Miksi vanhat jarrut halutaan takaisin töihin?

Anonyymi

Miksi vanhat jappasijat haluta töihin, kun nuorillekaan ei ole töitä? Työn tulevaisuutta käsittelevässä ohjelmassa kerrottiin että vanhat ei hallitse nykyajan työelämää, niin miksi heitä yritetään saada takaisin työelämään. Heistä ei ole kuin haittaa. Heillä ei ole mitään annettavaa työelämälle!

Mielestäni isoimpia eläkkeitä pitäisi leikata ja sillä rahalla alentaa eläkeikää ja luoda näin työpaikkoja nuorille. Eläkekatto voisi olla 2000€/kk brutto, koska anhat eivät tarvitse isoja tuloja juuri mihinkään. Monissa maissa maksetaan eläkettä vain jos se on tarpeen.

Mihin logiikkaan perustuu se että aiheuttamalla lisää työn tarvetta luotaisiin lisää työpaikkoja?

9

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siksi, että saadaan lisää työttömiä ja työssä uupuneita. Ei kukaan tekevä ja osaava jaksa näitä vanhoja eunukkeja ja uupuvat. Työelämätutkimusten mukaan näillä vanhoilla ei ole mitään annettavaa työelämään, vaan ovat jarruja joita nuoret opettaa ja ohjaa. Eivät halllitse nykyajan tehokasta työskentelyä ja laitteita. Menneisyytensä vankeja.

      Ehdotan eläkeiän laskemista. Yli 2000€ bruttoeläkkeet poistetaan, eli asetetaan eläkekatto 2000 euroon. Ja sillä rahalla alennetaan eläkeikää vaikkapa 60 vuoteen. Näin päästään eläkeputken tarpeesta ja saadaan nuorille työpaikkoja, joilla pitää pystyssä Yhteiskuntaa ja eläkejärjestelmää. Tietenkin edellytyksellä että työtä on, eli suomessa on kilpailukykyä. Mutta kilpailukyky on kaiken a ja o. Sitä laskee Suomen sijainti, suomen vientiartikkelin kysyntä, kallis työ - joka seurausta juurikin ylikoulutuksesta ja eläkkeistä. Suomea ei voida verrata Ruotsiin eikä juuri mihinkään muuhunkaan maahan. Ruotsisss ihan eri vientiartikkelit!

      • Anonyymi

        Eiväthän vanhat jäärät ole viimeisen kärvistyksen jälkeen kolkuttelemassa eläkekassojen ovia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiväthän vanhat jäärät ole viimeisen kärvistyksen jälkeen kolkuttelemassa eläkekassojen ovia.

        Kyllä ne ovat. Kuppaavat ensin ammattiliittoa lisäpäivillä ja sitten eläkekassoja.


    • Anonyymi

      palkkatyö nykymuodossa tulee loppumaan 50 vuoden aikana. Se miten toimeentulo taataan jokaiselle on se kysymys. Perustuuko se koneiden ja robottien ja pääomien verotukseen josta saadaan perustuloa yksilöille. Vai onko jokaisen hankittava osakkeita ja tienattava osakkeiden arvonnousulla itsellensä toimeentulo. Itse valitsin jo sijoittamisen vaihtoehdon. Minulla on siis pieni osuus roboteista, tekoälystä ja teollisuudesta. Olen siis mikrokapitalisti. Valinta sekin. Suosittelen.

      • Anonyymi

        Suomessa työelämä kuihtuu pois 20 vuodessa. Mutta entäs sitten?


    • Anonyymi

      Käytännön homma kuin homma, motivoitunut nuori oppii perusteet jo koulutuksessaan. Mutta on olemassa aloja, joilla pitkä siivu on tuonut kokemusta, jota nuoren ihmisen koulutuksessa saama tietotaito ei kata.
      Siksi myös vanhempaa väkeä halutaan tietyillä aloilla töihin, koska heillä on esimerkiksi tuotantotyössä monipuolinen kokemus, ja joihinkin asioihin sellaista tietämystä, mikä ilman näitä ikääntyneempiä jouduttaisiin ostamaan firmaan ulkopuolelta.
      Asialla on nimikin: hiljainen tieto.

      • Anonyymi

        tietyissä hommissa vanha luuta pyyhkii paljon paremmin. On monta ammattia jossa taitojen kehittyminen vie vuosia. 5-10 vuotta että pääsee ammattilaisen tasolle. Mikään taito ei tietenkään pysy ellei jatkuvasti kehitä itseänsä.


    • Anonyymi

      Eikös eläkkeen suuruuteen vaikuttanut viimeisen viiden vuoden ansiot, muistaakseni? Jospa se johtuu nyt siitä. Joidenkin on saataava maksimoitua oma eläkkeensä. Monelle riittää kansaneläkkeen perusosa. Ja tottakai iäkkäiden työllistyminen on ristiriidassa nuorten työllistämisen kanssa jos molemmat ryhmät ovat työttöminä. Eihän meillä ole sellaisia töitä juurikaan jotka sopisivat erityisesti jonkin ikäisille, vai onko?

      Tässä uudessa aktiivimallissa oli hyvää se että alle 30-ikäisille on mahdollista tarjota yksilöllistä ohjausta, mutta sen pitää tarkoittaa että Te-toimistolla on yhteyksiä työnantajiin. Silloin kyse on periusteisestä aktiivisesta työnvälityksestä. Niin ajteltiinn joskus 70-luvulla. Jos päädytään taas pakollisiin kuulusteluihin ja "mylläämään" työttömien elämää (kuten Yle asian ilmaisi) tuotetaan jälleen paljon ahdistuneisuutta. Toisten elämän myllääminen on ihmisarvon loukkamista ja toimeentulolla kiristämistä. Eli henkistä väkivaltaa.

      Alle 30-vuotiaat ns. kouluista valmistuneet työttömät työnhakijat hyötyvät jos pääsevät mahdollsiiman monen työnantajan haastatteluun. Sillon voidaan puhua työurankin edistämisestä.Yli 55-vuotiaalla työurat on jo takanapäin ja edessä on vain urat joita pukkaavat vanhukset rollaattoreillaan.

    • Anonyymi

      Monissa tuotantolaitoksissa on vanhojen insinöörien viritelmiä, joita ymmärtävät vain nämä tekijät itse. Dokumentit poltettu jälkikäteen ja varmistettu, ettei järjestelmä ole koskaan täydellisesti toimiva. Ovat näin varmistaneet oman työnsä jatkuvuuden myös eläkepäivillä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe