Rajat vuotavat edelleen kuin seula.

Anonyymi

Olemme vääjäämättä menossa kohti pistettä, jossa liikkumista on rajoitettava ensin maan osien välillä ja sitten kaupunkien sisällä – ulkonaliikkumiskielloin, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Moni ihmettelee, miksi hallitus toimii jatkuvasti viikon tai kaksi myöhässä. Tiedetäänhän, että karanteenitoimilla on suurin vaikuttavuus, jos ne toteutetaan ENNEN kuin virus lähtee leviämään hallitsemattomasti, Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Halla-aho toteaa, että ”rajat on nyt pantu kiinni”, mutta ne olisi pitänyt panna kiinni jo muutama viikko sitten, eli silloin, kun Bergamosta vielä lennätettiin lasteittain ihmisiä Suomeen, eikä terveysviranomaisilla ollut heidän varalleen mitään toimenpiteitä.

– Tämä ei ole jälkiviisastelua. Asiasta kyllä puhuttiin jo silloin.

Päättäjät pelkäävät vastuuta

Halla-ahon mukaan kyse on vastuun pelosta.

– Radikaalit toimenpiteet, kuten liikkumisrajoitukset, aiheuttavat VARMUUDELLA vahinkoa. Toisessa vaakakupissa ovat itse epidemian aiheuttamat vahingot, jotka ovat sekä epävarmoja että laajuudeltaan tuntemattomia.

– Ennaltaehkäisevissä toimissa on lisäksi se sisäänrakennettu paradoksi, että jos ne toimivat eli ehkäisevät ongelman, ei saada koskaan varmuudella tietää, olisiko ongelmaa ylipäänsä syntynyt, Halla-aho toteaa.

Halla-aho toteaa päättäjien olevan vaikeassa tilanteessa.

– Jos hän tekee kovia päätöksiä tipoittain ja myöhässä, eivätkä ne ratkaise ongelmaa, yleisö huutaa, että olisi pitänyt tehdä enemmän ja aiemmin.

– Jos hän tekee kovia päätöksiä etupainotteisesti ja ne ehkäisevät ongelman, yleisö huutaa, että toimet olivat liioittelua ja panikointia, ja osoittelee päätösten aiheuttamia vahinkoja kuten konkursseja ja työpaikkojen menetyksiä, Halla-aho kirjoittaa.

Italia ja Espanja varoittavia esimerkkejä

Perussuomalaisten puheenjohtaja muistuttaa, että päättäjät ovat kuitenkin asemissaan juuri siksi, että jonkun on pystyttävä kantamaan vastuuta ja tekemään päätöksiä.

– Päätökset voivat olla vääriä, tai niistä voi koitua itselle poliittista vahinkoa vaikka ne olisivat yhteiskunnan kannalta oikeita. Silti niitä pitää tehdä.

– Suomessa hallituksen vastuuta kasvattaa se, että me emme toimi sokkona. Olemme nähneet Italiassa ja Espanjassa, mitä tapahtuu, jos toimenpiteisiin ei ryhdytä ajoissa.

Lopuksi Halla-aho toteaa kylmäävän tosiasian:

– Tiedän, että rajat vuotavat edelleen kuin seula. Viittaan yllä siihen, että muutama viikko sitten liikenteen rajoittamiselle ei edes nähty tarvetta.

66

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kansanedustaja Tom Packalen vaatii hallitukselta ripeitä, voimakkaita toimia koronan torjumiseksi. Nykyiset toimenpiteet eivät riitä. Hän painottaa, että kansakunta on nyt aidosti kriisin partaalla.

      Packalen pitää hallituksen koronatoimenpiteitä liian hitaita ja riittämättömiä.

      – Tilanne on ollaan menetetty tai ainakin menettämässä. Kansakunta on aidosti kriisin partaalla. Nyt on loppukirin paikka. Meidän on yhdessä torjuttava ne kuolemat, jotka vielä voimme. Hallitus on avainasemassa, eikä se saa nyt empiä, koska sillä on vastuullaan suomalaisten elämät, Packalen kirjoitta.

      Hän perustaa tilannekuvansa muun muassa HUS:in asiantuntijoiden julkisuuteen antamiin lausuntoihin ja useisiin viranomaisten kanssa käymiin keskusteluihin.

      – Seuraavat askelet ovat selvät. Ne tekevät suomalaisille kipeää, mutta hallitus saa niihin eduskunnan ja kansan selvän enemmistön tuen. Tässä ei kukaan halua politikoida. Vihollista vastaan käydään yhteistuumin. Muutoin Suomea odottaa Italian ja Espanjan kohtalo, jossa oireettomat tartunnan saaneet levittävät tautia aivan liian tehokkaasti ja salakavalasti, ja terveydenhuollon voimavarat pettävät.

      – Kaikki muu kuin välttämätön ihmisten tapaaminen ja liikkuminen pitää kieltää. Vain ruokakaupat ja apteekit jäävät auki. Koronaepäillyt aletaan testata kansainvälisten asiantuntijoiden suosituksen mukaisesti. Tiedottamisessa pitää ottaa ryhtiliike. Tietoa täytyy olla tarjolla riittävästi ja sen on oltava kyllin tarkkaa. Suomalaisten on saatava tarkka tilannekuva. Jos tietoa ei tule virallisista lähteistä riittävästi, tyhjiö täyttyy valeuutisilla ja muilla haitallisilla sisällöillä.

      – Moni pelkää tiukkojen toimien seurauksia, ja syystä tietenkin. Italia ja Espanja ovat opettaneet, että parempi tehdä ajoissa vaikka vähän liikaa ja kevennellä tarvittaessa jälkikäteen. Tukholmassa Ruotsin Kansanterveyslaitos odottaa tuhansia kuolemia. Miksei näin kävisi Suomessakin? Vielä on mahdollisuus tarttua toimeen.
      THL konsultiksi

      Packalen ehdottaa THL:n roolin muuttamista ja päätöksenteon keskittämistä johtajaylilääkärelle.

      – THL on asiantuntija- ja numero-organisaatio. Siirtyköön se konsultoivaksi asiantuntijaksi, kun sairaanhoitopiirit siirtyvät täysvalmiuteen ja maakunnalliset kriisiorganisaatiot ottavat johdon.

      – Päätöksenteko pitää keskittää kunkin sairaanhoitopiirin täysvalmiusjohtajaksi nimetylle johtajaylilääkärille. Hän konsultoi erityisasiantuntijoita niin virologian, epidemiologian, infektiotautien, tehohoidon, pelastustoimen, väestönsuojelun kuin kriisipsykologiankin osalta.

    • Anonyymi

      Suomen ja Espanjan tilanteiden yhtäläisyydet

      Packalen nostaa esiin tilastotieteilijä, professori Mikko Ketokiven Facebook-päivityksen. Se koskee HUS-alueen ja Espanjan Madridin koronatilanteiden eroja ja yhtäläisyyksiä.

