Valion ohjeessa sanotaan, että paistetaan ensin 250 asteessa ensin 15 min ja sitten 225 asteessa n. 13 min. Ei sanota onko ohje kiertoilmalle vain ylä-alalämmölle.
Oman lieteni ohjeessa taas sanotaan, että kiertoilmalla 150-160 astetta ja 50-60 minuuttia tai ylä-alalämmöllä 170-180 astetta ja 50-60 minuuttia.
Mitä pitäisi uskoa ? Miksi on niin erilaiset ohjeet ? Miksi useimmissa resepteissä ei sanota, onko paistolämpötila tarkoitettu kiertoilmalle vai ylä-alalämmölle ?
T. P.Annu
Pannukakun paistolämpötila ?
4
2526
Vastaukset
- Anonyymi
Valio ei tiedä minkälainen uuni sinulla on. Uuninvalmistajalla on parempi tieto asiasta. Oletusarvoisesti uunissa ei ole kiertoilmatoimintoa.
- Anonyymi
Valion resepti lienee laadittu kaikille kiinnostuneille, ei pelkästään minulle. Kiertoilmauuneja on aika paljon nykyisin, jonka asian myös Valio, kuten monet muutkin reseptien laatijat, varmasti tietävät.
Mutta kysymykseni pointti olikin, miksi voi olla niin erilaiset paisto-ohjeet....
T. P.Annu - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Valion resepti lienee laadittu kaikille kiinnostuneille, ei pelkästään minulle. Kiertoilmauuneja on aika paljon nykyisin, jonka asian myös Valio, kuten monet muutkin reseptien laatijat, varmasti tietävät.
Mutta kysymykseni pointti olikin, miksi voi olla niin erilaiset paisto-ohjeet....
T. P.AnnuJos ohjeessa ei ole erikseen paisto-ohjetta kiertoilmauunille, niin silloin se on tarkoitettu tavallisille uuneille. Lämpötila on makuasia, ei ole olemassa mitään yhtä "oikeaa" lämpötilaa. Nykyään suositaan matalampia lämpötiloja, jotta karsinogeenejä syntyisi vähemmän. Mutta se taas pidentää paistoaikaa, eikä sovi esimerkiksi pitsan paistoon.
Oma uuni pitää myös opetella tuntemaan. Ne valmistajan asteet eivät välttämättä ole mikään totuus, vaan eri uunissa lämpötilat seilaavat enemmän kuin toisessa. Osa paistaa tasaisemmin ja osa epätasaisemmin. Kiertoilmauuni toki auttaa tasaisemman tuloksen saavuttamiseen, ja paistotulos on muutenkin helpommin vakioitavissa, kunhan saa vain parametrit kohdalleen.
- Anonyymi
Puolisen tuntia noin korkealla lämmöllä kuulostaa kyllä liioittelulta.
Mutta uunista ja pellin sijainnista riippuen voi pitää paikkansakin. Tarkkaile pannarin pinnan väriä ja säädä lämpöä tarpeen mukaan - jos näyttää ruskistuvan liikaa ota lämpö pois ja anna kypsyä jälkilämmössä - "kypsä" tuoksu tietysti auttaa määrittämään kypsyyden.
Itsellä noin 20 minsaa riittää hyvin - tosin teen pannarin uuninkestävällä paistinpannulla, joka on kuumennettu ja voi sulatettu ennen uuniin laittoa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 535098
Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap233347Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti
Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei281482Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?
Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei1821317- 761016
MAKEN REMPAT
Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna24918Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan
5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee49867Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel259816Mulla on kyllä
Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..35758Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt482717