Näinä korona aikoina tarvitaan piristystä. Mikäpä onkaan kivempaa kuin ihana grillaus kevätsäässä. Ihanat tuoksut tulvivat grillistä. Muistakaa että tänä keväänä ei grillata porsaan ribsejä, ei tänne enää sikainfluenssa mahdu.
Turvallisinta ja maukkainta grillattavaa ovatkin ihanat nakit. Eihän ohje vain ole unohtunut! Ensin hellä höyrytys ja pinnat kaas grillissä.
En nyt paljasta kuka olen, saan heti vajakkisyytökset ja mieli pahastuu niin että lääkkeet loppuvat kesken!
Grillikevät odottaa
21
63
Vastaukset
- Anonyymi
Nyt minä kyllä loukkaan syvästi. Haluan jakaa hyviä ohjeita ja hyvää mieltä tässä kiitos. Keittämällä tulee kaiken lisäksi maailman parhaat ribsit.
- Anonyymi
Oikeasti hyvä BBQ -soosi, Kansas City Classic BBQ Sauce:
2 rkl chilijauhe
1 tl mustapippurijauhe
2 tl suola
2 kuppia ketsuppia
1/2 Kuppia sinappia
1/2 kuppia siiderietikkaa/omenaviinietikkaa
1/3 kuppia Worcestershire -kastiketta
1/4 sitruunanmehua
1/4 kuppia steak -kastiketta
1/4 kuppia tummaa siirappia
1/4 kuppia hunajaa
1 tl chilikastiketta esim. Tabasco
1 kuppi tummaa sokeria
3 rkl ruokaöljy
1 hienoksi kuutioitu sipuli
4 valkosipulin kynttä
Halutessasi lisäksi
1 tl nestesavua
2 rkl tamarindipastaa- Anonyymi
*sitruunanmehua 1/4 kuppia
- Anonyymi
Onpa mausteinen. Lapseni itkevät juuri kun tuollaisia mausteita tarjotaan juhlissa vieläpä savustetun lihan pinnassa. Kyllä ihanat nakit ja ketsuppi ovat parasta grilliherkkua kaiken ikäisille. Lasiin vielä alkoholitonta viiniä!
- Anonyymi
Ostin pääsiäseksi lampaan kylkeä (ribsejä). paino noin 2,5 kg/kylki, palassa iso osa luutonta kylkeä eli sitkeää liha/rasva/kalvolihaa. Mitä suosittelisitte? Ajattelin paahtaa savu BBQ 105C asteessa 5-6 tuntia. Tulee varmaan hyvää? Rubina Ras el Hanout?
- Anonyymi
Oletpa tehnyt huonot kaupat. Minä grillaan vain filettä ja kaasugrillissä tietysti. Aina on kehuttu. Onko sinulla koiraa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oletpa tehnyt huonot kaupat. Minä grillaan vain filettä ja kaasugrillissä tietysti. Aina on kehuttu. Onko sinulla koiraa?
” Oletpa tehnyt huonot kaupat.”
Millä perusteella? Hintaa ei ole mainittu, joten et voi arvioida kaupan hyvyyttä.
”Minä grillaan vain filettä ja kaasugrillissä tietysti.”
Parasta lihaa grilliin on rasvainen ja paljon sidekudosta sisältävä liha. Sidekudos sulaa gelatiiniksi pitkällä ja hitaalla savustamisella. Näin lihasta tulee mehevää ja maukasta.
” Onko sinulla koiraa?”
Ei ole. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
” Oletpa tehnyt huonot kaupat.”
Millä perusteella? Hintaa ei ole mainittu, joten et voi arvioida kaupan hyvyyttä.
”Minä grillaan vain filettä ja kaasugrillissä tietysti.”
Parasta lihaa grilliin on rasvainen ja paljon sidekudosta sisältävä liha. Sidekudos sulaa gelatiiniksi pitkällä ja hitaalla savustamisella. Näin lihasta tulee mehevää ja maukasta.
” Onko sinulla koiraa?”
Ei ole.Kyllä vain, file on parasta. Paistamisesta tulee käry, mutta se jää palvelijan murheeksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä vain, file on parasta. Paistamisesta tulee käry, mutta se jää palvelijan murheeksi.
No jaa. Onko Siuntiossa kauppaa? Pitää itse mennä, palvelijalla on korona.
