Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pyöräpaja Sampo, Tampere

valohoitoa

Vein perheemme hybridipyörät Pyöräpaja Sampoon (Tampere) huollettavaksi vaihteistonsäädön ja vuosihuollon vuoksi. Painotin erityisesti, että vaihteisto ei toimi kunnolla, se tarvitsee säätöä tms. Sovimme, että pyörät ovat valmiit perjantaina.

Pyöriä hakiessa perjantaina, ainostaan miesten pyörä oli valmis, joten otin valmiin pyörän matkaan mukaan. Testatessa huomasin, sama vaihteisto-ongelma on edelleen olemassa, ketjut hankaavat kiinni tietyillä vaihteilla, vaikka näin ei pitäisi olla. Kiikutin pyörän uudelleen huoltoon. Kaveri nosti pyörän pukille, ja sanoi, että vaihteisto ei ota oikein säätyäkseen. Kysyi minulta, "mitä tälle pitäisi tehdä?" Hyvä kysymys, mutta kysyjän pitäisi tietää vastaus. No jätin pyörän tutkittavaksi.

Sain samalla naisten pyörän huollosta ja testasin vaihteiston toiminnan. Ajettuani 20m, ketju lähti irti takarattaan taakse. Laitoin sen paikalleen, ja sama juttu.

Sitten tuli soitto, että miesten pyörä on valmis, etuvaihtaja oli kuulemma jollain tavalla rikki, jota ei osannut selittää sen tarkemmin. Etuvaihtaja siis vaihdettiin.

Kerroin samalla, että naisten pyörässä ei vaihteisto pelaa odotetulla tavalla. Kysyin samalla, testaanko pyöriä käytönnössä. Kaveri sanoi, että kaikki pyörät käyvät pukilla. Kaveri sanoi, että taitaakin tietää, mikä on vialla. Sovitiin, että hän kiikuttaa autolla miesten pyörän minulle, ja korjaa samalla naisten pyörän.

Miesten pyörä oli nyt kunnossa. Naisten pyörään vaihdettiin taakse joku osa, en muista tarkemmin, jolloin ketjun vaihto-ongelma korjaantui. Testasin naisten pyörää, jolloin huomasin, että ketjut ottavat kiinni keskirattaan ollessa 3:lla ja takarattaan 7:llä. Kaveri sanoi, että ei onnistu säädöllä, pitää vaihtaa etuvaihtaja. Kuulemma sama juttu kuin minun pyörässä. No, hänellä ei ollut enää toista etuvaihtajaa, joten se siitä.

On se uskomatonta, että jos vien pyörät huoltoon, saan ne sieltä samanlaisena takaisin. Toki olihan pyörien ketjuja tietysti öljytty. Vaihteiston toiminta luulisi saatavan kerralla kuntoon huollossa. Jäi kyllä sellainen maku pyörähuollosta, että Pyöräpaja Sampo Tampereella tarjoaa huonoa palvelua = valohoitoa, karttakaa paikkaa!!!

26

6140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fillarini!!!

      Meen kauemmaks tästä liikkeestä!

    • valohoitoa

      110€, naistenpyörän osa takana meni kuulemma Tunturin takuuseen.

      • fillaristit

        Meidän perheellä on samankaltainen kokemus. Kaksi pyörää "vuosihuollettiin", toisen vaihteet eivät toimineet kunnolla huollon jälkeen ja toisen vuosihuoltona oli pelkkä ketjujen vaihto. Toisen pyörän huolto oli unohtunut tehdä, joten sain hakea pyörän myöhemmin huollosta- tosin huoltoa oli tapahtunut vain tämän ketjujen vaihdon verran. Valohoito on oikea termi tämän liikkeen pyöränhuollolle. Onnellinen saa olla jos saa pyörän edes samanlaisena takaisin. Itsenäisyydenkadulla oleva M&M on aivan toista luokkaa. Sieltä sain pyörän hyvin huollettuna takaisin.


    • Aktiivinen Baikkeri

      Suosittelen Active Bikeä huolloissa kun huolloissa. Muuttivat juuri Otavalankadulta Teiskontielle isompiin tiloihin.

      Sielä on homma näpeissä sekä vaativampien pyörien että peruspyörien korjauksessa ja huollossa.

      www.activebike.biz

    • Laura

      Joo, ei voi suositella...

    • westawet

      Joo tuskin tätä liikettä on enään olemassakaan, järkeä nostaa 7 vuoden takainen ketju tänne elävien kirjoihin..

      • Minnamarja

        Kävin pyytämässä apua , kun kesken matkan huomasin, että kumeissa on liian vähän ilmaa 31.3. - 15. Jopa oli töykeä asiakaspalvelija. " Ei mulla ois aikaa, tuollaiset asiat pitäisi hoitaa tammikuussa". Pitkin hampain hän puhalsi kumpaankin kumiin pari puhallusta eli ei mennyt kauaa. Veloitti 5 e.


    • Kanuuna44

      Kyllä valohoitoa on edelleenkin ostettavissa Kalevasta...

    • Ripa71

      Meidän perhe on huollattanut ja huollattaa jatkossakin pyörät/sukset Sampossa. Pelkkiä hyviä kokemuksia. Asiantunteva palvelu ja nopeat huoltoajat. Suosittelen.

    • 3v Treella asunut

      Itse olen kyllä ollut niin tyytyväinen ystävälliseen palveluuna ja huollon laatuun. Esimerkiksi edullisen perushuollon yhteydessä tarakkakin korjattiin! Asiakkaitakin heillä vaikuttaa olevan ihan kiitettävästi.. Ehkäpä korjaaja on vaihtunut sitten 2005?

    • Ottaa viel ohrakyrsä

      No mut hei! Tää on tätä nykyaikaa: paskastakin maksetaan kullan hintaa.
      Ja sitten: Tuoreimman kokemuksen pohjalta täytyy sanoa, että pyörätaikureita ei voi suositella.

    • Kalevassa asuva

      Itse pari kertaa pyörää korjauttanut ja ihmetyttää monien kommentit kun itsellä toiminut ja ystävällistä palvelua saanut.

    • Wau!

      Onnea!

      Viikon vanhin keskustelu, ihan varmasti.

      Kai tähän jokin syy oli..?

      • pyörä seinällä

        no ku kerran ihmetyttää ja tää kerran on keskustelupalsta niin miksei jakais kokemuksiaan muillekin. vaihtoehtoja on tietysti muitakin, esim. kokonaan uuden ketjun aloittaminen, mutta se ei nyt loppujen lopuksi olis yhtään sen parempi vaihtoehto kuin vanhaan jatkaminen.


    • rtre

      Vuonna 2005 siellä oli varmaan vanha omistaja. Nykyinen on ollut paikalla ainakin 6 vuotta. Omistaja osaa hyvin pinnoittaa vanteen jos vaikka pinnoja on poikki.

    • Tyytyväinen asiakas

      Itse käyttänyt perheen pyöriä siellä ja hyvää työtä tehnyt ja neuvookin jos tarvii ite tekemiseen apua.
      Joskus voi tietty mennä asiat väärin, sekaannuksen tai unohduksen takia tms, mutta kyllä mun kokemuksieni mukaan Mikan kanssa pitäisi asiat hoitua, asiassa kuin asiassa.
      Pyörätaikureiden palvelu ja tilatkin ovat kauniisti sanoen surkeita, työn jäljestä en tiedä kun en viitsinyt enempää anoa, että joku jaksaisi kysyä mitä asiaa asiakkaalla on.
      Pyöräpajassa palvelu on kyllä erinomaista ja rentoa, näin pitäisi olla kaikkialla. :)

    • Pyöräilyaktiivi

      Liike on edelleen olemassa ja töitä näyttää riittävän.

      • MTV1

        Joo hyvin ne siellä Sammossa kaikilta osin vetää!


      • kiuyty

        Paras viedä Active bikeen. Siellä pyörät korjattiin jo sodan aikana.


    • Maukka

      Minulla ei ole kuin useita erittäin positiivisia suksi- ja pyöränhuoltokokemuksia Sammosta. Palvellaan kuten jokaisessa huoltopaikassa pitäisi tehdä. Ei voi kuin suositella!

    • Anonyymi

      Tässäpä pieni palaute Pyöräpaja Sammon asiakaspalvelusta, jonka kirjoitin heidän Facebook -sivulle, mutta jonka poistivat sivulta nopeasti. Mielestäni tapaus on kirjoituksen arvoinen ja tänne sen nyt julkaisen ja toivottavasti auttaa ko. pyörähuoltoliikettä kehittämään toimintaansa, Näin se meni:
      Vein kaksi viikkoa sitten perjantaina vaimon Helkama sähköpyörän huoltoon Pyöräpajaan, koska pyörän myyjä (prisma) ilmoitti ko. liikkeen olevan yhteistyökumpani heille. Pyörää luovuttaessa keskustelin myyjän kanssa ongelmasta ja hän totesi, ettei nyt osaa sanoa kauanko korjaus kestää kun ei oo vikakaan tiedossa, tyydyin tietenkin tuohon mutta pyysin ottamaan yhteyttä seuraavalla viikolla kun asia etenee.

      Mitään ei kuitenkaan kuulunut ja soittelin sitten viikon jälkeen perjantaina liikkeeseen itse. Tiedusteluuni pyörän huollon tilanteesta, myyjä totesi ettei sitä ole aloitettukaan katsomaan. Yllätyin tästä ja pyysin josko jonkin arvion saisin valmistumisesta, vastaus oli tylyhkösti "lähetämme sitten textarin". No tänään eli 10 työpäivän päästä luovutuksesta sitten soittelin uudelleen , tällä kertaa vastaus oli "Kyllä se ens viikkoon menee". Pettyneenä tällaiseen takuuhuoltopalveluun kävin hakemassa pyörän takaisin kotiin. Myyjä ei tietenkään osoittanut mitään pahoittelua tms. normi asiakassuhteen voivottelua...en tosin sitä suomalaisena odotakaan.
      Soitin pyörän myyjälle ja sovimme toisen huoltokäynti järjestelyn. Jälkeenpäin jäin pohtimaan mitä asiakkaana tein väärin tai mitä minun olisi pitänyt tehdä, jotta olisin saanut edes pyörän huollon aloitettua tuossa liikkeessä? Itsehän en voinut viedä pyörää sellaiseen liikkeeseen, jossa homma olisi sujunut, kartoitin kyllä sellaiset, mutta eivät ole Prisma yhteistyökumppaneita.
      Lienee niin, että tuollainen sähköpyörän takuuhuolto ei ole lainkaan niin hyvä business kuin normi pyörän pikahuollot, vaikka työtilauksessa näyttää Pajassa olevan sähköpyörähuollolle 20€ lisämaksu.

      nimim. vain-pakki-puuttui

    • Anonyymi

      Ei sähköpyörän huoltoa varten pidä viedä tavalliseen pyöräkorjaamoon vaan Elektrobikelle Lielahteen Possijärvenkadulle. Sehän on Tampereen kaupunginkin valitsema sähköpyörien vuokrauskeskus palvelu ja kyllä ne siellä osaa sähköpotkulautojakin huoltaa.

    • Anonyymi

      Polkypyörän huolto on monen asian summa. Usein suurimat virheet tehdään jo asiakkaan puolella ja ne ovat sitten korjaamattomia/kalliita.

      Itse huoltelin ympäristön asukkaiden autoja ja polkupyöriä ihan harrastepohjalta. Suivaannuin kuitenkin siihen että molemmat ajetaan niin loppuun enenkuin niitä tuodaan huoltoon että pelkät varaosta maksavat jo melkoisesti.

      Polkupyöriä ei öljytä eikä niitä useinkaan säilytetä kosteudelta suojassa. Vaijerit ruostuvat kuoriin, rattaat kuluvat piikeille ja venyneillä ketjuilla ajetaan vaikka ne hyppivät ja aiheuttavat lisää kulumisia. Jos kuulia halkeilee kapoissa niin niitä ei uusita vaikka jurina on melkoinen. Mennään niin pitkään kun vähänkin päästään.

      Ja kun sitten tuollainen muutaman vuoden vanha pyörä joka on ollut rännin alla suurimman osan vuotta, tuodaan huoltoon, niin usein juuri niitä muutaman vuoden ikäisiä osia ei saa enää mistään. Juuri niitä jotka paikki pitäisi vaihtaa. Sitten kun kokonaisuuteen vahdat ketjut ja koitat säätää vaihtjia, niin uudet ketjut kuluneissa rattaissa eivät ole paras mahdollinen yhtälö. Vaihtajienkin kunto on usein samaa luokkaa kuin muu pyörä. Ja jos sanoo että "Tähän menee 500e-1000e osiin" niin johan sitä ihmiset juoksee polkupyöräkauppaan ostamaan 300e pyörää ja autojen ollessa kyseessä vaihtamaan autoa, jolloin saattaa saada juuri samanlaisen pommin.

      Toivoisi että pyören omistajat öljyäisivät pyöriään ja pitäisivät renkaat oikeissa paineissa. Ja kerran vuodessa mittautaisivat sen ovatko ketjut venyneet. Sillä jo näillä asioilla pidetään yörä paljon paremmassa kunnossa. Ketjujen mittauksen yhteydessä voi aina säätää vaihtajia niin että ne toimivat paremmin. Jolloin vältytään vaihtajien ja rattaiden uusimiselta.

      Ja silloin kaikki voittavat

      • Anonyymi

        Asiallista tekstiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiallista tekstiä.

        ”Ja kerran vuodessa mittautaisivat sen ovatko ketjut venyneet” Näin on, jos polkee 1500 kilometriä vuodessa.


    • Anonyymi

      En suosittele viemään ainakaan sähköpotkulautoja huoltoon. Todella tylyt asiakas palvelijat/myyjät sekä hommat ei hoidu ! Soitin liikkeeseen ja kerroin asiani, laudan taka rengas oli puhjennut, sanoivat puhelimitse että samankokoisia renkaita löytyy heidän varastosta . Hain laudan kun viesti tuli viikon päästä että on korjattu. Seuraavana aamuna kahden ajon jälkeen rengas taas tyhjä ja kun katsoin tarkemmin niin siellähän oli sama rengas kun viedessä. Soittaessa uudelleen minulle sanottiin että olisi kannattanut kertoa että olisivat samalla katsoneet pääli kumiakin eikä vain paikanneet sisäkumia. Jos osaisin korjata näitä juttuja itse niin en silloin veisi muualle korjattavaksi. Ja ensimmäisen puhelun tiedot eivät täsmänneet mitenkään jossa luvattiin vaihtaa koko rengas. No 75e siinä meni että hujahti kankkulan kaivoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      66
      1234
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe