observatorio tehokkaine laitteineen ja lisäksi kehittää kansainvälistä yhteistyötä tähtitieteessä. ESO:n keskustoimisto sijaitsee lähellä Münchenia Garchingissa Saksassa mutta kaikki observatoriot sijaitsevat Chilen Atacaman aavikkolla.

  Kiitos Ruotsille kun perustivat, nyt tehdään jo tälläistä https://fi.wikipedia.org/wiki/Extremely_Large_Telescope

  Jostain syystä Suomi liittyi vasta 2004. Eli meillä on estetty hakeminen pienen piirin toimesta. Olisi mukava kuulla kuka siis jarruttelee suomalaista yhteiskuntaa ?

  • Sotien jälkeen suomessa otti vallan kommunistit jotka taantumuksellisina jarruttavat kaikkea kehitystä,lännen suuntaan.

   Eräs edesmennyt pressa nimitti avaruustutkimusta "ökytutkimukseksi"


 • No Suomi oli silloin paljon köyhempi Ruotsia, joka oli rikastunut juutalaisten kultahampailla 2. MS aikana myymällä Saksalle tavaraa.

  • Ja suomalaisten orjuutuksella.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja suomalaisten orjuutuksella.

   Aivan vapaaehtoiosesti Ruotsiin mentiin töihin rahaa ansaitsemaan.


 • Intian avaruusjärjestö on jo todella pitkälle, ohittanut selvästi ESAn toimet.

  Ovat jo saaneet oman kuuluotaimen onnistuneesti ja koko ohjelma n 70 miljoonaa dollaria. Tuloksia vedestä ja muusta, paljon muita ohjelmia ja satelliitteja. Menevät marsiin. Tekevät tulosta todella hyvällä hinta / laadulla.

  Yhteistyökummppanit maat tässä. Ei näy suomea. Unkari, Saksa, Ruotsi, Norja ja monta muuta.

  https://i.ibb.co/hMW8kkV/Intian-avaruusj-rjest-n-yhteisty-kumppanit.png

 • - Valtioneuvoston alaisuudessa toiminut Avaruustutkimuskomitea julkaisi vuonna 1969 kaikkiaan 150-sivuisen mietinnön muun muassa kehottaen Suomea liittymään ESROoon, joka oli ESAn edeltäjä.

  - Saksan avaruustutkimuslaitos DLR rakennutti Utsjoen Kevolla sijaitsevalle Turun yliopiston tutkimusasemalle vuonna 1968 yhden neljästä Saksan ensimmäisen satelliitin – eli Azur-satelliitin – vastaanottoasemista

  - Ensimmäinen suomalainen avaruustekniikan luento pidettiin Tampereella Tampereen teknillisen korkeakoulun Pyynikintien rakennuksessa vuonna 1972.
  Tämäkin oli heijastuksia Suomen aikomuksista liittyä Länsi-Euroopan avaruustoimintaan 1970-luvulla, mikä ei kuitenkaan toteutunut.

  - 11. huhtikuuta 1981 neuvostoliittolainen V. I. Savastianov ehdotti, että Suomi lähettäisi henkilön Neuvostoliittoon kosmonauttikoulutukseen.

  - Vuonna 1982 Suomi päätyi siihen, ettei Ruotsin Viking 2 -satelliittiohjelmaan liitytä, kuten oli aiottu.

  - Vuonna 1984 Suomi alkoi neuvotella Neuvostoliiton avaruusohjelmaan osallistumisesta.
  Neuvottelu käytiin Ruotsin välityksellä tarkoituksena osallistua sellaiseen tiedelaiteosuuteen, jossa Ruotsi olisi johtava taho.

  - VTT:llä järjestettiin 18. syyskuuta 1980 "Avaruusseminaari", jolla koulittiin suomalaisia tutkijoita ja insinöörejä avaruustoimintaan liittymiseen. 16.–19.2.1987

  - Oulun yliopisto järjesti Avaruustutkimuksen ja -tekniikan kurssin. Tällaisia seminaareja järjestettiin 1990-luvun PUOLIVÄLIIN ASTI, jonka jälkeen Suomen avaruustoiminnan ALOITTELIJAVUODET olivat ohi.

  - ESAssa Suomi jättäytyi miehitettyjen lentojen ohjelman ulkopuolella

 • Varmasti vaikea opettaa suomalaisissa yliopistoissa avaruustiedettä ja tekniikkaa koska opettajillakaan jotka pitävät luentoja ei ole mitään erityistä tietoa tai taitoa.

  Ainakaan Aalto yliopiston luentoja kun netissä käy katsomassa ja aiheita.

  Mikä sellainen tutkinto antaa oikeasti ? tutkinnon jolla hieno nimi ja korkea koulutus mutta käytännön hyödyt valmistujalle?

  Missä saa hyödynnettyä tai että joku maksaa palkkaa sellaiselle?

 • Eräs tunnettu poliitikko nimitti tasapainoilua poliittisten blokkien välillä "yleisiksi syiksi". Tämänkin sanominen vaati runsasta rohkeutta. Viisas kansa ymmärsi syyt ja ettei voinut kysellä. Nyt moni ei enää ymmärrä tuota aikaa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  96
  3846
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  516
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  90
  425
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  414