Venäjän äitien päivä sää muokkaus kylmä kevät.

Anonyymi

Lunta tullut äitien päivänä kun Venäjä on sää muokauksella järjestänyt meille huonoa säätä äitien päiväksi vastalauseena Suomen Venäjän EU pakotteista ja Venäjä nautti sittä kun saa sää muokauksella pilata meidän juhla päivä eli jos me halutaan hienoa säätä silloin kun meillä on juhla päiviä niin meidän täyty paranta meidän Venäjän suuteet ja luopua Venäjän EU pakotteista muuten tule kylmä kevät ja kesä ja lunta tule vielä kesänä :(

https://yle.fi/uutiset/3-11344951

Koskela selittää sääkurimusta sillä, että aivan pohjoisesta, lähinnä Jäämereltä porhaltaa Suomeen laaja kylmä ilmamassa. Suomen saavuttaessaan se jää ikään kuin pyörimään Suomen ylle koko ensi viikoksi.

Säämallien animaatiossa näkyy selvästi, kuinka saderintama menee Suomen yli lännestä itään koko maan pituudelta. Kun sateet väistyvät, länsipuolella ilma kylmenee selvästi. Sadealueen itäpuolella Venäjällä on taas selvästi lämpimämpää.

Kun sadealue saavuttaa ensi yönä maan keskiosan, vettä, räntää ja lunta sataa aina etelästä maan keskiosiin asti. Siitä pohjoisempana sade tulee lumena, jota voi Lapissa pudotella kymmenenkin senttiä. Maanantaina iltapäivällä lunta tupruaa myös idässä.

Ilmatieteen laitoksen varoituskartat(siirryt toiseen palveluun) hehkuvat maanantaina keltaista tai oranssia melkein koko maassa sen merkiksi, että ajokeli muuttuu huonoksi. Oranssia varoitusväriä on suuressa osassa Pohjois-Suomea ja Lappia erittäin huonon ajokelin merkiksi.

Koko maa viilenee reilusti maanantain aikana. Helpotusta on luvassa vasta ensi viikonloppuna, jolloin pitäisi taas lämmetä, mutta silloinkin maltillisesti.

Dramaattisin pudotus koetaan etelärannikolla, kun äitienpäivän mukavasta noin 15 asteen aurinkoisesta kevätsäästä pudotaan yhdessä päivässä kymmenisen astetta noin viiteen asteeseen.

Yöllä on luvassa laajoille alueille parin asteen yöpakkasia maanantaista keskiviikkoon.

Istutuksille kannattaa varata jonkinlaista suojaa ja lämmikettä.

Tuolla tavalla Venäjän sää muokkaus vaikutta meidän keväsen :(

6

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      https://www.foreca.fi/meteorologilta/dicrf1ta

      Torstain aikana Lapin koillisosaan on levinnyt Venäjältä lumipyry, joka liikkuu päivän aikana lännemmäs. Sakeimmat lumisateet osuvat Lappiin ensi yön aikana: vuorokauden aikana Pohjois-Lappiin voi paikoin kertyä 20 senttiä lunta. Kyseessä on se sama sadealue, joka toi takatalven maanantaina myös etelään. Nyt se kiepsahtaa Suomeen uudelleen Venäjän puolelta.

      Venäjä järjestä meille sää muokauksella kylmä ja huonoa kevät sää vastalauseena Suomen Venäjän EU pakotteista eli kysessä on se sama sade alue joka tuo lunta Lappiin joka maanantaina toi meille takatalvi :(

      Tänä vuonna tule erikoinen kevät ja kesä sää ja se on helppo 100 % ennusta ja luvata niin kun se johtu Venäjän sää muokkauksesta vastalauseena Suomen Venäjän EU pakotteista ja tänä vuonna Venäjä on erityisen aktivinen sinä sää muokkauksesta ne on aloittanut jo 10.05.2020 eikä ne lopetta kun vasta joskus syyskuussa eli mene koko kevät ja kesä pilalle joku sano että ei sittä voi etukäteen tietä minkälainen kevät ja kesä sää tule mutta kyllä sen voi 100 % ennusta että tule kylmä sää ja sata paljon räntä ja vettä kun tietä että venäjä on aktivinen sinä sää muokkauksessa :(

