Onko muilla huonoja kokemuksia liivatejauheen käytöstä? Yritin tehdä joskus jotain juustokakkua sillä, ja vaikka käytin sitä ohjeen mukaan, kakusta tulikin kiisseliä...
Sitten viikonloppuna tein taas juustokakkua. Alunperin australialainen (kai) ohje oli käännetty suomeksi ja käskettiin laittaa 6 tl liivatejauhetta. Minähän en siihen tököttiin enää koske, ja purkin kyljessä luki että ½ tl jauhetta vastaa yhtä lehteä. Siis yhteen kakkuun 12 liivatelehteä??
Käytin sitten kakkuun 6 lehteä ja hyvää tuli. Pitkän viestini pääpointti oli se, että mikä siinä jauheessa on vikana. Käytänkö väärin? Silloin aikanaan liuotin sen normaalisti kuumaan (ehkä noin 80-90-asteiseen) appelsiinimehuun. Liivatelehtien kanssa ei ole ikinä ollut mitään ongelmaa. Sitten olin huomaavinani että liivatejauhe (siis vaikka se ei riittänyt pitämään kakkua pystyssä) maistui kakussa paljon enemmän kuin lehdet yleensä. Mistä tämä voi johtua??
Liivatejauhe
5
8117
Vastaukset
- Pii
Olen huomannut ihan saman homman, liivatejauhe jää helposti klönteiksi ja ei toimi niin kun pitäisi.
Liivatelehdet on huomattavasti helpompia käyttää.- sindee
Joo liivatejauhe ei toimi niinku liivatelehdet. Mun ostamassa purkissa lukee että 1tl liivatejauhetta on 1 liivatelehti . Ja myös purkin kylessä luki että käytetään samalla tavalla kuin itse lehtiä. Nyt on kylmässä vedessä ollu likoomassa n. tunnin ja luin netistä että pitäs antaa olla vielä n. 1 tunnin ainakin että kunnolla hyytyy. Oon tekemässä juustokakkua niin pitää laittaa sitte liivatteet sulattaa kuumaan maidon, kerman ja tuorejuuston sekaan. Saahas nähhä onnistuuko.
- jeppana
sindee kirjoitti:
Joo liivatejauhe ei toimi niinku liivatelehdet. Mun ostamassa purkissa lukee että 1tl liivatejauhetta on 1 liivatelehti . Ja myös purkin kylessä luki että käytetään samalla tavalla kuin itse lehtiä. Nyt on kylmässä vedessä ollu likoomassa n. tunnin ja luin netistä että pitäs antaa olla vielä n. 1 tunnin ainakin että kunnolla hyytyy. Oon tekemässä juustokakkua niin pitää laittaa sitte liivatteet sulattaa kuumaan maidon, kerman ja tuorejuuston sekaan. Saahas nähhä onnistuuko.
Älä usko tuota suhdelukua. Käytä 2 liivatelehteä/1 tl liivatejauhetta. Ja tuntia-kahta ei tarvitse lehtiä liottaa, varttikin viileässä vedessä riittää siihen, että ovat geelimäisen pehmeitä. Dr Oetkerin liivatelehtiä itse suosin ja aina on onnistunut. Tilkka vettä mikroon, kuumennus niin että kuplii, lehdet sekaan ja nopea vatkaus lusikalla -> tasainen ja toimiva seos jonka voi heti lisätä muun taikinan sekaan.
- Nauta 1
Hain keskustelupalstoilta vinkkejä liivatejauheen käyttöön kun piti tehdä juustokakku ja olin varannut hommaan kaupasta liivatejauhetta. Yllätyksekseni likipitäen kaikki kommentoijat kehoittivat käyttämään pelkkiä liivatelehtiä.
En viitsinyt lähteä uudestaan kauppaan vaan tein juustokakun liivatejauhoilla, ja sehän onnistui täydellisesti. Liiivatelehtiä olen käyttänyt viimeksi lähes kolmekymmentä vuotta sitten, joten en enää edes muista kuinka niitä käytetään.
Liivatejauhetta käytetään teelusikallinen/1dl nestettä, ja se laitetaan turpoamaan veteen suhteessa 1ruokalusikallinen kylmää vettä/1tl liivatejauhetta. Annetaan turvota n. 5 minuuttia kulhossa ja sitten turvonnut liivatejauhe sulatetaan vesihauteessa juoksevaksi ja kaadetaan kylmään nesteeseen vispilällä sekoittaen.
Laitoin siis 3 tl liivatejauhetta ja 3 rkl kylmää vettä viideksi minuutiksi turpoamaan kuumennuksen kestävään kulhoon. Sen jälkeen laitoin vettä kattilaan ja tuon kulhon veteen kuumenemaan kunnes liivatejauhe suli. Sulan liivatejauheen kaadoin 3 desilitraan kylmää sitruunamehua koko ajan sekoittaen. Eikä mitään ongelmia, kaikki meni niinkuin pitikin. - herkuttelija kokkaa
Käytän vain liivatelehtiä, niillä onnistuu aina. Jauheella tulee kökkäreitä, kertakokeilu riitti sitä sorttia.
Äsken tein jugurtihyytelön liivatteilla, joissa oli päiväys jo mennyt ohi ajat sitten. Vielä en tiedä, hyytyykö, vai syödäänkö astiasta. ;)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044