Saamelaiset/Suomalaiset

Anonyymi

Saamelaiskäräjien puheenjohtaajan kommentti.Suomalaisten pitää ymmärtää,että saamelaiset ovat oma kansakuntansa ja että heitä kunnioitettaisiin ja pysyttäisiin pois saamelaisalueelta.Veronmaksajien raha kyllä kelpaa he ovat vaatimassa mitä ihmeellisimpiin toimintoihin suomen valtion rahoitusta ei he omillaan tulisi toimeen.Tämä äänekkäin porukka on jakanut niitäkin ihmisiä kahteen leiriin jotka on valittu saamelaiskäräjille tuntuu olevan todella eripuraista porukkaa.

29

279

  Vastaukset

  • Ei ole jku yhet saamelaiset. Itte ne on alkanu olemaan Inarin saamelaisia. Eivät voi tulla ja elää jo saamelaiset oikeasti. He sen Riian kylvää.

   • Mistähänpäin maakuntia pitäisi ihmisten olla,ennenkuin ne luettaisiin saamelaiseksi.Sukujuuret eivät täytä saammelaiskriteeriä näin näyttää olevan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistähänpäin maakuntia pitäisi ihmisten olla,ennenkuin ne luettaisiin saamelaiseksi.Sukujuuret eivät täytä saammelaiskriteeriä näin näyttää olevan.

    Kun suomessa siirrytään Norjan malliin saamelaiskriteereissä niin riidat loppuu siihen se on kaikkien etu ei tämä niin vaikeaa olla.


  • minä suomalaisena ja isänmaalisena vanhana miehenä kysyn, että mistä minä löytäisin tuon Saamelaiskäräjien puheenjohtajan kommentin. Ole ystävällinen ja jos mahdollista laita tuo kommentin lähde, onko se jostakin kokouksesta, lehdestä tms. Tämänlaatuiset kommentit ovat tälle käräjäyhteisölle nauloja omaan arkkuun.

   • Juttu löytyy lapin kansasata.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juttu löytyy lapin kansasata.

    ku ei pääse kirjastoon tutkimaan tuota lapin kansaa kun on suljettu tuo kirjasto. Onko sinulla tieto minkä päivän lehessä tuo juttu


  • tämähän on nähty ilman tätäkin kommenttia. Tämä saamelaisuus on valtio valtiossa ja miksi meidän enemmistön pitää maksaa valtavan hallintokoneiston ylläpitokulut, avustuksia ja kaiken maailman tukiaisia ja suorastaan luovuttaa riihikuivaa rahaa näiden maailman ympärimatkoihin, tukiaisiin, rakennuksiin, monumenttehin ym. Näyttäisivät nyt miten pärjäävät omillaaan kun näin ovat oma kansakunta ja tämä oma saamelainen kansakunta meidän sumalaisten tulisi ymärtää.

   • onko saamelaisuudesta muodostunut joillekkin jumala tai jumalasta seuraava ?


  • Saamelaiset sais pikkuhiljaa alkaa tulla omillaan yoimeen niinkuin muutki suomalaiset. Amen

  • jos tuo on tosi niin kommenttia voisi pitää rasistisena ja pitäisi pysyä pois saamelaisalueelta eli ei saisi käyttää perusoikeutta.

   • Saameĺainenkin on Suomalainen. Passissa lukee kansalaisuus Suomi eikä Saamenmaa.Repikää siitä.


  • saamelaisten pomon kommentti, jos se on tosi mitä alotusviestissä lukee niin mielestäni se on hyvin RASISTINEN ja ihan kun jotain vihapuhetta suomalaisia kohtaan. Että jos nämä puheet on totta niin suomalaisilla ei ole mitään hyvää ototettavissa tämän tapaisilta saamalaisilta. Että ei tarvita saamelaisuuden puolustelijoita, vaan pikemminkin suojaa suomalaiselle kantaväestölle saamalaisten rasistisuuden vuoksi.

  • onko näillä johtohenkilöillä on rasistiset pyrkimykset ?

   • Rasisteja ollu jo pitkään.


   • kyllä nuo saamelaisten pomot pyrkii samaan kuin ahvenanmaa on eli heidän hallintokoneistoa ei kukaan eikä mikään instanssi saa valvoa nimenomaan sen lailisuusperusteita , lainkäyttöä, vaan he itse saavat suorittaa mukamasten jonkin sortin valvontaa. Tämähän on vastoin kaikkia demokraattisia ja oikeudenmukaisuus periaatteiden vastaista. eli itse oman asiansa valvojia. suorastaan käsittämätöntä, mutta tätä se on ollut jo pitkään ja tulee olemaan. Kuitenkin suomen tasavalta antaa näille rahat ja muut hallintoon tarvittavat työkalut ym.


  • onha näin.munki sisällä on vain MINÄ!miten katson tai kohtelen ketään.minä.kohtelen ku minua kohellaan-saamenkansa on pahoinpidelty.ja olinko mukana.en kerenny ku töitäni tein.JA NYT SUOMEN yhtenäinen KANSA se joutuukiin tekemään YHTENÄISTÄ työtä.KORTISTOSSA EI ole paljoo porukkaa. veroja MAKSAMAAN!VAIKKA KATUJA LAKASEMALLA.KUKIN ammattitaitonsa MUKAAN-OOTKO KOULUS KÄYNY?ny tul mun unelma todeksi.kyl ruppee SUOMI olemaa mun näkönen.olen SUOMALAINEN!

  • lukekaa lapin kansasta tämän saamelaisjohtajan "ajatuksia" niin tiedätte minkä sortin saamelaisen kanssa elätte samassa suomi nimisessä tasavallassa. Älä luota tämänkaltaiseen saamelaiseen. Kun selkäsi käännät niin.....

   • ei mikään eikä kukaan ole niin kateellinen ja omahyväinen. Ja ovat itse ahneuksissaan myyneet saamiansa tontteja ja tiluksia ja sitten kun tuo ostaja on tontilleeen rakentanut ja kauppaan on kuulunut jotain oikeuksia niin sitten aletaan itkemään ja marsisemaan kun turisti tulee ja pyytää heidän kalansa jne. sitten olisivat valmiita karkottamaan ja ajamaan pois kun ovat rahat saaneet.


   • Niin selän käännät , niin kintaat vie .


   • epäilykseni henkilökohtaisesti, että suomalainen valtaväestö on voinut jotua rasismin kohteeksi ja maksumieheksi näille saamalaisille, saaneet lähes kaiken ja ilmaiseksi.


  • Pantas suomi poiki jostakin Kaamasen kohdalta ja jätettäs nämä tuolle alueelle, Mutta ei myöskään annettas näille tukiaisia eikä avustuksia katottas miten sitten suu pantas?

   • Totuuskomissiosta sen verran että oppilasasuntoloista on mainittu saamelaisten kovin kärsineen. Olihan ennenvanhaan pitkiäkin matkoja kouluun niin että pienet lapset ei usein päässeet viilonlopuksikaan isäänsä, äitiänsä ja sisaruksiaan tapaamaan. Koti-ikävän kyllä ymmärtää.
    Mutta eikö tilanne ollut ihan sama saamelaisille ja suomalaisille lapsille?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Totuuskomissiosta sen verran että oppilasasuntoloista on mainittu saamelaisten kovin kärsineen. Olihan ennenvanhaan pitkiäkin matkoja kouluun niin että pienet lapset ei usein päässeet viilonlopuksikaan isäänsä, äitiänsä ja sisaruksiaan tapaamaan. Koti-ikävän kyllä ymmärtää.
    Mutta eikö tilanne ollut ihan sama saamelaisille ja suomalaisille lapsille?

    olen suomalainen ollut aina ja asunut muualla kuin saamenmaalla. Olin asuntolassa ja ei auttanut ikävät. sitä tottui kaikkeen pieneen vääryyteen ja täytyi purra hammasta. suomalainen lapsi ei nurissut se tyytyi sodanajan jälkeiseen kohtaloon ja hengisssä ollaan eikä ruikuteta vieläkään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    olen suomalainen ollut aina ja asunut muualla kuin saamenmaalla. Olin asuntolassa ja ei auttanut ikävät. sitä tottui kaikkeen pieneen vääryyteen ja täytyi purra hammasta. suomalainen lapsi ei nurissut se tyytyi sodanajan jälkeiseen kohtaloon ja hengisssä ollaan eikä ruikuteta vieläkään.

    Joo. Kyllä näin on. Kaikkia kohdeltiin samalla tavalla. Rotuun katsomatta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo. Kyllä näin on. Kaikkia kohdeltiin samalla tavalla. Rotuun katsomatta.

    Paitsi saameja sössittiin ja pilkattiin länkisääriksi ainakin koppelon koululla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Paitsi saameja sössittiin ja pilkattiin länkisääriksi ainakin koppelon koululla.

    Pitäiskö tässä ei-saamelaisena kertoa minkälaisilla nimillä meitä haukuttiin.


  • No huhu, seuraava lomareissu ei ainakaan suuntaudu Lappiin . Kuulostaa siltä että porohenkilöt (ent. miehet) ja saamelaiset ovat varkaita ja huijari keinottelioita, jotka elävät suomen veronmaksajien rahoilla. Jos näin on niin tuet ja korvaukset lopetettava, jos eivät ole suomalaisia, niin hakekoot porohenkilöt tukea ja korvauksia vain omalta alueeltaan, ei suomen valtiolta. Ja huomasin että he eivät halua turisteja alueelleen.No pysytään poissa. Ehkä turistin rahat kelpaa norjalaisille. Eipähän tarvitse enää ostaa poronlihaa tähän perheeseen.

   • Mitä kuuluu Marja-Leena aim sori.muistatko vielä kun koppelon koulun asuntolassa rokkattiin.


  • tämä saamenjohtajan mielipide on rasistinen, Missä vihapuheen valvoja ja poliisi, Miksi eivät laita vihapuheesta tutkintaa pystyyn ja asiaa eteenpäin, suojeleeko systeemi saamelaista?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   147
   5377
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   179
   4632
  3. Stefan maksoi velkansa

   Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2745
  4. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   246
   2734
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   19
   2711