Pannukakun paistolämpötila ?

Anonyymi

Valion ohjeessa sanotaan, että paistetaan ensin 250 asteessa ensin 15 min ja sitten 225 asteessa n. 13 min. Ei sanota onko ohje kiertoilmalle vain ylä-alalämmölle.

Oman lieteni ohjeessa taas sanotaan, että kiertoilmalla 150-160 astetta ja 50-60 minuuttia tai ylä-alalämmöllä 170-180 astetta ja 50-60 minuuttia.

Mitä pitäisi uskoa ? Miksi on niin erilaiset ohjeet ? Miksi useimmissa resepteissä ei sanota, onko paistolämpötila tarkoitettu kiertoilmalle vai ylä-alalämmölle ?

T. P.Annu

3

<50

  Vastaukset

  • Valio ei tiedä minkälainen uuni sinulla on. Uuninvalmistajalla on parempi tieto asiasta. Oletusarvoisesti uunissa ei ole kiertoilmatoimintoa.

   • Valion resepti lienee laadittu kaikille kiinnostuneille, ei pelkästään minulle. Kiertoilmauuneja on aika paljon nykyisin, jonka asian myös Valio, kuten monet muutkin reseptien laatijat, varmasti tietävät.

    Mutta kysymykseni pointti olikin, miksi voi olla niin erilaiset paisto-ohjeet....

    T. P.Annu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Valion resepti lienee laadittu kaikille kiinnostuneille, ei pelkästään minulle. Kiertoilmauuneja on aika paljon nykyisin, jonka asian myös Valio, kuten monet muutkin reseptien laatijat, varmasti tietävät.

    Mutta kysymykseni pointti olikin, miksi voi olla niin erilaiset paisto-ohjeet....

    T. P.Annu

    Jos ohjeessa ei ole erikseen paisto-ohjetta kiertoilmauunille, niin silloin se on tarkoitettu tavallisille uuneille. Lämpötila on makuasia, ei ole olemassa mitään yhtä "oikeaa" lämpötilaa. Nykyään suositaan matalampia lämpötiloja, jotta karsinogeenejä syntyisi vähemmän. Mutta se taas pidentää paistoaikaa, eikä sovi esimerkiksi pitsan paistoon.

    Oma uuni pitää myös opetella tuntemaan. Ne valmistajan asteet eivät välttämättä ole mikään totuus, vaan eri uunissa lämpötilat seilaavat enemmän kuin toisessa. Osa paistaa tasaisemmin ja osa epätasaisemmin. Kiertoilmauuni toki auttaa tasaisemman tuloksen saavuttamiseen, ja paistotulos on muutenkin helpommin vakioitavissa, kunhan saa vain parametrit kohdalleen.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut