Korona ei ole poikkeuksellinen - koronalla pelottelu on

Maailmalla on käynnissä ennen näkemätön Koronaviruksella pelottelu. Pelkoa ja paniikkia kylvetään tiedotusvälineiden kautta ja pelkoa lisäävät myös monenlaiset liikkumis ja kokoontumisrajoitukset, joilla luodaan lisää uhkakuvia.

Herääkin kysymys, mitkä tahot ovat tämän pelottelun takana ja mihin sillä pyritään?
Jos katsomme vuosittaisia tilastoja influenssakuolimista, niin Koronavirus ei ole sen kummempi kuin tavallinen jokavuotinen kausi-influenssavirus, johon pitkällä aikavälillä on kuollut Euroopassa ja Suomessa keskimäärin vuosittain paljon enemmän ihmisiä kuin tänä vuonna.

Tähän päivään (11.4.20) mennessä Koronaan on Suomessa kuollut 49 henkilöä. Katsellaampa tilastoja muutamilta menneiltä vuosilta. Influenssaan kuoli vuonna 1927 700 henkeä, vuonna 1929 1443 henkeä, vuonna 1936 1718 henkeä, 1940 916 henkeä, 1953 1216 henkeä, vuonna 1957 1502 henkeä, vuonna 1965 776 henkeä, vuonna 2000 150 henkeä, vuonna 2016-2017 1438 henkeä ,vuonna 2018 influenssa mainittiin kuolintodistuksessa 700 tapauksessa.

Kuitenkaan edellä mainittuina vuosina ei toimeenpantu mitään nykyisen kaltaisia rajoituksia taudin leviämisen estämiseksi. Koulut toimivat normaalisti, kulttuuri- ja urheilutapahtumia ei peruutettu, kokoontumisia ja liikkumisia ei rajoitettu, ravintoloita ei suljettu.

Tekniikan Maailman Koronavirus teemanumerossa 30.3.20 päivätyssä kirjoituksessa sanotaan: "Myös Euroopan Tautikeskuksen ECDC:n ja Maailman Terveysjärjestön WHO:n yhteinen influenssaseuranta kertoo, että nyt menneillään oleva COVID-19 tauti on nostanut kuolleisuuden normaalia korkeammaksi vain Italiassa. Muualla uusi influenssakuolleisuus ei erotu normaalista."

Mitään poikkeuksellista ei siis ole viruskuolemien suhteen. Poikkeuksellista on tiedotusvälineiden uhkakuvien luominen ja hallituksen asettamat rajoitukset.

12

1006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Viime vuosisadan alkupuolella ei ollut vielä antibiootteejakaan, ja kaikenlaisiin muihinkin sairauksiin sekä bakteeritulehduksiin kuoltiin huomattavasti enemmän kuin nykyään. Tämä koronavirus levinnyt huomattavan nopeasti ympäri maapallon eikä sairaaloilla riitä kapasiteetti hoitamaan vakavasti sairastuneita, se on tosiasia.

    • Anonyymi

      Koronauutiset ei sovi heikkohermoisille. Sitä kun päivittäin julkaistaan sairastuneiden ja kuolleiden määrät, niin kyllähän siinä herkempi polla alkaa pitämään sairautta pahempana kuin onkaan. Ei lainkaan ymmärretä, että jos nämä rajoitukset kestävät kuukausikaupalla, miten laajat seuraukset siitä tulee. On jo nyt tullu.

      • Anonyymi

        Laitetaan vaakakuppiin sellainen vaihtoehto, että ei tehdä yhtään mitään, annetaan epidemian riehua vapaasti.

        Kummalla vaihtoehdolla saadaan lievemmät vauriot?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Laitetaan vaakakuppiin sellainen vaihtoehto, että ei tehdä yhtään mitään, annetaan epidemian riehua vapaasti.

        Kummalla vaihtoehdolla saadaan lievemmät vauriot?

        "Laitetaan vaakakuppiin sellainen vaihtoehto, että ei tehdä yhtään mitään, annetaan epidemian riehua vapaasti."

        Mistään epidemian riehumisesta ei ole kysymys. Kyseessä on vain tavanomainen kausi-influenssa, johon on monina aikaisempina vuosina kuollut paljon enemmän ihmisiä. Silti ei silloin ryhdytty tiedotusvälineissä kylvämään pelkoa ja paniikkia ihmisten keskuuteen, eikä asettelemaan rajoituksia kokoontumisiin tai muihin tapahtumiin. Ainoa, mikä nyt riehuu, on media, joka lietsoo hysteriaa ilman todellisia perusteita.


    • Anonyymi

      Näemme siis, että influenssa nykyään "tappaa" vain hyvin vähän, ja muutenkin vain sellaisia, joiden kuolema on vain ajan kysymys, lähinnä kysymys viikoista, kuukausista tai enintään vuosista, eli hyvin vanhoja, tai muiden sairauksien vuoksi heikentyneitä.

      Sama pätee suurelta osin myös tähän uuteen koronavirukseen. Tosin sen tappavuus on selvästi suurempi.

      Epidemiana se myös kuormittaa terveydenhuoltoa, siinäkin määrin, että haittaa sellaistakin terveydenhuoltoa, mikä ei liity infektiotauteihin mitenkään, ja saattaa täten aiheuttaa ylimääräistä kuolleisuutta näillä sektoreilla.

    • Anonyymi

      "Tekniikan Maailman Koronavirus teemanumerossa 30.3.20 päivätyssä kirjoituksessa sanotaan: "Myös Euroopan Tautikeskuksen..."

      Tämä TM:n tieto saattaa olla jo vanhentunut.

      https://www.worldometers.info/coronavirus/

      Sarakkeesta Tot Cases/1M pop näemme, että tähän mennessä koronakuolemia per miljoona on San Marinon kääpiövaltiolla 1 061, Espanjalla 380, toisella kääpiövaltiolla Andorralla 375, Italialla 338, Belgialla 337, ja Ranskalla 229, ja niin edelleen.

      Niin että saattaapi korona näkyä jo useammankin valtion kuolintilastoissa piikkinä kun ne aikanaan kootaan ja esitetään.

      • "Sarakkeesta Tot Cases/1M pop näemme, että tähän mennessä koronakuolemia per miljoona on San Marinon kääpiövaltiolla 1 061, Espanjalla 380, toisella kääpiövaltiolla Andorralla 375, Italialla 338, Belgialla 337, ja Ranskalla 229, ja niin edelleen."

        Nämä luvut eivät kerro mitään siitä, ovatko ne korkeita vai matalia, koska ei anneta mitään vertailukohtaa. Ei kerrota mitään siitä, kuinka paljon näissä maissa on aikaisempina vuosina kuollut tavallisessa kausi-influensassa.

        "Niin että saattaapi korona näkyä jo useammankin valtion kuolintilastoissa piikkinä kun ne aikanaan kootaan ja esitetään."

        Hampurin Oikeuslääketieteellisen instituutin johtaja Klaus Püschel sanoi "Hamburger Morgenpost" lehdessä 3.4.20: "Tämä virus vaikuttaa elämäämme täysin ylimitoitetulla tavalla. Se ei ole missään suhteessa viruksen aiheuttamaan vaaraan. ...... Olen vakuuttunut siitä, ettei koronakuolleisuus edes näy piikkinä kuolleisuudessa.........Hampurissa virukseen ei ole kuollut yksikään, joka ei ollut jo ennestään sairas........Covid-19 on kuolemanvaarallinen sairaus vain poikkeuksillisissa tapauksissa, mutta useimmiten se on pääosin harmiton virusinfektio."


    • Anonyymi

      Jumala on hellittämätön parannuksenteossa nyt. Eilen vielä maa saattoi nousta katumuksen jälkeen, on hyvä muistaa näinä paatumuksen aikoina.

    • Uutisia seuratessa saa myös sen vaikutelman, että terveysviranomaiset ja median toimittajat ovat suorastaan huolestuneita siitä kun ei saada tarpeeksi paljon todisteita tartunnoista ja siksi testauksia pitää laajentaa koskemaan yhä useampia ihmisiä ja vaaditaan lisää testausvälineitä.
      On myös väitetty, että monet testaustulokset, jotka ovat negatiivisia, voivatkin olla vääriä. Eli ollaan pettyneitä, kun testattava ei olekaan sairas, vaan terve.

    • Anonyymi

      Kuolinlukujen ilmoittaminen mediassa on kyllä tarkoitushakuista. Täältä Suomesta käsin katseltuna kymmenientuhansien kuolinluvut tuntuvat kauheilta. Tällä pallolla on vaan niin paljon populaa, että aika monet sairaudet ja kuolinsyyt voitaisiin laskea myös tuhansissa, kymmenissä, sadoissa, miljoonissa. Niistä ei uutisoida eikä tehdä tällaisia toimia niiden hillitsemiseksi.

    • Anonyymi

      Aivan totta. Olisi kannattanut olla tekemättä pandemialle yhtään mitään. Koronauutiset ja koronan käsittely somessa olisi voitu kuitenkin globaalisti kieltää. Kuolleet olisi sitten voinut kuitata pelkkinä tilastotappioina.

      Tässäpä toimiva resepti seuraavan pandemian varalle.

      • Anonyymi

        Tätä kieltämistä voi soveltaa muuhunkin, laajemmin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe