Kaasugrillin ominaisuudet ???

Lihansyöjä

Olemme investoimassa ensimmäiseen kaasugrilliin, ja olemme ajatelleet investoida n. 300 - 500 eur. Laite tulee 4 henkisen perheen melko ahkeraan kesäkäyttöön.

Nykyään on malleja laavakivillä ja ilman. Mitkä ovat laavakivillä varustettujen grillien edut ja haitat ? Miksi laavakiviä käytetään, ja miksi jotkin grillimallit eivät niitä tarvitse ?

Olen ajatellut että grillissä tulisi olla sekä valurautaparila että -ritilä. Entä jos olisikin vain toinen näistä, niin kumpi ja millä perusteella valinta olisi hyvä tehdä ?

Wokkaaminen kiinnostaa myös ja tällöin tarvitaan varmaankin eillinen poltin ? Mistä ja millainen, vai löytyykö tuohon hintahaarukkaan integroituja polttimia wokipannulle (huom. ei muurinpohjapannu) ? Miten kaasunsyöttö tapahtuu, vai tarvitaanko toinen kaasupullo ?


Mitä grillimalleja suosittelette ja mistä liikkeestä niitä löytyy pääkaupunkiseudulla ?

24

24168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rillaaja

      Tosi ammattilaisten ravintolagrilleissä kuulemma käytetään myös laavakiviä. Ne tasaavat lämpöä. Grillipolttimien liekki on "raakana" erittäin kuuma, jolloin ruoka palaa helposti. Sama pätee myös valurautaparilaan, lisäksi rasva ei valu ja aiheuta käryä, paloja ja ruuan hiiltymistä.

      Kunnon materiaalit ja jämäkkä rakenne, niin laite kestää hyvällä huolenpidolla pitkään.

    • Aki

      Laavakivien käyttö on vanhaa tekniikkaa; uudet grillit toimii ilman niitä. Laavakivet on eriste, jolloin ilman niitä lämpö saadaan paremmin pihviin eikä toisaalta käryä/savua synny rasvan tippumisesta seurauksena kiville. Valurauta parila ja/tai ritilä on paljon parempi kuin teräslankaritilä.

    • kieku the meatmaster

      Grillin valinnassa painottaisin lämmön tasaista jakautumista grillausalalle, eli laavakivillä on merkittävä vaikutus perinteisiä polttimia käytettäessä riippumatta siitä onko poltin peltiä vai valurautaa. Kivet jakavat lämmön tasaisemmin, kuin pelkät polttimet ja myös tasaavat näin grillaustulosta. Uusimmat (ja hienoimmat/kalleimmat) grillit perustuvatkin säteilylämpöön, jolloin kivillä ei ole mitään merkitystä ja niihin ei edes valmistaja suosittele kivien käyttöä. Sivupolttimellisia malleja löytyy tuosta hintaluokasta paljonkin ja kaikissa niissä onnistuu sivupolttimen käyttö samalla kuin grillinkin ja samalla pullolla. Ongelma tulee vain samaan aikaan molempia käytettäessä, sillä harvoissa grilleissä on fyysiset mitat niin suuret, että grillialueen kansi mahtuu samalla kiinni, kun sivupolttimen päällä on wok-pannu.

      • Lihansyöjä

        Päädyin Landmanin 3-polttimiseen kaasugrilliin, jossa on valurautapolttimet, -parila ja -arinaritilä. Ei laavakiviä. Iso teräksinen kaasupullo koska komposiittinen olisi ollt n. 1,5 kertaa kalliimpi eikä siitä saa pantti palautettaessa. Laitteessa on rasvapelti, johon laitetaan hiekkaa imemään rasvat.
        Hyvin on lähtenyt toimimaan, on nopea ja tylee hyvää!. Omasta mielestä hiton hyvä hinta/laatu -suhde. Kokonaiskustannukset n. 400 eur.


      • ferrio
        Lihansyöjä kirjoitti:

        Päädyin Landmanin 3-polttimiseen kaasugrilliin, jossa on valurautapolttimet, -parila ja -arinaritilä. Ei laavakiviä. Iso teräksinen kaasupullo koska komposiittinen olisi ollt n. 1,5 kertaa kalliimpi eikä siitä saa pantti palautettaessa. Laitteessa on rasvapelti, johon laitetaan hiekkaa imemään rasvat.
        Hyvin on lähtenyt toimimaan, on nopea ja tylee hyvää!. Omasta mielestä hiton hyvä hinta/laatu -suhde. Kokonaiskustannukset n. 400 eur.

        Itse ostin vastaavan Landmanin mutta neljällä valurautapolttimolla! Rasvapelti hiekalla peitettynä on tosi hyvä. Ei kärytä lähes ollenkaan. Kävin läpi kuuden liikkeen grillit ja päädyin tohon. Huomasin että on surkea hinta/laatusuhde esim. Webber(?) merkkisissä grilleissä. Hirvetä hinnat ja silti niissä kaikissa ei ole edes valurautaparillaa vaan EMALIparilla! Se on iha paska. Ei kestä/varaa lämpöä ees puolia niin paljo ku valurautainen.
        Kun hankitte kalliitaa grillejä niin katokaa että ne parilat on valurautaa!!


      • Elmeri
        ferrio kirjoitti:

        Itse ostin vastaavan Landmanin mutta neljällä valurautapolttimolla! Rasvapelti hiekalla peitettynä on tosi hyvä. Ei kärytä lähes ollenkaan. Kävin läpi kuuden liikkeen grillit ja päädyin tohon. Huomasin että on surkea hinta/laatusuhde esim. Webber(?) merkkisissä grilleissä. Hirvetä hinnat ja silti niissä kaikissa ei ole edes valurautaparillaa vaan EMALIparilla! Se on iha paska. Ei kestä/varaa lämpöä ees puolia niin paljo ku valurautainen.
        Kun hankitte kalliitaa grillejä niin katokaa että ne parilat on valurautaa!!

        Mekin hommattiin tuo Landmann kolmella valurautapolttimella. Kysyisinkin, että mitä hiekkaa olette laittaneet siihen rasvapeltiin?


      • asiantuntija
        Lihansyöjä kirjoitti:

        Päädyin Landmanin 3-polttimiseen kaasugrilliin, jossa on valurautapolttimet, -parila ja -arinaritilä. Ei laavakiviä. Iso teräksinen kaasupullo koska komposiittinen olisi ollt n. 1,5 kertaa kalliimpi eikä siitä saa pantti palautettaessa. Laitteessa on rasvapelti, johon laitetaan hiekkaa imemään rasvat.
        Hyvin on lähtenyt toimimaan, on nopea ja tylee hyvää!. Omasta mielestä hiton hyvä hinta/laatu -suhde. Kokonaiskustannukset n. 400 eur.

        Landmanin grillistä maksoit aivan liikaa. Oikea hinta sille on alle 300,-. Grilli on lisäksi erittäin tuuliherkkä koska polttimia ei ole suojattu takaa mitenkään. Ei ollut hyvä ostos. Käytä hiekan sijasta muuten alufoliota on huomattasvasti parempi vaihtoehto ja siistimpi. Hiekasta valuu rasvat aina läpi pohjalevylle.


      • Usein grillaava
        ferrio kirjoitti:

        Itse ostin vastaavan Landmanin mutta neljällä valurautapolttimolla! Rasvapelti hiekalla peitettynä on tosi hyvä. Ei kärytä lähes ollenkaan. Kävin läpi kuuden liikkeen grillit ja päädyin tohon. Huomasin että on surkea hinta/laatusuhde esim. Webber(?) merkkisissä grilleissä. Hirvetä hinnat ja silti niissä kaikissa ei ole edes valurautaparillaa vaan EMALIparilla! Se on iha paska. Ei kestä/varaa lämpöä ees puolia niin paljo ku valurautainen.
        Kun hankitte kalliitaa grillejä niin katokaa että ne parilat on valurautaa!!

        Grillin hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota polttimen tehoon ja siihen että ne ovat valurautaa. Lisäksi eritysitä huomiota tulee kiinnittää siihen kuinka polttimot ovat sijoitettu grillin sisään. Landmanin grilleissä on suurin ongelma se että polttimot ovat takaa erittäin avonaisesti elikä käytännössä sisään pääsee tuulemaan helposti jolloin polttimoiden sinänsä riittävä läpöteho katoaa harakoille. Lisäksi Landman on kallis markkinoilta löytyy useita parempia versioita ja huomattavasti halvempia. Suosittelen käyntiä paikallisessa rautakaupassa. Laavakiviä käytetään ainoastaan halvimmissa ja huonommissa grilleissä. Grillissä tulee olla valurautainen parilla levy jolla estetään tuotteiden palaminen. Hyvää grillikautta!


    • ???

      Kertokaapa te, joilla on asiasta kokemusta, onko grillin kannessa oleva ikkuna käytännöllinen. Kuinka paljon siitä on hyötyä, ja likaantuuko se helposti käytössä?

      • ali2009

        Omat kokemukset kannen ikkunaan on, että ikkuna menee ihan mustaksi eikä siitä näe sisään. Ja seuraavaksi, niin ikkuna on myös joskus hajonnut lämmön johdosta. Omasta mielestä ikkunan on ihan turha...


      • JANNE1
        ali2009 kirjoitti:

        Omat kokemukset kannen ikkunaan on, että ikkuna menee ihan mustaksi eikä siitä näe sisään. Ja seuraavaksi, niin ikkuna on myös joskus hajonnut lämmön johdosta. Omasta mielestä ikkunan on ihan turha...

        Katoin että weber grilleisä on tavallinen ritilä mutta miks niissä ei ole valurautainen ritilä kuin ne ovat grillien parhaimistöä?


      • perusjuttuja

        ei tarvita ikkunoita, vaan makkaroita, vitsi oli, mut oikeesti kansi pidetään auki ja käännellään makkaroita , muuten tulee mustia, eli palaneita.


    • wertyuikjhgfdsaASDFG

      voin sanoo et ei laavakiviä ku niit ahkerasti kuulemma tulette käyttään ni laavakiviin tippuu kaikki rasva ja ne syttyy palamaan en suosittele ja muutenki lämpö kuulemma tosi epätasasta ja kokoaja pitäis olla kattomas jos vaiks kanoja grillaa ni rasvaa tippuu paljon ni se syttyy palaa siinä kiven pääl :O

    • hehehehhGOOD
    • ny rillataan

      Kannattaa katsoa että on kunnolla tukeva, painava (kielii laadusta) eikä mikään rimpulan oloinen grilli.

      Hyvänä vinkkinä kannattaa vuorata sisustaa foliolla niin on helpompi pitää puhtaana.

      Kunnon kaasugrillillä voikin sitten tehdä lähes kaiken: grillata, savustaa, haudutella jne. Isommistakin lihakimpaleista saa todella hyvää, kun laittaa purulaatikon polttimen päälle ja lihan viereen "kylmän" polttimen päälle ja pikkuhiljaa kypsyttelee bbq-tyyliin. Lohta samaan tyyliin. Muistaa vaan että kaasugrillikin vaatii kunnon esilämmityksen

      Sivupolttimelle ei itsellä ole ollut juurikaan käyttöä. Mikäli se ei ole syvennyksessä tai siinä ei ole muuta tuulisuojaa teho on heikko.

      Ikkunalla ei tee mitään, mutta kunnon lämpömittari pitää olla. Kaappi alla plussaa, saa säilytellä purupusseja, grilliharjoja yms. sateelta ja katseelta suojassa.

      Omassani on ritilää koko grillin leveydeltä parila, jonka voi vaihtaa paikalleen tarvittaessa. Valurautaa ja kunnon metallia pitää olla.

      Ja nimestä on ihan tyhjä maksaa. Olen nähnyt omaani myytävän kolmella eri nimellä eri hintaan.

      Eipä muuta kun hyvää rillikesää kaikille

    • Tero T.

      http://www.grillikauppa.com/kesaale-kaasugrilli-poltinta-176kw-sivupoltin-tuplakansi-p-802.html

      Tämän grillin ostin ja nyt löytyy tuttaviltakin. Aivan loistava tuote kaikin puolin, helppo kasata ja tehoa löytyy.
      Ainoa mitä kaipaa on joku hyvä sieni tai vastaava millä putsata emalipuolta, siihen kuulemma on jotain putsaussieniä mutta ei ole vastaan tullut vielä.

      Sivukeitin on ihan jees, lättyjä on paistettu ja kyllä kypsäksi tulee. Jos keitintä ei käytä niin siinä on yleensä jotain aina ns. työtasona mennee.

      Toinen puoli on meillä parilaa ja löytyy yksi kpl ritilää varuiksi niin erinomasesti pärjäilee ja rillailee :)

    • Samppuli

      Rasvapellille ensin foliota ja siihen kissanhiekkaa päälle.....

    • mnuysde

      ei ole olemassa kaasugrillejä. vain puilla tai puuhiilillä toimivia voi kutsua grilleiksi. kaasulla toimivat ovat vain kypsentäjiä.

      • Lucifeeri

        No makukysymys, tarpeeksi kauan kun on niillä puu- ja hiiligrilleillä grillannut, niin alkaa arvostamaan kaasugrillin helpoutta, nopeutta ja tasaista varmuutta.
        Meillä ei enää puuta käytetä kuin loimutuksessa.


    • Electric.future

      Kaasugrilli on yhtä vaarallinen kuin kaasuhella. Kuin polttaisi avotulta pommin päällä. Käyttäjä on jatkuvassa hengenvaarassa. Naapuri veti grilliin sähköt viereisestä korkeajännitelinjasta, hän paistui siinä itse mutta nyt voi aina grillata turvallisesti suurjännitegrillissä!

    • ERs

      Weber on kallis, mutta meillä lähes uuden veroinen 12 vuoden käytön jälkeen. Sytytin toimii ja ruostetta ei näy. On laadultaan toista luokkaa, kuin kiinalaiset sekundatuotteet, joita saa puoleen hintaan, jollainen meilläkin valitettavasti on kesämökillä.

      • Anonyymi

        halpa grilli kestää ja voit tuon weberinkin raahata kaatopaikalle tai metallinkierrätykseenkin ehkä kun siitä aika jättää. samalla hinnalla olisit kerännyt kokemusta halvemmista jotka on samaa hyvää luontoa tuhoavaa materiaalia jotka on kaivettu kaivoksista öljypäästöisillä koneilla johon tämä koko kulutusjuhla perustuu. Sinunkin premium grillisi on vain pala markkinoiden kokonaisuutta joka samalla innostaa köyhempiä ostamaan ihan yhtä päteviä grillejä vaikka ne eivät kestäisikään. kaikki on samaa salajuonta. käytä paistinpannua jos haluat kerran olla viisas. minulla on grilli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        halpa grilli kestää ja voit tuon weberinkin raahata kaatopaikalle tai metallinkierrätykseenkin ehkä kun siitä aika jättää. samalla hinnalla olisit kerännyt kokemusta halvemmista jotka on samaa hyvää luontoa tuhoavaa materiaalia jotka on kaivettu kaivoksista öljypäästöisillä koneilla johon tämä koko kulutusjuhla perustuu. Sinunkin premium grillisi on vain pala markkinoiden kokonaisuutta joka samalla innostaa köyhempiä ostamaan ihan yhtä päteviä grillejä vaikka ne eivät kestäisikään. kaikki on samaa salajuonta. käytä paistinpannua jos haluat kerran olla viisas. minulla on grilli

        täytyy myöntää että omassani on selkeitä puutteita kestävyydessä mutta se oli halpa eikä pari maalin palaa makkaroissa haittaa. vedän firman käräjille jos tarvii. halpa ja hyvä grilli nii kauan kuin kestää. englantilaisetkin jättää fairin astioihin ja on ihan terveitä


    • Anonyymi

      Peruutan sen kanialla linttaan, paskan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Upea peppuisella naisella

      Upea peppuisella naisella on upea peppu.
      Ikävä
      85
      6294
    2. Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta

      Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t
      Tornio ja Haaparanta
      30
      3783
    3. törniöläiset kaaharit haaparannassa

      isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/
      Tornio ja Haaparanta
      28
      3140
    4. Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!

      https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu
      Maailman menoa
      369
      1696
    5. Mihin se sysipska hävisi?

      Katso Frida Kahlo elämäkerta ja opi.
      Ikävä
      33
      1388
    6. Upea peppuisella miehellä

      Upea peppuisella miehellä on upea peppu.
      Ikävä
      27
      1330
    7. Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän

      Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi
      Maailman menoa
      46
      949
    8. Anteeksi kulta

      En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv
      Ikävä
      11
      946
    9. Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."

      Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:
      Tv-sarjat
      11
      870
    10. Tykkään susta todella

      Paljon. Olet ihana ❤️
      Ikävä
      42
      849
    Aihe