Gluteenin muodostama sitko on hyvää hiivataikinaa kohotettaessa, mutta kun on kyse kakkutaikinasta se on lähinnä este kohotukselle kun reseptissä on leivinjauhetta. Kaupassa joskus myytävissä hienojakoisissa kakkujauhoissa onkin vähemmän gluteenia.
Kakkujauhoja ei silti tarvitse käyttää. Täytyy sekoittaa ainoastaan niin kauan että seos on juuri ja juuri tasainen, niin että sitkoa ei ole vielä ehtinyt muodostumaan. Näin kakkupohjaan jää uunissa kuohkeampi rakenne.
Vinkki on testattu käytännössä täällä: https://youtu.be/1d4AtD7s9rM?t=72
Kakkutaikinaa ei tule sekoittaa liian kauan leivinjauhetta käytettäessä
0
135
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 841612
Nainen, huomasitko kun muutin sinua?
Niin lyhyessä ajassa niin paljon. Mutta jotain muuttui minussakin. :/88878- 8842
IS Viikonloppu 12.-13.7.2025
Viikonlopun ratoksi Skyttä ja Kärkkäinen ovat taiteilleet 3.0 arvoisen ristisanatehtävän ratkottavaksi. Kenenkään ratko56829- 53822
Tämä kesä ei ollut vielä meidän
Olisihan se ihana viettää kesäiltoja kanssasi ulkona. Ei kai ollut vielä oikea aika. Ehkä kohtaamme vielä sattumalta jos58773Poliisi losautti puukkohemmon hengiltä
Mitäs läks, heilumaan puukon kanssa eikä totellut käskytystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011361763.html189749Mitä jos vaan tapaisit sen jota mietit
Jos se yksi henkilö on sinun mielessäsi niin entäs jos vaan menisit tapaamaan sitä, heti, samantien, miettimättä mitään.80705Teet tämän niin
Helpoksi, mutta silti niin vaikeaksi. Vihaan omaa saamattomuuttani, vaikka kaikki olisi saatavilla. 🩷🌸41700Sofiaa ei kelpuutettu Martinan kaveriporukkaan
Ibizalla lomailee Martinan kanssa ihan muut naiset.172680