Kittilän sutkit pahasti altavastaajina

Anonyymi

Tällä palstalla on käsitelty erinomaisen laajasti ja hyvin Kittilän hallinnon surkeaa tilanetta. Käsitely on jatkunut jo vuosien ajan. Kirjoitukset ovat seuraileet tapahtumien kulkua hyvin. Näkemyseroja on hieman ollut mutta se on ymmärettävää ja suotavaa. Erilaisista näkemyksistä koostuu tarkempi kuva suhmuroinneista. "Kittilän laki" on oiva lähdeteos asioille. Sen pohjalta jokainen voi tutustua itsenäisesti tapahtmiin mitä sutkit ovat puuhasteleet menneellä vuosikymmenellä.

Sutkit eivät liiemmin ole palstalla perustelleet näkemyksiä. Heidän kirjoituksensa on ollut epätoivoista hyökkäilyä. Perusteita he eivät ole mielipiteileen juuri esitäneet. Joku on jossain puolustellut että "oikeuden käynnin kesken ollessa ei voi...läp läp läp". Totuuden mukaisen näkemyksen voi kertoa ennen oikeuskäsitelyä, oikeuskäsitelyssä ja sen jälkeen. Mutta jos tarinat on keksittyjä epätotuuksia, niin niiden kertominen oikeuden ulkopuolella on vaarallista. Oikeusistunnossahan syytetty voi valehdella omassa asiassaan mitä haluaa.

Uhottu on monella tyylillä. Mikäli uholla on perusteita niin "Kittilän laki" kirjaa vastaan voi nyt ottaa skapan vaikka oikeudessa. Jos on sitä mieltä että kirjan sisältö ei ole paikansa pitävää.

26

877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lukekaa Kittilän Laki -kirja niin tajuatte, mitä Kittilässä on puuhattu. Viimeaikaiset teot osoittavat, että puuhailu jatkuu ja jatkuu. Toivottavasti hovioikeus tekee sellaisen ratkaisun, että "mafian" toiminta loppuu.

      • Anonyymi

        Minne ovat kadonneet ’kittilä kittiläläisille’
        ym. ’Mitään ette voi’ kommentaattorit???
        Hiljaista on...
        Kittilän laki- kirja 👍👍👍👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minne ovat kadonneet ’kittilä kittiläläisille’
        ym. ’Mitään ette voi’ kommentaattorit???
        Hiljaista on...
        Kittilän laki- kirja 👍👍👍👍

        "Mitään ette voi" - tyyppi taitaa olla "puotipuksuna".tms. Kyllä se Siperia opettaa?


    • Anonyymi

      Kirja on kirjoitettu hyvin, ymmärrettävästi ja selkeästi. Sen lisäksi että siinä on täyttä asiaa.
      Jokainen suomalainen voisi se lukea tai kuunnella äänikirjana . On myös hyvä oppikirja kunnallisesta hallinnosta ja manipuloimisen seurauksista.
      Ymmärrettäväksi tulee myös oikeusasteet Tosin oikeuslaitoksen uskottavuus alkaa horjua, etenkin Lapin käräjäoikeuden kohdalla.

      • Anonyymi

        sutkeille kovat korvaus vaateet ja nimenomaan henklökohtaisesti tai yhteisvastuullisesti, mutta joka tapauksessa kaikki näiden sutkien pikkiin. onkohan edes osanneet miettiä mihin aikanaan lähtivät ja olis uskoneet inkeriä, mutta kun latva on laho ja kepu voimissaan se on sumentanut vähäiset järjen hivenet


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sutkeille kovat korvaus vaateet ja nimenomaan henklökohtaisesti tai yhteisvastuullisesti, mutta joka tapauksessa kaikki näiden sutkien pikkiin. onkohan edes osanneet miettiä mihin aikanaan lähtivät ja olis uskoneet inkeriä, mutta kun latva on laho ja kepu voimissaan se on sumentanut vähäiset järjen hivenet

        Paljon pitää muuttua, tosi paljon. Kittilään ei saada järkeä ennen KO lopullista niittiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon pitää muuttua, tosi paljon. Kittilään ei saada järkeä ennen KO lopullista niittiä.

        Taitavilla päätöksentekijöillä meitä kuiten on siunattu, nyt maksetaan vuorostaan Mattilalle korvauksia kunnan kassasta. Mikä on kun mikään ei koskaan tunnu onnistuvan?


    • Anonyymi

      Samaa olen miettinyt. Miten onnistutaankin kerta toisensa jälkeen tekemään se tymin, ja samalla veronmaksajille kallein päätös. Ainahan joskus huteja tulee mutta Kittilässä tehdään typeryyksiä typeryyden perään. Kyllä puheenjohtajien osaamisella on merkityksensä. Jos johdon mopo keiluu niin joo joo parukast talsii perässä.

    • Anonyymi

      Toivottavasti Kittilän Laki - kirjaa on tilattu riittävän monta kpl kirjastoon,
      että lukijoiden ei tarvitse jonottaa vuoroaan.

    • Anonyymi

      Kittilän kapina 1917
      Siirry navigaatioonSiirry hakuun
      Kittilän kapina tapahtui Kittilässä marraskuun 1917 suurlakon jälkimainingeissa 24. marraskuuta 1917. Kapinan yhteydessä ammuttiin Lapin kihlakunnan kruununvouti Axel Sandström (1867–1917).

      Tapahtumien kulku
      Hitaan tiedonkulun vuoksi suurlakko pääsi Kittilässä alkamaan vasta 20. marraskuuta. Suurlakon päätyttyä järjestettiin Kittilän työväentalolla lauantai-iltana 24. marraskuuta Kittilän kunnallisjärjestön koollekutsuma kansalaiskokous joka päätti muun muassa erottaa Kittilän poliisin, nimismies Aarne Auliksen ja kruununvouti Sandströmin. Kruununvouti Sandström oli mukana Kittilän kunnallispolitiikassa ja hän oli jyrkillä ja kärkevillä mielipiteillään joutunut usein vastakkain paikallisten työväenliikkeen edustajien kanssa. Kokous valitsi lähetystön jonka tehtävänä oli viedä tieto erottamisesta Sandströmille.

      Kun lähetystö saattoväkineen tuli kruununvoudin virkatalolle myöhään samana iltana ja esitti tälle vaatimuksen erota virastaan sekä luovuttaa virka-arkisto kruununvouti käski väkijoukkoa hajaantumaan ja ampui sitten eri lähteistä riippuen joko asuntonsa eteisen kattoon tai sitten väkijoukkoa kohti. Tällöin väkijoukossa ollut Väinö (Verneri) Vettanen ampui toverinsa Kalle Lehtisen yllytyksestä kohti kruununvoutia joka sai kuolettavan osuman laukauksista. Vettanen oli entisen kirkkoväärti Mikko Vettasen poika jonka kerrotaan saaneen kruununvoudilta aikanaan korvapuustin ja Lehtinen oli puolestaan kruununvouti Sandströmin erottama entinen poliisi.

      Samassa yhteydessä kapinalliset valtasivat Kittilän lennätin- ja puhelinlaitoksen. He lähettivät sähkeen SDP:n Lapin piirijärjestön sihteerille pyytäen lähettämään Kittilään aseita mutta vastauksessaan piirisihteeri kehotti kittiläläisiä rauhallisuuteen. Myöhemmin tehdyn nimismiehen kertomuksen mukaan kapinalliset olisivat myös lähettäneet Oulun läänin maaherralle sähkeen jossa ilmoitettiin kruununvoudin kuolleen "kansaa vastaan nostamassaan kapinassa". Kapinalliset lopettivat lennätintoimiston valtauksen jo seuraavana maanantaina ja lupasivat nimismies Aulikselle viran takaisin jos tämä alkaisi esiintyä kansan miehenä ja luopuisi Sandströmin tapon selvittelystä. Vettanen ja Lehtinen pidätettiin mutta työväestö esti heidän siirtämisensä Kittilästä Oulun vankilaan. Myöhemmin syytetyt pääsivät pakenemaan ja siirtyivät itärajan yli Venäjän puolelle. Sandströmin surma jakoi siihen saakka yhtenäisinä toimineen Kittilän työväestön maltillisiin ja jyrkän linjan kannattajiin. Aseellista toimintaa Kittilässä ei kuitenkaan enää jatkettu.[1][2]

    • Anonyymi

      kittilän kunnahallitus on ehdottanut että kittiläa irtaantuis suomesta.. venäjään liittyiss .. eli levi annetta ruotsille.. ja saamelaiselle.. kaiki ei saamelaiset pakko siirrettäis etelään..

      • Anonyymi

        on jopa ehdotettu että saamelaiset laitettas reservaattii ja kuohittass .. myös poro tuen saajat kuohittas.. rikollista ja ei suomalista sukuaa..löytyy ihan painettua teksti kunnahallituksen asiakirjoista


      • Anonyymi

        vois liittyä Alakurttiin...


    • Anonyymi

      suomen lappi annetas venäjälle.. sitä kommusnistit kittilässä haluaa..

    • Anonyymi

      Seitajärvellä tapetut naiset ja lapset olivat jatkosodan vaiettuja uhreja
      LUKUAIKA 5 MINUUTTIA
      JAA:7137
      Janne HuttunenJANNE HUTTUNENHELSINKI
      JULKAISTU 17.08.2016 - 09:37. PÄIVITETTY 18.05.2017 - 11:22
      Neuvostoliittolaiset partisaanit tekivät jatkosodan aikana kymmeniä hyökkäyksiä Suomen puolella olleisiin pieniin korpikyliin. Partisaanit surmasivat retkillään yhteensä 181 siviiliä vuosina 1941–44. Mannerheim-ristin ritari Olavi Alakulppi kertoo sotilasuransa karmeimmasta kokemuksesta, kun hän miehineen löysi Savukosken Seitajärvellä partisaanien julmasti surmaamat naiset ja lapset. Artikkeli sisältää järkyttäviä kuvia ja haastaltavien kertomuksia.

      Partisaanien siviilikyliin tekemät hyökkäykset olivat Suomessa kielletty aihe vuosikymmeniä. Suomi oli sodan jälkeen vaikeassa ulkopoliittisessa tilanteessa, ja maan virallinen kanta oli, ettei Neuvostoliitto hyökännyt sodan aikana siviilikohteita vastaan. Hyökkäyksistä pelastuneet ja niissä omaisiaan menettäneet syrjäkylien asukkaat yrittivät löytää kadonneita sukulaisiaan ja saada heille oikeutta, mutta ilman tulosta. Neuvostoliiton omissa sotapäiväkirjoissa ja asiakirjoissa partisaanijoukkojen hyökkäysten kerrottiin kohdistuneen vain sotilaallisiin kohteisiin.

      Partisaanien torjuntaan erikoistuneessa joukko-osastossa palvellut Olavi Alakulppi kertoi vuonna 1987 nauhoitetussa haastattelussa yrittäneensä viedä partisaanihyökkäykset sotarikoksia tutkivalle YK:n komissiolle vuonna 1949. Neuvostoliiton YK-lähettiläs kielsi jyrkästi neuvostosotilaiden syyllistyneen siviiliväestön surmiin ja jopa kyseenalaisti Alakulpin sotakokemukset Suomen rintamilta. Suomen YK-lähettiläs ei ottanut Alakulpin raporttiin – joka sisälsi mm. valokuvia – kantaa, ja asian käsittely tyssäsi siihen.

      Olavi Alakulppi kertoo Seitajärven tapahtumista

      Kuuntele
      Asian yllä leijuneen mystisen hiljaisuuden rikkoi lopulta vasta Veikko Erkkilän vuonna 1998 julkaistu teos Vaiettu sota. Neuvostoliiton partisaanien iskut suomalaisiin kyliin. Erkkilä haastatteli kirjaansa varten paitsi hyökkäyksistä selvinneitä suomalaisia, myös niitä suorittamassa olleita partisaaneja. Valtion tiedonjulkistamispalkinnollakin palkittua kirjaa seurannut julkinen keskustelu toi iskujen kammottavat yksityiskohdat vihdoin suuren yleisön tietoisuuteen.

      Partisaanit hyökkäsivät Seitajärven nukkuvaan kylään
      Pohjois-Suomessa ei sodan aikana ollut kiinteitä rintamalinjoja, vaan laajoissa erämaassa liikkui suomalaisia, saksalaisia sekä neuvostoliittolaisia partioita. Suomen puolella oli paljon pieniä, muutaman talon kyliä, joihin ei usein vienyt polkua kummempaa tietä. Näissä kylissä saattoi olla muutama sotilas vartiomiehenä partisaanien varalta, mutta monet siviilit olivat onnensa nojassa.

      Savukosken Seitajärvi sijaitsi satakunta kilometriä rajalta, ja viiden talouden kylää vartioi yhdeksänhenkinen sotilasosasto. Heinäkuun alkupuolella 1944 kylän tytöt ilmoittivat vartiopäällikölle kuulleensa venäjänkielistä puhetta metsästä, mutta päällikkö ei uskonut heitä eikä asiaa käyty tarkastamassa. Edes seuraavana päivänä karjaveräjän luota löytyneet vieraat jalanjäljet eivät saaneet vartiopäällikköä vakuuttumaan partisaanien läsnäolo
      Alakulpin joukkue saapui Seitajärvelle iltapäivällä, noin yhdeksän tuntia hyökkäyksen jälkeen. Sotilaat tapasivat kylällä eloonjääneitä, joilta he saivat tietoja hyökkäyksestä. Osasto lähti jälkikoirien kanssa pikamarssia partisaanien perään.

    • Anonyymi

      Keskustelun taso on muuttunut sen verran että arvelen Kittilän ahkerien yrittäjien innostuneen kirjoitelemaan. Tuskin muut ovat yhtä ulkona asiasta kun nämä loppupään kirjoitelijat.

      • Anonyymi

        sä oot ulkona ja sisäällä panet lapsiaas,, pellee..


    • Anonyymi

      kunnahallitukse jäset ovat kaikki ulos otossa olevia yhteiskunnan tuella eläviä luusereita joilla ei ole mitäänn aivotoimintaa..

    • Anonyymi

      kunnanhallituksen jäset pummaavat sukulaisiltaa rahaa koko aja.. näkkeehän se kuinka köyhissä vaatteissa kuljette ko kerjäläiset.. ei mitään tieto pukeutumisesta.. näliss ympäri kyllää kerjäätte ja lapset kanssa voi surkeeta..

    • Anonyymi

      joo mieki ajoin kittilään luulin että hesan kerjäläiset tännee tullooo.. ei saatana ovakki ihan kunnahaliituksen jäseniää.. yök.. köyhät haisevat vaatteett .. paskat autot.. sosiaali pummeja noi on. ei jatkoon.

      • Anonyymi

        onko niillä karvareuhkat korvilla kesälläki?


    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Kunnanhallituksen jäseniä ei enää ensi keväänä kannata valita jatkoon.

    • Anonyymi

      AIVAN HIRVEETÄ KATTOO HOITAMATTOMIA HAMPAITA JA PUUTETAUTEJA .. HIRVEETÄ SANNOO KITTILÄN KUNNAN LÄÄKÄRI.. OLEMEE NIIN HUONOSSA JAMASSA ETTÄ KUNNAHALLITUKSEN KAIKKI JÄSENET JA NIITTEN LAPSE EELÄÄT PUUTTEESSAA NÄLÄSSÄÄ.. LAPSET KUOLEN KOURISSAA KO VANHEMMAT EI ANNA RUOKAA... KUNNNAHALLITUKSEN JÄNEST OVATT HITLERIN KANSA A................ TAPPAAKAA LAPSET.. KYLLÄ KITTILÄ ON LAKKAUTETTAVA.. HULLUT HOITOON.. SANOO PÄÄLLIKKÖ SUOJELU PÄLLIKKÖÖ.. MINÄ KOMMUNISTINA SIT HUKUTAN LAPSET JOTKA EIVÄT . TOTEUTAA MARXILAISTA UNELMAA.

    • Anonyymi

      Aijai. Kun lukee edelisen kommentoija kommentia niin viirukset ovat aiheutteneet Kittilässä vakavia sairauksia. Onko siellä usempikin tartunnan saanut? Edellinen kirjoitus vain vahvistaa käsitystäni että Kittilän rajat kiinni. Ketään ei saa päästää alueelta pois jottei tauti tartu.

      • Anonyymi

        ylli 3000000 tuhatta kuollut kaikki kittiläiset ovat kuolleet


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      244
      2263
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      163
      1471
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1315
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1049
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      943
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      679
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      670
    Aihe