Valion ohjeessa sanotaan, että paistetaan ensin 250 asteessa ensin 15 min ja sitten 225 asteessa n. 13 min. Ei sanota onko ohje kiertoilmalle vain ylä-alalämmölle.
Oman lieteni ohjeessa taas sanotaan, että kiertoilmalla 150-160 astetta ja 50-60 minuuttia tai ylä-alalämmöllä 170-180 astetta ja 50-60 minuuttia.
Mitä pitäisi uskoa ? Miksi on niin erilaiset ohjeet ? Miksi useimmissa resepteissä ei sanota, onko paistolämpötila tarkoitettu kiertoilmalle vai ylä-alalämmölle ?
T. P.Annu
Pannukakun paistolämpötila ?
4
3018
Vastaukset
- Anonyymi
Valio ei tiedä minkälainen uuni sinulla on. Uuninvalmistajalla on parempi tieto asiasta. Oletusarvoisesti uunissa ei ole kiertoilmatoimintoa.
- Anonyymi
Valion resepti lienee laadittu kaikille kiinnostuneille, ei pelkästään minulle. Kiertoilmauuneja on aika paljon nykyisin, jonka asian myös Valio, kuten monet muutkin reseptien laatijat, varmasti tietävät.
Mutta kysymykseni pointti olikin, miksi voi olla niin erilaiset paisto-ohjeet....
T. P.Annu - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Valion resepti lienee laadittu kaikille kiinnostuneille, ei pelkästään minulle. Kiertoilmauuneja on aika paljon nykyisin, jonka asian myös Valio, kuten monet muutkin reseptien laatijat, varmasti tietävät.
Mutta kysymykseni pointti olikin, miksi voi olla niin erilaiset paisto-ohjeet....
T. P.AnnuJos ohjeessa ei ole erikseen paisto-ohjetta kiertoilmauunille, niin silloin se on tarkoitettu tavallisille uuneille. Lämpötila on makuasia, ei ole olemassa mitään yhtä "oikeaa" lämpötilaa. Nykyään suositaan matalampia lämpötiloja, jotta karsinogeenejä syntyisi vähemmän. Mutta se taas pidentää paistoaikaa, eikä sovi esimerkiksi pitsan paistoon.
Oma uuni pitää myös opetella tuntemaan. Ne valmistajan asteet eivät välttämättä ole mikään totuus, vaan eri uunissa lämpötilat seilaavat enemmän kuin toisessa. Osa paistaa tasaisemmin ja osa epätasaisemmin. Kiertoilmauuni toki auttaa tasaisemman tuloksen saavuttamiseen, ja paistotulos on muutenkin helpommin vakioitavissa, kunhan saa vain parametrit kohdalleen.
- Anonyymi
Puolisen tuntia noin korkealla lämmöllä kuulostaa kyllä liioittelulta.
Mutta uunista ja pellin sijainnista riippuen voi pitää paikkansakin. Tarkkaile pannarin pinnan väriä ja säädä lämpöä tarpeen mukaan - jos näyttää ruskistuvan liikaa ota lämpö pois ja anna kypsyä jälkilämmössä - "kypsä" tuoksu tietysti auttaa määrittämään kypsyyden.
Itsellä noin 20 minsaa riittää hyvin - tosin teen pannarin uuninkestävällä paistinpannulla, joka on kuumennettu ja voi sulatettu ennen uuniin laittoa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh422822Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia
Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-201729423562600Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta562335- 352204
- 251733
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251639- 481526
- 1001449
En ymmärrä käytöstäsi
Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek1391405Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa661309