      – Espanjan tartunnoista 40 prosenttia on Madridissa. Siinä vaiheessa kun Madridissa tuli voimaan ulkonaliikkumiskielto, päivittäin havaittiin 110 uutta tartuntaa miljoonaa ihmistä kohti. Ulkonaliikkumiskiellon julistamisen jälkeen Madridissa on kuollut noin tuhat ihmistä ja tahti kiihtyy. Kokonaiskuolleisuus on noussut yhdestä viiteen prosenttiin, pääasiassa tehohoitopaikkojen täyttymisen takia. Espanjan hallitusta on arvosteltu siitä, että kielto tuli kaksi viikkoa liian myöhään, Packalen summaa.

      – Ketokiven laskelmien valossa Suomessa on vielä aikaa tehdä asiat espanjalaisia varhaisemmassa vaiheessa. HUS kertoi sunnuntaina 71 uudesta tartunnasta, mikä on 43 tartuntaa miljoonaa ihmistä kohti. Ketokiven mukaan HUS-alueella pitäisi olla 190 päivittäistartuntaa, jotta oltaisiin väkilukuun suhteutettuna epidemian samassa vaiheessa kuin Madridissa silloin kun ulkonaliikkumiskielto tuli voimaan.

      – Suomen hallituksella ei ole aikaa tuhlatt

    • Anonyymi

      Kun Suomen hallitus päätti valmiuslain käyttöönotosta, perusteluna oli, että pelkillä virkamiesten suosituksilla ei välttämättä päästä tavoitteeseen, vaan rajumpiakin toimia tultaisiin mahdollisesti tarvitsemaan. Niiden toimien aika on nyt. Näin toteavat perussuomalaiset kansanedustajat Ville Vähämäki, Toimi Kankaanniemi ja Sami Savio tiedotteessaan. He esittävät 40 kohdan toimenpidelistaa ihmishenkien ja talouden säästämiseksi koronalta.

    • Anonyymi

      TOIMENPIDELISTA EPIDEMIAN LEVIÄMISEN EHKÄISEMISEKSI
      Eristäminen

      1. Vahvistetaan karanteeneja. Karanteenit vuotavat pahasti tällä hetkellä. Esimerkiksi poliisi voisi soittaa karanteenissa oleville ja kysyä olinpaikkaa. Näin tehdään esimerkiksi Singaporessa.

      2. Toteutetaan ns. aasialainen karanteeni, jonka avulla Wuhanissa saatiin rajattua taudin leviämistä, ja joka on jo käytössä Euroopan unionin alueella useissa maissa.

      3. Epidemiasta kärsivien maakuntien eristäminen.

      4. Maakuntien ja alueiden suojaaminen. Esimerkiksi alue, jossa ei ole tautitapauksia kannattaisi eristää.

      5. Säädetään rajoituksia ulkonaliikkumiseen. Välttämättömät liikkumiset. Kellonajat, hyväksyttävät syyt, alueellisuus (vain omassa kaupunginosassa), etäisyys (esim. alle 200 metriä kotoa). Ulkonaliikkumiskiellot voivat olla alueellisia ja vaihtua tilanteen mukaan.

      6. Kielletään yli 5 hengen kokoontumiset.

      7. Kielletään kansalaisia matkustamasta Suomen sisällä tarpeettomasti.

      8. Ihmisten suositeltava turvaväli 3 metriin.

      9. Julkisessa liikenteessä matkustaville hansikaspakko.
      Liike-elämä

      10. Suljetaan kaikki muut liikkeet paitsi ruokakaupat ja apteekit.

      11. Ravintolatoiminta sallitaan takeaway ja etämyynti osalta.

      12. Kauppakeskukset suljettava. Pääsy vain kauppakeskusten sisällä oleviin ruokakauppoihin ja elintarvikkeita myyviin pieniin kioskeihin sekä apteekkeihin. Kulku rajattava nauhoilla tai vastaavilla. Oleskelu kiellettävä myös pienemmiltä ryhmiltä.

      13. Ruokakaupoissa ja apteekeissa jaetaan suojavarusteet (käsineet) ennen kauppaan menoa.

      14. Päästetään kauppoihin vain tietty määrä ihmisiä pinta-alaa kohden. Muut jonottavat 3 metrin välein ulkona.

      15. Säädetään ostorajoituksia kriittisille tarvikkeille.

      16. Huomioidaan alueelliset ja ajalliset joustot liike-elämän toimintojen osalta tautitilanteen helpottaessa.
      Siivoustoimenpiteiden tehostaminen

      17. Aloitetaan laajamittainen julkisten tilojen ja julkisen ympäristön desinfiointiohjelma.

      18. Kehotetaan kansalaisia käyttämään julkisilla paikoilla kasvosuojausta ja kertakäyttöhansikkaita.
      Kansalaisten turvallisuuden lisääminen

      19. Kehotetaan ja neuvotaan kotitalouksia ja työpaikkoja sopimaan yhteisistä toimintatavoista ja pelisäännöistä, joihin kyseisen yhteisön jäsenet sitoutuvat ja joiden noudattamiseen muut jäsenet voivat luottaa.

      20. Tehostetaan pintojen desinfiointi- ja puhtaanapito-neuvontaa kansalaisille ECDC ohjeiden mukaisesti.

      • Anonyymi

        21. Sosiaali- ja terveysalan kohonneen tartuntariskin henkilöstön (ml. sairaanhoitajat, kotihoito) viikoittainen testaaminen.

        22. Kotona sairastavien hoitamisessa omaisten toimesta on kiinnitettävä erityistä huomiota tartuntaketjujen syntymisen ehkäisyyn. Tämä voi osaamisen ja varusteiden puutteessa olla vaikeaa. Suojavarusteiden käyttäminen, eli hengityssuojain sekä kertakäyttökäsineet sekä avun saajalle ja tarjoajalle. Tarvitaan esimerkiksi Ylen tuottamia ohjeistusvideoita.

        23. Desinfiointiaineiden valmistaminen kansallisesti. Glyserolin ja muiden aineiden saatavuuden varmistaminen.

        24. Edullisen desinfiointisuihkeen valmistamisen opettaminen. Natriumhypokloriitti 0,1-0,5% eli Kloriitti (25%) laimentaminen suhteessa 1:50 – 1:250 suihkepulloon.

        25. Julkisten käsienpesupaikkojen rakentaminen jos ja kun muut pesupisteet menevät kiinni.
        Terveydenhuollon toiminnan tehostaminen

        26. Lisätään testauskapasiteettia ja testataan kaikki epäillyt ja kaikki halukkaat epidemian rajaamisen vuoksi ja tartuntaketjujen selvittämiseksi.

        27. Terveydenhuollon suojavarusteiden riittävyys ja valmistus.

        28. Hengityskoneiden, niiden osien sekä vastaavien lääkinnällisten laitteiden tuotannon ja hankinnan nopeuttaminen ja tehostaminen.

        29. Selvitetään tartunnan saaneiden liikkeet mobiilidatan perusteella ja lähetetään samoissa paikoissa liikkuneille henkilöille tekstiviesti mahdollisesta altistumisesta tartunnalle.

        30. Omakantaan ilmoittaminen omista oireistaan. Tiedot avoimeksi tutkijoiden, analyytikoiden ja median käyttöön, anonymisoituna. Esimerkiksi paikkakuntatasolla.

        31. Otetaan hotelleja tai risteilijöitä esimerkiksi sairaala- tai karanteenikäyttöön.

        32. Harkittava lääkehyväksynnän rajoitusten löyhentämistä, testikäyttö esimerkiksi hätätapauksissa potilaan suostumuksella.
        Internetin toiminnan turvaaminen

        33. Varaudutaan verkkokapasiteetin rajoittamiseen.

        34. Ehkäistään verkon epänormaalia käyttöä.

        35. Varmistetaan riittävä kaistanleveys yhteiskunnan kannalta tarpeellisille toiminnoille.
        Pankkitoimiala

        36. Turvataan kotimaisten rahalaitosten toiminta ja kansalaisten sekä yritysten pankkitalletukset ja rahaliikenne kaikissa tilanteissa.

        37. Varmistetaan kansainvälisen maksuliikenteen toiminta.
        Ruokahuollon varmistaminen

        38. Varmistetaan elintarvikeketjujen toimivuus.

        39. Valmistaudutaan kouluruokaloiden käyttämiseen hätäruokailupisteinä, joista voi noutaa päivittäisen ruoka-annoksen.

        40. Siirrytään valmistamaan perusruokaa, jonka kotimaisuusaste on lähellä 100 %.
        Ihmishenkien menetykseen ei ole varaa

        Ville Vähämäki, Sami Savio ja Toimi Kankaanniemi perustelevat toimenpiteiden tärkeyttä:

        – Epidemian torjunnassa toistaiseksi ovat onnistuneet ne Aasian maat, jotka heti alussa ottivat käyttöön mahdollisimman tiukat eristämiskeinot. Muutamissa viikoissa tilanne rauhoittui näissä maissa siinä määrin, että uusien tartuntatapausten määrät ovat vähentyneet merkittävästi, ja rajoituksia on pystytty höllentämään, kansanedustajat toteavat.

        – Euroopassa on asteittain siirrytty yhä tiukempiin linjauksiin. Espanja, Italia, Britannia ja Saksa ovat ilmoittaneet toimista, jotka ovat selvästi tiukempia kuin Suomen vasta viikko sitten ilmoittamat keinot. Hallituksen olisi kiireellisesti saatettava voimaan tiukat rajoitukset, joilla voitaisiin säästää ihmishenkiä ja lyhentää eristämispolitiikan ajallista kestoa. Maallamme ei ole varaa ihmishenkien menetykseen tai pitkään jatkuvaan talouden täyspysähdykseen.

        SUOMEN UUTISET
        Tulosta
        Tagit

        Ville Vähämäki
        Toimi Kankaanniemi
        Sami Savio
        koronavirus


    • Anonyymi

      Olisiko aika taasen Presidentin ja puolueitten puheenjohtajien (miesten)puuttua asiaan?!

    • Anonyymi

      Suomalaisen hallituksen kokoonpano: isäänsä vihaava Marin, kovien huumeiden laillistamista ajava Ohisalo, suomalaisten sananvapautta vihaava Henriksson, rattopoikaansa leikittävä Haavisto… Koronaviruksen avulla hallitus on jo tehnyt kaikkensa kansanterveyden tuhoamiseksi ja kansantalouden hävittämiseksi.

      Tuntuu siltä, että Marinin hallitus ei vihaa ketään muuta niin paljon kuin omaa kansaansa ja tekee kaikkensa vahingoittaakseen sitä sekä säilyttääkseen valtansa. Hyväksi koettuja aseita Suomen kansaa vastaan ovat siirtolaislaumat ja koronavirus.

    • Anonyymi

      Kansainvälisellä suojelulla eli turvapaikalla tarkoitetaan Euroopan unionin direktiivien ja Suomen ulkomaalaislain mukaan pakolaisasemaa tai toissijaista suojeluasemaa.

      Tämän vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana Suomesta haki kansainvälistä suojelua eli turvapaikkaa yhteensä 741 henkilöä. Migrin tilastojen mukaan tammikuussa jätettyjen hakemusten määrä oli 403 ja helmikuussa 338.

      Turvapaikkaa hakeneista täysi-ikäisiä oli 560 ja alaikäiseksi oli ilmoitettu 181. Turvapaikkaa hakeneista miehiä oli 72,5% ja naisia 27,5%.

      Turvapaikkaa hakeneet olivat 51 eri kansallisuutta. Kansallisuus ei ollut tiedossa 17 henkilön tapauksessa. Kymmenen yleisintä turvapaikanhakijoiden lähtömaata olivat Irak 34,3%, Somalia 13,9%, Afganistan 10%, Venäjän federaatio 7,6%, Turkki 5%, Ukraina 3,5%, Nigeria 2,4%,Syyria 1,9%, Iran 1,6% sekä Nicaraqua 1,6%.

      Vastaavana aikana turvapaikkapäätöksiä tehtiin 1063, joista myönteisiä oli 439 ja kielteisiä 284. Tutkimatta jätettiin 300 hakemusta. 40 hakemusta oli rauenneita. Kaikista käsittelyyn edenneistä turvapaikkahakemuksista myönteiseen päätökseen johti 60,7%.

      Vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana vireille tuli 1191 maastapoistamista. Vaikka henkilölle on tehty käännyttämistä tai karkottamista koskeva päätös, se ei vielä tarkoita sitä, että hänet on tosiasiallisesti poistettu tai saadaan poistettua maasta.

      • Anonyymi

        Kaukaisia maita eri uskonto ja kulttuuri?


    • Anonyymi

      Katsokaapa mallia mitä oppi-isä sanoo
      😊
      Trump varoitti pitkän karanteenin ja eristyksen voivan tuhota Yhdysvallat
      Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoittaa, että karanteeni- ja eristystoimet voivat tuhota Yhdysvallat. Trumpin mukaan hän alkaa jo ensi viikolla pohtia, josko rajoituksia voitaisiin lieventää talouden pelastamiseksi.

      Presidentin mukaan koronavirus tappaisi vähemmän ihmisiä kuin rajoitusten mukanaan tuoma paha lama. Suuryritysten kaatuminen veisi presidentin mukaan maasta satoja tuhansia, jopa miljoonia työpaikkoja.

      Yhdysvalloissa on todettu liki 49 000 koronavirustartuntaa. Virukseen on kuollut alle 600 ihmistä.

    • Anonyymi

      Halla-aho oli TAAS oikeassa jo kauan sitten😤

      • Anonyymi

        ja viulu vinkumaan


    • Anonyymi

      On se kummallista kun Länsi rajaa ei saada kiinni mutta itä meni heti. Viroon ei pääse töihin eikä sieltä Suomeen.
      Suomalaiset jopa tuhat henkilöä ylittää rajaa päivittäin. Jos haluaa töihin Ruotsiin pitää mennä ja olla sielä puolen ainakin tämän ajan niin tekee Norjassakin työskentelevät.

      • Anonyymi

        Yli 3000 kulkee rajan yli päivittäin.


    • Anonyymi

      Onko Ruotsi Suomen alusmaa?
      Suomelle ei kuulu ruotsalaisten vaikeudet!
      Eikö kukaan pidä huolta Suomalaisten terveydestä ja toimeentulosta?
      Rajat on sitävarten,että niitä valvotaan!

    • Anonyymi

      virus tulee mutatoituna ruostsista ja alkaa listii lappilaisia

    • Anonyymi

      Gallupeista näkee mitä mieltä kansa on persujen touhuista, persmäkeä menee kannatus ja sossuilla nousee samaa tahtia, tai kovempaa.

      • Anonyymi

        Gallupeista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Gallupeista?

        Persu olen ja Perussuomalaisena pysyn sitä ei yksikään calluppi heilauta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persu olen ja Perussuomalaisena pysyn sitä ei yksikään calluppi heilauta.

        🤝👌


    • Anonyymi

      https://i.imgur.com/EqsOWVp.gif
      Tornio-Haaparanta!
      Suomi huolestunut Ruotsin hyvinvoinnista,omista ei niin väliä!


      Venäjä sulkee huomenna maanantaina käytännössä kaiken rajansa ylittävän auto-, juna- ja jalankulkuliikenteen sekä rajajokien ylitykset pyrkiessään estämään Covid-19 viruksen lisääntymisen maassaan.

      • Anonyymi

        Kerroppa meille mihin väittesi perustuu? Olisiko ettet taaskaan ole ymmärtänyt mitä olet kuullut?


      • Anonyymi

        Raja vuotaa edelleen kuin seula Tornion kaupungin johtajan pyyntö meni harakoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raja vuotaa edelleen kuin seula Tornion kaupungin johtajan pyyntö meni harakoille.

        Tuskimpa se raja vuotaa joku voi tulla laillisesti.

        Nyt jälleen kannattaisi muistella menneitä kuinka se raja vuoti kun Persuja edustava Timo Soini oli ulkoministerin. Koskaan ennen Suomen rajaa ei ole hallitsemattomasti kävelty yli kuin Perussuomalaisten hallituskaudella. Haaparanta Tornion rajan kautta tuli 30000 henkilöä ja Sallassa myytiin venäläisten autonromuja vuosia joilla rajojen ylittäjät olivat tulleet.
        Miksi silloin ei Sipilä-Orpo-ja Soini eivät toimineet? Silloin ei vasemmisto ja Vihreät eivät olleet tulijoita värmäämässä.
        Miksi Soini ei edes pahoitellut asiaa????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskimpa se raja vuotaa joku voi tulla laillisesti.

        Nyt jälleen kannattaisi muistella menneitä kuinka se raja vuoti kun Persuja edustava Timo Soini oli ulkoministerin. Koskaan ennen Suomen rajaa ei ole hallitsemattomasti kävelty yli kuin Perussuomalaisten hallituskaudella. Haaparanta Tornion rajan kautta tuli 30000 henkilöä ja Sallassa myytiin venäläisten autonromuja vuosia joilla rajojen ylittäjät olivat tulleet.
        Miksi silloin ei Sipilä-Orpo-ja Soini eivät toimineet? Silloin ei vasemmisto ja Vihreät eivät olleet tulijoita värmäämässä.
        Miksi Soini ei edes pahoitellut asiaa????

        Nyt on muistettava sellainen asia, Suomessa eletään oikeusvaltio periaatteita kunnioittaen,
        oli vallassa mikä tahansa kokoonpano. Oppositiosta voi persut huudella mitä vain, ja kyllä ne löysiä lupauksia huuteleekin. Jos persut ikinä sopii mihinkään hallituskokoonpanoon mukaan, niin suu menee suppuun ja rajat hoidetaan juuri samoin kuin tähänkin asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskimpa se raja vuotaa joku voi tulla laillisesti.

        Nyt jälleen kannattaisi muistella menneitä kuinka se raja vuoti kun Persuja edustava Timo Soini oli ulkoministerin. Koskaan ennen Suomen rajaa ei ole hallitsemattomasti kävelty yli kuin Perussuomalaisten hallituskaudella. Haaparanta Tornion rajan kautta tuli 30000 henkilöä ja Sallassa myytiin venäläisten autonromuja vuosia joilla rajojen ylittäjät olivat tulleet.
        Miksi silloin ei Sipilä-Orpo-ja Soini eivät toimineet? Silloin ei vasemmisto ja Vihreät eivät olleet tulijoita värmäämässä.
        Miksi Soini ei edes pahoitellut asiaa????

        juurikin noin,näillä kouhakkeilla ei Aina totuus muistu mieleen ja muistavatkin,niin mieluusti väärin.


    • Anonyymi

      Suomessa on voimassa :Poikkeustila!
      Loikkareilla ja takinkääntäjillä tämä on vaikea ymmärtää!
      Rajat on kiinni,jotta tauti ei pääsisi leviämään hallitsemattomasti ja tahallaan sitä levittämään!
      Oma maa mansikka,muu maa mustikka!
      Ruotsissa ei välitetä kansainvälisistä säännöistä
      ,kulkutautien suhteen!
      Bloomberg ja The Guardian käsittelevät uutisissaan Ruotsin poikkeuksellista suhtautumista Covid-19 pandemiaan ja yliopiston matemaatikko toteaa, että Ruotsi suorittaa hullua kokeilua ja pääministeri Löfven pelaa venäläistä rulettia Ruotsin kansalla.

    • Anonyymi

      Ruotsissa työskentelevä suomalainen tehohoitaja kertoo hädästä länsirajalla: ”Laittakaa se raja kiinni”!

    • Anonyymi

      Ministeri Maria Ohisalo kertoi, että valmistelutyö pohjoisen ja länsirajan rajavalvonnan tiukentamiseksi alkaa välittömästi. Hän ehdottaa, että suomalaiset hoitajat jäisivät Ruotsiin pitemmäksi aikaa.

      • Anonyymi

        Asian ydinhän on tämä. Suomalaiset sairaanhoitajat ja muitakin tärkeissä ammateissa ovat menneet työnperässä Ruotsiin. Meidän isämmaamme ei koskaan ole pystynyt kansalaisilleen järjestämään työtä, valitettavasti.

        Ruotsi on ollut vuosikymmeniä suomalaisten turvasatama ja leipäaitta.
        Nyt Ruotsin puolella on suomalaisia terveysalan yrityksiä esim vanhustenhoidossa jossa on pääosin suomalainen henkilökunta. On satoja sairaahnoitajia töissä rajan pinnassa olevissa sairaaloissa.
        Nyt pitäisi Persujen mielestä lyödä rajat kiinni ja jättää sairaalat ja sairaat ilman suomalaisia sairaanhoitajia, ja ilman hoitoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asian ydinhän on tämä. Suomalaiset sairaanhoitajat ja muitakin tärkeissä ammateissa ovat menneet työnperässä Ruotsiin. Meidän isämmaamme ei koskaan ole pystynyt kansalaisilleen järjestämään työtä, valitettavasti.

        Ruotsi on ollut vuosikymmeniä suomalaisten turvasatama ja leipäaitta.
        Nyt Ruotsin puolella on suomalaisia terveysalan yrityksiä esim vanhustenhoidossa jossa on pääosin suomalainen henkilökunta. On satoja sairaahnoitajia töissä rajan pinnassa olevissa sairaaloissa.
        Nyt pitäisi Persujen mielestä lyödä rajat kiinni ja jättää sairaalat ja sairaat ilman suomalaisia sairaanhoitajia, ja ilman hoitoa.

        Met olemme Suomessa (äly hoi)!
        Ruotsi on Ruotsi ja Suomi on Suomi!
        Suomen tiedotusvälineet itkee Ruotsin sairastelua ja Suomalaiset on sivuseikka!
        Kyllä pitää Niinistön ottaa ohjat käsiin,ennenkuin on "löysät" housuissa!

        Bloomberg ja The Guardian käsittelevät uutisissaan Ruotsin poikkeuksellista suhtautumista Covid-19 pandemiaan ja yliopiston matemaatikko toteaa, että Ruotsi suorittaa hullua kokeilua ja pääministeri Löfven pelaa venäläistä rulettia Ruotsin kansalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Met olemme Suomessa (äly hoi)!
        Ruotsi on Ruotsi ja Suomi on Suomi!
        Suomen tiedotusvälineet itkee Ruotsin sairastelua ja Suomalaiset on sivuseikka!
        Kyllä pitää Niinistön ottaa ohjat käsiin,ennenkuin on "löysät" housuissa!

        Bloomberg ja The Guardian käsittelevät uutisissaan Ruotsin poikkeuksellista suhtautumista Covid-19 pandemiaan ja yliopiston matemaatikko toteaa, että Ruotsi suorittaa hullua kokeilua ja pääministeri Löfven pelaa venäläistä rulettia Ruotsin kansalla.

        Viisainta jatkossa olisikin ettei suomalaiset alentuisi menemään töihin Ruotsiin, vaan olisivat työttömyyskortistossa kotonaan. Tämähän on Kemijärvellä huomattu jo aikoja sitten tyhmät vain hakeutuvat hakemaan tauteja Kemijärven ulkopuolelta.


      • Anonyymi

        Ohisalo puhui asiaa mutta se jäi puheeksi nyt tauti riehuu MeriLapissa!


    • Anonyymi

      Ruotsi ja Norja painostavat Suomea pitämään rajat auki.
      Norjahan teki aidan (muurin)Venäjän rajalle,jokunen vuosi sitten!
      Tämähän on jo ulkopoliittinen asia ja kuuluu Suomen Presidentille!
      "Kanalauma"tuopi omia näkemyksiä esiin ja kengätkin jää putsaamatta.
      Itänaapuri kun panee rajat kiinni,niin ne on kiinni!
      Suomen länsiraja kerrottiin pantavan kiinni ja ei kuin vilkastunut, kulku kahtaalle ja montakertaa päivässä!

      • Anonyymi

        Sveitsi kutsui armeijan etulinjaan, kun epidemia vyöryi rajan yli – "Suurin joukkojen mobilisointi sitten toisen maailmansodan"
        Armeija varustaa sairaaloita ja auttaa potilaskuljetuksissa, Sveitsin puolustusministeriön ylijohtaja Pälvi Pulli kertoo Ylelle.


    • Anonyymi

      Apuun on kutsuttu tuhansia reserviläisiä
      Sveitsiin asettunut Pulli on turvallisuuspolitiikasta vastaava ylijohtaja Sveitsin puolustusministeriössä. Kesäkuussa Sveitsin hallitus nimitti Pullin suurlähettilääksi, jotta hän voi edustaa uutta kotimaataan myös kansainvälisesti.

    • Anonyymi

      BERLIINI Maaliskuun 17. päivä tuhannet Sveitsin armeijan reserviläiset saivat tekstiviestin.

      Korona oli iskenyt tsunamin lailla Italian Lombardian alueella aivan Sveitsin rajan tuntumassa, ja nyt epidemia uhkasi myös Sveitsiä.

      Sveitsin johto päätti kriisin vuoksi mobilisoida armeijan avuksi.

      Päivää ennen laajaa tekstiviestimobilisointia Sveitsiä johtava liittoneuvosto eli hallitus oli todennut poikkeusolot.

      Suomalaistaustainen Pälvi Pulli osasi jo aavistaa, mitä olisi edessä. Hänen yksikkönsä Sveitsin puolustusministeriössä ilmoitti edeltävänä perjantaina valmistelevansa päätöstä kutsua avuksi tuhansia henkilöitä armeijan reservistä.

      Se oli hetki, jolloin hän tajusi Sveitsin olevan historiallisessa kriisissä.

    • Anonyymi

      Persut yrittää saada rajat kiinni Koronan voimalla.

      • Anonyymi

        Korona vai rajat kiinni😤


    • Anonyymi

      Kaksoiskansalaisuus pitäisi poistaa. Nyt tulee Suomeen ihan virallisesti sotimassa olleet tummat suomalaiset. Samoin venäläisillä ja ruotsalaisilla on kaksoiskansalaisuuksia. Näin hädän hetkellä he muuttuvat suomalaisiksi.

      Kannattaa tutkia kenen idea tämä kaksoiskansalaisuus oli.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.is.fi/politiikka/art-2000006463683.html
        Saahan ne Persut seisoa rajoilla kun Haavisto tuo lampaansa kotiin lennättämällä.

        Mutta ei se Soini ollut sen kummempi hövelö se se vasta päästokin tulijat vapaasti.

