Jumala- ja pyhyyskokemuksia?

Anonyymi

Onko sinulla ollut jokin omakohtainen kokemus siitä, että on olemassa suurempaa ja parempaa kuin tämä näkyvä todellisuus? Esim yliluonnollisena tai arkitodellisuuden yläpuolella oleva juttu, konkreettinen apu esimerkiksi tai näky, tuntemus, varmuus jne? Pyhyyden tunne ja kokemus? Missä yhteydessä niitä olet kokenut?

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei kristinuskon tuleminen itselle todeksi ole mikään tunne/aisti kokemus tai "yliluonnollinen kokemus" niinkuin luulet ja niinkuin usein lapsellisesti ajatellaan.

      Itse olen vakuuttunut kristinuskon sanoman totuudesta luonnollisten, jokapäiväisten todistusten avulla. Esim. se että kaikki mitä Raamatussa puhutaan, toteutuu joka päivä silmiemme edessä. Kaikki ihmiset kuolevat siksi että ovat syntisiä, sitä ei voi kukaan kiistää. Ihmiskunta on lisääntynyt ja täyttänyt maan, niinkuin Raamatussa käskettiin. Ihmiset ovat kaiken aikaa pelkästään pahoja ja itsekkäitä niinkuin Raamatussa sanotaan. Kukaan ei tee parannusta vaikka ihmiskuntaa kuinka rangaistaan sen synneistä, niinkuin Raamatussa sanotaan.

      Koko luomakunta on katoavaisuuden alle laitettu kuten Raamatussa sanotaan. Koko luomakunta ainutlaatuisuudessaan on juuri niin ihmeellinen että siitä pitäisi jo kaikkein tyhmimmänkin tajuta että se on Jumalan luoma, kuten Raamatussa sanotaan, -ellei synti olisi sokaissut meitä kuten Raamatussa sanotaan.

      Kaikki truhansien vuosien aikaiset lähi- ja kaukoidän kansojen sekä etelä-Euroopan kansojen vaiheet ovat historioitsijoidenkin mukaan menneet juuri niinkuin Raamatussa kerrotaan. Kansojen keskinäiset sodat löytyy arkeologiasta niinkuin Raamatussa kerrotaan. Juutalaisia on koko historiansa ajan vainottu kuten Raamatussa kerrotaan -koska he ovat Jumalan valitsema kansa.

      Monet miljoonat ihmiset kaikista kansoista ovat historian aikana uskoneet evankeliumin kuten Raamatussa sanotaan. Jeesuksesta on valtavasti historiallisiakin todisteita, aikalaiskertomuksia jopa Roomalaisen keisarikunnan suurimmilta kertojilta, juuri kuten Raamatussa sanotaan. Jeesus on pystyttänyt maailmanlaajuisen valtakuntansa maan päälle, kuten Raamatussa sanotaan. Yhä uudet ihmiset tulevat uskoon aina maailman loppuun saakka, kuten Raamatussa sanotaan -ne jotka ovat valittuja ja arvollisia.

      Voisin jatkaa tätä luettelointia vaikka koko ensi viikon, mutta pouintttini toivottavasti tuli jo selväksi: On typerää ja suorastaan lapsellista kuvitella että usko voi tulla ns. "lihaksi" ihmisessä vain joidenkin "yliluonnollisten kokemuksien" kautta joiden perään huutavat ainoastaan synnin pimentämät ja sokaisemat ja ymmärtämättömät henget.

      "Sentähden myös me, että meillä on näin suuri todistusten joukko meidän ympärillämme, niin pankaamme pois kaikki kuorma ja synti, joka aina meihin tarttuu ja hitaaksi tekee, ja juoskaamme kärsivällisyyden kautta siinä kilvoituksessa, joka meidän eteemme pantu on,

      Ja katsokaamme uskon alkajan ja päättäjän Jesuksen päälle, joka, vaikka hän olis kyllä taitanut iloita, kärsi ristiä, ei totellut pilkkaa, ja nyt istuu oikialla kädellä Jumalan istuimella." (Hebr. 12. luku)

      ===================================

      "Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy" (Hebr. 11. luku)

      https://www.youtube.com/watch?v=Icwu8VxWwtw

      • >Kaikki ihmiset kuolevat siksi että ovat syntisiä, sitä ei voi kukaan kiistää

        Tietenkin voi. Nisäkäs kuolee aina lopulta, se on luonnon laki. ”Synneillä” ei ole asian kanssa mitään tekemistä, vaikka vapaassa maassa saa noinkin uskoa kunhan ei kiusaa sillä uskomuksellaan kohtuuttomasti sivullisia.


      • Maa on kaikkea muuta kuin "täytetty". Edes varmaan tarkoitettu Israel ei ole täyttynyt..

        Ihmiset kuolevat kaikki kuka mistäkin syystä.

        Ainakin yksi sen aikainen roomalainen historioitsija oli kuullut vain kristityistä. Ei Jeesuksesta.

        Juttusi ovat vähän hölmöjä.


      • "On typerää ja suorastaan lapsellista kuvitella että usko voi tulla ns. "lihaksi" ihmisessä vain joidenkin "yliluonnollisten kokemuksien" kautta..."

        Tuo on vähän yksipuolinen näkemys, jos joku noin ajattelee. Ei puhyyden tai muun vastaavan kokemus sulje lainkaan pois tuota arkipäivässä olevaa uskoa. Eikä liity mihinkään uskoon tulemiseen.


    • Anonyymi

      Jos kokemuksia kysellään, eikö voisi ihmetellä sitä miten voi olla mahdollista että Jumalan Poika, jopa Jumala itse voi olla niin armollinen että Hänellä aina riittää anteeksiantamusta vaikka kuinkakin rikkoneena ja synteihin ryvenneenä aina yhä uudestaan ihmisparka, tuo synnin orja synnin kahleissa; --milloin tämä vain syntinsä tunnustaen ja ei niitä salaten astuu Herran kasvoin eteen itseään tutkimaan ja kertomaan Vapahtajalleen huonosta matkastaan. Sellainen kaipaa puhdistusta ja uutta evankeliumin voimaa joka vuotaa armosta kerta kaikkiaan ilmoitetusta ja perustetusta, joka yhdellä ristin työllä maan päälle kaikille luoduille tuotiin siinä ihanassa aamunkoitossa kun enkelit sanoivat haudalle tulleille opetuslapsille: "Ei Hän ole täällä, Hän on noussut ylös!"

      Hän on kaiken täydesti täyttänyt! Meidän hyvä ja rakas Luojamme jota me niin vähän tunnemme ja häpeäksemme emme kiitä.

      • Tai sitten voisi kokemuksesta kysyä, että miten tuo on näkynyt koko sinun elämän aikana ?

        Enkä tarkoita sitä kun postaillaan valmiita tekstejä palstata täyteen vaan ihka omia ajatuksia.


      • Anonyymi
        TolkunIhminen kirjoitti:

        Tai sitten voisi kokemuksesta kysyä, että miten tuo on näkynyt koko sinun elämän aikana ?

        Enkä tarkoita sitä kun postaillaan valmiita tekstejä palstata täyteen vaan ihka omia ajatuksia.

        aika ylimielinen ja ylhäältäpäin "kyselevä" asenne sinulla. Mitenkäs omassa elämässäsi?


    • Anonyymi

      Tukholmassa voi kokea pyhän.Armon ja siunauksen merkityksen.Erikoista että Suomessa ei sitä kokemusta ole ollut.Naurakaa vain.Ei haittaa vaikkette ymmärrä.En sitä olettanutkaan.

    • Anonyymi

      <<Ei kristinuskon tuleminen itselle todeksi ole mikään tunne/aisti kokemus tai "yliluonnollinen kokemus" niinkuin luulet ja niinkuin usein lapsellisesti ajatellaan.

      Itse olen vakuuttunut kristinuskon sanoman totuudesta luonnollisten, jokapäiväisten todistusten avulla. <<

      En tiedä olevani lapsellinen, mutta aloitusviestin kysymys/teksi oli kyllä kuin suoraan omasta elämästäni, mutta Jumalan kidutusmurhauskonnolla ei olekaan mitään tekemistä sen kanssa. Tai uskonnolla ylipäätään.

      <<Onko sinulla ollut jokin omakohtainen kokemus siitä, että on olemassa suurempaa ja parempaa kuin tämä näkyvä todellisuus? <<¨

      Ehdottoman 100 prosenttisesti on ja ihan faktatietonakin.

      <<Esim yliluonnollisena tai arkitodellisuuden yläpuolella oleva juttu, konkreettinen apu esimerkiksi tai näky, tuntemus, varmuus jne? <<

      Ihan arkitodellisuudenkin yliluonnollisuudet muidenkin havaitsemana ovat uskomattomia juttuja. Olen voinut auttaa monia tietämällä jonkin heidän ongelman esim. terveyteen liittyvän, jota he eivät vielä ole tienneet, mutta se apu ei ole minulta, vaan jostakin 'arkitodellisuuden yläpuolelta tulevaa juttua' niin kuin viesti - puhelinsoitto, että nyt siellä tarvitaan apua.

      <<Pyhyyden tunne ja kokemus?<<

      Kyllä päällimmäisenä on velvollisuuden tunteen kokemus, jos kerran tehtävä on annettu suoritettavaksi: tämä juttu on nyt hoidettava, kun se on hoidettavaksi annettu. Ei, ei se tunnu 'pyhältä' - mitä sitten tuo sana tarkoittaakin.

      <<Missä yhteydessä niitä olet kokenut?<<

      En tiedä, että miksi joku ihminen saa 'kohtalokseen' tuon jostakin muualta annetun tehtävän tai avun - ilmeisesti hän vain sitten tarvitsee sen. Minulle usein tilanne on pikemminkin kiusallinen kuin 'pyhä'. Kerron esimerkin.

      Olin henkilön seurassa, joka juuri ja juuri oli ns. hyvän päivän tuttu ja jouduin kertomaan hänelle (pitkän oman taisteluni jälkeen, että en mitenkään kehtaa tehdä tätä), että hänen isoäitinsä haluaa ojentaa hänelle kukkakimpun - määrättyjä kukkia - mutta hän itkee vuolaasti, koska et pysty häntä näkemään.

      Kyseinen henkilö romahti siinä paikassa, hän nosti kätensä pöydälle ja näytti, että hän oli juuri ottanut vihkisormuksen pois, laittanut pöytäaatikkoon ja päättänyt jättää puolisonsa ja erota. Kysyi vielä, että mistä minä tiedän, että hän oli kasvattanut juuri kyseisiä kukkia isoäitinsä kanssa? Enhän minä sitä tiennyt. Järkyttyneenä tapauksesta, hän sanoi heti peruvansa eropäätöksen.¨

      Pian tämän jälkeen hän sairastui vakavaan syöpään ja hänen puolisonsa hoiti hänet loppuun asti.

      Ajattelen vain, että kaikella on merkitys ja tarkoitus.

      • Anonyymi

        Totta kai on ollut tilanteita ja toimittajia, jotka ovat vainunneet jotakin - ei liity Suomeen - jotka olisivat halunneet tehdä sensaatioita, kun on ollut kyse isommistakin jutuista, mutta jo pelkkä ajatus on loukkaus sitä velvollisuuden tunnetta kohtaan, jonka itse koen - pyhyyden tunteella sillä ei edelleenkään ole mitään tekemistä.

        Olen tehnyt Luojan kanssa sopimuksen - ok, hoidan nämä hommat, mutta minun elämäni ajan saan pitää anonymiteetin - mutta kuolemani jälkeen repikööt sitten ilmi kuka haluaa ja mitä haluaa. Ja siitä olen kiitollinen, että tämä sopimus on pitänyt, joten pyhyyden kokemuksen sijaan, koen kyllä kiitollisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta kai on ollut tilanteita ja toimittajia, jotka ovat vainunneet jotakin - ei liity Suomeen - jotka olisivat halunneet tehdä sensaatioita, kun on ollut kyse isommistakin jutuista, mutta jo pelkkä ajatus on loukkaus sitä velvollisuuden tunnetta kohtaan, jonka itse koen - pyhyyden tunteella sillä ei edelleenkään ole mitään tekemistä.

        Olen tehnyt Luojan kanssa sopimuksen - ok, hoidan nämä hommat, mutta minun elämäni ajan saan pitää anonymiteetin - mutta kuolemani jälkeen repikööt sitten ilmi kuka haluaa ja mitä haluaa. Ja siitä olen kiitollinen, että tämä sopimus on pitänyt, joten pyhyyden kokemuksen sijaan, koen kyllä kiitollisuutta.

        Toisaalta - totta - ehkä kuitenkin se pyhyyden kokemus sitten tulee siitä maksetusta palkasta, kun saankin yllättäen itsekin jotain mitä tarvitsen - ihan aineellista apua: pitäisi jaksaa lähteä kauppaan hakemaan maitoa, mutta en millään jaksaisi lähteä, ja yht äkkiä siellä jääkaapissa onkin se maitotölkki! En minä ymmärrä, että miten se sinne yht äkkiä ilmestyi. Kyllä - se tuntuu pyhältä!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Toisaalta - totta - ehkä kuitenkin se pyhyyden kokemus sitten tulee siitä maksetusta palkasta, kun saankin yllättäen itsekin jotain mitä tarvitsen - ihan aineellista apua: pitäisi jaksaa lähteä kauppaan hakemaan maitoa, mutta en millään jaksaisi lähteä, ja yht äkkiä siellä jääkaapissa onkin se maitotölkki! En minä ymmärrä, että miten se sinne yht äkkiä ilmestyi. Kyllä - se tuntuu pyhältä!

        Maitotölkki on siellä siksi, että joku on sen sinne laittanut. Et vain muista tapahtumaa tai se on tapahtunut tietämättäsi. Jumala ei tiettävästi pysty luomaan tyhjästä edes Juustoportin maitotölkkiä, vaikka se sentään on uskovaisten firma.

        Ymmärrän että hartaana uskovana et halua kertoa tuosta maitotölkistä mitään tarkempaa, koska pidät sellaista jumalanpilkkana. Näin näissä aina käy, ja sitten ihmetellään kun ei uskota.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Toisaalta - totta - ehkä kuitenkin se pyhyyden kokemus sitten tulee siitä maksetusta palkasta, kun saankin yllättäen itsekin jotain mitä tarvitsen - ihan aineellista apua: pitäisi jaksaa lähteä kauppaan hakemaan maitoa, mutta en millään jaksaisi lähteä, ja yht äkkiä siellä jääkaapissa onkin se maitotölkki! En minä ymmärrä, että miten se sinne yht äkkiä ilmestyi. Kyllä - se tuntuu pyhältä!

        Minä muistan nuoruudesta kumman tapauksen kun auton avaimet olivat kateissa. Etsin ja etsin. Turhaan. Lähdin sitten vitu*uksen vallassa jalkamieheksi ja kas kummaa, auton avaimet roikkuivat auton ovessa. Jumala ne kai siihen laittoi juuri kun niitä tarvitsin?


    • Anonyymi

      Ihmisaivoilla on kyky tuottaa epärationaalisia tuntemuksia. Siksi jumalat on keksittykin.

    • Anonyymi

      Ei ole.
      En taida olla sen tyyppinen ihminen joille noita kokemuksia tulee.

    • Anonyymi

      ei ole... minun kokemuksieni mukaan semmoiset jotka suorilta noteeraavat turhiksi toisten tuntemukset ovat:

      A: suvaitsemattomia

      B: henkisestiköyhiä

      C: jollain lailla päissään

      D: psykopaatteja


      :/

    • Anonyymi

      "... Esim yliluonnollisena tai arkitodellisuuden yläpuolella oleva juttu, konkreettinen apu esimerkiksi tai näky, tuntemus, varmuus jne? Pyhyyden tunne ja kokemus? Missä yhteydessä niitä olet kokenut?"

      Koen tämän tästä, voisi sanoa "jatkuvasti" erilaista, konkreettista apua elämän pikku asioissa eli ongelmissa. Aina ei apua tule (se ei ole automaattista), mutta useimmiten.

      En näe näkyjä. Joskus aiemmin oli muutama tilanne, joista voisi sanoa, että niihin liittyi ehkä jotain, myös silmin havaittavia asioita.

      Tuntemus? Näitä on joskus. Jumalan pyhyyden läheisyys, joka on itse asiassa lievästi pelottava kokemus. Tulee hyvin syntinen olo. Joskus koen Jeesuksen läsnäolon voimakkaammin. Tässä pätee myös se, että kun Jumalan läsnäolo, eli pyhyys kasvaa, oma syntinen minä kutistuu...:

      Joh. 3:30 Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä. 🥀

      Varmuus? Varmuutta, mistä? Yleensä tunnen jonkinlaista uskon varmuutta ja myös pyydän tätä rukouksessa. Uskon varmuudella en tarkoita nk. pelastusvarmuutta, joka on eri asia. Liian pelastusvarma ei saa koskaan olla, vaan tulee nk. valvoa ja rukoilla, pysyä aina herätyksen ja herkän synnintunnon tilassa.

      Nk. Pyhällä Hengellä täyttymis-kokemus olisi tärkeä ja sen mukana saatava kielilläpuhumisen armolahja. Koska tällöin rukouksessa Pyhä Henki Itse rukoilee ja tekee samalla puhdistustyötään sisäisessä maailmassa. Tämä PH:n työ on tärkeää ja vahvistaa myös uskoa.

    • Anonyymi

      mazda.

    • Anonyymi

      moderoijat eivät tiedä mikä mazda on,, jännää tai sitten poliittisesti tai uskonnollisesti relevanttia..

      jonka jälkeen voi kysyä aika monta asiaa..

      • Anonyymi

        poistamalla alkuperäisen kommenttini tunnen tulleeksi loukatuksi.... mutta annan sen mennä.


      • Anonyymi

        Eikös Matsda ole auto?
        Juutalainen pesach-leipä taas matza / matze ( matzot).


    • Anonyymi

      Mulla on monta kokemusta, joita pidän ihmeinä tai selittämättöminä, miksikä niitä nimittää haluaa. Lyhyenä versiona (olen kertonut tämän netissä ennenkin eikä ole urbaanilegendaa): olin ääriköyhä yksinhuoltaja ja hetkellisestä mielijohteesta/mielenhäiriöstä (koska olin herkkänä pienen vauvan kanssa) laitoin kaikki rahani (tarkkaan ottaen 50mk/eli noin10e) katastrofirahastoon lapsille suunnattuun keräyksee. Mietin kyllä miten ihmeessä pärjään seuraavan äitiysrahan tuloon saakka. En ehtinyt pohtia asiaa pidemmälle, kun lähisukulaiseni soitti ovikelloani ja hänellä oli neljä kassillista ruokaa varmaan parin sadan arvosta. Hän ei ollut avustanut minua lapsen kanssa mitenkään ennen. Kun kysyin että mikä sut tuo ovelleni tuon tavaramäärän kanssa, niin hän totesi että hänelle tuli sellainen tunne, että hänen pitää tuoda nämä. Olihan siinä aika lailla monttu auki. En ole mitenkään uskovainen.

      Toinen juttu on että olen tuntenut muutaman kerran (saatoin olla aiemmin tilassa viikonkin) että sulaudun maailmankaikkeuteen ja tunnen olevani osa kaikkea, kaikki on minussa ja tunnen rajoittamatonta rakkautta kaikkiin ja kaikkeen. Tuli sellainen tunne että olen olen pyhyydessä ja täydellisessä anteeksiannossa ja -saamisessa tai armossa, vaikea selittää, mutta just pyhältä se tuntui kuin olis ollut joulu, juhannus, pääsiäinen, vappu, häät, hautajaiset, ristiäiset, ja ylppärit jne kaikki yhtä aikaa. Tässä olotilassa minun kanssa ollessaan olevat ihmiset paranivat vaivoistaan tai liikuttuivat tai heitä pyörrytti, yksi nukahti heti sohvalle kun tuli käymään. Toinen kaverini sanoi että häntä alkaa huimata jo pihalla kun on tulossa minulle kylään.

      Tässä tilassa olen mielummin yksin sillä tuossa tilassa on niin herkkä, että kaikki väärät sanat, muut ihmiset ja väärät äänet häiritsee sitä ääretöntä ylimaallisuutta ja tekee kipeää melkein. Leijun jotenkin vähän irti itsestäni. Samalla tunnen kuinka keskikropassani (mahan kohdalla) tuntuu painetta ja siitä virtaa jotain kummallista ja orgastista tunnetta siihen kohteeseen mitä satun ajattelemaan. Päässä tuntuu olevan joku kirkas valo joka häikäisee silmiä. Iho repeilee melkein riemusta. Sitten vaan keskityn taas tavalliseen arkeen ja teen pakollisia juttuja, mitkä ei tule tehtyä ilman minua.

      En sitten tiedä mitä nämä jutut on, näitä vaan tapahtuu enkä suunnittele tämmösiä. Satuin lukemaan tämän otsikon kun etsin just tietoa oisko mitään näillä palstoilla, että onko muilla samanlaisia juttuja ja kuinka tavallista tämmönen on, varsinkin tämä viime mainittu olotila. Sille ei löydy oikein sanoja kun se on niin suurta, ja tuntuu hienolta.

    • ”Esim yliluonnollisena tai arkitodellisuuden yläpuolella oleva juttu, konkreettinen apu esimerkiksi tai näky, tuntemus, varmuus jne? Pyhyyden tunne ja kokemus?”

      Kyllä on monta kertaa. Etenkin kokemus , jonka useimmiten voi kokea tuolla luonnossa. Sitä voisi kutsua eräällä tavalla ”tajunnan laajentumiseksi”, tai jotenkin sinne päin. Tunne ja aistimus on vahva.

      Mutta jotain kertoja on ihan konkreettisia tapahtunut, joille en ole löytänyt muuta selitystä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      130
      2435
    2. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      109
      1454
    3. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      133
      1243
    4. Peräti 95 % persujen kannattajista rasisteja

      Kertoo EVA:n teettämä kysely. Pakollista yhdenvertaisuuskoulutusta tarvitsee siis paljon laajempi joukko kuin pelkästää
      Maailman menoa
      346
      1208
    5. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      104
      1117
    6. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      99
      1025
    7. On minulla suunitelma

      Siitä ei vain tiedä kukaan muu kuin tällä hetkellä minä. Suunnitelma ja varasuunnitelma. Sinun takiasi nainen. Vain s
      Ikävä
      46
      739
    8. Palstan ylivoimaisesti suosituin keskustelunaihe

      Palstan suosituin keskustelunaihe näyttää olevan homoseksuaalisuus. Otsikoiden perusteella voisi kuvitella olevansa Seks
      Luterilaisuus
      252
      719
    9. Ei koskaan saatu tuntea

      Mitä olisi ollut painautua toisiimme vasten. Hengittää syvään, hyväillä ja rakastella vailla kiirettä. Tai repiä vaattee
      Ikävä
      33
      710
    10. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      13
      691
    Aihe