Idästä on noussut punainen lohikäärme?

Anonyymi

Onko tämä alun loppu vai lopun alku? Miksi hyvät ihmiset tekevät pahoja asioita?

Puhun tietysti ilmiöstä nimeltä korona. On vesiselvää, että maailmanmatkailu, jota kosmopoliitit lentokoneen välityksellä kernaasti tekevät avartaakseen itsetietoisuuttaan, on vakava kansanterveysriski. Esimerkkinä juuri tuo koronan leviäminen Suomeenkin.

Lentokone itsessään symbolisoi juuri sitä lentävää tuliliskoa, jonka ilmestyessä maailmaan mytologian mukaan loppu on lähellä.

Loppu voi ollakin lähellä. Aivan kuten koronakin etenee - siis räjähdysmäisesti eli eksponentiaalisesti - väestömääräkin on maailmassa kasvanut viimeisen 150 vuoden aikana eksponentiaalisesti. Eksponentiaaliset prosessit, siis prosessi jossa aineen määrä kasvaa hurjan voimakkaasti lyhyellä ajanjaksolla, päättyy aina prosessin täydelliseen romahtamiseen, jota ihmiset eivät oikein suostu ymmrärtämään.

Mutta onneksi suomessa ihmiset ovat aina onnellisia sattui tai tapahtui mitä tahansa. Tämä johtuu varmaan sopivasta ilmastostamme, jota karakterisoi kauniit kesät ja lumoavat talvet. Suomalainen ei tunnetusti stressaannu mistään, ahdistu tai masennu, koska omaa vain posiitivisia onnentunteita. Siinä missä ennen mentiin sisulla elämässä eteenpäin, nykyään meitä vie eteenpäin kohti suurta tuntematonta iki-ihana onnentunne. Järkeily on turhaa.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asioiden ja ilmiöiden maustaminen mytologisilla asioilla on sivistystä tulehduttavaa harhaoppia. Lentokone on lentokone, eikä millään tavalla mytologinen olento. Mytologioiden aika oli ja meni. Nyt eletään historiassa uutta aikaa, kun asioiden ja ilmiöiden nimetä ja käsitteet eivät ole muotoiltu mielikuvituksellisten asioiden kautta.

      Mutta silti, raha, hedonismi, empatiaköyhyys, itsekkyys, vallanhimo, vauraudenhimo yms. on kiinteä osa ihmiskuntaa. Tietenkin tekee mieli verrata tätä "saatanan juoniksi Jumalan luomakuntaa vastaan", mutta näemme nyt kuitenkin asiat eri tavalla; ihminen on epätäydellinen olento, jonka epätäydellisyys on suhteessa epätäydellisyyden osuudesta esimerkiksi valtionjohdossa.

      • Anonyymi

        En ole uskonnollinen henkilö millään tavoin, mutten lähtisi lentämään 13. perjantaina lennonnro:lla 666. Ehkä olen hieman vainoharhainen. Sinänsä voisi olla järkevää tatuoida nro 666 sellaisten ihmisten otsaan, jotka ovat saaneet koronatartunnan, jotta muut ihmiset osaisivat pysyä erossa tällaisista yksilöistä, ettei koronaepidemia Suomessakin menisi ihan kunnon koronapandemiaksi.

        Mitä tulee nykyihmisen perusfilosofiseen olemukseen, on päivänselvää, ettei nykyihminen ole mikään järkiolento, mikä on monen perusfilosofian lähtöolettamus. Nykyihminen on laumaeläin, jota hienosti kutsutaan sosiaalisuudeksi, minäkeskeinen eli tunnevetoinen olio - tunne on aina oman minän palveluksessa, toisin kuin järki joka tavoittelee jotain yleistä - jonka kognitiivinen taantuminen on ollut voimakasta viimeisen 150 vuoden aikana.

        Demokratian perusolettamus on että ihminen, siis äänestäjä, ymmärtää maata ja maailmaa ja on täten rationaalinen toimija. Näin ei luonnollisestikaan ole, joten demokratia ei voi käytännössä toimia. Eikä syy ole pelkästää tavallisen massaihmisen: Keskivertotiedekin Suomessa on keskimäärin yhtä järkevää kuin vanhojen ämmien höpinät - sen saastepaljouden edessä, kun sitä lukee, on parasta vetää hanskatkin käteen, jottei saa tartuntaa.

        Kuten tiedämme, kysyntä määrää tarjonnan, ja jos massat yms. haluavat höpsismiä, niin sitä sitten lopulta äänestäjillekin tarjotaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe