Vai että Klimataari

Anonyymi

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8f5c4661-a5e2-4d9a-9679-691e53cf7df2

Nyt on joku keksinyt vegaanin, vegetaristin ja kasvis syönnin lisäksi uuden vouhotuksen: klimataari.
Klimataari tarkoittaa ympäristö ystävällistä ruokailijaa.
"– Niistä oleellisimpina lihaa ja ykkösenä naudanlihaa. Lisäksi myös juustoa on syytä vähentää. Runsas kasvisten ja täysjyväviljatuotteiden syönti on hyväksi sekä itselle että ympäristölle, Koistinen sanoo.
– Tämä ei tarkoita sitä, että pitäisi luopua kokonaan yhtään mistään. Kaikkea saa syödä, mutta oleellista on kiinnittää huomiota siihen, miten paljon ja kuinka usein joitakin elintarvikkeita syödään.
– Esimerkiksi itse särki ei tuota ilmastovaikutuksia, kun se kasvaa luonnossa. Lisäksi särkien kalastuksella itse asiassa vähennetään vesien rehevöitymistä. Tällaisia kaloja on järkevää syödä, jos syö eläinperäisiä tuotteita."

No miksi tämä klimataari ei mainitse, eikä syö riistaa, joka on ihan samanlainen päästötön valinta, kuin särki, mutta on huomattavasti maukkaampaa.
Todellinen klimartaani menee polkupyörällä ogelle, tekee vavan maassa louvasta karahkasta ja kalastaa syömänsä kalat itse.
Tai ostaa hirvenlihaa suoraan metsästäjiltä, jollei itse ammu hirveä tai riistaa.
Riista on kaikkein ilmasto ystävällisintä lihaa, koska riista on kasvanut luonnossa ja on ilmastopalvelus ampua hirvi, joka syö männyntaimia, jonka jälkeen taimi kuolee, eikä sido enää hiiltä, kuin se olisi sitonut kymmeniä vuosia, jollei hirvi sitä olisi tappanut.

"Koistinen kertoo syövänsä paljon hedelmiä. Tämä saattaa kummastuttaa: miten ihmeessä hiilijalanjäljestään tarkka ruokailija voi toimia näin? Hedelmäthän kulkevat pohjoiseen kotimaahamme pitkien matkojen takaa.
Koistinen naurahtaa.
– Jos vedotaan siihen, että hedelmien kaukaa tuominen on pahaksi, on muistettava, että kuljetus on vain noin viisi prosenttia tuotteen hiilijalanjäljestä. Kuljetuksen hiilijalanjäljellä ei voida perustella sitä, miksi joku kaukaa tuleva elintarvike on huono.
Kahvi ei ole tuotteena sieltä eettisimmästä päästä, muistuttaa Koistinen. Etenkin, kun sitä heitetään litratolkulla hukkaan.
– Tämä voi olla ilmastovaikutuksiltaan yllättävän suuri osa suomalaisten ruokavaliossa, mutta tarkkoja laskelmia siitä ei ole. Kokonaan kahvista ei pidä luopua, mutta tämä on saanut minut miettimään omaa kahvin kulutustani, Koistinen sanoo.
Kahvin lisäksi myös kaakaolla ja teellä on monenlaisia negatiivisia vaikutuksia ympäristöön – myös luonnon monimuotoisuuteen."

No aika erikoinen suhtautuminen, ettei muka hedelmien tuonti aiheuta päästöjä, mutta lähellä tuotettu naudanliha muka aiheuttaa enemmän päästöjä, vaikka naudanliha on tuotettu lähellä kasvaneella heinällä, joka on sadevedellä kasvanut, toisin kuin ulkomailta tuodut hedelmät, joita on jouduttu kastelemaan.
No klimataari syö sitten ne hedelmien kuoretkin, kun huomauttaa, että kahvia heitään litratolkulla hukkaan.
Heittäähän hedelmien syöjäkin tuontihedelmien kuoria kilotolkulla hukkaan ja kuorien kasvatus ja tuonti aiheuttaa hiilipäästöjä, että syökööt myös kuoret.

Kahvi ei aiheuta yhtään sen enempää päästöjä, eikä kuluta kasteluvettäkään, kuin tuontihedelmät.
Erikoista, että nämä ilmasto vouhottajat vähättelevät tuontihedelmien kuljetuksesta aiheutuvista päästöitä, mutta vouhottavat, että kotimaassa tuotteen kuljetus kaupaan aiheuttaa valtavasti päästöjä ja pitää saada nollapäästöt kaikkeen liikkumiseen.
Aika ristiriitaista,

3

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      AGW vouhotus on jo aivan järkyttävää, Onkohan tälläkin yhteyttä AGW ilmastonmuutokseen kun opettajat joutuu käymään itsepuolustuskurseilla oppilaiden mahdollisia hyökkäystä vastaan ja joka toinen suomalainen on kohta mielenterveyspotilas ja SSRI ym mielialalääkeitä syödään jo tonnikaupalla.

      AGW vouhotus ja mielenterveysongelmat todella korreloi .
      Millä ihmeellä nämä aivopestyt ihmiset saadaan takaisin järkiin? Hyvä kirja on jo olemassa, Ilmastopaniikki/Hoito-Opas Matti Virtanen.
      Monille tämä ei riitä ja millä saadaan edes lukemaan, suosittelin AGW häiriintyneelle tutulleni joka sanoi että ei varmaan lue mitään epätieteellistä propagandaa, siis tilanne vaikuttaa täysin toivottomalta.

    • Anonyymi

      Iltapäivälehden toimittajat kirjoittavat mitä kirjoittavat ja lukijan oletetaan harrastavan mediakritiikkiä. Sama tarve mediakritiikille koskee kaikkia iltapäivälehtien uutisia.

    • Anonyymi

      Kohta saamme nähdä klimaattorin. Hiilidioksidia hyödyntävä (en tiedä miten) lämmittäjä, liikkuja, ruoanlaittaja, matkustelija tms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe