MAAKOTKA VAHINGONTEKIJÄ ?

Anonyymi

Paliskunnille maksettu vuoden 2018 aikana porotaloudelle yksinomaan maakotkan tekemistä ja aiheutuneista vahingoista 806100 euroa. Summa on niin suuri, että tuota vahinkoa ei voi mitenkään käsittää tai ymmärtää. Minä en ainakaan luota enkä usko, että tämä suuruista vahinkoa olisi ko. vuoden aikana todellisuudessa tapahtunut. Porotaloudessa on tapahtunut muutakin ihmeellistä mm. porokolarit, muiden petojen syömät porot jne.
Niin kauan kuin kontrolia, todellista kontrolia ei ole niin jatkossakin saadaan lukea tämän suuruisia lukuja.
Valtion pitäisi esim. jotta korvaus voitaisiin ylipäätään saada esim. maakotkan vahingoista niin tulisi vaatia korvauksen hakija tuomaan esim. jäänteet näkösälle jollekkin siihen valjastetulle virkamiehele (polisi,rajavartija tms joka ei omista poroja) joka ei ole ns. valantehnyt poroarviomies, sillä nämä ovat itse poromiehet/poronomistajat monen välikäden kautta hyvin esteellisiä arvioimaan kavereiden tai omia tai sukulaisten vahinkoja. Siis asiaa pitää tarkastella siitä näkökulmasta miltä tämä kokonaisuus näyttää ulkopuolisten silmin tarkasteltuna. Eli ennekuin mitään maksetaan pitäisi olla todellinen ja totuudenmukainen uskottava ja luotettava selvitys vahingosta ja todentaa vahinko ulkopuolisten toimesta.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      sutkeja on paljon, mutta ei niitä uskalla nimeltä mainita ja on ja tunnen paljon kun olen itteki ollu poronhoitaja ja vaimo omistantanu poroja. täyttä totta mitä kirjoittaja kirjoittaa mitäs tai olis jo pitäny saava täysin ulkopuoliset arvoimiehet tai naiset ja luvut ja euromäärät kato ja petovahingoista olis ihan toista luokkaa eli pieenmät. Tässä tehtään lain turvin suurta petosta eikä kukaan puutu ja asiat ehtii vanheta toisesta päästä ku toiseta pääsä tulee korvuksia ja avustuksia jotka saamaperusteet eivät ole totuudenmukaisia

    • Anonyymi

      Poro se on ihme otus. Mokoma kisura kuolee yleensä kahteen kertaan. Ja vakuutusyhtiö ja valtio maksavat.

      • Anonyymi

        en minä ainakaan usko noihin maakotkan tuhoihin, mutta sen olen valmis uskomaan että jotakin huijauksen ja rahastuksen makua tässä on


      • Anonyymi

        Sain eilen kunnon poroa-ajavan koiran. Ei ole ensi kesänä harmia listoista meidän kylällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain eilen kunnon poroa-ajavan koiran. Ei ole ensi kesänä harmia listoista meidän kylällä.

        "listoista"???.


    • Anonyymi

      Pitää tietää mistä kirjoittaa ja aloittaja ei näköjään tiedä sen paremmin kuin muutama muukaan joka ketjuun on höpötellyt omiaan.
      Maakotkan porotaloudelle aieheuttamat vahingot ovat pesäreviiri kohtaista eli Maa ja metsätalousministeriö on laatinut oman lakipykälän tähän joka on valtioneuvostossa hyväksytty. Jokaista pesäreviiriä kohden maksetaan tietty summa ja mitä enemmän on pesäreviirejä poronhoitoalueella sitä suuremmaksi summa karttuu. Reviirit kartoittaa metsähallitus ja heidän ilmoituksen mukaan ne todennetaan. Maakotkan pesät on rauhoituksen piirissä ja mitään raato näytteitä vasan jäännöksistä sieltä ei saa kerätä.

      • Anonyymi

        Lisätäänpä vielä, että reviiri ja todettu pesintä on ainakin ennen ollut maksuperusteiltaan erilainen. Metsähallitus on käyttänyt reviirien tarkastukseen paljon vapaaehtoisia harrastajia jotka ovat aikanaan löytäneet pesät ja kiertävät ne vuosittain ja rengastavat mm. poikaset. tekemällä siis kovan työn. Näitten tarkastusten perusteella korvaus maksetaan. Tarkastajilla on siihen valtuutus .Metsähallituksen omat resurssit ei riitä kaikkien kairojen koluamiseen. Kummasti on vuosien saatossa poromiehilta alkanut tippumaan ilmoituksia pesistä. Ennen ko. pesiä häirittiin ja jopa tuhottiin. Kun korvausperusteita muutettiin häirintä ja tuhoaminen väheni paljon, eli raha alkoi ratkaisemaan. Yleensä pesältä kerätään saalisjäte. jolloin voidaan todeta pääasiallinen ravinto koko pesinnän ajalta.


    • Anonyymi

      Lisään vielä edelliseen, että pesäreviirikohtainen korvaus menee paliskunnalle ei siis yksittäiselle poronomistajalle vaan paliskunta on korvauksen saaja.

    • Anonyymi

      Totta Mooses poromiehiltä on alkanut tippumaan havaintoja pesistä ja pesien hävittäminen on loppunut. Siihen se korvausjärjestelmä on tähdännytkin samoin kuin maasuurpetojen poikkeamislupien myöntäminenkin. Kun vahinkoa aiheuttavia maasuurpetoja tapetaan luvalla vähenee villi luvaton tappaminen. Valtio on korvausvelvollinen valtion eläimiksi luokiteltujen vahinkojen osalta.
      Sama koskee hirvien metsänomistajille aiheuttamien vahinkojen osalta.
      Maasuurpetoja tapetaan poikkeamisluvalla huomattavasti enemmän kuin mitä yleisesti tiedetään, nykyään luvan myöntäjä ei ilmoita julkisuuteen myönnetyistä poikkeusluvista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe