Hyöty vs. haitta

Anonyymi

Ajatus kokeiltavaksi: Hyöty ja haitta ovat saman asian kaksi eri puolta. Kaikkeen hyötyyn liittyy aina haitta.

Jos ajatellaan vain hyötyä, suljetaan silmät haitata, jolloin haitan seuraus voi olla suurempi kuin hyöty mitä saavutetaan.

Hyöty on positiivinen, joten haitan (negatiivisen) sulkeminen pois on tahallista tai tahatonta peittelyä, tai sanotaan, että saavutettu hyöty on välttämätön. TS. tarkoitus pyhittää keinot.

Jos taas henkilöiltä kysytään "Pyhittääkö tarkoitus keinot?", vastaus on suurimmalla osalla "Ei".

6

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olli S:n katoaminen näiltä palstoilta ei todellakaan tuota kellekään mitään haittaa.

    • Anonyymi

      Usein se vain on niin, että mikä on toisen hyöty on toisen haitta.

      Räikeämmän pään esimerkkinä vaikkapa kun kunnan vesilaitos myydään yksityiselle. Lähtökohtaisesti tilanne voi olla win-win, mutta kuinka ollakaan, kohta rahat on "syöty" ja vaikka kunnan rahan tarvetta hetkellisesti paikattiin, erotus maksetaan monikertaisena kohonneina vesimaksuina vesiyhtiölle.

      Käytännössä ainoa voittaja tässä oli se vesiyhtiö ja mikä parasta, yritys voidaan myydä hyvällä katteella eteenpäin ja tietysti uusi omistaja maksattaa sekä tuoton että hankintakustannukset entisestään kohonneina vesimaksuina kuluttajilta.

    • Anonyymi

      Onhan hyödyn sivussa koituvat haitat mielenkiintoinen asia pohtia.
      Joskus julistetaan asioita, joista ei enää ole hyötyä kuten 1990-luvulla julistettiin, että köyhien ei enää pidä tehdä lapsia, vaan ainoastaan rikkaiden.
      Tuollaisia julistuksia tulee etenkin Kristuksen, Kolmannen taivaan ja paratiisin ilmestymisen jälkijunassa. Ja ne osoittavat taivaan tahtoa asoiden suhteen.

      Mutta aikojen kuluessa on tapahtuntu paljon:
      Valtateiden rakentaminen vei peltomaata ja saastutti.
      Maapallon laajuinen öljyn käyttöön ottaminen toi mukanaan suunnattaman hyödyn lisäksi haittoja.
      5G järjestelmän satellitteineen väitetään hyödyn lisäksi estävän veren saamasta happea ja näin tuhoavan elämää.
      UBI eli maapallonlaajuinen kansalaispalkka toisi mukanaan suunnattomasti hyötyjä, mutta myös haittoja.

      Mutta jos joku ei tartu tilaisuuteen ja saatavilla olevaan hyötyyn joku muu ennen pitkää niin tekee. Sitä olen miettinyt olisko monopoli asema aina parempi haittojen minimoimiseksi kuin säännelty kilpailu.

      Eräs opetus on: Mitä tahansa te pyydätte sen te saatte! Itse olen UBI:n kannalla sen tuomista haitoista huolimatta. Ja 5G mahdollisista vaaroistaan huolimatta saattaa olla tarpeeksi hyödyllinen ainakin joillakin alueilla, jotta haitoilta sulkee silmät???

      Yleisesti ottaen uskonnollisten tekstien sanoma on, että joka estää palvonnan ja palvelemisen pääsee kyllä tulevaan elämään mukaan, mutta jotuu kärsimään niin siellä kuin jo tässäkin elämässä. Ja Ranskan vallankumous toi VAPAUDEN; VELJEYDEN ja TASA-ARVON.

      Maailmaa vaivaa eniten se, että determinismi ja transendentti eli asioiden ennalta tietty olotila ja ennalta tietäminen tuosta tulevasta olotilasta ESTÄVÄT MONIA HYÖDYLLISIÄ HANKKEITA TOTEUTUMASTA JOPA SOTIEN YMS. VAIKEUKSIEN JA AHDINGOJEN KAUTTA. Kaikki tulevat asiat ovat jo olemassa ja niiden takia on täällä menneisyydessä vaikea VAPAASTI tehdä päätöksiä ja uudistuksia.

      Tää ei ole filosofiaa vaan vain mielipiteitä.

      • Anonyymi

        Hei sinä mielipiteiden esittäjä. Taidat olla alfa123om nimimerkillä kirjoittava. Sulla on aika lennokasta juttua! Mitä mieltä olet : onko rinnakkaisia/muita maailmankaikkeuksia olemassa? Muutkin voi vastata..

        --
        heisielu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei sinä mielipiteiden esittäjä. Taidat olla alfa123om nimimerkillä kirjoittava. Sulla on aika lennokasta juttua! Mitä mieltä olet : onko rinnakkaisia/muita maailmankaikkeuksia olemassa? Muutkin voi vastata..

        --
        heisielu

        Vastaan itselleni:

        -Kosminen inflaatio tapahtui kerran. Miksei se tapahtuisi useasti luoden useita maailmankaikkeuksia.
        - Maailmankaikkeus on niin "hienosäädetty" luonnonvakioineen, että on oletettava lukuisa joukko muita universumeja, jossa hienosäätöä ei ole.
        - Rinnakkaisista maailmankaikkeuksista ei ole havaintoja.
        -Ei mitään ole olemassa tai kaikki mahdollinen tapahtuu tai jotain siltä väliltä. Miksi vain osa mahdollisuuksista tapahtuisi.
        -Oma mielipide: Maailmankaikkeuksia on yhtäpaljon kuin tähtiä meille tällä hetkellä näkyvässä maailmankaikkeudessa.
        -vaikea kuvitella mistä tulisi energia synnyttämään uuden maailmankaikkeuden aaltofunktion romahduksessa tai aikamatkustuksessa menneeseen.

        Keksitkö lisää juttua aiheesta?
        --
        heisielu


    • Anonyymi

      Onhan tuosta asiasta jo olemassa paljon luotettavaa yleistietoa. Esim. Hare Krishna liike kertoo, että nyt näkyvä maailma on vain NELJÄSOSA SIITÄ mikä on todellisen kaikkeuden koko. Näkyvän maailman lisäksi on olemassa ns. Vaikuntha planeettoja ja taivaallisia planeettoja. Yms. Liikkeen kirjoissa vihjataan, että voi tulla jonakin päivänä mahdolliseksi tästä maailmasta olla yhteydessä kommunikoiden Vaikuntha planeetan kanssa, jotka siis ovat näkymättömiä.

      Myös Einsteinin suhteellisuusteoria on melkoista huipputiedettä nykyisin ja tulevaisuudenkin osalta. Käsittääkseni tuo teoria sallii melko paljon mahdollisuuksia sille, että olisi olemassa jopa aivan muutaman tuhannen vuoden vanhoja aurinkokuntia tai galakseja, jotka ovat keinotekoisesti luotuja.
      Teoriassa pohditaan mm. sitä onko oma aurinkokuntamme tuollainen keinotekoinen rinnakkaismaailma ja miten tähdet ja niiden sijainti ja koko sen voisivat ilmaista tai paljastaa.

      MItä tulee könttimekaanisiin rinnakkaismaailmoihin niin Hare Krishna liikkeen salaisiksi koodatut sanat, jos löytää avaimen niiden aukaisemiseen saattaa paljastaa jotakin esim. gluoniin liittyen. Nanokokoisiin rinnakkaismaailmoihin saattaa noista kirjoista löytyä jotakin asiaa.

      Koraani kertoo eräässä suurassa, että vain enkelin avustamana on pääsy maan päällä eri zone-vyöhykkeisiin, joka saatta viitata aikamatkailuun maapallon sisäisenä mahdollisuutena.

      Voidaan varmuudella sanoa, että on olemassa rinnakkaismaailmoja, mutta ovatko ne Vaikuntha, Suhteellisuusteoria, Könttimekaniikka, Aikamatkailu vai muunlaisia maailmoita siitä ei ole tarkkoja selontekoja vielä olemassa.

      Mutta jos ihminen on materialistinen ja totuudellinen sekä vastustaa taikuutta niin luulisin hänelle riittävän elämän tällä vanhalla kunnon kotiplaneetalla. Joka tosin alkaa olla melko pahoin saastunut ja tuskin tämä planeetta selviää eteenpäin ellei Jumala voimakkaasti puutu asioihin.

      JOS EMME KYKENE OMAA PLANEETTAMME HOITAMAAN ASIALLISESTI NIIN KUINKA SITTEN MEILLÄ OLISI PÄÄSY MYÖSKÄÄN EDES MARS PLANEETAN OHITSE AURINKOKUNTAA ASUTTAMAAN? SAATI SITTEN RINNAKKAISMAAILMOIHIN.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe