Miksi ne riskiryhmäläiset ei pysy kotonaan?

Anonyymi

Kaupassa ravaavat, kaiken maailman kissan ristiäisissä juoksevat. Ei se kilpiaapa hanke liene ole niin tärkeä että nyt sekin täytyi touhuta...porukkana läjä riskiryhmäläisiä.
Niemi on riskipaikka taudin suhteen mutta väestö viisveisaa siitä.

9

585

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Se minuakin etelän ihmisenä pännii. Pysykää riskiryhmäläiset kotonanne, jotta tehohoitopaikkoja jää meille etelän työssäkäyville. Mehän teidät elätetään. Meidän nuorten on kärsittävä, jotta vanhukset jäidivät henkiin. Nyt on meidän vuoro elää.

  • Anonyymi

   Mietippä sitä, että kyllä se meidän nuorempien tehtäväkin on huomata ja huolehtia, miten eletään ja käyttäydytään! Ei se korona ole aivan huoleton nuoremmillekkaan, samalla lailla tartutetaan toisetkin, jos emme varotoimista huolehdita! Kunnioita toisia ja pidä se turvaväli toisiin kun liikut esim. kaupassa! Meidän kyläkaupassa siitä kyllä pidetään huoli, että olisi turvallista käydä kaupassa, älä sinäkään tunge siellä kassalla tykö, ei niin kiire voi olla! Jaksa odottaa jonossa niinkuin toivotaan! Huomioi se myös pakatessasi tavaroita kassan jälkeen! Tuntuu siltä, että nyt on oikeus vain riskiryhmiä mollata ja itse käyttäydytään hyvin epäasiallisesti! Kuljetaan muilla kylillä, hällä väliä tyylillä, se on suurempi riski tuoda se korona myös tälle kylälle! Ulkoilmassa on jokaiselle tilaa pitää turvaväliä, niin myös Kilpiaapa touhuissa! Siellä ei ole tungosta, ulkonaliikkumiskieltoa ei vielä ole! Pidetään huoli toisista ja itsestämme, kyllä tästäkin selvitään! Onhan sen toivon antanut niin presidentti kuin meidän kunanjohtajakin!

  • Anonyymi

   Paikalliset ei rajoituksista piittaa. Tavataan tulilla ja ryypiskellään. Sitten kun tulee se ensimmäinen tartunta nin on koko kylä happikaapissa.

   • Anonyymi

    Sammaa kattonut.eihän sielä kaupassa olekhaan muita ko yli 70 vuotiaita. Ei piä laittaa ollenkaan niitä kylymä koneita kuntoon,että pysyvät kotonaan


  • Anonyymi

   Olokaapa asiointiapuna niille riskiryhmäläisille niin josko sitten pysyisivät kotosalla. Teillä lienee aikaa kun jauhatte siitä keskustelupalstalla. Sitten voitte kilvoitella siitä vuoden Pelkosenniemiläinen tittelistä kun oletta tehny jotain hyvää muidenkin kuin itsenne mielestä. Jos tänäkesänä ei järjestetä toritapahtumaa niin seuraavana vuonna sitten, silloin voidaan valita kaksi hyväntekijää kerrallaan.

  • Anonyymi

   Minun mielestä lähtökohta pitäisi olla ankara tehohoidon priorisointi, mutta aihe on tabu yhä tässä vaativassa. Ei hoitoa itsetuhoisille. Parveilu on itse tuhoisuutta.

   On ihan väärä lähtökohta, että jokaiselle pitää tarjota tehohoitopaikka. Siis ihmisille, jotka eivät kunnioita omaa ja muiden elämää. Sellainen tehohoito on hukkainvestointi.

   Sinänsä mielestäni ihmisten on saatava ulkoilla, jos kieltäytyvät hoidosta. Itse olen miettinyt, miten hoitotahtoni näkyisi parhaiten. Suunnittelen vasemmalle rintakehälle tatuointia "DNR ei elvytystä ei tehohoitoa". Jos saan mahtumaan, lisään vielä tekstin "ei traumakirurgisia toimenpiteitä". Tuo viimeinen vaatii vielä muotoilua. Tarkoittaa, että esim. onnettomuustilanteessa rintakehää tai vatsaa ei avata, jotta verenvuoto saataisiin pysäytettyä. Itse uskon, että monessa lääketieteellisesti vaativassa tilanteessa kuolema on vähiten kärsimystä aiheuttava ratkaisu.

  • Anonyymi

   Antkaahan käyvät kaupasta ruokansa. Tuskin sinne muutoin uhalla tulevat. Antakaa tila älkääkä tukkeuko kauppaan jos näette näiden iäkkäiden menevän sinne. Ei niitä sielä haitalle asti ole.

  • Anonyymi

   STM.n henkilö kertoi tiedotustilaisuudessa, että tehohoitoa Suomessa ovat tarvinneet hieman yllättäen keski ikäiset eikä niin perussairaat ihmiset. Eli toisinsanoen ei kannata luulla että olette suojassa ja kaikki koskee vain perussairaita ja iäkkäitä ihmisiä.

   • Anonyymi

    Juuri näin, ei kukaan meistä ole suojassa! Jokaisen pitää suojata itseään ja muita! Monesti nämä ns. perussairaat ihmiset huolehtivat itsestään paremmin kuin moni muu jo sairautensa vuoksi! Harrastavat liikuntaa voimiensa mukaan, syövät tervellisesti, eivät tupakoi ja "ryyppää"! Monen nuoremman tupakoivan henkilön keuhkot ovat huonossa kunnossa, vaikka uskoo olevansa terve, heille tämä korona voi olla kohtalokas! Yhdessä tästä selvitään, kun jokainen omalta osaltaan huolehtii ohjeiden noudattamisesta ja huomioimme toisemme! Turha tässä on ikäihmisiä yksin mollata, jos itse et tee osaasi ohjeiden noudattamiseksi!


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   156
   7175
  2. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   34
   1925
  3. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   63
   1326
  4. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   26
   1325
  5. Milloin oot nähnyt kaivattusi

   ensimmäistä kertaa?
   Ikävä
   55
   965
  6. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   66
   919
  7. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   49
   827
  8. Oon pahoillani sun puolesta

   kun olit muuttunut niin paljon ulkoisesti. Ja huonompaan suuntaan. Koeta pärjätä. Naiselle mieheltä vuosien takaa
   Ikävä
   38
   774
  9. Tiesitkös nainen että mulla on paljon vientiä?!

   Sänkyseuraa riittää, valinnan vaikeus.
   Ikävä
   85
   749
  10. Tikanmäen vastaus Haavistolle

   Aika erikoinen puolustautuminen valtuuston puheenjohtajalla kaupunkilaisen kirjoitukseen. Haavisto ihmetteli niitä tunn
   Pyhäjärvi
   95
   708
  Aihe