Nyt vasta on grilli kaasu rimpulan jälkeen. Ei nämä kaasu grillit pysty samaan makuun ja fiilikseen. Kokemus vasta paljasti eron. Hankkikaa keraaminen grilli ja pitäkää sitä hyvin niin hinta ei olekkaan enää vuosien jälkeen kallis ja toisekseen ei ne kaasu rimpulatkaan ilmaisia ole jos edes hieman laatua haluaa niihin ruostuviin osiin. Enkä edes ostanut 5000€ elvistely mallia kun ei ole tarvetta niin suurelle ja ennemmin laitan vähät tonnit auton vaihto välirahaan. Hiilillä tosiaan on hieman eroa.
Kamado grilli ja erittäin hyvä kokemus
22
12999
Vastaukset
- Anonyymi
Tollasta kamando hiiligrilliä olen suunnitellut, et vois sellaisen hankkia.
Siinähän paistuu pizzat hyvin, kun siinä riittää kuumuutta.
Lämpötilaa pystyy kuulemma säätämään aika tarkasti, että voi siinä leipoa myös ja pataruokia kypsentää pitkällä haudutus ajalla, eikä hiiliäkään kulu niin paljon, kuin perinteisessä hiiligrilissä.
Meinasin pizzauunin hankkia, mut kamando on monipuolisempi ja lämpötilaa voi säätää tarkemmin. - Anonyymi
Mietin vaan tuota kamadon painoa, kun ei ole ketään apuna nostamassa ja yksin joutuu sen jalustaan nostamaan.
Kai siitä saa painoa pois, kun irroittaa kannen erilleen, kun kansi varmaan painaa tuossa 18" kamadossa lähes 20kg.
Noiden painon suhteen, toisessa ilmoitettiin kamandon tietojen yhteydessä painoksi 44kg ja toisessa myymälässä 18" kamadon painoksi 57kg.- Anonyymi
"Mietin vaan tuota kamadon painoa, kun ei ole ketään apuna nostamassa ja yksin joutuu sen jalustaan nostamaan."
Itsellä on terassilla portaita, joiden yli pitää kantaa lähes 100 kg painava kamadon tulipesä. Pari vuotta sitten tulipesä putosi kun yksin yritin kantaa, kansi vääntyi hieman ja tulipesän rengas hajosi neljään osaan. Kannen sai oikaistua tiiviiksi ja tulipesän rengas pysyy kuitenkin koossa vaikka on hajonnut neljään osaan.
Mutta kamadoissa paino on tosiaan ongelma, jos haluaa siirtää talveksi suojaan. Pitää tehdä jalustan pienille renkaille sopivat liuskat tai jonkinlainen kantosysteemi, että pystyy liikuttelemaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mietin vaan tuota kamadon painoa, kun ei ole ketään apuna nostamassa ja yksin joutuu sen jalustaan nostamaan."
Itsellä on terassilla portaita, joiden yli pitää kantaa lähes 100 kg painava kamadon tulipesä. Pari vuotta sitten tulipesä putosi kun yksin yritin kantaa, kansi vääntyi hieman ja tulipesän rengas hajosi neljään osaan. Kannen sai oikaistua tiiviiksi ja tulipesän rengas pysyy kuitenkin koossa vaikka on hajonnut neljään osaan.
Mutta kamadoissa paino on tosiaan ongelma, jos haluaa siirtää talveksi suojaan. Pitää tehdä jalustan pienille renkaille sopivat liuskat tai jonkinlainen kantosysteemi, että pystyy liikuttelemaan.Täydennyksenä:
Kaikki irtonaiset sisuskalut kannattaa poistaa ja sinun idea kannen irrottamisesta on hyvä, jos sen saa helposti irti ja takaisin paikoilleen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täydennyksenä:
Kaikki irtonaiset sisuskalut kannattaa poistaa ja sinun idea kannen irrottamisesta on hyvä, jos sen saa helposti irti ja takaisin paikoilleen.Sitä kannen jousen kireyttä mietin, että jos kannen irroittaa, niin kannattaa tutkia milloin kannen jouset ovat löysimmillään, että irroitus vaiheessa, eivät pingahda minnekään.
Jos kamado painaa vaikka 50kg, niin kansi varmaan painaa 15-20kg, irroitettavat sisäosat 5-10 kg ja kamadon alarunko varmaan 20kg.
Siinäpä riski nuori mies siirtää kamado grilliä.
https://www.youtube.com/watch?v=o4cQp0bzmlA&t=503s
Kamadon ja pellettigrillin väliltä olen miettinyt, mutta pellettgrilli tarvitsee sähköä toimiakseen, mutta kamado toimii ilman sähköä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täydennyksenä:
Kaikki irtonaiset sisuskalut kannattaa poistaa ja sinun idea kannen irrottamisesta on hyvä, jos sen saa helposti irti ja takaisin paikoilleen.https://www.youtube.com/watch?v=PEuDR7r8TmM&t=73s
Videolla näytetään, kuinka kamadon kansi poistetaan.
Siinä laitetaan nippuside pitämään jousta paikallaan.
Ei muuten toimi tuo ohje, ei kestä nippuside, vaan pettää ja päästää jouset laukeamaan ja sen jälkeen on kannen lukitus panta irrallaan.
Vaarallinne jännitys päällä ja laukeaa seurauksella. että panta pätkähtää naamalle.
Jollei jousia saa painettua laittamalla kapulat ylä- ja alapuoelle ja isoilla ruuvipuristimilla puristamalla ja olemalla riittävän turvaetäisyyden päässä, pantaruuvia paikalleen laittamassa, niin sitten on irroitettava jouset ja laitettava panta paikalleen ilman jousia ja jouset vasta sitten.
Ei ne kamado tehtaalla laita ensin jousia ja sen jälkeen väännä kannatin pantaa paikalleen, liian tapaturma vaarallista hommaa.
https://www.youtube.com/watch?v=vRaxTpHN4MY - Anonyymi
Tuo 57 kiloa on varmaankin myyntipakkauksen paino, eli sisältää laatikon, lavan sekä grillin varusteineen ja jalustoineen. 44 kiloa taitaa olla pelkän grillin paino ilman jalustaa ja muita kilkkeitä kuten lämmönjakolevyä ja pitsakiveä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täydennyksenä:
Kaikki irtonaiset sisuskalut kannattaa poistaa ja sinun idea kannen irrottamisesta on hyvä, jos sen saa helposti irti ja takaisin paikoilleen.Kannattaa ehdottomasti irroittaa ne jouset, lähtee kyllä irti, kun tukevalla ruuvimeisselillä vääntää ja paikalle saa myös, kun kannen avaa täysin auki asentoon, niin menee kyllä paikalleen, kun vääntää.
Ei kannata alkaa nippusiteiden tai ruuvipuristimien kanssa pelleilemään, voivat pettää ja sitten pärähtää se kannen kannatin vanne rajusti, kun sen joutuu irroittamaan, jos kannen meinaa saada irti.
Ei ainakaan tapahtu vahinkoa, kun jouset ovat irroitettu
Roastmasterin kamadossa on pantojen pulteissa jouset, jollaisia ei muissa kamadoissa ole.
Vaikea saada mutteria pulttiin kiinni, kun joutuu vääntämään papukaijapihdeillä.
Ei muissa kamadoissa tuollaista jousta ole pultissa, saisi pultin helpommin paikalleen, että mietin, jättääkö pultin jousi pois kokonaan.
Siinä onkin sitten sovitteleminen, että kannen saa paikalleen, niin että se on joka puolelta tasaisesti alaosan kanssa, eikä niin, että toiselta puolelta on sisempänä ja toiselta ulompana. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mietin vaan tuota kamadon painoa, kun ei ole ketään apuna nostamassa ja yksin joutuu sen jalustaan nostamaan."
Itsellä on terassilla portaita, joiden yli pitää kantaa lähes 100 kg painava kamadon tulipesä. Pari vuotta sitten tulipesä putosi kun yksin yritin kantaa, kansi vääntyi hieman ja tulipesän rengas hajosi neljään osaan. Kannen sai oikaistua tiiviiksi ja tulipesän rengas pysyy kuitenkin koossa vaikka on hajonnut neljään osaan.
Mutta kamadoissa paino on tosiaan ongelma, jos haluaa siirtää talveksi suojaan. Pitää tehdä jalustan pienille renkaille sopivat liuskat tai jonkinlainen kantosysteemi, että pystyy liikuttelemaan.21" Roastmaster kamadon 86kg saa kyllä nostettua omalle jalustalleen, kun irroittaa kaikki sisuskalut ja irroittaa myös kannen.
Jouset kannattaa irroittaa, eikä alkaa kikailemaan.
Jouset lähtee helpoiten, kun kannen avaa ääriasentoon ja sama, kun laittaa jouset paikalleen.
Sitten, kun kannen saa paikalleen ja kannen kiinni pitävän pannan paikalleen, niin täytyy tarkastaa, että kansi on joka puolelta tasaisesti alaosan kanssa, ettei mistään irvistä,
Jouduin avaamaan säätömutterita jousikotelossa, jolloin kantta sai liikutettua ja sen jälkeen kiristin mutterit ja lopuksi vielä tiukkasin mutterit, kun kansi oli paikallaan,eikä mistään irvistänyt.
Lopuksi jouset paikalleen kansi äärisennossa auki.
Big Green ja muissa malleissa on erilaisia jousisysteemejä ja joissakin sellainen mutteri, jolla pääjousi lukitaan paikalleen.
Nyt vaan hiiliä, savustuspurua, lämmönjakolevy, sytytyspaloja ja grillikintaat hankkimaan, niin pääsee sitten grillaamaan.
- Anonyymi
Myytiin pois kaasugrilli ja hommattiin Camado tilalle. Ihanat ruuat ollaan saatu, enemmän kuin tyytyväisiä olemme vaihdokseen. Grilliin jää jälkilämpö, kaipaan vinkkejä, kuinka olette hyödyntäneet sitä.
- Anonyymi
Jos jälkilämpö on sopiva 160-200 asteen välillä, niin siinä voi kypsentää vaikka kakkuja.
Kamadon hyviä puolia on hyvä lämmön säilyvyys grillin sisällä ja hyvä lämmön säätö ominaisuus, jolloin kamado on paras slow cooking ruoan valmistukseen.
Varsikin kesähelteillä kamado on hyvä leivontaan, ei tarvitse lämmittää uunia asunnossa ja säästyy myös sähköä, joka on nykyään arvokasta.
- Anonyymi
Takakonttiin sitten.
- Anonyymi
Täytyy kokeilla syksyllä kylmäsavustusta kamadolla kun kesällä on liian lämmin,
Pohjalle savustus generaattori tuottamaan savua ja varmaan vähän saa olla ilmantulo auki ja saa savustua yli 12 tuntia.
Kylmäsavulohi on älyttömän kallista, joten kannattaa valmistaa itse, vielä jos saa itse pyydetyn lohen, niin ei lohtakaan tarvis kaupasta ostaa. - Anonyymi
Myytiin kamado naapurille kunnei jaksa hiilien kanssa enään pelata. Lisää rahaa laitettiin niin satiin tilalle aito Weber grili.
- Anonyymi
Että vallan aito Weber grili. 😁
- Anonyymi
Kesäiltaisin vilkuilette naapuriin, joka on pelkkää hymyä kamadon kanssa ja sinä pähkäilet kaasupullon ja letkujen kanssa, loppuu kaasu kesken juhannuksen grillauksen, eikä marketista enää saa kaasupulloa ja on marketti kiinni.
Naapuri se vaan karistaa pussista hiiliä.
- Anonyymi
Täällä on annettu kaikenlaisia kummallisia vinkkejä irrottaa kamadosta kantta, jousta ja muuta, että sen saisi nostettua jalustalleen tai ylipäätään siirrettyä paikasta A paikkaan B.
Ihan kummallista turaamista. Eikö teillä ole kavereita, joita kutsua auttamaan kantamisessa? Ihan vitun paljon helpompaa, kun alkaa purkamaan tehtaalla kasattuja rakenteita. Nykyään on kaikenmaailman kotiapuakin tarjolla, varmasti järjestyy kantoapua eikä yhden kamadon siirtämisen luulisi paljoa maksavan.
Toisekseen kamadon sijoittaminen jalustalleen sujuu paljon paremmin, kun viitsii vähän käyttää maalaisjärkeä. Kun jalusta on koottu, kamado lasketaan va-ro-vas-ti lattialle kyljelleen, saranapuoli alaspäin. Sitten ujutetaan jalusta paikoilleen (saattaa tarvita apuina kaverin) ja nostetaan koko hoito pystyyn. Näin.- Anonyymi
Monissa kamadoissa kannen irrottaminen on hyvin simppeli ja nopea toimenpide. Esim Big Green Egg: kansi auki, jouset irti (onnistuu ilman työkaluja), kansi kiinni ja yksi pultti auki. Aikaa kuluu n. minuutti. Joissain halpiksissa voi jousien irrottaminen olla ehkä mutkikkaampaa. 😎
- Anonyymi
Hyviä kompostoreina ja koiran kusitolppina, mutta turhan kalliita.
- Anonyymi
Nautin kaasumikromiesten ulinasta. Ei aidon hiilitulen makua voita mikään…varsinkaan kaasu 😂
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nautin kaasumikromiesten ulinasta. Ei aidon hiilitulen makua voita mikään…varsinkaan kaasu 😂
Ja sen "elämyksen" voi kokea vaikka kertakäyttögrillillä, omatekoisella tiiligrillillä tai 20€ pallogrillillä :D
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja sen "elämyksen" voi kokea vaikka kertakäyttögrillillä, omatekoisella tiiligrillillä tai 20€ pallogrillillä :D
Jopa 20€ pallogrillillä tulee osaavista käsissä ja kunnon hiilillä parempaa ruokaa kuin kahden tonnin kaasu-Weberillä. 😁
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 833940
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t342933Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä992223Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?301860- 311760
Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian231742Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell501587Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271527- 281481
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni81475