      • Anonyymi

        Ja mä näin lehmä lentävän


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mä näin lehmä lentävän

        Minun mielestä tämä kysy onko vpn pällä vaikka ei ole


    • Anonyymi

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/meteorologi-saan-manipulointi-arveluttavaa/1882606#gs.ipfc72

      Lehtitietojen mukaan Kiina aikoo lisätä sadetta keinotekoisesti muun muassa kuivuuden torjumiseksi. Sääasiantuntijat pitävät sään manipulointia arveluttavana ja arvaamattomana.

      Lehden mukaan maassa on tehty jo pitkään ja suuria määriä sateita kuivuuden ja metsäpalojen takia. Tulvia ja rajuja raekuuroja on yritetty torjua ennenaikaistamalla sateita.

      – Sään muuttaminen on arveluttavaa. Jos ihminen puuttuu laajasti ja jatkuvasti luonnon toimintaan, sillä on vaikutuksensa jossain toisessa paikassa. Missä ja millaisia, sitä ei voi tietää. Ihmisen luontoon puuttumiskokeilut ovat usein johtaneet johonkin odottamattomaan, toteaa Petri Takala.

      Takala viittaa muun muassa Araljärven kohtaloon. Järvi alkoi kuivua 1960-luvulla, kun Neuvostoliitto ohjasi järveen laskeneet joet riisi- ja puuvillapeltojen kasteluun. Alueen ilmasto on muuttunut mantereiseksi ja kesälämpötilat nousseet.

      Voisiko meteorologi hyväksyä sään muuttamisen jossain oloissa?

      – Meteorologisesti ajatellen en. Ihmisenä ajatellen ehkä pienimuotoisesti ja paikallisesti silloin, jos ihmiset olisivat vaarassa.

      Sateiden määrän lisääminen perustuu siihen, että pilvet saadaan satamaan normaalia nopeammin. Pilviin kylvetään esimerkiksi hopeajodidia tai hiilihappojäätä lentokoneiden avulla. Sateita on pakotettu maahan etukäteen muun muassa Pekingin olympialaisissa.

      MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela toteaa, että sadetta ei kuitenkaan tehdä tyhjästä.

      – Jos jossain sataa, se on muualta pois. Sateen manipulointi voi siis aiheuttaa jossain muualla kuivuutta. Vaikutuksia ei voi tietää etukäteen, sanoo Aleksi Jokela.

      Takala ja Jokela muistuttavat, että ihminen on jo toimillaan aiheuttanut meneillään olevan ilmastonmuutoksen eikä lisää muutoksia tarvittaisi.

      – Ihminen ei tule kuitenkaan koskaan hallitsemaan säätä. Pitää vaan nöyrästi mennä sillä, mitä on. Ilmakehä on niin monimutkainen järjestelmä, että sääennusteenkin tekeminen on joskus hankalaa, toteaa Petri Takala.

      Sittä mitä Kinassa sittä myös venäjällä.

    • Anonyymi

      Venäjällä rähjätä Tsernobyl kun ne testa paljonko sittä lähte tehoja ja ydin sukellus venet rähjähtävät ja vuotavat kun noi asiat on Venäjän mielestä pikku asiotta niin miksipää ei Venäjä myöskin voisi hyväksyä sää muokkaus :(

    • Anonyymi

      Ensin puhuttin 3-6 astetta normalia kylmempää sitten puhuttin 10-15 astetta normalia kylmempää ja nyt puhutan 15-20 astetta normalia kylmepää :(

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1950
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      137
      1350
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1029
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      982
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      947
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      113
      917
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      761
    Aihe