Miten 158 cm pitkä ja 69kg ja 21v naine laihtuisi

Anonyymi

Hei
Olen 21v nainen painan 69.4 ja pituuta on 158cm eli minulla on rutkasti ylipainoa jota pitäss pudottaa. Mietin miten se tapahtuisi sille järkevästi eli voisiko joku autaa minua noin 15 kg pitäs saada pois kropasta ikiajoiksi mieluten. Eli haluisn pysyviä tuloksia, mutta en oikein pääse alkujn olen jo jättänyt kaiken karkin, aipsit, limut, mehut, jäätelöt, kaakaot ihan kaiken epäterveelisen pois mut ei silti lähe alaspäin paino. Anoskkokojakin olen pienentänyt ja olen lisännyt kasviksien määrää. Eli voisiko joku auttaa jos osaa niin vaikka laatia mulle kalorimäärät ja sillee mitä kantsis syödä ja kuinka paljon liikua että tapahtuis jotain sillä en jaksa katsoa minun vatsamakkaroitani enään kauvan..
Kiitos jo etukäteen jos vastaat!!

8

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei sulla ole rutkasti ylipainoa. Painoindeksi sopii painon arviointiin valtaosalle ihmisiä. Se ei sovi kaikille, joten se on suuntaa antava. Sen mukaan sun painoindeksi on 27,8, joka on ylipaino: lievä lihavuus. Normaali on 18,5-<25, 25–30: ylipaino eli lievä lihavuus, 30–35: merkittävä lihavuus, 35–40: vaikea lihavuus, >40: sairaalloinen lihavuus.

      Jos harrastat liikuntaa ja sulla on lihaksia, pitää muistaa, et lihasmassa painaa huomattavasti enemmän kuin rasva ja huolimatta siitä mitä painoideksi sanoo, kehon rasvaprosentti voi olla ihanteellinen. Itseasiassa ilmaisen nettilaskurin mukaan, jos oot kehonkoostumukseltasi sellainen kuin sun pituinen ja painoinen ihminen keskimäärin on, sun rasvaprosentti olisi 32,6%. Se on normaalin ylärajoilla, normaali rasvaprosentti on 21,0 - 32,9 %. Tarkemman arvion rasvaprosentista saa kun tietää pituuden ja painon lisäksi vyötärön ympäryksen, lantion ympäryksen ja kaulan ympäryksen, koska ne kertoo, missä kilot on. Sekään ei oo oikeasti tarkka, vaan jotain sinne päin ehkä. Jos oikean kehonkoostumuksensa haluaa tietää, niin sit se pitää käydä mittauttamassa tai investoida vaakaan, joka osaa sen kertoa. Mutta jos oletetaan, että oot keskivertoihminen, et kummankaan mittarin mukaan oo rutkasti ylipainoinen.

      Tietenkin mitat voi mennä toisinkin päin, ehkä sulla on lihasmassaa normaalia vähemmän ja rasvakudosta siten selkeesti enemmän kuin lukemat indikoi, enhän mä voi sitä tietää. Kun kumpikin lukema näyttää normaalin ylärajaa tai lievää liikapainoa, niin en tarkoita, ettetkö saisi painoa pudottaa. Mä vaan haluan, että et tee sitä siksi, että sun kehonkuva on vääristynyt, vaan siksi, että haluat voida paremmin. Itseasiassa sun mitat on tosi samansuuntaiset kuin mun oli, kun aloin laihduttaa, mäkin olin lievästi ylipainoinen (BMI 27,27) ja haluan painoindeksin alarajan tuntumaan, koska oon aiemmin ollut sen kokoinen ja voinut silloin hyvin. Se tarkoittaa yhteensä -20kg, mutta valtaosa siitä pudotuksesta tapahtuu normaalipainon rajojen sisällä. Koska mä teen itsekin niin, niin en oo tekopyhä ja sano, ettei muut saa tehdä, mutta mieti onko se susta oikeesti tarpeellista tiputtaa painoa niin paljon, laihduttaa vielä kun on jo normaalipainoinen. Vai tulisitko onnelisemmaksi jos opettelisit vaan olemaan sellainen kun oot, elämään terveesti, olemaan sinut oman vartalon kanssa ja terve?

      Jos oot onneton sun vartalossa, niin oikee tie on opetella pääsemään yli niistä asioista, joiden kuvittelet olevan itsessäs vialla ja oppia olemaan itselleen armollinen ja ymmärtämään, että oot aina hyvä ja oikeanlainen, riippumatta siitä, mitä painat tai muista virheistä, joita peilistä löydät. Ihminen, joka aidosti pystyy välittämään itsestään haluaa itselleen hyvää myös terveydellisesti, ja voi tietenkin pudottaa painoa jos sille on perusteita, ihan vaan siksi, että on sen arvoinen, että pitää itsestään huolta.

      Toinen tie on laihduttaa ja oppia pitämään vartalostaan, kun näkee sen sopivan muottiin, joka sun päässä on sile, miltä saat näyttää, jotta sun keho on riittävä. Sen voi saada laihduttamalla ja treeenaamalla ja sitä sellaista hyvinvointia markkinoidaan joka suunnasta. Joka lehdessä on tarinoita ihmisistä jotka oli onnettomia, kunnes alkoi treenata ja laihduttaa ja nyt ne voi hyvin ja on sinut itsensä kanssa. Mä väitän ettei ne oikeesti oo, ne on sinut sen kanssa, mille ne pystyy näyttämään nyt, ei itsensä kanssa. Ne kaks on ihan eri asioita, itse ja oma ulkonäkö. Se tapa ei koskaan oo kestävä, koska siinä sä oot aina vain niin hyvä kuin mille näytät. Jossain kohtaa sä vanhenet, voit sairastua, mitä vaaan ja puff, se mille itsetuntosi rakensit onkin poissa. Se ei voi, eikä saa olla ulkonäkö. Se ei vaikuta ees pelkästään silloin suhun, vaan myös siihen, miten näet muut ihmiset. Niiden ulkonäön kautta.

      Jos haluat rakentaa jotain kestävää, niin tietenkin on viisaampi tehdä se mieli edellä. Älä katsele kauniita ihmisiä ja vertaile, hakeudu sinne, missä on kehopositiivisuutta. Somessa jokainen valitsee itse oman todellisuutensa, koska jokainen valitsee viiteryhmät joissa pyörii. Ystävät, kaverit ja tututkin valitaan itse.

      Jos joku tulee tähän keskusteluun ja antaa sulle kalorimäärän, jonka saat syödä, niin se numero on puhdas arvaus. Ruokamäärä jonka voit syödä päivässä, jotta sun paino pysyy samana kuin nyt, voi olla mitä vaan, todennäköisesti jossain 1 500 ja 2 500 kcal välillä, mutta siinä on 1 000 kcal heitto, eikä meistä kukaan osaa kertoa paljonko oikeasti kulutat päivässä, Siihen vaikuttaa miljoona eri tekijää, osa perinnöllisiä, osa sun tapoja ja valintoja, osa käytännön sanelemia, kuten vaikka millaista työtä teet. Kyllä mä voin auttaa ja kertoa mistä ja miten voit alkaa selvittää paljonko sun kulutus nyt on ja sitten sitä voi fixata niin et paino alkaa tippua, mutta se ei missään nimessä oo mikään yksi vakio numero, joka on kaikilla sama.

      Näiden viestien pituus on rajoitettu ja mä halusin sanoo tärkeet asiat ensin. Siks tässä ei oo kauheesti mitään konkreettista.

      • Anonyymi

        Joo auta minua pliis siitä miten saisin painoa putoamaan. Olen siis alkuperänen kirjottaja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo auta minua pliis siitä miten saisin painoa putoamaan. Olen siis alkuperänen kirjottaja.

        Ensin monta kysymystä.. Eli oletetaan nyt, että sulla on lievästi ylipainoa, josta haluat eroon. Tärkee kysymys on, miten kauan sitä on ollut? Ootko ollut aina enemmän pyöreä kuin hoikka, ootko lihonut useemman kilon nopeesti, esim vuoden sisällä ( ja jos niin mitä sillon vuosi sitten tapahtui?), vai onko ylimääräiset kilot tulleet pikkuhiljaa esim sen jälkeen kun sun pituuskasvu on loppunut, tyyliin kilo tai vähemmän per vuosi? Siten me tiedetään alatko opetella jotain, mitä et oo koskaan osannut, vai korjataanko me kurssi takasin sinne, missä se on ennen ollut luonnostaan.

        Ihmiset on erilaisia, ja on tärkee tehdä asiat niin, miten ne itselle tuntuu oikeilta. Mä oon saanut tavoitteesta (-20kg) pois jo n.2/3, ihan kohta 3/4, eli oon tehnyt jotain oikein, mut se ei tarkoita, et samat jutut sopii sulle. Ensinnäkin ku tavoitellaan pysyvää tulosta, niin on viisasta muuttaa tapoja pikkuhiljaa, koska jos yrittää muuttaa kaiken kerralla, se ei monella kestä kovin pitkään. Toisille sopii se, että pudottaa ylikilot pois nopeesti ja saa onnistumisen tunteen siitä, mutta se tarkottaa samalla sitä, että kun tulee painon hallinnan vuoro, sen loppuiän version vuoro, niin joutuu taas opettelemaan kaiken uudestaan, sen sijaan et sen opettelis hitaasti paloina jolloin hallintavaiheessa asiat on jo itsestäänselviä ja osa elämää ja siksi tulos pysyy. Siks monelle on kestävämpää tehdä muutokset hitaasti. Tulokset tulee yhtä vrmasti, mut ne tulee hitaammin ja myös niiden todennäköisyys kestää on isompi. Tai sit voi tehdä molemmat, tiputtaa suht nopeesti vaikka puolet, ja antaa sille toiselle puoliskolle aikaa, koska sillon muutos on jo näkyvä ja tietää, että pystyy siihen.

        Mun motto on koko ajan ollut se, että mulla ei oo muuta mahdollisuutta kuin onnistua, koska en lopeta, ennen kun onnistun. Paino ei lähde tasaisesti, se jumittaa välillä ja välillä kertyy nesteitä ja näyttää että se nousee, monet syö välillä enemmän kun on suunnitelleet jne. Millään sillä ei oo mitään merkitystä, jos siitä huolimatta vaan taas jatkaa.

        Miten sulle sopii parhaiten, millainen oot? Mieti oikeesti, mikä sulle sopii, älä mitä haluat. Painon jojoilu on paljon epäterveellisempää kuin lievä ylipaino, ja mielelle jatkuva rasite, joten älä turhaan ota riskiä siitä hakemalla nopeeta tulosta, jos et oo sen tyyppinen ihminen, joka on ennenkin uudistanut elämänsä isosti ja pystynyt tekemään sen kerralla.

        Liikunta on tärkeetä. Se kuluttaa paitsi energiaa ja nopeuttaa aineenvaihduntaa, antaa myös sitä samaa hyvää oloa ja onnistumisen tunnetta kuin painon pudotus antaa. Mun kehonhallinta on ihan toisella tasolla kuin aikaisemmin ja se mahdollistaa vaikka mitä. Lihakset myös joustaa, koska oon venytellyt säännöllisesti. Ennen, jos lenkkariin meni kävellessä kivi ulkona, en voinut riisua kenkää pois, kaataa kiveä sieltä uos ja panna kenkää takaisin jalkaan todellakaan ottamatta tukea kädellä jostain tai maasta jalalla. Nyt se käy kevyesti reppu selässä ja kauppakassit toisessa kädessä ilman tukea. Pienet arkiset asiat vaikuttaa yllättävän paljon siihen, miten kehonsa kokee, niin että siks ehdottomasti suosittelen sulle liikuntaa.

        Miten paljon liikut nyt, mitä lajeja harrastat? UKK instituutilla on nettisivut joissa on erilaisia liikkuvuus ja kuntotestejä. Melkein kaikki niistä voi tehä helposti kotona. Miten aktiivinen oot arjessa, istutko valtaosan päivää vai ootko tyyppi, joka touhuaa koko ajan jotain pientä?

        Sopiiko sulle selkeet säännöt, asioiden mittailu ja kirjaaminen, vai ootko suurpiirteisempi tyyppi? Teetkö esim. sun arjessa paljon to do -listoja tms vai ahdistaako pilkun viilaus?

        Syitä sille, miksi herkkujen jättäminen pois ja kasvisten lisääminen ei oo auttaneet voi olla monta. Esim. jos oot syönyt koko ajan liikaa niin, että entisellä herkkumäärällä sun paino olisi jatkanut tasaista nousemista koko ajan, niiden pois jättäminen voi tasata sut tilaan, jossa paino ei enää nouse. Ja se on jo todella tärkeetä ja siinä tapauksessa on hienoo, et tajusit tehdä asialle jotain nyt. Toinen vaihtoehto on se, että sun paino laskee kyllä, mutta se laskee hitaasti. Entistä tahtia olisit ehkä lihonut vaikka kilon/vuosi, nyt laihdut saman verran. Se ei näy vaa'assa heti, oikeesti se näkyy vasta useemman vuoden päästä. Millon oot muuttanut ruokavaliota?

        Herkuttelu silloin tällöin kuuluu normaaliin elämään. Jos haluat nähdä ensin tulosta ja opetella arkea myöhemmin, joudut tekemään töitä sen kanssa miten paljon niitä voi syödä ja miten usein. Jos on paha sokerikoukku tms, vierottuminen ensin on ihan hyvä juttu. Yritä olla tekemättä herkuista mitään mörköä itsellesi, niin että sortuminen saa aikaan syyllisyyden tunteita ja tuntuu et kaikki on pilalla. Ensinnäkään se ei ole, koska sä onnistut, jos et lopeta. Toiseksi sä voit suunnitella herkut etukäteen ruokavalioon jo nyt, niin et ne ei oo sortumista, vaan osa suunnitelmaa. Toisaalta jos oot vieroittunut niistä niin, ettet niitä kaipaa, ei niitä turhaan kannata itseensä ahtaa.

        Teetkö ruuat itse, vai joku muu?


    • Anonyymi

      ainakin 12 kiloa pois anna aikaa 2 vuotta joka kk vähenmän kun edelinen kk 6kg vuodessa ajatelet kun olen 24 vuotta niin painan56kg ja menet sitä kohti vaikka välillä menis 1kg suklaata viikossa. mutta aina taas jatkat niin kyllä ens vuoden toukokuussa on 6kg lähtenny ja siihen vielä 1 vuosi päälle ja taas 6kg pois olet nuori pustyt lenkeilemään 5 kilometria vaikka kävelen joka päivä.se sun päätöksestä kiinni 2vuotta ja alkaa 15.5 2020-15.5.2022.

    • Anonyymi

      moi sulla on 6,60 kiloa ylipainoa eli pudota 7--9 kiloa niin on hyvä
      kävele lenkki 1,20--3 tuntia ja juo vihreää teetä 2--6 kuppia päivässä niin ehkä laihdut ja syö kaloreita Tarvitset 1222 kcal päivässä
      jos haluat laihtua 9 kiloa 12 viikossa. tietenki riippuu missä ajassa haluat tuloksia
      tässä sulle pari hyvää sivua avuksi laihdutukseen
      https://kuntoplus.fi/laihdutus/energiankulutus/kalorilaskuri ja https://www.painoindeksi.org/ ja https://reittisuunnittelu.kuntoplus.fi/
      tussa mun vinkit

    • Anonyymi

      Eli paino in tullut ihan humps 2-3kuukaudessa mitä ihmettelen eli joo mulle todettiin sillon kilpirauhasen vajatoiminta mutta mulla on lääkeet siihen ja syön niitä joka aamu ja oon käynny mitauttamassa arvot ja syön oikeen määrän lääkettä siihen. Ja miten liikun no yleensä 3 ehkä jopa 4 kertaa viikossa noin 10km kävely lenkki nopeela temolla ja aina kävelen raput hissien/rullaportaiten sijaan. Ja no nyt oon pääsy hyvin eroon makeen himost ei itseasiassa tee yhtään mieliniitä. Ja siis painoin viimekesän lopussa ihan sairaat 83 kilo eli painoa on pudonnut mutta nyt se on pysähtynyt kuin seinään vaikka olen tehnyt kaiken mitä koulu terkari ehotti mulle. Mut niin en nyt tajuu mist tää kiikastaa!?!

      • Painonpudotus menee aina niin, ensin lähtee kehossa nesteet liikkeelle ja ekat kilot tippuu kevyesti. Huono uutinen on, et ne alussa nopeesti tippuneet kilot ei juurikaan oo lähteneet rasvavarastoista. Sit kun on se varsinainen rasvan polttamisen vuoro, joka sulla on nyt, painon lasku yleensä pysää. Ja siinä kohtaa ihmiset usein antaa periks ja aattelee et ei onnistunut. Silloin mittanauha on parempi mittari kuin vaaka, koska jos liikut paljon, rasvakudos on voinut vähentyä ja voi vähentyä nytkin kokoajan, mutta koska jaksat liikkuu enemmän, lihas kasvaa ja lihas on painavampaa kuin rasva, joten vaa'assa ei näy muutos, mutta senteissä näkyy.

        Rasvan sulatus on paljon hitaampaa, kun se kehon ylimääräisistä nesteistä luopuminen joka alussa tapahtuu. Yhessä kilossa rasvaa on n. 7 000-9 000 kcaloria, eli yhden kilon rasvaa saa pois kun ruokavaliossa on noin paljon vajetta verrattuna kulutukseen. Eli sata grammaa läskiä pois on 700-900 miinuskaloria. Tämä olettaen, että keho polttaa nimenomaan rasvaa, koska se mielummin polttaa lihasta pois kuin rasvaa ja sitä me ei haluta. Jonkin verran se tekee niin väistämättä, mutta se ei saa tehdä liikaa.

        Lihasmassan ylläpito kehossa vaatii elimistöltä paljon energiaa. Ts. mitä enemmän sulla on lihasta, sen suurempi sun kulutus on, vaikket tekisi mitään. Laihduttajalle lihaksesta on siis puhdasta hyötyä, koska se pitää kehon energiatarpeen korkeella, jolloin on helppo vähentää syödyn ruuan määrää riittävästi niin että rasvaa pääsee palamaan, ja silti voi syödä mahansa täyteen. Kehon näkökulma on päinvastainen. Koska lihasmassan ylläpito vie enemmän energiaa kun rasvavarastojen ylläpito, se pyrkii pienentämään lihakset pois ja säilyttämään rasvan silloin, kun ruokaa tulee vähemmän kuin tarve on.

        Mitä kevyempi olet, sen vähemmn energiaa kuluu esim. kävellessä. Tietysti, koska kannat pienempää massaa mukana. Vaihtoehtona on pidentää lenkkejä tai tehosta niitä ottamalla painoja mukaan. Mä liikun kans sen n. 10km( joka pvä) ja joskus teen sen esim. kauppareissun yhteydessä niin että takas tullessa kannettavana on monta kiloa tavaraa, tai jos meen erikseen vaan lenkille, paan kahvakuulan reppuun. (Jos käytät lisäpainoja, repussa kantaminen on paras tapa. Ranne- ja nilkkapainojakin myydään, mutta ne rasittaa niveliä väärin ja on kömpelöt varsinkin vähänkään isommila painoilla.)

        Kävelyn lisäks kannattaa tehdä lihastreeniä, ihan kunnon rasituksella, mut lyhyitä aikoja. Viidestä kymmeneen minuuttia täysillä isojen lihasryhmien treeniä tai treeniä painoilla. Opettele tekniikat ensin, ja kun se on hallussa, niin paljon niin nopeesti kun oikeesti pystyy, niin treenin ei tarvi kestää ton kauempaa. Netistä löydät ohjeita kyllä liikeille ja miten tehdä ne oikein. Rankka treeni kasvattaa lihasta tai pitää sen kokoa yllä, lisäks se nostaa kulutusta, ei vaan sen treenin ajaksi vaan pariksi päiväksi rankan treenin jälkeen myös. Muista sillon antaa kehon palautua, venyttele ja kävele. Mut kun treenaat raskaammin, muista et tulokset nakyy mittanauhalla, ei vaa'assa.

        Miten kauan sun paino on jumittanut? Parin viikon jumitus on ihan normaalia, voit jatkaa samalla linjalla ja kyllä se paino jatka lähtemistä sit taas. Jos ei jatka, sit sun pitää lisätä kulutusta tai vähentää syötyä kalorimäärää. Paljonko sä nyt syöt? Jos et tiedä, niin sit ihan ensin pidä viikko ruokapäiväkirjaa, punnitse ja laske joka ikinen kalori jonka syöt ja merkkaa ylös. Käytä valmistajan ilmoittamia energiamääriä kun lasket, ja sillon kun niitä ei saa kuten esim. kasvisten suhteen, paras tietolähde on Fineli. Sinne voi luoda myös profiilin ja tehdä päiväkirjan sähköisenä. Se laskee kaiken, rasvahappokoostumuksia myöten ja jokaisen hivenaineen. Energian suhteen se olettaa että haluut ylläpitää nykyistä painoa, joten sun tuloksen pitää siltä osin jäädä vajaaksi, mut sieltä on helppo tarkistaa mitä muuta korjattavaa on, koska muut tarpeet se näyttää oikein.

        Tässä yks kulutuslaskuri: https://sydan.fi/fakta/laske-energiantarpeesi/ . Muista kuitenkin, että luvut jotka saat on arvioita ja jos ne ei toimi sulla, sit et vaan oo keskiverto ja sun pitää elää sen mukaan.

        Mä kyllästyin kans kun mun paino alkoi jumia ja kiristin kalorimäärät tosi pieneksi. Paino alkoi taas tippua, mutta mukana tuli liian matala verenpaine ja -sokeri, huimausta joka kerta kun nousi pystyasentoon. Sit otin viikon lomaa laihdutuksesta, laskin ja kirjasin kyllä kaiken mitä söin, mut pidin lenkit viidessä kilometrissä ja söin sen verran ku tuntu hyvälle, mulla se on n. 1 600kcal/vrk. Sit alotin uudelleen tiputtaa, mut lisäsin 300kcal enemmän sallittuun ruokamäärään ja paino laskee nyt taas samaa tahtia kuin se laski vähemmilä kaloreilla, mutta mua ei huimaa. Aika paljon on hakemista ja oppimista, että näkee mikä parhaiten toimii, mutta tulos tule kun jatkaa vaan.

        Painon jumitusvaihe on ihan normaali osa painon pudotusta. Joko se menee itsellään ohi tai sit fixaat asiat uudelleen ymmärtäen että sun kulutus on nyt vaan pienempää kuin se oli painavampana.


    • Sun tilanne on ihan erilainen ku annoit alussa ymmärtää. Sä oot tiputtanut jo 14kiloa, alat olla lähellä normaalipainoa ja viimeiset kilot on tiukassa. Ne on kaikilla aina tiukassa, kun kulutus on muuttunut niin paljon ja pitkään miinuskaloreilla ollut elimistö haluu pitää kiinni viimeisistä rasvavarannoista, koska se ei tiedä että syöt vähemmän, koska haluut laihtua, etkä siks että ruoka on loppunut maailmasta ja nyt taistellaan selviytymisen puolesta.

      Ekassa viestissä annoit ymmärtää että oot aloittamassa painon pudotusta ja tehnyt muutoksia, mut niillä ei oo ollut mitään vaikutusta. Noi kaks on ihan erilaiset tarinat. 14 kilon painon pudotus on eri asia ku että paino ei oo pudonnut.

      Säästäis paljon aikaa ja energiaa ja olis siksi kohteliasta kertoo asiat niin kuin ne on, eikä keksiä alkuun fiktiivistä ongelmaa, jota toiset yrittää ratkaista, vaikka ongelma onkin oikeesti joku ihan muu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1736
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1357
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1262
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1240
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1225
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1126
    7. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      1101
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1085
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1014
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      924
    Aihe