- Anonyymi
Huomenna valmistuu yksi lampaan rinta. Rullaaminen pakettiin ja siinä paistaminen näyttää olevan yleinen tapa ainakin briteissä. Pitäisikö savustaa sellaisenaan ribsinä vai luut pois, tiukalle rullalle ja hellään poreiluun mausteliemessä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huomenna valmistuu yksi lampaan rinta. Rullaaminen pakettiin ja siinä paistaminen näyttää olevan yleinen tapa ainakin briteissä. Pitäisikö savustaa sellaisenaan ribsinä vai luut pois, tiukalle rullalle ja hellään poreiluun mausteliemessä?
Sisälämpö nyt 75C, savugrillissä viisi ja puoli tuntia. Parin tunnin päästä lampaan kylki on valmista. Nam nam.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sisälämpö nyt 75C, savugrillissä viisi ja puoli tuntia. Parin tunnin päästä lampaan kylki on valmista. Nam nam.
Täytyy kyllä sanoa, että lampaan kyljestä tuli hyvää pitkään savustamalla. Kaikilla muilla menetelmillä olisi tullut sitkeää ja kuivaa, mutta matalassa lämmössä pitkään savustamalla sidekudokset eli kollageeni hajoaa meheväksi gelatiiniksi ja lampaan kyljen rasvaisuus lisää vielä mehevyyttä.
- Anonyymi
Täytyy tunnustaa, että ostin lampaan kylkien kanssa myös naudan ribsejä 7 kg. Ajattelin näitä savustaa 6-8 tuntia jollain Texas Beef rubilla. Olisko tähän Grillimammalla tai Höyrykokilla hyviä reseptejä?
- Anonyymi
Oivoi. Nyt suosittelen tätä sukujuhlien ihanaa klassikkoa! Tarvitaan posliiniamme (puhdista isommat roippeet) ja tuli alle ja runsaasti raikasta vettä. Mausteeksi sopivat pippuri, suola ja ihanan mausteinen laakerinlehti. Siinä vietetään hauska ilta keitellessä 7kg ribsejä. Voithan myös herkutella tekemällä oikein kolaribsit! Sitten lempisoosi pullosta. Itse panostaisiin laadukkaaseen itsetekoiseen (fariinisokeri, ketsuppi). Pinnat hellästi kaasugrillissä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oivoi. Nyt suosittelen tätä sukujuhlien ihanaa klassikkoa! Tarvitaan posliiniamme (puhdista isommat roippeet) ja tuli alle ja runsaasti raikasta vettä. Mausteeksi sopivat pippuri, suola ja ihanan mausteinen laakerinlehti. Siinä vietetään hauska ilta keitellessä 7kg ribsejä. Voithan myös herkutella tekemällä oikein kolaribsit! Sitten lempisoosi pullosta. Itse panostaisiin laadukkaaseen itsetekoiseen (fariinisokeri, ketsuppi). Pinnat hellästi kaasugrillissä.
Olinpas hassu. Tarvitaan emali amme.
- Anonyymi
Niskat nurin jos nillität että ribsejä ei saa keittää!
- Anonyymi
Kolaribsit on maailman parasta!
- Anonyymi
Ollaas nyt aikuisia puolin toisin!
Ribsejä saa toki savustaa mutta niin ei kuulu tehdä. Senhän tietää kaikki. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ollaas nyt aikuisia puolin toisin!
Ribsejä saa toki savustaa mutta niin ei kuulu tehdä. Senhän tietää kaikki.Pitääkö tämä vääntää rautalangasta? Aihinen, Alen ja Pimiä keittävät. Aihinen suoraan kieltää muut menetelmät.
Kyllä Suomi on jäärien maata. Pahoin on se grillimaustekeisari, voittanut myös muka kisoja. Hän oikein mainostaa savustamista kun lisää hänen tuotteiden myyntiä. Paksut rubit pintaan ja kuiva liha pelastetaan hänen sooseilla. Tutut osaavat kertoa että hänkin keittää kun ei ole toimittajat paikalla.
Se joka ensin keittää ja sitten paistaa, se makian maistaa! - Anonyymi
Ei saa syödä koaloja. Ne os söpöjä eläimiä.
- Anonyymi
Joko vappuna kaivetaan kaasugrillit talviteloilta? Kaasuliekillä aateloidaan ainakin maustepippuri-laakerinlehtivedessä keitettyjä nakkeja...juhlavaan vappuun jopa colaribsejä...itsetehtyä BBQ -kastiketta, ketsupista ja fariinisokerista huolella keitettyä. Nam Nam.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023