        Soini on omahyväinen pas*a sitä ei käy kieltäminen, hajoitti Persut kahtia, kuitenkin siinä jutussa on hyväkin puoli... Nyt on luotettavat ja rehelliset Perussuomalaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soini on omahyväinen pas*a sitä ei käy kieltäminen, hajoitti Persut kahtia, kuitenkin siinä jutussa on hyväkin puoli... Nyt on luotettavat ja rehelliset Perussuomalaiset.

        Jälkiviisaita paskahousuja ja se näkyy seuraavissa vaaleissa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälkiviisaita paskahousuja ja se näkyy seuraavissa vaaleissa,

        Kaiken mitä nyt on meneillään on jo vuosia sitten Jussi H sanonut.


      • Anonyymi

        Heh, homo :=)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaiken mitä nyt on meneillään on jo vuosia sitten Jussi H sanonut.

        Antikainen: Miksi hallitus miettii turvapaikanhakijoita eikä keskity suomalaisten pelastamiseen kriisin keskellä?
        Turvapaikanhakijoiden vastaanotosta aiheutuvat kustannukset ovat tämänkin vuoden talousarviossa yli 117 miljoonaa euroa. Kun suuri joukko suomalaisia on jäämässä työttömäksi tai lomautetuksi, maallamme ei ole varaa ottaa ulkomailta elätettäväksi henkilöitä, joilla ei ole edellytyksiä työllistyä ja elättää itseään Suomessa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antikainen: Miksi hallitus miettii turvapaikanhakijoita eikä keskity suomalaisten pelastamiseen kriisin keskellä?
        Turvapaikanhakijoiden vastaanotosta aiheutuvat kustannukset ovat tämänkin vuoden talousarviossa yli 117 miljoonaa euroa. Kun suuri joukko suomalaisia on jäämässä työttömäksi tai lomautetuksi, maallamme ei ole varaa ottaa ulkomailta elätettäväksi henkilöitä, joilla ei ole edellytyksiä työllistyä ja elättää itseään Suomessa!

        Hallitus kaavailee muutoksia turvapaikkarahaston käyttöön – Välimeren turvapaikanhakijoiden vastaanottoon tarvitaan 13 miljoonaa euroa
        Turvapaikanhakijoille on suunniteltu sisäministeriön mukaan koronatestejä, joita tehtäisiin Kreikassa paikallisten viranomaisten toimesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hallitus kaavailee muutoksia turvapaikkarahaston käyttöön – Välimeren turvapaikanhakijoiden vastaanottoon tarvitaan 13 miljoonaa euroa
        Turvapaikanhakijoille on suunniteltu sisäministeriön mukaan koronatestejä, joita tehtäisiin Kreikassa paikallisten viranomaisten toimesta.

        Paras ja halpa korona testi on jokainen "pakolainen" menee sinne mistä ovat tulleet ja alkavat omaa elämää ja maataan rakentamaan. Näin on suomalaisetkin tehneet.


    • Anonyymi

      Näilläkö se Suomi lähtee nousuun?
      2015-vuonna tuli 32 000 "marjanpoimijaa",missä marjat?
      Jokainen jos (jos)keräisi vaikka:10-kg,niin marjoja olisi:320 000 kg !
      Tiedoksi marjan välittäjille!

      • Anonyymi

        Eipä ole näkynyt yhtäkään 1. "pakolaista" ei niitten tartte.


    • Anonyymi

      Kauanko maa kestää tällaista menoa ? Vastaan itte,ei kauaa...ruotsin mallissa järkeäkin,joukko immuniteetin hommamisessa moni kuolee ,totta on rokotetta ei ole ! immuniteetin tätä tautia vastaan saa vain sairastamalla sen. Tämän ymmärtää jokainen jolla aivot toimii,toistan,rokotetta ei ole eikä tule vielä vuosiin...yhteiskunnat ei määräämättömästi tällaista menoa kestä,ei missään päin maailmaa.Kaupan käytävä ja rattaitten rallatettava jotta elintaso säilyy entisellään. Suomi voi eristää ittensä täysin,on helppoa,mutta mitäs sitten kun se tauti kuitenkin on jo olemassa ja iskee uudelleen .Ruotsissa voi silloin jo jengi sen kestää,ovat sen sairastaneet.

      • Anonyymi

        Edellinen Sipilän hallitus olisi ymmärtänyt tämän. Akkahallitus hempeilee, ja päästää tallouden taantumaan. Ruotsi uhraa ehkä 10000-20000 vanhemman ikäpolven ihmistä mutta kilpailukyky säilyy ja kansa saa immuniteetti suojan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellinen Sipilän hallitus olisi ymmärtänyt tämän. Akkahallitus hempeilee, ja päästää tallouden taantumaan. Ruotsi uhraa ehkä 10000-20000 vanhemman ikäpolven ihmistä mutta kilpailukyky säilyy ja kansa saa immuniteetti suojan.

        Ruotsi ei ole esimerkillinen maa, ei etes ruotsalaisten maa.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Turvapaikkahakemusten määrä ei pudonnut nollaan – Suomessa jo asuneilta kymmeniä turvapaikkahakemuksia





      Iltalehti ehti jo otsikossaan iloita turvapaikkahakemusten määrän pudonneen nollaan. Tämä ei valitettavasti kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Maahanmuuttovirasto on vastaanottanut 36 uutta turvapaikkahakemusta, vaikka rajat ovat kiinni. Lisäksi uusintahakemuksia jo kielteisen päätöksen saaneilta tulee koko ajan.

      Torstaina Iltalehti kirjoitti otsikossaan, että ”turvapaikkahakemusten määrä putosi nollaan”, jatkaen, että ”Suomen rajoilla ei ole jätetty yhtään turvapaikkahakemusta rajaliikenteen rajoitusten käyttöönoton jälkeen”. Jälkimmäinen lause pitää paikkansa, mutta otsikko ei.

      Kuten Iltalehden jutussakin kerrotaan, uusia turvapaikkahakemuksia on jätetty ajanjaksolla 19.3.-5.4.2020 yhteensä 36. Tämä tarkoittaa keskimäärin kahta uutta turvapaikkahakemusta päivässä.

      Suomessa muilla luvilla oleskelleet hakevat turvapaikkaa

      Suomen Uutiset otti yhteyttä Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtiseen kysyäkseen, mistä tässä on kysymys. Lehtinen kertoi, että turvapaikkahakemuksia ottavat vastaan sekä rajavartiolaitos että poliisi. Sen jälkeen kun rajat laitettiin suurelta osin kiinni 19. maaliskuuta, yhtäkään turvapaikkahakemusta ei ole rajanylityksen yhteydessä tehty rajalla, mutta poliisille uusia hakemuksia on jätetty kaikkiaan 36.

      – Uusista hakijoista 34:n osalta ei ollut viitteitä poliisin alkuvaiheen selvittelyn osalta siitä, että he olisivat saapuneet Suomeen 19.3. jälkeen, eli henkilöt ovat esimerkiksi oleskelleet Suomessa muilla luvilla, turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen selittää.

      – Kahden osalta maahantulon ajankohdan selvittely jatkuu turvapaikkatutkinnassa, mutta on toki mahdollista että tämä kysymys jää auki.

      Kahden turvapaikanhakijat osalta ei siis tiedetä, miten ja milloin he ovat Suomeen tulleet. Ihan täydellisen varmaa rajojen pitäminen ei siis ole. Valtaosa uusista turvapaikanhakijoista on ilmeisesti oleskellut Suomessa jo pidempään jollakin muulla oleskeluluvalla, kuten työntekijänä tai opiskelijana, ja päättänytkin sitten hakea turvapaikkaa.

      Uusintahakemuksia paljon enemmän kuin uusia hakijoita

      Tämän vuoden trendinä on ollut se, että uusintahakemuksia tulee enemmän kuin varsinaisia uusia turvapaikkahakemuksia. Nämä uusintahakemukset ovat siis sellaisilta henkilöiltä, jotka ovat jo saaneet Suomesta kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta ovat päättäneet hakea turvapaikkaa uudelleen esittäen uusia perusteita hakemukselleen.

      Lain mukaan uusintahakemuksia voi tehdä käytännössä rajoittamattoman määrän. Ylen mukaan yleisimmät uusintahakemusten perusteet ovat kristinuskoon kääntyminen ja seksuaalinen suuntautuminen.

      Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan helmikuussa jätettiin kaikkiaan 138 uutta turvapaikkahakemusta. Näistä viisi oli yksintulleita alaikäisiä. Rajojen sulkeminen näkyy vasta maaliskuun kuukausitilastossa, mutta se ei ollut tätä juttua kirjoitettaessa vielä saatavilla Maahanmuuttoviraston tilastosivuilla. Uusintahakemuksia jätettiin helmikuussa paljon enemmän: peräti 200.

      Suurin kansallisuusryhmä helmikuussa tehdyissä uusintahakemuksissa olivat irakilaiset, joilta tuli kaikkiaan 96 uusintahakemusta. Seuraavina tulivat somalialaiset (34), afganistanilaiset (25), venäläiset (18) ja ukrainalaiset (14). Maahanmuuttovirastossa riittää siis jatkossakin turvapaikkahakemuksia käsiteltäviksi, vaikka rajat ovatkin kiinni.

    • Anonyymi

      MeriLapissa toiseksi eniten koronaa, kenen syytä? Hallituksen! Halla-aho taas oli ja on oikeassa, rajat vuotaa kuin seula.

    • Anonyymi

      Politiikka

      Lapin Perussuomalaiset vaatii Ruotsista saapuvan henkilöliikenteen välitöntä tiukentamista ja vain erittäin kriittisessä työtehtävissä olevien kulun sallimista.

      Lapin piirin puheenjohtajan Juhana Kelloniemen allekirjoittamassa julkilausumassa muistutetaan, että vaikka Uusimaa on eristetty, ei Lapin näkökulmasta kaikkia tarvittavia virusta hidastavia toimia ole vielä otettu käyttöön:

      – Tuoreet tilastot Länsirajalla leviävästä epidemiasta kertovat karua kieltään naapurimme Ruotsin epäonnistuneesta koronapolitiikasta. Taudin etenemistä on yritetty hidastaa kansankodille tyypilliseen tapaan diskuteeraamalla, suomeksi jahkaamalla. Entäpä kun kesälomakaudelle suuntaavat kymmenettuhannet ruotsinsuomalaiset valuvat Lapin kautta Suomeen, heillähän on Suomen passi.

      – Rajaliikenne Ruotsiin on kyllä vähentynyt rajoitusten myötä, mutta Ruotsi on ilmeisen riippuvainen suomalaisesta hoitoalan työntekijäresurssista. Tämän vuoksi työmatkaliikennettä ei ole edes kielitaitoisen torniolaisen ministerimme avulla saatu pysäytettyä. Myös Tornion terästehtaalla työskentelee jonkin verran ruotsalaisia, jotka tuovat mahdollisesti epidemian mukanaan.

      – Lappi on pitkään saanut ison osan tuloistaan matkailusta. Rahallinen vaikutus on ollut miljardin euron paikkeilla. Yöpymisvuorokausia on Lapissa ollut noin 3 miljoonaa, joten matkailijamäärä ylittää moninkertaisesti maakunnan oman väkimäärän. Aasialaisten osuus ja juuri viruksen kotimaasta Kiinasta tulevien osuus on kasvanut. Uutiset viruksesta huolettivat siis jo viime vuoden lopulla matkailuyritysten johtoporrasta, sesongistahan piti tulla talouden mittakaavassa kaikkien aikojen matkailutalvi. Toisin kävi, alasajo tuntuu syvällä niin yritysten kuin myös työntekijöiden kassassa ja hallituksen olisikin annettava alalle konkurssiaallon estämiseksi muutakin kuin epämääräisiä lupauksia.

      Lapin Perussuomalaiset vaatii henkilöliikenteen välitöntä tiukentamista ja vain erittäin kriittisessä työtehtävissä olevien kulun sallimista.

      – Katri Kulmunin (kesk.) mukaan Suomi tarvitsee Ruotsin tehohoitopaikkoja. Missä meitä siis hoidettaisiin, Sundsvallissa vai Uumajassa, Haaparannalta kapasiteettia tuskin löytyy? Useat Länsirajalla asuvat kertovat rajan vuotavan kuin seulan. Kuka vaan rajoituksista vähät välittävä väylänvartinen voi hiihtää tai moottorikelkkailla nuuskanhakuun naapurin puolelle. Entäpä kun Uudenmaan epidemiahuippu on saavutettu ja liikkumisrajoitukset poistetaan? Onko sitten vuorollaan tulossa Lapin rajojen sinetöinti, astetta liian myöhään?

      – Tilanne on meille kaikille uusi ja äkillinen, eikä kokematon johtoviisikko ole vanhoihin toimintamalleihin voinut turvautua. Kriisi on kuitenkin joskus ohi. Tällöin alkaa yhteiskunnan uudelleenrakentaminen. Jo nyt on tiedossa, että talouden Korona-jälkitautien hintalappu tulee olemaan kymmeniä miljardeja. Olisiko nyt aika luopua alunperinkin täysin utopistisesta hallitusohjelmasta ja ilmastopolitiikasta? Mikäli vastaus on ei, voinemme varsinkin täällä pitkien etäisyyksien Lapissa varautua siihen, että eläminen kallistuu taas kerran.

      • Anonyymi

        Eteläsuomessa on työvoimapulasta kärsitty kymmenenvuotta. Jospa tämä korona nyt säikäyttäis että työttömänä olevat lappilaisetkin kopeutuisivat työnhakuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eteläsuomessa on työvoimapulasta kärsitty kymmenenvuotta. Jospa tämä korona nyt säikäyttäis että työttömänä olevat lappilaisetkin kopeutuisivat työnhakuun.

        Lappilaiset ovat AINA käyneet eteläsuomessa töissä ja käyvät yhä, jopa Saksassa saakka puhumattakaan Ruotsissa. Nyt vain ei saatu rajoja kiinni Länsi rajalla ja NYT on Torniolaiset sairaana. Vetkuttelu kostautu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lappilaiset ovat AINA käyneet eteläsuomessa töissä ja käyvät yhä, jopa Saksassa saakka puhumattakaan Ruotsissa. Nyt vain ei saatu rajoja kiinni Länsi rajalla ja NYT on Torniolaiset sairaana. Vetkuttelu kostautu!

        Korona-Suomessa tartunnat eivät jakaannu tasaisesti. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on ollut pitkään omilla lukemillaan, mutta nyt koronakartoilla kirkuu tummana myös uusi alue: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri.

        Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on Suomen toiseksi pahinta korona-aluetta, kun sairaanhoitopiirit laitetaan järjestykseen ilmaantuvuusluvun perusteella. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää 100 000 asukasta kohden.

        Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ei ole väkiluvultaan suuri, sillä alueella asuu reilut 60 000 ihmistä. Suurimmat kaupungit ovat Kemi ja Tornio. Erityisesti Tornion tilanne on puhuttanut, sillä kaupungilla on käytännössä yhteinen keskusta Ruotsiin kuuluvan Haaparannan kanssa. Toki rajakiristysten takia kulku kaupunkien välillä ei ole ollut tavanomaista pitkään aikaan.

        Iltalehti tavoitti Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan kommentoimaan alueen tilannetta.

        – Positiivisten määrä on viimeisen parin viikon aikana kolmin-nelinkertaistunut aika nopeasti, Taskila sanoo.

        Sairaanhoitopiiri on sikäli edelleen hyvässä tilanteessa, että tartuntaketjut tiedetään.

        – Tartunnat ovat vanhoista ketjuista ja laajemmista altistumisista. Eli kerralla on altistunut isompi määrä väkeä, heidät on laitettu karanteeniin ja sieltä on poikinut tapausmääriä. Vaikka olemme hopeasijalla valtakunnallisesti, tartunnat on jäljitetty oikeastaan poikkeuksetta, Taskila sanoo.

        Käytännössä siis koronavirukselle altistuneet ihmiset on laitettu Länsi-Pohjan alueella karanteeniin ja he ovat alkaneet oirehtia karanteenissa ollessaan. Länsi-Pohjan alueella tartuntoja ei ole löytynyt ihmisiltä, joista ei tiedettäisi, mistä ihmeestä tartunta on saatu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korona-Suomessa tartunnat eivät jakaannu tasaisesti. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on ollut pitkään omilla lukemillaan, mutta nyt koronakartoilla kirkuu tummana myös uusi alue: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri.

        Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on Suomen toiseksi pahinta korona-aluetta, kun sairaanhoitopiirit laitetaan järjestykseen ilmaantuvuusluvun perusteella. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää 100 000 asukasta kohden.

        Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ei ole väkiluvultaan suuri, sillä alueella asuu reilut 60 000 ihmistä. Suurimmat kaupungit ovat Kemi ja Tornio. Erityisesti Tornion tilanne on puhuttanut, sillä kaupungilla on käytännössä yhteinen keskusta Ruotsiin kuuluvan Haaparannan kanssa. Toki rajakiristysten takia kulku kaupunkien välillä ei ole ollut tavanomaista pitkään aikaan.

        Iltalehti tavoitti Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan kommentoimaan alueen tilannetta.

        – Positiivisten määrä on viimeisen parin viikon aikana kolmin-nelinkertaistunut aika nopeasti, Taskila sanoo.

        Sairaanhoitopiiri on sikäli edelleen hyvässä tilanteessa, että tartuntaketjut tiedetään.

        – Tartunnat ovat vanhoista ketjuista ja laajemmista altistumisista. Eli kerralla on altistunut isompi määrä väkeä, heidät on laitettu karanteeniin ja sieltä on poikinut tapausmääriä. Vaikka olemme hopeasijalla valtakunnallisesti, tartunnat on jäljitetty oikeastaan poikkeuksetta, Taskila sanoo.

        Käytännössä siis koronavirukselle altistuneet ihmiset on laitettu Länsi-Pohjan alueella karanteeniin ja he ovat alkaneet oirehtia karanteenissa ollessaan. Länsi-Pohjan alueella tartuntoja ei ole löytynyt ihmisiltä, joista ei tiedettäisi, mistä ihmeestä tartunta on saatu.

        Kemijärvellä vaahdotaan maahanmuuttajista, koronasta ja tehtaastakin näistä mitään vielä ole paikkakunnalla.. Toivottavasti näistä edes joku ehättää sinne ettei tarvitsisi olemattomasta mesota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eteläsuomessa on työvoimapulasta kärsitty kymmenenvuotta. Jospa tämä korona nyt säikäyttäis että työttömänä olevat lappilaisetkin kopeutuisivat työnhakuun.

        Siinä työtön kehoittaa toisia työttömiä hehheee. Sairasta.


      • Anonyymi

        Näitä insinöörejä jotka eivät kelpaa mihinkään muuhun kuin turvan soittoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä työtön kehoittaa toisia työttömiä hehheee. Sairasta.

        Kuues olen aikoinani lähtenyt Kemijärveltä enkä ole jäänyt valittamaan. Tytään päivää elämässäni en ole ollut työttömänä. Samaa neuvosin teille muillekkin. Silloin kun on puuhaa ja työtä ei ehdi joutavanpäiväiseen kirjoitteluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuues olen aikoinani lähtenyt Kemijärveltä enkä ole jäänyt valittamaan. Tytään päivää elämässäni en ole ollut työttömänä. Samaa neuvosin teille muillekkin. Silloin kun on puuhaa ja työtä ei ehdi joutavanpäiväiseen kirjoitteluun.

        Heko heko päivän paras vitsi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuues olen aikoinani lähtenyt Kemijärveltä enkä ole jäänyt valittamaan. Tytään päivää elämässäni en ole ollut työttömänä. Samaa neuvosin teille muillekkin. Silloin kun on puuhaa ja työtä ei ehdi joutavanpäiväiseen kirjoitteluun.

        24/7 vuosikymmeniä kirjoittajan kirjoituksia.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe