....ihan isse kuivatuista herneistä. Itsekin suosinut aina enempi valmistökkikamaa kun se on helppo, ei tarvii kuin paistaa sattumat sekaan mutta nyt tein ihan "oikeaa" hernaria ja täytyy myöntää että on se paljon parempaa. No sen verran poikkesin ettei ollut mitään possun lapaa tai savupotkaa vaan ihan jauhelihaa siinä, silti tuli mainiota.
Hiton hyvä hernekeitto tulee kun tekee...
56
2298
Vastaukset
Onko kukaan koettanut kesällä niistä tuoreista herneistä? Mitä niistä tulis?
Ei ole tullut kokeiltua mutta voisi onnistua, tai sitten jos tekisi niistä "tuoreista" pakasteherneistä voisi myös tulla hyvää. Se jännä ilmiö oli näissä kuivatuissakin että kun oli mielikuva että ne on sellaisia vaaleanvihreitä liotettunakin niin nämä kyllä muuttui siinä liottaessa melko vihren vihreiksi. Oli ehkä vähän tuoreempia kuivattuja ja lopputulos oli kyllä erinomainen.
- Anonyymi
Harmaaritari kirjoitti:
Ei ole tullut kokeiltua mutta voisi onnistua, tai sitten jos tekisi niistä "tuoreista" pakasteherneistä voisi myös tulla hyvää. Se jännä ilmiö oli näissä kuivatuissakin että kun oli mielikuva että ne on sellaisia vaaleanvihreitä liotettunakin niin nämä kyllä muuttui siinä liottaessa melko vihren vihreiksi. Oli ehkä vähän tuoreempia kuivattuja ja lopputulos oli kyllä erinomainen.
Tuoreista ja pakasteherneistä tulee hernemuhennosta, joka on oma ruokalajinsa Hyvää sekin, käytetään jopa gourmet-ruuan osana.
- Anonyymi
Niin tulee kun yön yli paisuttaa niitä pulleiksi ne herneet, parempaa ja enemmän kuin jalostajan, ja omat lihat jne :D
- Anonyymi
"pulleuta eli lihota" ne herneet yön yli.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"pulleuta eli lihota" ne herneet yön yli.
--- noniin sitten kirjoitat huviksesi jollekin Martina Aitolehdelle viestin että sinua pitäisi pulleuttaa.... ihmettelisi että mitä tarkoitat tehdä minua pulleaksi? Eihän se juuri pulleutusta tarvitse mutta voisi olla hänelle häkellyttävä viesti että mitähän tuokin tarkoittaa... pulleutus?
- Anonyymi
Herneitä pitää liottaa ekaksi 12 tuntia ja sit itse pistän savukinkkua joukkoon ja tulee hyvää herne keittoa.
- Anonyymi
Hyvä vinkki, pakkasessa olisi kunnon pala poroa🤔
Vain herneet puuttuu,täytyypä hakea kaupasta 😁😳
Meikäläinen ei voi vetää herneitä missään muodossa.
Joskus raakana maistoi pari, niin meinas kurkku turvota umpeen. Pahempia kuin pähkinät...
Ja käy kypsennettynäkin mahaan... vaikka olis kuinks liotettu ja kypsennetty... 🙄
Ärtsopan litkiminen siis jää muitten hommiks...😤- Anonyymi
Jaaha no Disse voi ehkä syödä sitten kermaista lohikeittoa jotta ei tule herne nenään.... mutta niin todellakin kammottavan väittelyn itselleni otin... helluntailaisten-lahkon kanssa.... koko päivä melkein mennyt niiden kanssa väitellessä jotain :D
Toisaalta... niin noiden lahkolaisten kanssa, kyllä kovin puolustavat omaa ideologiaansa :D Harmaaritari kirjoitti:
Löytyy sitten sentään jotain mitä sinäkään et suvaitse :D
No kaikkea en minäkään voi niellä! 😝
- Anonyymi
Kerrotko ohjeet miten teit niin joskus ehkä kokeilen.
En yhtään sen kummemmin kuin että eilen laitoin herneet likoamaan veteen, pari litraa vettä, 500gr pussi herneitä. Tänään sitten laitoin sen hernejutskan levylle porisemaan (joissain ohjeissa oli että laitetaan siinä liotusvedessä, jossain että pitäisi vaihtaa vesi, minä laitoin siinä samassa vedessä) sitten kun se siinä lakoi lämpenemään siinä nousi pintaan semmoista vaahtoa mitä piti vähän kauhoa pois, tilalle sitten kylmää vettä. herneet siinä sitten kiehui hiljakseen niin paistoin seuraksi jauhelihaa sipulia valmiiksi. Ropsuttelin jauhelihaan mauste- ja valkopippuria & suolaa jonkin verran makua antamaan (mustapippuria ei ollut, seolis varmaan parempi kuin maustepippuri), myös hernekattilaan laiton vähän suolaa. Sitten vaan annoin pari tuntia hiljalleen porista sen hernehomman, kippasin jauhelihat & sipulit sekaan, lisäsin vähän vettä, sen mitä kolmen litran kattilaan sopi lisäksi eli ei paljon, ja annoin vielä puolisen tuntia porista ja sehän oli sitten siinä, sinappia vielä lautaselle sekaan ja syömään.
- Anonyymi
Harmaaritari kirjoitti:
En yhtään sen kummemmin kuin että eilen laitoin herneet likoamaan veteen, pari litraa vettä, 500gr pussi herneitä. Tänään sitten laitoin sen hernejutskan levylle porisemaan (joissain ohjeissa oli että laitetaan siinä liotusvedessä, jossain että pitäisi vaihtaa vesi, minä laitoin siinä samassa vedessä) sitten kun se siinä lakoi lämpenemään siinä nousi pintaan semmoista vaahtoa mitä piti vähän kauhoa pois, tilalle sitten kylmää vettä. herneet siinä sitten kiehui hiljakseen niin paistoin seuraksi jauhelihaa sipulia valmiiksi. Ropsuttelin jauhelihaan mauste- ja valkopippuria & suolaa jonkin verran makua antamaan (mustapippuria ei ollut, seolis varmaan parempi kuin maustepippuri), myös hernekattilaan laiton vähän suolaa. Sitten vaan annoin pari tuntia hiljalleen porista sen hernehomman, kippasin jauhelihat & sipulit sekaan, lisäsin vähän vettä, sen mitä kolmen litran kattilaan sopi lisäksi eli ei paljon, ja annoin vielä puolisen tuntia porista ja sehän oli sitten siinä, sinappia vielä lautaselle sekaan ja syömään.
Kiitos! Paljonko se 500 g pussin herneitä maksoi?
Anonyymi kirjoitti:
Kiitos! Paljonko se 500 g pussin herneitä maksoi?
Mitähän se ois ollu, jotain puolisentoista euroa? suunnilleen saman taitaa olla mitä purkillinen jalostajan valmishernaria. Jos saman määrän tekisi jalostajan purkeista menee pari purkkia ja tulee laihempaa soppaa niin tuosta voisi ajatella että ainakin puolet halvemmaksi tulee jos ihan taloudellisellta kannalta ajattelee, rahanmeno toki niin pieni että sillä ei juuri väliä mutta maku ja koostumus tuli paljon parempi näin vähän vaivalloisemmin tehtynä.
Harmaaritari kirjoitti:
En yhtään sen kummemmin kuin että eilen laitoin herneet likoamaan veteen, pari litraa vettä, 500gr pussi herneitä. Tänään sitten laitoin sen hernejutskan levylle porisemaan (joissain ohjeissa oli että laitetaan siinä liotusvedessä, jossain että pitäisi vaihtaa vesi, minä laitoin siinä samassa vedessä) sitten kun se siinä lakoi lämpenemään siinä nousi pintaan semmoista vaahtoa mitä piti vähän kauhoa pois, tilalle sitten kylmää vettä. herneet siinä sitten kiehui hiljakseen niin paistoin seuraksi jauhelihaa sipulia valmiiksi. Ropsuttelin jauhelihaan mauste- ja valkopippuria & suolaa jonkin verran makua antamaan (mustapippuria ei ollut, seolis varmaan parempi kuin maustepippuri), myös hernekattilaan laiton vähän suolaa. Sitten vaan annoin pari tuntia hiljalleen porista sen hernehomman, kippasin jauhelihat & sipulit sekaan, lisäsin vähän vettä, sen mitä kolmen litran kattilaan sopi lisäksi eli ei paljon, ja annoin vielä puolisen tuntia porista ja sehän oli sitten siinä, sinappia vielä lautaselle sekaan ja syömään.
Ilmeisesti kahta koulukuntaa, mutta nimeenoman vesi pitää vaihtaa juuri sen vaahtoamisen takia. Nyt nillitän hieman, mutta mihin meiramin unohdit?
- Anonyymi
Harmaaritari kirjoitti:
En yhtään sen kummemmin kuin että eilen laitoin herneet likoamaan veteen, pari litraa vettä, 500gr pussi herneitä. Tänään sitten laitoin sen hernejutskan levylle porisemaan (joissain ohjeissa oli että laitetaan siinä liotusvedessä, jossain että pitäisi vaihtaa vesi, minä laitoin siinä samassa vedessä) sitten kun se siinä lakoi lämpenemään siinä nousi pintaan semmoista vaahtoa mitä piti vähän kauhoa pois, tilalle sitten kylmää vettä. herneet siinä sitten kiehui hiljakseen niin paistoin seuraksi jauhelihaa sipulia valmiiksi. Ropsuttelin jauhelihaan mauste- ja valkopippuria & suolaa jonkin verran makua antamaan (mustapippuria ei ollut, seolis varmaan parempi kuin maustepippuri), myös hernekattilaan laiton vähän suolaa. Sitten vaan annoin pari tuntia hiljalleen porista sen hernehomman, kippasin jauhelihat & sipulit sekaan, lisäsin vähän vettä, sen mitä kolmen litran kattilaan sopi lisäksi eli ei paljon, ja annoin vielä puolisen tuntia porista ja sehän oli sitten siinä, sinappia vielä lautaselle sekaan ja syömään.
Hernepussin kyljessä on hyvä ohje jonka mukaan onnistuu varmasti. Lihaa ei välttämättä tarvitse aivan niin paljon kuin pussin ohjeessa kerrotaan ja jos haluaa vegaanisen version, laittaa lihan sijaan porkkanoita. Herneet laitetaan edellisenä iltana väljään veteen likoamaan. Suositeltavaa on huuhtoa herneet ennen veteen laittoa niin herneet voi sitten keittää liotusvedessä. Jos huuhtominen unohtuu, herneissä on aina hiukan multaa ja sen huomaa kun keittämisen alussa nouseva vaahto on likaista. Alussa nouseva vaahto kerätään aina pois pinnalta niin saa parhaimman makuista keittoa.
Sipulin laitto hernekeittoon on makuasia. Jotkut haluaa sitä ehdottomasti jotkut taas eivät siedä lainkaan. Myös sinappia käytetään hernekeittoon joko mausteena jo keitettäessä meiramin ja suolan ohessa. Mutta jotkut haluaa lisätä sitä vasta lautaselle.
Olen joskus käyttänyt hernekeitossa jauhelihaa, enkä edes ole paistanut sitä vaan paketista murentanut suoraan kattilaan (kypsyy kyllä keitettäessä). Nykyisin on helppoa kun kaupoissa on saatavana valmiita pakkauksia kinkkusuikaleita ja -kuutioita (savustettuna tai ilman). Kannattaa kuitenkin varmistaa ettei käytä sellaisia pizzasuikaleita jotka eivät olekaan aitoa kinkkusuikaleita vaan eräänlaista makkaramassaa. Hernekeitto on eräs helpoimmista ruuista laittaa itse ja aina tulee maukasta.
Torstaina valmistan taas n. 100 annosta tuolla reseptilläni ja kinkkusuikaleista. Herneet laitetaan 45 litran kippikattilaan keskiviikkona likoamaan ja aamulla klo 8 alkaa neljän tunnin hidas muhiminen - nam! Siinä odotellessa sitten paistelen 80 laskiaispullaa jälkiruuaksi. TimoSimilä kirjoitti:
Ilmeisesti kahta koulukuntaa, mutta nimeenoman vesi pitää vaihtaa juuri sen vaahtoamisen takia. Nyt nillitän hieman, mutta mihin meiramin unohdit?
Jätin pois kun ei sitä sattunut olemaan. mulla yleensä ruuanlaitto perustuu ennemminkin siihen mitä sattuu kaapissa olemaan kuin siihen mitä pitäisi ohjeen mukaan olla.
Anonyymi kirjoitti:
Hernepussin kyljessä on hyvä ohje jonka mukaan onnistuu varmasti. Lihaa ei välttämättä tarvitse aivan niin paljon kuin pussin ohjeessa kerrotaan ja jos haluaa vegaanisen version, laittaa lihan sijaan porkkanoita. Herneet laitetaan edellisenä iltana väljään veteen likoamaan. Suositeltavaa on huuhtoa herneet ennen veteen laittoa niin herneet voi sitten keittää liotusvedessä. Jos huuhtominen unohtuu, herneissä on aina hiukan multaa ja sen huomaa kun keittämisen alussa nouseva vaahto on likaista. Alussa nouseva vaahto kerätään aina pois pinnalta niin saa parhaimman makuista keittoa.
Sipulin laitto hernekeittoon on makuasia. Jotkut haluaa sitä ehdottomasti jotkut taas eivät siedä lainkaan. Myös sinappia käytetään hernekeittoon joko mausteena jo keitettäessä meiramin ja suolan ohessa. Mutta jotkut haluaa lisätä sitä vasta lautaselle.
Olen joskus käyttänyt hernekeitossa jauhelihaa, enkä edes ole paistanut sitä vaan paketista murentanut suoraan kattilaan (kypsyy kyllä keitettäessä). Nykyisin on helppoa kun kaupoissa on saatavana valmiita pakkauksia kinkkusuikaleita ja -kuutioita (savustettuna tai ilman). Kannattaa kuitenkin varmistaa ettei käytä sellaisia pizzasuikaleita jotka eivät olekaan aitoa kinkkusuikaleita vaan eräänlaista makkaramassaa. Hernekeitto on eräs helpoimmista ruuista laittaa itse ja aina tulee maukasta.
Torstaina valmistan taas n. 100 annosta tuolla reseptilläni ja kinkkusuikaleista. Herneet laitetaan 45 litran kippikattilaan keskiviikkona likoamaan ja aamulla klo 8 alkaa neljän tunnin hidas muhiminen - nam! Siinä odotellessa sitten paistelen 80 laskiaispullaa jälkiruuaksi.Juu, herneet toki huuhtelin ennen liottamista ja joo, toki mikä vaan kinkkujuttu melkeinpä käy mutta tosiaan niiden suikaleiden kanssa saa tosiaan vähän katsoa, itsellä just siksi ne jää usein ostamatta kun ovat jotain mukakinkkua eikä aitoa. Pekoni on kanssa hyvä minusta hernarissa. Se on muuten varmaan tuo muhimisjuttu mikä siinä on se mikä tekee hyvän, mullakin oli mielikuva että kun joskus aiemmin tehnyt kuivaherneistä niin olisi jäänyt vähän vetiseksi, nyt taas riitti hyvin semmoinen 2,5h muhinta-aika, ehkä niissä herneissäkin vähän eroa sen suhteen.
Sinne kun heittäs sekaan ihan luisevaa keittolihaa, niin hyvä tulisi, mutta sellaista on vaikea enää saada. Jos saa niin maksaa ihan naurettavia summia, koska kukaan ei enää osaa käyttää niitä luisevia lihoja.
- Anonyymi
Kanakeiton saa myös hyvin tehtyä esiMARINoiduista koivista kun poimii ne Sannat pois :D
- Anonyymi
Olen joskus tuolla töissä laittanut kinkkusuikaleiden lisäksi pari savutettua porsaan potkaa mukaan ja tuli loistavaa.
Tuleehan siitä hyvää ja oikeastaan ei tunnu edes ruuan teolta. Pikkuhiljaa keittelee muun toiminnan ohessa. Vielä kun loput siitä pakastaa ja syö parin viikon jälkeen niin tuntuu että maku vaan paranee.
Juu, se noissa kettoruuissa on hyvä että valmistuvat vähän kuin itsekseen, no tuota piti välillä käydä vähän sekloittelemassa etttei pala pohjaan mutta aika helpolla tulee kyllä. Tuo pakastaminen kyllä uutta mulle hernarin kohdalla, yleensä vaan syönyt sitä samaa sitten kolmena tai neljänä päivänä. Perunakeitoissahan vähän se pakastiminen huonontaa perunoiden makua mutta joo, herneissä ei ehkä niin käykään.
- Anonyymi
Harmaaritari kirjoitti:
Juu, se noissa kettoruuissa on hyvä että valmistuvat vähän kuin itsekseen, no tuota piti välillä käydä vähän sekloittelemassa etttei pala pohjaan mutta aika helpolla tulee kyllä. Tuo pakastaminen kyllä uutta mulle hernarin kohdalla, yleensä vaan syönyt sitä samaa sitten kolmena tai neljänä päivänä. Perunakeitoissahan vähän se pakastiminen huonontaa perunoiden makua mutta joo, herneissä ei ehkä niin käykään.
Todellakin perunoita sisältä keitto ei ole aivan alkuperäisen maksuita, mutta ihan hyvää pakastettunakin. Hernekeitto vain paranee pakastettuna Teen ison kattilallisen, syön kerrana ja purkitan loput annoksina pakkaseen.
- Anonyymi
Jäin miettimään erästä asiaa että mitä itselläni oikeasti olisi lupaa kertoa kkk-ihmisistä, siitä on jo aikaa mutta Dragon kuten itse olin sellainen nojaa lukekaa itse mikä on KKK Dragon ja minkälaiset vallat on.
Jäin jotain asiaa miettimään jotain tyttöjen juttua jotain :D ootko ihan itse kuivattanut herneet?
valtakunta kirjoitti:
Mies koki kalliiksi kun jauheliha herneillä
Mutta lapsetkin tykkäs niistä kuivatetuista herneistä enemmän kuin siitä purkista.
valtakunta kirjoitti:
Mies koki kalliiksi kun jauheliha herneillä
Ei kun ihan vamiskuivia herneitä otin, eikä ole kallista kyllä kun taisin ostaa kalleimmasta päästä, oli jotain 1,5e se pussi mutta näyttää saavan alle eurollakin, ei kai noissa isoa eroa taida olla:
https://www.foodie.fi/entry/kotimaista-suomalainen-herne-500-g/6415712002114
ja tuosta tosiaan tulee paksua hernaria kolmen litran kattilallinen. Jauheliha 2-3e ja sipulit parikymmentä centtiä, niin jos yhteensä ajattelee vaikka että menisi nelisen euroa jos naudanjauhelihasta tekee, ja sikanaudalla kolmisen euroa 3l kattilallinen niin en pitäis kovin kalliina eväänä kyllä.- Anonyymi
valtakunta kirjoitti:
Mies koki kalliiksi kun jauheliha herneillä
jauheliha riisinjyvällä olisi sekin ruokalaji sitten mutta kuumakunnollinen hernekeitto ja sipulit jos haluaa ja sinapit sekä juustot jos haluaa itse lisätä.
Harmaaritari kirjoitti:
Ei kun ihan vamiskuivia herneitä otin, eikä ole kallista kyllä kun taisin ostaa kalleimmasta päästä, oli jotain 1,5e se pussi mutta näyttää saavan alle eurollakin, ei kai noissa isoa eroa taida olla:
https://www.foodie.fi/entry/kotimaista-suomalainen-herne-500-g/6415712002114
ja tuosta tosiaan tulee paksua hernaria kolmen litran kattilallinen. Jauheliha 2-3e ja sipulit parikymmentä centtiä, niin jos yhteensä ajattelee vaikka että menisi nelisen euroa jos naudanjauhelihasta tekee, ja sikanaudalla kolmisen euroa 3l kattilallinen niin en pitäis kovin kalliina eväänä kyllä.Varmasti johtui siitä siihen menisi halvempi liha , puhui kinkkusukaleista tilalla.
- Anonyymi
Harmaaritari kirjoitti:
Ei kun ihan vamiskuivia herneitä otin, eikä ole kallista kyllä kun taisin ostaa kalleimmasta päästä, oli jotain 1,5e se pussi mutta näyttää saavan alle eurollakin, ei kai noissa isoa eroa taida olla:
https://www.foodie.fi/entry/kotimaista-suomalainen-herne-500-g/6415712002114
ja tuosta tosiaan tulee paksua hernaria kolmen litran kattilallinen. Jauheliha 2-3e ja sipulit parikymmentä centtiä, niin jos yhteensä ajattelee vaikka että menisi nelisen euroa jos naudanjauhelihasta tekee, ja sikanaudalla kolmisen euroa 3l kattilallinen niin en pitäis kovin kalliina eväänä kyllä.Jos jollain vielä on pakastimessa joulukinkun jämät, ne käy hyvin hernariin. Savusuikalepussi on kanssa hyvä.
- Anonyymi
Jauheliha ei sovi keittoruokiin kuten hernekeittio tai lihakeitto. 22% jauhelihaa käytetään usein väärin just keittoihin mutta se on niin rasvaista ettei keitto ole hyvää- 22% jauheliha sopii paremmin lihapulliinn tai vastaaviin ruokiin.
- Anonyymi
Sikanauta sopii hernekeittoon hyvin.
- Anonyymi
Kaikilla kun voi olla omat makunsa, erilaiset juustot, sinapit jos haluaa sipulirenkaita jne: lisukkeeksi vierelle, jokainen voi valita mitä haluaa.... koskenlaskija-juusto taitaa olla hyvää hernekeiton kanssa, omasta mielestäni.
Mul oli joskus kasvamassa 14 hehtaaria hernettä. Sinä kesänä tuli syötyä hernettä aika paljon
Itse tehty pöperö on kaiken vaivan arvoista. Takuulla oli hyvää. Voiskin taas tehdä, jahka jalkeille pääsee. Välilevy päätti napsahtaa ja nyt ei toimi oikeen mitenkään mikään. Hovikokki tekee ruoat.
Ootko kokeillut nötköttiä säilykepurkista ärtsoppaan? Yllättävän hyvää sekin.- Anonyymi
Joo, ei sitä jos ei yhtänä pääse liikkeelle ehken niin huvita mitään väsätä mutta joo, kannattaa tosiaan tehdä näköjään noin kun vaan muistaa laittaa herneet likoameaan edellisenä päivänä.
En oo kokeillu, mulla nötköttiin joskus tullu, ehkä intin aikaan, semmoinen suhde etten osta oikeastaan ikinä mutta varmaan joo tuommoisessa keitossa menisi ihan kohtuudella. Yksi yllättävä kanssa mitä joskus kuulin että ryynäri tai mustamakkara myös sopisi hyvin hernariin, ei oo vaan tullut niitäkään kokeiltua. Anonyymi kirjoitti:
Joo, ei sitä jos ei yhtänä pääse liikkeelle ehken niin huvita mitään väsätä mutta joo, kannattaa tosiaan tehdä näköjään noin kun vaan muistaa laittaa herneet likoameaan edellisenä päivänä.
En oo kokeillu, mulla nötköttiin joskus tullu, ehkä intin aikaan, semmoinen suhde etten osta oikeastaan ikinä mutta varmaan joo tuommoisessa keitossa menisi ihan kohtuudella. Yksi yllättävä kanssa mitä joskus kuulin että ryynäri tai mustamakkara myös sopisi hyvin hernariin, ei oo vaan tullut niitäkään kokeiltua.Juu ja mahatauti vielä samaan syssyyn. 38.4 oli kuumetta ja 1,5 vrk laataten. Vielä on vatsa herkkänä, ei kärsi paljon mitään syödä. Hernaria ei ihan heti ehken kannata.
Juu tosiaan armeijan noppasopat ja säilykkeet. Säilykkeet nyt on retkiruokaa, mutta jos kokeilumielellä tykkää kokeilla, niin ei hullumpaa. Makkara hernerokassa kuulostaa äkkiseltään oudolta, mutta voi olla hyvääkin.viriviri kirjoitti:
Juu ja mahatauti vielä samaan syssyyn. 38.4 oli kuumetta ja 1,5 vrk laataten. Vielä on vatsa herkkänä, ei kärsi paljon mitään syödä. Hernaria ei ihan heti ehken kannata.
Juu tosiaan armeijan noppasopat ja säilykkeet. Säilykkeet nyt on retkiruokaa, mutta jos kokeilumielellä tykkää kokeilla, niin ei hullumpaa. Makkara hernerokassa kuulostaa äkkiseltään oudolta, mutta voi olla hyvääkin.Onpa tuossa sitten, sairasta nyt sitten kaikki pois samaan syssyyn niin ehkä saat olla sitten vähän aikaa rauhassakin noilta.
Juu, itellä kans tuli mieleen että jos jonnekin jontkaan menisi missä ei jääkaappeja tuommoinen kuivaherneitä & nötköttiä reppuun niin saisi kyllä ihan melko ravitsevaakin evästä siellä tehtyä noista.
Joo, minustakin vähän outu yhdistelmä mutta näin vakuutettiin että hyvää tulee. No joo, jotain kivikylän palvarin ryynäriä voisi sekaan laittaakin kun se on ainakin erikseen hyvää. Muuten paras ryynäri se kun mitä joskus jotain muuta ostanut ja mikrossa kun lämmittää niin irtoaa hirveästi rasvaa mutta tuosta kivikylän ryynäristä ei.Harmaaritari kirjoitti:
Onpa tuossa sitten, sairasta nyt sitten kaikki pois samaan syssyyn niin ehkä saat olla sitten vähän aikaa rauhassakin noilta.
Juu, itellä kans tuli mieleen että jos jonnekin jontkaan menisi missä ei jääkaappeja tuommoinen kuivaherneitä & nötköttiä reppuun niin saisi kyllä ihan melko ravitsevaakin evästä siellä tehtyä noista.
Joo, minustakin vähän outu yhdistelmä mutta näin vakuutettiin että hyvää tulee. No joo, jotain kivikylän palvarin ryynäriä voisi sekaan laittaakin kun se on ainakin erikseen hyvää. Muuten paras ryynäri se kun mitä joskus jotain muuta ostanut ja mikrossa kun lämmittää niin irtoaa hirveästi rasvaa mutta tuosta kivikylän ryynäristä ei.Meillä makkaraa leikataan hernesoppaa lisukkeeksi ei siis mitenkään outoa meille. Missään muussa makkara ei olla sit syöty mutta mies osti leikkeitä että lapsetkin söis enemmän leipää.
- Anonyymi
viriviri kirjoitti:
Juu ja mahatauti vielä samaan syssyyn. 38.4 oli kuumetta ja 1,5 vrk laataten. Vielä on vatsa herkkänä, ei kärsi paljon mitään syödä. Hernaria ei ihan heti ehken kannata.
Juu tosiaan armeijan noppasopat ja säilykkeet. Säilykkeet nyt on retkiruokaa, mutta jos kokeilumielellä tykkää kokeilla, niin ei hullumpaa. Makkara hernerokassa kuulostaa äkkiseltään oudolta, mutta voi olla hyvääkin.Nyt on liikkeellä kyllä kaiken näköistä, koronaa, influenssaa, jotain ärhäkkää flunssavirusta (en muista nimeä), mahatautia ...
TimoSimilä kirjoitti:
Harmaista opittu ruokatottumus? c",)
Äitimuorin kenttäeväitä syöty ja nötköttiä syötiin usein tienpäällä.
Anonyymi kirjoitti:
Nyt on liikkeellä kyllä kaiken näköistä, koronaa, influenssaa, jotain ärhäkkää flunssavirusta (en muista nimeä), mahatautia ...
Tässähän nämä menee samalla rytinällä. Hyvä syy loikoilla.
- Anonyymi
Lunta tupruttaa ulkopuolella.
Harmittaa kun ei ole niitä herneitä nyt pitää tehdä lohikeittoa johon on tarvikkeet.
Unohtuu aina ne herneet kaupassa.
Teen lohikeiton yleensä tuolla sipulikermalla ja lohikuutioista, pakastevihanneksista lisään kyllä myös sipulia enemmän, on helppo.Kyllähän se lohikeittokin on mainiota, ei siitäkään paljon ruoka parane, Otat herneitä sitten joku toinen kerta. Paras lohikeitto muuten mitä olen syönyt oli konjakkilohikeitto ammattikokkien tekemänä, reilulla kermalla ja mausteena loraus konjakkia niin aiai kun oli hyvää.
Harmaaritari kirjoitti:
Kyllähän se lohikeittokin on mainiota, ei siitäkään paljon ruoka parane, Otat herneitä sitten joku toinen kerta. Paras lohikeitto muuten mitä olen syönyt oli konjakkilohikeitto ammattikokkien tekemänä, reilulla kermalla ja mausteena loraus konjakkia niin aiai kun oli hyvää.
Kalaa meillä ei sitten edes ruokalistalla luotamme että lapset saa koulusta sitä ja ollaan kyllä yritetty lisätä ruokalistaa mutta kukaan ei tykkää kalasta.🤔
- Anonyymi
valtakunta kirjoitti:
Kalaa meillä ei sitten edes ruokalistalla luotamme että lapset saa koulusta sitä ja ollaan kyllä yritetty lisätä ruokalistaa mutta kukaan ei tykkää kalasta.🤔
Jos ei tykkää kalasta niin ei silloin väkisin kannata tunkea. Maailman paras ruokakala oli jonkun ruoka-asiantuntijan mukaan barracuda-kala, on vaan aika harvinainen ja kiellettykin kalastaa sitä suurimmassa osassa maapalloa koska on varmaan jotenkin uhanalainen sitten.
Kanttarelli-velli. Blå-Band pussi, jos sen laittaa pelkästään tulee velli. Kun tuoreita kanttarelleja ei ole nyt niin olen lisännyt herkkusieni viipaleita purkin tuon joukkoon.
Iltapalaksi noita hoviruoka lihapiirakoita joiden sisälle lisään leikkelemakkaraa ja juustoa sitten mikrossa lämmitän. Grahamlihapiirakkaan ei tarvitse lisätä mitään on hyvä sellaisenaan.
Joka tapauksessa nyt porisee kattilallinen lohikeittoa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos ei tykkää kalasta niin ei silloin väkisin kannata tunkea. Maailman paras ruokakala oli jonkun ruoka-asiantuntijan mukaan barracuda-kala, on vaan aika harvinainen ja kiellettykin kalastaa sitä suurimmassa osassa maapalloa koska on varmaan jotenkin uhanalainen sitten.
Kanttarelli-velli. Blå-Band pussi, jos sen laittaa pelkästään tulee velli. Kun tuoreita kanttarelleja ei ole nyt niin olen lisännyt herkkusieni viipaleita purkin tuon joukkoon.
Iltapalaksi noita hoviruoka lihapiirakoita joiden sisälle lisään leikkelemakkaraa ja juustoa sitten mikrossa lämmitän. Grahamlihapiirakkaan ei tarvitse lisätä mitään on hyvä sellaisenaan.
Joka tapauksessa nyt porisee kattilallinen lohikeittoa.... kuumaa hyvää keittoa on kiva syödä silloin kun ulkona pyryttää lunta.
- Anonyymi
Ei jauhelihaa hernesoppaan tulee ihan kamalaa. Savukinkkua niin tulee hyvää.
- Anonyymi
Niin on, mietin että tuo vatajan palvarin kylkipala, lihapitoisuus 99% voisi sopia leikattuna hernekeittoon myös hyvinkin, kun muistan kaupasta ostaa herneitä taidankin jo kirjoittaa kauppalistaani jo että hernekeittoainekset pitää muistaa sitten ostaa.
Tosi hyvin sopii jauheliha. No ihan rasvaisinta ei ehkä kannata laittaa vaikkakin semmoisestakin saa enimmät rasvat kyllä pois kun ruskistaa kunnolla tai sitten keittää ja antaa jäähtyä niin rasva nousee veden pinnalle ja se on siitä helppo kuoria pois. No joo, toki savukinkku tai joku kylkipala on se aidoin mutta kyllä tulee hyvä myös jauhelihalla tai sitten ihan vain pekonisiivuja kun leikkaa pieniksi palasiksi, paistaa ja kippaa hernarin sekaan, tulee helposti hyvää.
- Anonyymi
Harmaaritari kirjoitti:
Tosi hyvin sopii jauheliha. No ihan rasvaisinta ei ehkä kannata laittaa vaikkakin semmoisestakin saa enimmät rasvat kyllä pois kun ruskistaa kunnolla tai sitten keittää ja antaa jäähtyä niin rasva nousee veden pinnalle ja se on siitä helppo kuoria pois. No joo, toki savukinkku tai joku kylkipala on se aidoin mutta kyllä tulee hyvä myös jauhelihalla tai sitten ihan vain pekonisiivuja kun leikkaa pieniksi palasiksi, paistaa ja kippaa hernarin sekaan, tulee helposti hyvää.
Vatajan nämä palvarin kylkipalat: söin joskus noita paljonkin, juttelin erään tutun myyjän kanssa, kertoi että se syö noita aivan kylmänäkin vain viipaleina leivän päälle, hyviä :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.2625582- 1282366
Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi2582109Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill641874- 1801700
Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1911571- 551453
- 641395
Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.751331- 1191201