Olemme investoimassa ensimmäiseen kaasugrilliin, ja olemme ajatelleet investoida n. 300 - 500 eur. Laite tulee 4 henkisen perheen melko ahkeraan kesäkäyttöön.
Nykyään on malleja laavakivillä ja ilman. Mitkä ovat laavakivillä varustettujen grillien edut ja haitat ? Miksi laavakiviä käytetään, ja miksi jotkin grillimallit eivät niitä tarvitse ?
Olen ajatellut että grillissä tulisi olla sekä valurautaparila että -ritilä. Entä jos olisikin vain toinen näistä, niin kumpi ja millä perusteella valinta olisi hyvä tehdä ?
Wokkaaminen kiinnostaa myös ja tällöin tarvitaan varmaankin eillinen poltin ? Mistä ja millainen, vai löytyykö tuohon hintahaarukkaan integroituja polttimia wokipannulle (huom. ei muurinpohjapannu) ? Miten kaasunsyöttö tapahtuu, vai tarvitaanko toinen kaasupullo ?
Mitä grillimalleja suosittelette ja mistä liikkeestä niitä löytyy pääkaupunkiseudulla ?
Kaasugrillin ominaisuudet ???
24
23822
Vastaukset
- Rillaaja
Tosi ammattilaisten ravintolagrilleissä kuulemma käytetään myös laavakiviä. Ne tasaavat lämpöä. Grillipolttimien liekki on "raakana" erittäin kuuma, jolloin ruoka palaa helposti. Sama pätee myös valurautaparilaan, lisäksi rasva ei valu ja aiheuta käryä, paloja ja ruuan hiiltymistä.
Kunnon materiaalit ja jämäkkä rakenne, niin laite kestää hyvällä huolenpidolla pitkään. - Aki
Laavakivien käyttö on vanhaa tekniikkaa; uudet grillit toimii ilman niitä. Laavakivet on eriste, jolloin ilman niitä lämpö saadaan paremmin pihviin eikä toisaalta käryä/savua synny rasvan tippumisesta seurauksena kiville. Valurauta parila ja/tai ritilä on paljon parempi kuin teräslankaritilä.
- kieku the meatmaster
Grillin valinnassa painottaisin lämmön tasaista jakautumista grillausalalle, eli laavakivillä on merkittävä vaikutus perinteisiä polttimia käytettäessä riippumatta siitä onko poltin peltiä vai valurautaa. Kivet jakavat lämmön tasaisemmin, kuin pelkät polttimet ja myös tasaavat näin grillaustulosta. Uusimmat (ja hienoimmat/kalleimmat) grillit perustuvatkin säteilylämpöön, jolloin kivillä ei ole mitään merkitystä ja niihin ei edes valmistaja suosittele kivien käyttöä. Sivupolttimellisia malleja löytyy tuosta hintaluokasta paljonkin ja kaikissa niissä onnistuu sivupolttimen käyttö samalla kuin grillinkin ja samalla pullolla. Ongelma tulee vain samaan aikaan molempia käytettäessä, sillä harvoissa grilleissä on fyysiset mitat niin suuret, että grillialueen kansi mahtuu samalla kiinni, kun sivupolttimen päällä on wok-pannu.
- Lihansyöjä
Päädyin Landmanin 3-polttimiseen kaasugrilliin, jossa on valurautapolttimet, -parila ja -arinaritilä. Ei laavakiviä. Iso teräksinen kaasupullo koska komposiittinen olisi ollt n. 1,5 kertaa kalliimpi eikä siitä saa pantti palautettaessa. Laitteessa on rasvapelti, johon laitetaan hiekkaa imemään rasvat.
Hyvin on lähtenyt toimimaan, on nopea ja tylee hyvää!. Omasta mielestä hiton hyvä hinta/laatu -suhde. Kokonaiskustannukset n. 400 eur. - ferrio
Lihansyöjä kirjoitti:
Päädyin Landmanin 3-polttimiseen kaasugrilliin, jossa on valurautapolttimet, -parila ja -arinaritilä. Ei laavakiviä. Iso teräksinen kaasupullo koska komposiittinen olisi ollt n. 1,5 kertaa kalliimpi eikä siitä saa pantti palautettaessa. Laitteessa on rasvapelti, johon laitetaan hiekkaa imemään rasvat.
Hyvin on lähtenyt toimimaan, on nopea ja tylee hyvää!. Omasta mielestä hiton hyvä hinta/laatu -suhde. Kokonaiskustannukset n. 400 eur.Itse ostin vastaavan Landmanin mutta neljällä valurautapolttimolla! Rasvapelti hiekalla peitettynä on tosi hyvä. Ei kärytä lähes ollenkaan. Kävin läpi kuuden liikkeen grillit ja päädyin tohon. Huomasin että on surkea hinta/laatusuhde esim. Webber(?) merkkisissä grilleissä. Hirvetä hinnat ja silti niissä kaikissa ei ole edes valurautaparillaa vaan EMALIparilla! Se on iha paska. Ei kestä/varaa lämpöä ees puolia niin paljo ku valurautainen.
Kun hankitte kalliitaa grillejä niin katokaa että ne parilat on valurautaa!! - Elmeri
ferrio kirjoitti:
Itse ostin vastaavan Landmanin mutta neljällä valurautapolttimolla! Rasvapelti hiekalla peitettynä on tosi hyvä. Ei kärytä lähes ollenkaan. Kävin läpi kuuden liikkeen grillit ja päädyin tohon. Huomasin että on surkea hinta/laatusuhde esim. Webber(?) merkkisissä grilleissä. Hirvetä hinnat ja silti niissä kaikissa ei ole edes valurautaparillaa vaan EMALIparilla! Se on iha paska. Ei kestä/varaa lämpöä ees puolia niin paljo ku valurautainen.
Kun hankitte kalliitaa grillejä niin katokaa että ne parilat on valurautaa!!Mekin hommattiin tuo Landmann kolmella valurautapolttimella. Kysyisinkin, että mitä hiekkaa olette laittaneet siihen rasvapeltiin?
- asiantuntija
Lihansyöjä kirjoitti:
Päädyin Landmanin 3-polttimiseen kaasugrilliin, jossa on valurautapolttimet, -parila ja -arinaritilä. Ei laavakiviä. Iso teräksinen kaasupullo koska komposiittinen olisi ollt n. 1,5 kertaa kalliimpi eikä siitä saa pantti palautettaessa. Laitteessa on rasvapelti, johon laitetaan hiekkaa imemään rasvat.
Hyvin on lähtenyt toimimaan, on nopea ja tylee hyvää!. Omasta mielestä hiton hyvä hinta/laatu -suhde. Kokonaiskustannukset n. 400 eur.Landmanin grillistä maksoit aivan liikaa. Oikea hinta sille on alle 300,-. Grilli on lisäksi erittäin tuuliherkkä koska polttimia ei ole suojattu takaa mitenkään. Ei ollut hyvä ostos. Käytä hiekan sijasta muuten alufoliota on huomattasvasti parempi vaihtoehto ja siistimpi. Hiekasta valuu rasvat aina läpi pohjalevylle.
- Usein grillaava
ferrio kirjoitti:
Itse ostin vastaavan Landmanin mutta neljällä valurautapolttimolla! Rasvapelti hiekalla peitettynä on tosi hyvä. Ei kärytä lähes ollenkaan. Kävin läpi kuuden liikkeen grillit ja päädyin tohon. Huomasin että on surkea hinta/laatusuhde esim. Webber(?) merkkisissä grilleissä. Hirvetä hinnat ja silti niissä kaikissa ei ole edes valurautaparillaa vaan EMALIparilla! Se on iha paska. Ei kestä/varaa lämpöä ees puolia niin paljo ku valurautainen.
Kun hankitte kalliitaa grillejä niin katokaa että ne parilat on valurautaa!!Grillin hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota polttimen tehoon ja siihen että ne ovat valurautaa. Lisäksi eritysitä huomiota tulee kiinnittää siihen kuinka polttimot ovat sijoitettu grillin sisään. Landmanin grilleissä on suurin ongelma se että polttimot ovat takaa erittäin avonaisesti elikä käytännössä sisään pääsee tuulemaan helposti jolloin polttimoiden sinänsä riittävä läpöteho katoaa harakoille. Lisäksi Landman on kallis markkinoilta löytyy useita parempia versioita ja huomattavasti halvempia. Suosittelen käyntiä paikallisessa rautakaupassa. Laavakiviä käytetään ainoastaan halvimmissa ja huonommissa grilleissä. Grillissä tulee olla valurautainen parilla levy jolla estetään tuotteiden palaminen. Hyvää grillikautta!
- ???
Kertokaapa te, joilla on asiasta kokemusta, onko grillin kannessa oleva ikkuna käytännöllinen. Kuinka paljon siitä on hyötyä, ja likaantuuko se helposti käytössä?
- ali2009
Omat kokemukset kannen ikkunaan on, että ikkuna menee ihan mustaksi eikä siitä näe sisään. Ja seuraavaksi, niin ikkuna on myös joskus hajonnut lämmön johdosta. Omasta mielestä ikkunan on ihan turha...
- JANNE1
ali2009 kirjoitti:
Omat kokemukset kannen ikkunaan on, että ikkuna menee ihan mustaksi eikä siitä näe sisään. Ja seuraavaksi, niin ikkuna on myös joskus hajonnut lämmön johdosta. Omasta mielestä ikkunan on ihan turha...
Katoin että weber grilleisä on tavallinen ritilä mutta miks niissä ei ole valurautainen ritilä kuin ne ovat grillien parhaimistöä?
- perusjuttuja
ei tarvita ikkunoita, vaan makkaroita, vitsi oli, mut oikeesti kansi pidetään auki ja käännellään makkaroita , muuten tulee mustia, eli palaneita.
- wertyuikjhgfdsaASDFG
voin sanoo et ei laavakiviä ku niit ahkerasti kuulemma tulette käyttään ni laavakiviin tippuu kaikki rasva ja ne syttyy palamaan en suosittele ja muutenki lämpö kuulemma tosi epätasasta ja kokoaja pitäis olla kattomas jos vaiks kanoja grillaa ni rasvaa tippuu paljon ni se syttyy palaa siinä kiven pääl :O
- hehehehhGOOD
http://www.grillikauppa.com/2011-uutuus-kaasugrilli-matador-poltinta-9kw-p-843.html
uskoisin että hyvä mustang - ny rillataan
Kannattaa katsoa että on kunnolla tukeva, painava (kielii laadusta) eikä mikään rimpulan oloinen grilli.
Hyvänä vinkkinä kannattaa vuorata sisustaa foliolla niin on helpompi pitää puhtaana.
Kunnon kaasugrillillä voikin sitten tehdä lähes kaiken: grillata, savustaa, haudutella jne. Isommistakin lihakimpaleista saa todella hyvää, kun laittaa purulaatikon polttimen päälle ja lihan viereen "kylmän" polttimen päälle ja pikkuhiljaa kypsyttelee bbq-tyyliin. Lohta samaan tyyliin. Muistaa vaan että kaasugrillikin vaatii kunnon esilämmityksen
Sivupolttimelle ei itsellä ole ollut juurikaan käyttöä. Mikäli se ei ole syvennyksessä tai siinä ei ole muuta tuulisuojaa teho on heikko.
Ikkunalla ei tee mitään, mutta kunnon lämpömittari pitää olla. Kaappi alla plussaa, saa säilytellä purupusseja, grilliharjoja yms. sateelta ja katseelta suojassa.
Omassani on ritilää koko grillin leveydeltä parila, jonka voi vaihtaa paikalleen tarvittaessa. Valurautaa ja kunnon metallia pitää olla.
Ja nimestä on ihan tyhjä maksaa. Olen nähnyt omaani myytävän kolmella eri nimellä eri hintaan.
Eipä muuta kun hyvää rillikesää kaikille - Tero T.
http://www.grillikauppa.com/kesaale-kaasugrilli-poltinta-176kw-sivupoltin-tuplakansi-p-802.html
Tämän grillin ostin ja nyt löytyy tuttaviltakin. Aivan loistava tuote kaikin puolin, helppo kasata ja tehoa löytyy.
Ainoa mitä kaipaa on joku hyvä sieni tai vastaava millä putsata emalipuolta, siihen kuulemma on jotain putsaussieniä mutta ei ole vastaan tullut vielä.
Sivukeitin on ihan jees, lättyjä on paistettu ja kyllä kypsäksi tulee. Jos keitintä ei käytä niin siinä on yleensä jotain aina ns. työtasona mennee.
Toinen puoli on meillä parilaa ja löytyy yksi kpl ritilää varuiksi niin erinomasesti pärjäilee ja rillailee :) - Samppuli
Rasvapellille ensin foliota ja siihen kissanhiekkaa päälle.....
- mnuysde
ei ole olemassa kaasugrillejä. vain puilla tai puuhiilillä toimivia voi kutsua grilleiksi. kaasulla toimivat ovat vain kypsentäjiä.
- Lucifeeri
No makukysymys, tarpeeksi kauan kun on niillä puu- ja hiiligrilleillä grillannut, niin alkaa arvostamaan kaasugrillin helpoutta, nopeutta ja tasaista varmuutta.
Meillä ei enää puuta käytetä kuin loimutuksessa.
- Electric.future
Kaasugrilli on yhtä vaarallinen kuin kaasuhella. Kuin polttaisi avotulta pommin päällä. Käyttäjä on jatkuvassa hengenvaarassa. Naapuri veti grilliin sähköt viereisestä korkeajännitelinjasta, hän paistui siinä itse mutta nyt voi aina grillata turvallisesti suurjännitegrillissä!
- ERs
Weber on kallis, mutta meillä lähes uuden veroinen 12 vuoden käytön jälkeen. Sytytin toimii ja ruostetta ei näy. On laadultaan toista luokkaa, kuin kiinalaiset sekundatuotteet, joita saa puoleen hintaan, jollainen meilläkin valitettavasti on kesämökillä.
- Anonyymi
halpa grilli kestää ja voit tuon weberinkin raahata kaatopaikalle tai metallinkierrätykseenkin ehkä kun siitä aika jättää. samalla hinnalla olisit kerännyt kokemusta halvemmista jotka on samaa hyvää luontoa tuhoavaa materiaalia jotka on kaivettu kaivoksista öljypäästöisillä koneilla johon tämä koko kulutusjuhla perustuu. Sinunkin premium grillisi on vain pala markkinoiden kokonaisuutta joka samalla innostaa köyhempiä ostamaan ihan yhtä päteviä grillejä vaikka ne eivät kestäisikään. kaikki on samaa salajuonta. käytä paistinpannua jos haluat kerran olla viisas. minulla on grilli
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
halpa grilli kestää ja voit tuon weberinkin raahata kaatopaikalle tai metallinkierrätykseenkin ehkä kun siitä aika jättää. samalla hinnalla olisit kerännyt kokemusta halvemmista jotka on samaa hyvää luontoa tuhoavaa materiaalia jotka on kaivettu kaivoksista öljypäästöisillä koneilla johon tämä koko kulutusjuhla perustuu. Sinunkin premium grillisi on vain pala markkinoiden kokonaisuutta joka samalla innostaa köyhempiä ostamaan ihan yhtä päteviä grillejä vaikka ne eivät kestäisikään. kaikki on samaa salajuonta. käytä paistinpannua jos haluat kerran olla viisas. minulla on grilli
täytyy myöntää että omassani on selkeitä puutteita kestävyydessä mutta se oli halpa eikä pari maalin palaa makkaroissa haittaa. vedän firman käräjille jos tarvii. halpa ja hyvä grilli nii kauan kuin kestää. englantilaisetkin jättää fairin astioihin ja on ihan terveitä
- Anonyymi
Peruutan sen kanialla linttaan, paskan
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044