Miksi leipä kuivuu nopeammin paperipussissa kuin muovipussissa? Mitä mieltä olette siitä,kun jotkut säilyttävät leipää jääkaapissa??
Leipä
10
932
Vastaukset
- siksi
Paperi ei ole kovin tiivistä ja pussin läpi kosteus pääsee haihtumaan -> leipä kuivuu, muovipussi puolestaan ei päästä kosteutta läpi. Ja jos joku tykkää syödä kylmää leipää, niin mikäs siinä.
- joppe
Aivan totta, leipä kuivuu paperipussissa nopeasti, jos ostat paperipussileivän niin siirrä se kotona muovipussiin sillä harvoin koko leipä syödään kerrallaan, tosin taas muovipussi tekee leivän pinnan nihkeäksi, jonkin aikaa sitten tuli markkinoille leipiä jotka on pakattu "paperipussiin" jonka sisäpinta on käsitelty niin ettei leipä kuivu. Jääkaapissa alkaa leivässä nopeasti ns. kemiallinen vanheneminen, joten HUONOIN mahdollinen säilytyspaikka on jääkaappi.
- ei tosiaan
joppe kirjoitti:
Aivan totta, leipä kuivuu paperipussissa nopeasti, jos ostat paperipussileivän niin siirrä se kotona muovipussiin sillä harvoin koko leipä syödään kerrallaan, tosin taas muovipussi tekee leivän pinnan nihkeäksi, jonkin aikaa sitten tuli markkinoille leipiä jotka on pakattu "paperipussiin" jonka sisäpinta on käsitelty niin ettei leipä kuivu. Jääkaapissa alkaa leivässä nopeasti ns. kemiallinen vanheneminen, joten HUONOIN mahdollinen säilytyspaikka on jääkaappi.
Vaikka leipä ois päivän pari kuivunut paperipussissa saa siitä syötävää käyttämällä sen paahtimen tai mikron kautta.
- joppe
ei tosiaan kirjoitti:
Vaikka leipä ois päivän pari kuivunut paperipussissa saa siitä syötävää käyttämällä sen paahtimen tai mikron kautta.
Paahdin tai mikro ei todellakaan lisää kosteutta ja pehmeyttä leipään, vaan kuivattaa sitä lisää, se lämpö joka em. laitteista leipään saadaan tuo miellyttävyydentunnetta kun leipää syö. Kaikki varmaan muistaa lapsuuden lämpimän leivän ja siitä tulevan ihanan tuoksun. Muovipussi aiheuttaa monille ristiriitaisen tilanten kun leipä pitäisi olla yhtäaikaa lämmin, pehmeä ja ehkä rapeakuorinenkin, nämä argumentit ei yhtäaikaa ole mahdollisia. Joten nautitaan maistuvaisesta ja laadukkaasta Suomalaisesta leivästä jokainen omalla tyylillään joko irtomyynnistä ostettuna tai paperiin tai muoviin pakattuina. Oma herkkuni on kun kuivatan huoneenlämmössä ruisleipäsiivuja NAM!!!
- leipuri
joppe kirjoitti:
Paahdin tai mikro ei todellakaan lisää kosteutta ja pehmeyttä leipään, vaan kuivattaa sitä lisää, se lämpö joka em. laitteista leipään saadaan tuo miellyttävyydentunnetta kun leipää syö. Kaikki varmaan muistaa lapsuuden lämpimän leivän ja siitä tulevan ihanan tuoksun. Muovipussi aiheuttaa monille ristiriitaisen tilanten kun leipä pitäisi olla yhtäaikaa lämmin, pehmeä ja ehkä rapeakuorinenkin, nämä argumentit ei yhtäaikaa ole mahdollisia. Joten nautitaan maistuvaisesta ja laadukkaasta Suomalaisesta leivästä jokainen omalla tyylillään joko irtomyynnistä ostettuna tai paperiin tai muoviin pakattuina. Oma herkkuni on kun kuivatan huoneenlämmössä ruisleipäsiivuja NAM!!!
Mikset anna nauttia itse tehdystä leivästä! Paljon parempaa, tuoreempaa, halvempaa, sekä terveellisempää.
- joppe
leipuri kirjoitti:
Mikset anna nauttia itse tehdystä leivästä! Paljon parempaa, tuoreempaa, halvempaa, sekä terveellisempää.
Pahoittelen että kirjoituksestani jäi maininta kotileivonta pois, mutta rasisti sanan käyttö tässä tilanteessa on täysin yliammuttua. Kotileivonnalla kyllä viittasin lapsuuden lämpimään leipään. Viittaus etten minä anna nauttia itsetehdystä leivästä on outo, koska tämä on keskustelukanava jossa annetaan ohjeita vinkkejä sekä neuvotaan heitä jotka tietoa johonkin tarvitsevat. Annan mielelläni vinkkejä ja neuvoja niitä tarvitseville aina jos ja kun vaan osaan.
- EU rules
joppe kirjoitti:
Pahoittelen että kirjoituksestani jäi maininta kotileivonta pois, mutta rasisti sanan käyttö tässä tilanteessa on täysin yliammuttua. Kotileivonnalla kyllä viittasin lapsuuden lämpimään leipään. Viittaus etten minä anna nauttia itsetehdystä leivästä on outo, koska tämä on keskustelukanava jossa annetaan ohjeita vinkkejä sekä neuvotaan heitä jotka tietoa johonkin tarvitsevat. Annan mielelläni vinkkejä ja neuvoja niitä tarvitseville aina jos ja kun vaan osaan.
Suomalainen leipä on huonoa. Se on aina ollut. Syitä on mm. kelvoton vilja, jossa ei ole tarpeeksi proteiineja. Vasta EU:n mukana tuli laadukas jauho Suomalaismarkkinoille ja leipien laatukin parani. Perinteisesti suomessa on pullataikinoihinkin käytetty maitoa ja kananmunaa. Tämä ihan sen takia, että itse jauho on ollut niin huonositkoista, että parannusaineita on ollut pakko laittaa.
Leipä on sitäpaitsi tuoretuote ja sitä ei pitäisi käyttää kuin samana päivänä kuin se on ostettu. Näin tehdään perinteisissä leipämaissa ja esimerkiksi ranskalaisille viikon vanha leipä olisi pyhäinhäväistys.
Luin jostain, että Suomen leipätehtaissa on valmistuksessa n. 400 eri leipänimikettä. Karmea määrä. Mihin tarvitaan tuollaista valikoimaa kun ihmiselle riittäisi aivan hyvin vehnä- tai ruisleipä, perintöosastolta ehkä joku rieska. - joppe
EU rules kirjoitti:
Suomalainen leipä on huonoa. Se on aina ollut. Syitä on mm. kelvoton vilja, jossa ei ole tarpeeksi proteiineja. Vasta EU:n mukana tuli laadukas jauho Suomalaismarkkinoille ja leipien laatukin parani. Perinteisesti suomessa on pullataikinoihinkin käytetty maitoa ja kananmunaa. Tämä ihan sen takia, että itse jauho on ollut niin huonositkoista, että parannusaineita on ollut pakko laittaa.
Leipä on sitäpaitsi tuoretuote ja sitä ei pitäisi käyttää kuin samana päivänä kuin se on ostettu. Näin tehdään perinteisissä leipämaissa ja esimerkiksi ranskalaisille viikon vanha leipä olisi pyhäinhäväistys.
Luin jostain, että Suomen leipätehtaissa on valmistuksessa n. 400 eri leipänimikettä. Karmea määrä. Mihin tarvitaan tuollaista valikoimaa kun ihmiselle riittäisi aivan hyvin vehnä- tai ruisleipä, perintöosastolta ehkä joku rieska.Kuules EU rules, viestissäsi on yksi oikea väite, leipä on tuoretuote ja varsinkin paperipussileipä tai irtomyyntileipä joka on parasta leivontapäivänä. Kaikki muu kirjoituksessasi on provosointia, jolla säälittävästi yrität saada keskustelua aikaan, minun kanssani se onnistui siksi kun siirryn leipää koskevissa asioissa ja kysymyksissä leivonta "sivulle". Pullataikinoihin maitoa ja munaa *mutinaa*..... ei teini taida tietää leipomisesta mitään... 400 leipänimikettä... yhä *mutinaa* lukusi on vain murto-osa todellisesta....
- kuivuu
Paperipussi leivät on ns. yhden päivän tuotteita joissa leivontapäivä ja parasta ennen päivä on sama. Muovipussin pakatut leivät säilyvät pahasti kuivumatta muutaman päivän.
Jotkut tosiaan säilyttävät leipää jääkappissa syynä todennäköisesti se että leipä pysyy kosteana mutta, ei tiedä sitä että leivän kemiallinen vanheniminen nopeutuu 4-8c lämmössä. Leivän jääkaappisäilytykselle ei ole perusteita. - ei sovellu
leivän säilyttämiseen. Mieluummin kuivana kuin HAISEVANA! Pakastaa voit muovipussissa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä1002080Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2891886Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3361719Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.2041565Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht961337- 311237
Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em941113Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg
parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤661064- 511047
- 581038