Raparperiä puskee aivan mahdottomasti ja on tehty piirakkaa ja kiisseliä, kiisseliä ja piirakkaa. Mitähän uutta keksisi ?
Mitä raparperistä ?
51
1400
Vastaukset
- Anonyymi
Pakasta talveksi.
- Anonyymi
Ehkä puuroa riisi-omena -puuron tapaan. Riisin kunnon suomalainen korvaa ohrasuurimoilla, ravintorikkaampia eikä hiilijalanjälki ole niiin iso. Oikein isot määrät raparperia kannattaisi mehustaa. - Nm. Kelpaisivatko nämä
- Anonyymi
Kiitos, vinkit kelpaa hyvin. Pakkaseen ei paljon sovi, mutta mehua voisikin tehdä kun on mehumaija käytössä ja viimetalviset loppu.
- Anonyymi
Tee simaa,joskus nuoruudessa tätini teki raparperi simaa ja oli ihan älyttömän hyvää!
- Anonyymi
Jauhelihakastiketta johon raparperia,,paljonkin käytettyä liharuokiin arabimaissa. Pikkasen kirpakkuutta tulee, ja ainakin "ei jokapäiväinen" sapuska.
- Anonyymi
Itse teen raparperista hilloa hillosokerin kanssa. Sauvasekoittimella soseutan. Raparperit ovat hyvin mehuisia, joten itse olen ottanut osan mehua pois. Hillo ei ole väriltään kovinkaan houkuttelevaa, mutta maku on aivan suuremmoista. Hillo sopii erinomaisesti mm. maustamattoman jugurtin maustamiseen.
Myös raparperimehu on hyvää, ite valmistan "vanhanaikaisesti". Netissä on hyviä valmistusohjeita.- Anonyymi
"Sauvasekoittimella soseutan." ! Miksi? Eihän raparperia tarvitse keittää kuin hetki, kun se on sosetta.
Silloin kun vielä leivoin sokeri-rasva- vehnäjauho -'herkkuja', tein raparperista sellaisen hillokkeen, johon tuli vain fariinisokeria ja mausteet (kaneli, kaardemumma). Siitä on aika kauan, toivottavasti muistan aineet oikein, en nyt jaksa mennä reseptiä etsimään. - Nm. Aika aikaansa kutakin - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Sauvasekoittimella soseutan." ! Miksi? Eihän raparperia tarvitse keittää kuin hetki, kun se on sosetta.
Silloin kun vielä leivoin sokeri-rasva- vehnäjauho -'herkkuja', tein raparperista sellaisen hillokkeen, johon tuli vain fariinisokeria ja mausteet (kaneli, kaardemumma). Siitä on aika kauan, toivottavasti muistan aineet oikein, en nyt jaksa mennä reseptiä etsimään. - Nm. Aika aikaansa kutakinSen vuoksi, kun tykkään sileästä marmeladimaisesta hillosta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sen vuoksi, kun tykkään sileästä marmeladimaisesta hillosta.
Minä en, koska "marmeladimainen" tarkoittaa liikaa sokeria tai pelkkää sokeria. - Nm. Lisätty sokeri on pahasta
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä en, koska "marmeladimainen" tarkoittaa liikaa sokeria tai pelkkää sokeria. - Nm. Lisätty sokeri on pahasta
Niin niin, mutta, ei sitä tarvi liikaa laittaa. Maustamaton jugurtti aivan ihanaa kun pikkuusen laittaa makiaa hilloa joukkoon. Kokeileppa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin niin, mutta, ei sitä tarvi liikaa laittaa. Maustamaton jugurtti aivan ihanaa kun pikkuusen laittaa makiaa hilloa joukkoon. Kokeileppa.
Jos raparperi muuttuu makeaksi, niin kyllä siihen on lisätty liikaa sokeria. - Nm. Valkoinen vaara
- Anonyymi
Raparperihyve omenahyveen tapaan voisi olla jätskin kanssa aika hyvää. - Nm. Tai liian ...
Tommosta hilloketta hillosokerin kanssa minäkin teen, se on sopivan kirpakkaa ja sopii moneen paikkaan.
Viiniä voi raparperista tehdä.
Raparperikiisselistä saa helposti sopivan kirpakkaa täytettä juustokakkuun,
suurustaa vaan vähän enemmän.
Raparperipalasia voi "paistaa" pannulla ja lisätä sokeria, silloin ne karamellisoituu ja se on erinomaista esim jäätelön päällä.
vaikka raparperi on jotenkin väritöntä, että kiisseliinkin tekee mieli laittaa mansikkaa tai muuta menua sekaan, väriä antamaan, mutta esim kuitenkin raparperimehussa on makua.- Anonyymi
Keitän hetken ilman sokeria että soseutuu, vettä vain muutama ruokalusikallinen, ettei tule liian löysää, siis enemmänkin höyryttämistä ykkösellä ettei pohjaan pala. Lisään maustettuun jugurttiin sellaisenaan jäähdytettynä. Maustettu jugurtti on minun makuuni liian makeaa, reilu lisäys raparperimössöä tekee siitä raikkaan välipalan.
- Anonyymi
Raparperikiisselin voi vaihteeksi tarjota vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa tai annosmaljoissa kerroksittain laitettuna. Tallimestarin kiisseli on lapsuudesta tuttu : pannulla voissa paistettua , sokerilla ja kaakaojauheella maustettua ruisleipäjauhelmaa kiisselin päälle . Tuttua on monelle "valelakkahillo" karviaisista ja porkkanoista, mutta samantapaista voi tehdä myös raparperistä. Porkkana antaa pehmeää makua ja täyteläisyyttä, molemmat (saman verran kumpaakin) soseutetaan keittäminen jälkeen ja maustetaan sokerilla. Käytän yleensä kaikkiin hilloihin hillo-marmeladisokeria, joka antaa kiinteämmän ja vähemmän makean tuloksen . Sopii viiliin, puuron päälle ja vaikka kääretorttuun.
Tuo karamellisoitu raparperi on vaniljajäätelön kanssa aivan mahtavaa , taidankin mennä raparperipuskiini ja nauttia päiväkhavilla.
Netissä on ohjeita myös raparperipohjaisiin , varsinkin grilliruuan kanssa sopiviin kirpsakkoihin chutney-tyyppisiin lisäkkeisiin. Suosittelen, on myös kiva ruokalahjana, samalla kertaa voi keittää isommankin annoksen.
Ramoona
Ramoona- Anonyymi
🥕🥕Tuplaantui tuo allekirjoitus ihan itsestään ja kirjaimetkin vaihdelleet jossain paikkoja .
Rna
"Yksin-kertaisesti sitten:
Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
Viikon eväs.
Maksaa mitä maksaa"
-
Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
-
Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
-
1 Rahkosen iso Omena SF
1 Mandariini IL
Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
-
1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
- Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
Maksaa mitä maksaa.
-
Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
Juomiini tulee Puna-Viiniä.
-
Keväisin Peruna.
1-2 kertaa.
-
Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.
H.- Anonyymi
Voi mitä herkkuja ootte laittaneet ! Kiitoskiitos ! Ei olis uskonut miten monipuolinen raparperi on.
Terv. aloittaja - Anonyymi
Täällä oli nyt niiin hyviä ohjeita, että jotain voisi kokeilla. Mutku meidän pihassa ei raparperi kasva, kituivat ja kuolivat pois. - Nm. Mikä neuvoksi
- Anonyymi
Vai ei kasva raparperi ?
Itsellä se kasvaa hyvin puolivarjoisessa etelänpuolellä ilman mitään lannoitteita,
ja se on tosi vanha raparperi joka on saatu kun toisalla valtavan kokoista raparperi pienennettiin.
Tässä on ohjeita. " Istuta raparperi mieluiten loppusyksyllä tai alkukeväällä.
Näin viljelet raparperia itse:
Raparperin viljelyä puutarhassa pitää kokeilla vähintään kerran elämässä, sillä mikä olisikaan ihanampaa kuin keväällä esiin nousevat herkulliset versot, jotka osoittavat kesän olevan jo lähellä. Helppohoitoinen raparperi pärjää pitkälti omillaan, kunhan autat sitä hieman poistamalla rikkaruohoja ja raparperin kukkavarsia sekä antamalla sille riittävästi ravinnetta. Raparperi on nimittäin runsaasti ravinnetta vaativa kasvi. Anna sille mieluiten luonnonmukaista vihanneslannoitetta tai kanankakkalannoitetta."
Näyttää olevan myynnissä useampia eri lajikkeita raparperistäkin.
Ne löytyy kyllä netistä, joten en mainosta niitä sen paremmin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vai ei kasva raparperi ?
Itsellä se kasvaa hyvin puolivarjoisessa etelänpuolellä ilman mitään lannoitteita,
ja se on tosi vanha raparperi joka on saatu kun toisalla valtavan kokoista raparperi pienennettiin.
Tässä on ohjeita. " Istuta raparperi mieluiten loppusyksyllä tai alkukeväällä.
Näin viljelet raparperia itse:
Raparperin viljelyä puutarhassa pitää kokeilla vähintään kerran elämässä, sillä mikä olisikaan ihanampaa kuin keväällä esiin nousevat herkulliset versot, jotka osoittavat kesän olevan jo lähellä. Helppohoitoinen raparperi pärjää pitkälti omillaan, kunhan autat sitä hieman poistamalla rikkaruohoja ja raparperin kukkavarsia sekä antamalla sille riittävästi ravinnetta. Raparperi on nimittäin runsaasti ravinnetta vaativa kasvi. Anna sille mieluiten luonnonmukaista vihanneslannoitetta tai kanankakkalannoitetta."
Näyttää olevan myynnissä useampia eri lajikkeita raparperistäkin.
Ne löytyy kyllä netistä, joten en mainosta niitä sen paremmin.Mitkään noista 'tempuista' eivät auttaneet. - Nm. Silloin aikanaan
- Anonyymi
Raparperi kasvaa voimakkaassa mullassa. Huonossa maassa se kituu ja kasvaa kovin laihaa vartta. Polttavasta auringostakaan se ei pidä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vai ei kasva raparperi ?
Itsellä se kasvaa hyvin puolivarjoisessa etelänpuolellä ilman mitään lannoitteita,
ja se on tosi vanha raparperi joka on saatu kun toisalla valtavan kokoista raparperi pienennettiin.
Tässä on ohjeita. " Istuta raparperi mieluiten loppusyksyllä tai alkukeväällä.
Näin viljelet raparperia itse:
Raparperin viljelyä puutarhassa pitää kokeilla vähintään kerran elämässä, sillä mikä olisikaan ihanampaa kuin keväällä esiin nousevat herkulliset versot, jotka osoittavat kesän olevan jo lähellä. Helppohoitoinen raparperi pärjää pitkälti omillaan, kunhan autat sitä hieman poistamalla rikkaruohoja ja raparperin kukkavarsia sekä antamalla sille riittävästi ravinnetta. Raparperi on nimittäin runsaasti ravinnetta vaativa kasvi. Anna sille mieluiten luonnonmukaista vihanneslannoitetta tai kanankakkalannoitetta."
Näyttää olevan myynnissä useampia eri lajikkeita raparperistäkin.
Ne löytyy kyllä netistä, joten en mainosta niitä sen paremmin.No nyt ne jostain syystä alkoivat kasvaa. - Nm. Käsittämätöntä
- Anonyymi
Raparperiviiniä tein kauan sitten. Pari pulloa jäi puolikylmään kellariin, ja vein sitä maistiaiseksi Kainuuseen, Hyvin kelpasi, ja joku vielä kehui.
- Anonyymi
Ei ole Raparperistä Superfoodiksi :(()
Ravitsemustiedot
Raparperi
Lähteitä ovat esimerkiksi:USDA
Määrä/ 100 g
Kalorit (kcal).............................................21
Lipidi..........................................................0,2 g
Tyydyttynyt rasvahappo....................0,1 g
Monityydyttymätön rasvahappo...0,1 g
Kertatyydyttymätön rasvahappo.. ...0 g
Kolesteroli 0 mg
Natrium...............4 mg
Kalium.............288 mg
Hiilihydraatti .....4,5 g
Ravintokuitu.......1,8 g
Sokeri....................1,1 g
Proteiini............... 0,9 g
A-vitamiini.......102
Kalsium.................86 mg
D-vitamiini............0
IU...Kobalamiini..0 µg
IU...C-vitamiini....8 mg
Rauta.....................0,2 mg
B6-vitamiini..........0 mg
Magnesium.........12 mg
Itse voisin lisätä tuota raparperiä salaattin, ku on hyvä ulostuslääke.
Eikös tuo Kalium.288 mg arvo ole aika iso 100g raparperiä ?
Niin tutkin aika tarkkaan nykyään mitä suuhuni tarjoilen,
jotta nuo konitohrorit pysyyvät loitolla minusta .... ;) - Anonyymi
Kun minulla vielä oli puutarha, jossa kasvoi mm. raparperia, keitin siitä (mainitsemisiesi ohessa) minttu-raparperihilloa. Oli aivan ihanaa esim. jäätelön kanssa, ja sitä voi käyttää moniin tarkoituksiin. Minulla kasvoi puutarhassani minttua, sen kurissa pitämiseen ko. hillo oli oiva tuote. Hillosokerilla tein.
- Anonyymi
Raparperi suklaakakku
raparperinpaloja
175 gvoita
2 dlsokeria
3munaa
1 dlruokakermaa
3 dlvehnäjauhoja
1 dltummaa kaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
100 gtummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus
250 gmascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei kevyttä)
1 dltomusokeria
Koristelu
50 gtummaa suklaata sulatettuna ja/tai rouhittuna- Anonyymi
1. Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin viipaleiksi.
2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kattilaan. Kääntele lopuksi taikinaan rouhittu suklaa ja raparperit.
4. Kaada taikina voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.
5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta rippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa.
6. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
7. Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen tomusokeri.
8. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja viimeistele sulatetulla tai rouhitulla suklaalla tai molemmilla.
nj
- Anonyymi
Googlettamalla löytyy paljon ohjeita raparperille. Sitä voi lisätä leipätaikinaan, muffinseihin, pannukakkuihin ja kakkureseptejäkin on lukemattomia.
Viinin, mehun, tai jäätelön ja jälkiruokien valmistukseen sitä voi myös käyttää. - Anonyymi
Istutin vuosi sitten raparperin talon taakse varjoisaan rinteeseen. Sain alun kaverin pihalta, kun hän oli muuttamassa. Kävin äsken katsomassa, ja siellä upea raparperi törröttää! Silläpä etsinkin, mitä tehdä tuosta herkusta. Kiisseli mansikoiden kanssa ja karamellisoitu raparperi kuulostaa hyvältä. Ja sokerina koitan xylitolia...
- Anonyymi
Viiniä?
- Anonyymi
Puuroa. Samoin kuin vispipuuro. Hyvää on.
- Anonyymi
Siitä saa hyvää viiniä,joskus tullut tehtyä.
- Anonyymi
Vispipuuro raparperista on tosi hyvää ja raparperihillo sopii hyvin juustokakkuun. Myös mehuksi raparperi on oiva keitettävä.
- Anonyymi
Porkkanaa ja raparperia, itse laitan kilon porkkanoita ja kattilan 3 tai 4 litran täyteen raparperinpalasia, siinä suhde, keitän hilloksi. Vaihtelee suhteet, ei haittaa. KÄytän makeutusainetta osaksi, koska vaatii minun makuuni sokeria aika paljon. Siis minun makuuni, tähän ei tarvi intoontua kommentoimaan terveysintoilijoiden. Maustan joskus osan vaniljasokerilla tai kanelilla tai kardemummalla... voi hitsi miten hyvää. Kokeilkaa. Sain tädilläni tätä kerran ja sen jälkeen joka kesä keitän monta satsia tätä ja vien tuliaisina kyläreissuilla.
- Anonyymi
Panetko porkkanat hilloosi kokonaisina, paloina vai raasteena? - Nm. Et kerro
- Anonyymi
Tulee kuulemma erinomaista viiniäkin raparperista.
- Anonyymi
Janonpoistaja 1,5 litraa
200 gr raparperejä
30 gr tuoretta inkivääriä (n. 5 cm)
1 dl hienosokeria
1,5 l vettä
pese ja paloittele raparperit,kuori ja leikkaa inkivääri ohuiksi lastuiksi
laita kaikki ainekset kattilaan ( ei alumiiniseen)
Kiehauta ja hauduta kannen alla n. 10minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä vielä 10-15 min.
siivilöi ja anna jäähtyä.
Tarjoa jäiden kanssa ( ei pakko). Säilyy jääkaapissa parisen päivää. Valmis juoma voidaan pakastaa puhtaisiin petpulloihin.- Anonyymi
1,5 litrasta juomaasi saa sokerin seurauksena enemmän tai vähemmän tarpeetonta energiaa noin 600 kCal eli noin 2700 kJ, siis juomalla lämpimän päivän mittaan tuon juoman saa siitä ainakin naisihmisen koko vuorokauden energiamäärän!
Vilkaisin kaupan appelsiinimehupurkkia ja totesin että raparperijuomassasi on energiaa noin 7- kertaisesti siihen verrattuna. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
1,5 litrasta juomaasi saa sokerin seurauksena enemmän tai vähemmän tarpeetonta energiaa noin 600 kCal eli noin 2700 kJ, siis juomalla lämpimän päivän mittaan tuon juoman saa siitä ainakin naisihmisen koko vuorokauden energiamäärän!
Vilkaisin kaupan appelsiinimehupurkkia ja totesin että raparperijuomassasi on energiaa noin 7- kertaisesti siihen verrattuna.Voihan tuon sokerin jättää mielestäni pois kokonaankin, mutta ohjeessa luki niin.
Jos makeutta haluaa kuitenkin, niin lorauttaa tilkkasen hunajaa siihen jäähtyneeseen juomaan.
1dl hienoa sokeria sisältää 340 Kcal
- Anonyymi
Roiset teke mehua niistä myös
- Anonyymi
Jos minulla ois raparperiä niin söisin 2-3 kertaa viikossa. Kiehauttaisin ihan vähän että menee mössöksi (5 min), antaisin vähän jäähtyä ja luonnonjugurttia toinen puoli. Ah miten raikasta olisi nyt helteellä. Sokeria tai siirappia voi laittaa, minä vain harvoin.
- Anonyymi
Missä luonnossa valmistuu sitä luonnonjogurttia?
- Anonyymi
Niin, ethän sinä voi laittaa siirappia tai sokeria sekaan kun sinulla ei ole sitä raparperiä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Missä luonnossa valmistuu sitä luonnonjogurttia?
Raaka-aine valmistuu lehmässä. Sitä sitten hapatetaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Raaka-aine valmistuu lehmässä. Sitä sitten hapatetaan.
Missä valmistuu ei- luonnonjogurtti?
- Anonyymi
Jonkinsorttinen taiteilija-asu mahdollisesti nykytyylin mukaan 😂🤣😅
- Anonyymi
Millaisia ovat nykytyylin taiteilija- asut?
- Anonyymi
Niin, ja happamelta ei tarvitse näyttää.
- Anonyymi
Piirakka on mahtavan hyvää, ja voi muutella lisukkeita.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell1453016- 502472
- 1072441
Aloitetaan puhtaalta pöydältä
Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei2382131Mitkä on ne arvot?
Itselleni särähtää korvaan joka kerta kun kuulen arvoista ja arvomaailmasta. Olen miettinyt paljon, että mikä on se minu2371679- 1001678
Koulussa opetetaan anaali- ja suuseksiä
"Kirjassa puhutaan varsin suorasukaisesti ”vehkeistä, flirttailusta, suostumisesta ja kieltäytymisestä, nautinnosta sekä4361596Tavarakirppis lopettaa ilkivallan takia.
Tähänkö on jo Kajaanissa tultu? Onko lasten kuriomuus jo näin pitkällä, ei kait tätä aikuiset tee. Mikä on seuraava j91544Tätä et nähnyt tv:ssä: TTK-voittaja Anssi Heikkilä avautuu suhteesta Linnea Leinoon: "Sie annoit..."
Menikö voitto mielestäsi oikeaan osoitteeseen? Linnea Leino ja Anssi Heikkilä voittivat TTK:n vain 1,2 % erolla yleisöää141512R.I.P. Kristian Antila
Entinen huippumaalivahti ja -kiekkoilija menehtyi äkillisesti 44-vuotiaana. Kunnia muistolleen. https://www.iltalehti.fi201319