Kaiken hiukkas-aalto dualismi ja massan non-dualismi

Anonyymi

Kuuntelin YouTubessa hieman Intialaista veeda tietoutta 700-luvulta. Eräs väite on, että universiumin kokonaisenergia eli mahvat-tattva on NOLLA. Se perustuu siihen, että kaikki kumoaa toisensa vaikutuksen kuten positiivinen varaus ja negatiivinen varaus tekevät atomista neutraalin. Mutta hieman ihmetyttää tuollainen skenaario kun universiumilla on kuitenkin massa. Eikö pitäisi olla energiaakin. Ellei sitten ole jotakin massaa kumoavaa negatiivista massaa universiumissa myös; vaikkapa relativistista massaa. Joka tapauksessa otin jälleen Einsteinin E= mc2 kaavan käsittelyyn. Ennen olen pitänyt varmana, että c2 merkitsee kumpikin c aaltoliikettä. Mutta nyt jouduin ajattelemaan toisin. Ehkä vain toinen c merkitsee aaltoliikettä ja toinen c merkitsee muotoa eli kuorta sillä tuon videon mukaan, jonka katselin MASSA on non-dualistista eli kaksinaisuudesta vapaata. Sen sijaan hiukkas-aalto dualismi ehkä näkyy tuossa c2 jutussa jotenkin. Ei voi olla pelkkää aaltoa, vaan sen rinnalla pitää aina olla muoto eli hiukkanen?

Seuraavan johtopäätöksen vedin: Jokainen olio, persoona, esine tms. maailmankaikkeudessa koostuu noin 300000:sta noin 300000 km:n pituisesta säikeestä. Se on yhteistä kaikille muodoille kaikkeudessa. Mutta massan suuruus erottaa eri esineet toisistaan. Kuullostaa mahdottomalta ajatukselta kun ajattelee auringon, maapallon tai minkä tahansa suuren objektin kokoa? Mutta toisaalta nuohan koostuvat kuitenkin atomeista. Ja vielä on otettava huomioon kerrokset eli maapallokin koostuu useasta päällekkäisestä kerroksesta. Eikä noiden säikeiden paksuus, aallonpituus tai värähtelytaajuus välttämättä ole sama. On myös ajateltava, että jotkut suureet kohteet kuten aurinko koostuisi kahdesta eri puolikkaasta eikä olisi yhtenäinen pallo? Tämä hypoteesi tuntuu aika naurettavalta, mutta jos vielä lisätään siihen aika eli voihan olla, että tuollaiset säikeet liikkuvat tietyllä nopeudella jne. Voihan olla, että säie ei ole noin 300000 km pitkä, vaan 7 sekuntia x 300000 km pitkä??

Tämä ajatus on vasta alkuasteellaan enkä ole yhtään miettinyt onko siinä mitään järkeä. Mutta kunhan nyt alustavasti esittelen tällaisenkin idean.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      saahan sitä kaikkee pohtia..

      • Anonyymi

        Saa. Alkoi tympiin windows 10 leikkiminen
        Laitoin tilalle toimivan Ubuntun.


    • Anonyymi

      Jatka vaan pohtimista. Kyllä viranomaiset sitten aikanaan huolehtivat sinut johonkin hoitoon.

    • Anonyymi

      C^2 merkitsee valonnopeuden neliötä.
      Universumin kokonaisenergia on nolla siitä huolimatta, että massaenergia on suuri. Gravitaatio edustaa negatiivista energiaa.

    • Anonyymi

      "Seuraavan johtopäätöksen vedin: Jokainen olio, persoona, esine tms. maailmankaikkeudessa koostuu noin 300000:sta noin 300000 km:n pituisesta säikeestä. Se on yhteistä kaikille muodoille kaikkeudessa. Mutta massan suuruus erottaa eri esineet toisistaan."

      Aristoteles puhuu Physics teoksessan mielestäni esineistä käyttäen sanoja: form, body, capacity tms., mutta kun tullaan rajapinnaltaan erittäin isokokoisiin yhtenäisiin jatkumoihin hän käyttää sanaa : ELEMENTTI. Muoto, joka ei mahdu c2 rajojen sisälle onkin siis elementti eikä body?

      Jonkin verran hän sivuaa myös biokemiaa puhuessaan, että voi olla : Water in capacity (body) tai air in capacity (body). Eli mitä kehossa tapahtuu kun body imee sisäänsä elementin. Kuinka body ja elementit vuorovaikuttavat keskenään.

      Ja vielä onko amfora body vai elementeistä keinotekoisesti muodostettu jokin muu. Eli muodostuuko body aina elämän toiminnan tuloksena (puu, kasvi, eläin, ) vai voiko myös keinotekoisesti elementeistä muodostettu keinotekoinen body esim. amfora olla oikea body el c2 rajoja noudattava esine??

      Lisäksi Aristoteles puhuu paikasta (place). Niissä on elementit pääroolissa. Matter puolestaan on avaruuden vastakohta termi.

      Mutta mitä nykytiede tutkii ja miten se on saanut lakinsa eli säädöksensä aikaan? Onko se tutkinut vain body olioita eli capacity eli form eli esineitä vai onko se todella perillä myös kaikesta mikä liittyy ELEMENTTEIHIN. Ovatko elementit eri asia kuin body? Onko elementeistä tehty keinotekoisen esineen ja elämän muodostaman bodyn välillä eroja fysiikan lakien suhteen?

      Tähän viestiin tulee suhtautua varovaisesti. On pelkkä huono hypoteesi, että jokainen muoto, body tai esine kietoutuisi c2 verkon sisälle. Se ei ole muu kuin mieleen johtunut aivopieru pahimmassa tapauksessa.

      • Anonyymi

        Joo, 2 000 vuotta sitten kaikki filosofit olivat oikeassa... onneksi tiede on kehittynyt niistä ajoista (ainakin joidenkin osalta).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, 2 000 vuotta sitten kaikki filosofit olivat oikeassa... onneksi tiede on kehittynyt niistä ajoista (ainakin joidenkin osalta).

        Eikös se hiukkas-aalto dualismi nimenomaan sano, että mitä enemmän on massaa(energiaa) sitä pienempi taajuus? Siispä maapalloakin voisi käsitellä aaltona. Aallonpituudeksi tulee yksi vuosi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5730
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      215
      1804
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1732
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1192
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      263
      910
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe