Syksyn lämpimät, Antarktisen merijään pienuus ja ennätyksellinen hurrikaanikausi oli ennustettavissa

Miljardin Auringon voimalla välähtänyt nopea radiopurkaus jäljitettiin Linnunradan neutronitähteen – ”Magnetar-teoria” sai vahvistusta

https://tekniikanmaailma.fi/miljardin-auringon-voimalla-valahtanyt-nopea-radiopurkaus-jaljitettiin-linnunradan-neutronitahteen-magnetar-teoria-sai-vahvistusta/

"”MAGNETAR-TEORIAA eivät tukeneet aikaisemmat omasta galaksistamme tehdyt magnetar-havainnot, sillä niiden vapauttama energia oli huomattavasti heikompi kuin muista galakseista tulevat FRB:t.”"

Tuo on mielenkiintoista.

Entäpä kun suurin osa vapautuvasta energiasta vapautuu pimeänä energiana eli energiana jota meidän laitteet eivät voi rekisteröidä?

Tarpeeksi pitkän matkan aikana tuollainen pimeä energia voisi kokemansa entropian takia laajentua rekisteröitävissä olevaksi energiaksi / työntäväksi voimaksi?

Miten paljon Maapallon keskusta sai energiaa esim. joulukuun 27 havaitulta energiapulssilta, joka oli peräisin oman galaksimme magnetartähdestä?

Siis jos tuosta energiapulssista havaittiin vain murto-osa ja suurin osa siitä oli meille pimeää energiaa?

Mikä sai aikaan tsunamin ja maanjäristyksen joulukuun 26 päivä vuonna 2004

https://youtu.be/M2DSuDoVmTg

Jännä että vuosi 2005 oli ennätyksellinen nimettyjen hirmumyrskyjen määrässä mitattuna, sekä ennätyksellinen voimakkaina hurrikaaneina.

Muistatteko vielä Emilyn, Katrinan, Ritan ja Wilman?

Kaikki kategorian 5 hurrikaaneja.

Ja joulukuussa oli tuo erittäin voimakas energiapulssi jota nykyfysiikka ei pysty yhdistämään noin vuorokautta aikaisemmin tapahtuneeseen Aasian maanjäristykseen ja tsunamiin.

Jänniä sattumia vaiko sittenkin vaan "sattumia"?

Katso video ja ihmettele.

https://youtu.be/M2DSuDoVmTg

😃

"Tutkijat perustavat havaintonsa 28. huhtikuuta havaittuun poikkeuksellisen voimakkaaseen nopeaan radiopurkaukseen, joka tuli tunnetun magnetarin suunnalta."

Oliko muuten myös tänä syksynä ennätyksellisen paljon nimettyjä myrskyjä ja myös ennätyksellisen paljon hurrikaaneja?

Ensimmäisen kerran vuoden 2005 jälkeen näin paljon?!?

😃

Aika lämmintäkin on ollunna.

Tosiaan, oletteko kiinnittäneet huomiota miten onkin ollut lämmintä?

Ja antarktisen merijää ollunna pienimmillään sitten vuoden 2012 syksyn.

Jännä että tammikuussa 2012 oli se voimakkauden Auringonpurkausten sarja joka vaikutti isosti Maapallon magneettikenttään ja heinäkuussa 2012 se 150 vuoteen voimakkain Auringonpurkaus.

Ja katos katos, just sitten syksyllä 2012 antarktisen merijää ennätyksellisen pieneksi pääsi.

🤔

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin massiivinen aurinkomyrsky iskeytyi maahan

      "17.1.2012, muutama päivä auringossa tapahtuneen valtavan massapurkauksen jälkeen, tapahtunut auringonpurkaus vaikutti voimakkaasti maan magneettikenttään.

      New Hampshiren yliopistossa tutkitaan parhaillaan tapahtunutta ilmiötä. Harvinaisen tapahtuneesta tekee se, että massapurkauksen seurauksena avaruudessa oli energiahiukkasia, jotka kulkeutuivat auringonpurkauksen seurauksena kohti maata.

      Avaruussään häiriöt voivat aiheuttaa ongelmia sähköverkoissa, satelliiteissa, navigointijärjestelmissä sekä muissa laitteissa. Lentoreittejä voidaan myös joutua muuttamaan. Myös maapallon ilmakehän ulkopuolella olevat astronautit voivat olla vaarassa.

      Nyt tapahtunut auringonpurkaus oli voimakkuudeltaan hyvin lähellä x-luokkaa, joka on voimakkain mahdollinen aurinkomyrskyn taso. Vaikutuksen voimakkuutta lisäsi useiden purkausten sarja."

      http://www.co2-raportti.fi/?page=ilmastouutisia&news_id=3295

      Ja heinäkuussa siis vielä tämä

      Nasa: Vältimme tietämättämme täpärästi maailmanlaajuisen katastrofin heinäkuussa 2012 - suurin aurinkomyrsky 150 vuoteen ei osunut

      https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/nasa-valtimme-tietamattamme-taparasti-maailmanlaajuisen-katastrofin-heinakuussa-2012-suurin-aurinkomyrsky-150-vuoteen-ei-osunut/23e05f2a-682c-3e3c-92bc-25ce3d3f62ac

      🤔🤔🤔

      😃

    • Anonyymi

      Sinulla on salaperäisiä energioita, joita mitkään laitteemme eivät kykene rekisteräimään ja silti ne aiheuttavat valtavia vaikutuksia Maan kuoreen ja ilmakehään.

      Vaatteettomia keisareita, tonttutihentymiä tai muitakaan OSP hiukkasia ei todellakaan tarvita selittämään ilmiöitä, joiden syyt ovat olleet tiedossa varmaan jo sata vuotta.

      Aurinkopurkaukset ja niiden vaikutukset ovat varmasti jokaiselle kaltaiselleni URSA:n jäsenelle selvää pässinlihaa.

      • Anonyymi

        Niin, eikös nykyinen kosmologia sisällä pimeää ainetta ja pimeää energiaa?

        Hokkus pokkus ylimääräisiä tilaulottuvuuksia?

        Hokkus pokkus avaruuden jne?

        Laajenevassa pimeässä aineessa, jota galaksien keskusten avaruudessa laajenevat supermassiiviset kohteet säteilevät, ei ole mitään ihmeellistä.

        Laajenevaan Aurinkokuntaan näitä laajenevia pimeän aineen laajenevia tihentymiä työntynee 26 sekunnin välein aaltoina.

        Avaruudessa laajenevan Maapallon sisällä niistä pieni osa laajenee uudeksi laajenevaksi aineeksi josta osa työntyy uutena kaasuna ulos Maapallosta, saaden aikaan hurrikaaneja ja tornadoja.

        Geologit löysivät 1960-luvulla maapallolta 26 sekunnin välein sykkivän ”pulssin”, mutta kukaan ei vieläkään ole löytänyt sille selitystä

        https://tekniikanmaailma.fi/geologit-loysivat-1960-luvulla-maapallolta-26-sekunnin-valein-sykkivan-pulssin-mutta-kukaan-ei-vielakaan-ole-loytanyt-sille-selitysta/?fbclid=IwAR3Cx_aXHJpwOQUDpLjwv2A-_AHTG3Dw8L-zEcwKGzdFiLdeCKnVCgWHrPg

        😃


      • Anonyymi

        Meille Mensan jäsenille ei asiassa ole mitään ihmettelemistä . Voi vaan todeta, että joku sekopää on ottanut ohjeekseen uuden salaliittoteorian.


    • Anonyymi

      Oletko tutustunut näihin raamatun teksteihin koskaan?

    • Ennustan että Jupiterin punainen pilkku voimistuu seuraavan vuoden aikana. Tai sitten Jupiter saa itselleen uuden myrskyn. Näin kävi vuonna 2006. Vähän yli vuoden viiveellä sen jälkeen kun Aurinkokuntaan työntyi joulukuussa 2004 voimakas energiapulssi joka oli peräisin magnetarista.

      Tuo vuonna 2006 syntynyt myrsky sai silloin nimekseen Jupiter Red Spot jr.

      🤔

      • Anonyymi

        Minäpä ennustan, että ensi talvena on pakkasta ja ensi kesänä sataa vettä. Tuo perustuu erään neutronitähden avautumisiin.

        🐒🐒🐒


      • Anonyymi

        Pistetään ylös. Hyvä että joku rajatilatieteilijöistä tekee jonkun ennustuksen. Joka kerta on kopsahtanut kiville kun tehdään ennustuksia näin älyttömillä pohjilla, mutta katsotaan miten käy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pistetään ylös. Hyvä että joku rajatilatieteilijöistä tekee jonkun ennustuksen. Joka kerta on kopsahtanut kiville kun tehdään ennustuksia näin älyttömillä pohjilla, mutta katsotaan miten käy.

        Tällaisessa ennusteessa on melko hyvä onnistumismahdollisuus kun vaihoehtoja on varsin vähän. Toisaalta pilkun koko on ollut paremminkin hitaasti pienenevä kuin kasvava, vaikkakin muutos on ollut hyvin pientä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällaisessa ennusteessa on melko hyvä onnistumismahdollisuus kun vaihoehtoja on varsin vähän. Toisaalta pilkun koko on ollut paremminkin hitaasti pienenevä kuin kasvava, vaikkakin muutos on ollut hyvin pientä.

        Todennäköisin vaihtoehto on että myrsky heikkenee. Toki kun kukaan ei pysty sitä oikeasti ennustamaan se voi myös vahvistua. Tärkeintä on antaa foliolle edes joku senssi onnistua, kun hatusta ennustuksia tekee.


    • Mietin jo vähän aikaa että saapa nähdä alkaako Jupiterissa tapahtua. Eli voimistuuko punaisen pilkun alueen myrsky.

      Syntyykö uusia myrskyjä jne.

      No eipä tarvinnut kauan odotella 😃

      Siellähän onkin jo tapahtunut merkittäviä muutoksia. On se vaan jännä että näitä sattumia työntyy esiin aina vaan.

      😮😮😮

      Hubble captures crisp new portrait of Jupiter's storms

      https://phys.org/news/2020-09-hubble-captures-crisp-portrait-jupiter-1.html

      "This latest image of Jupiter, taken by NASA's Hubble Space Telescope on Aug. 25, 2020, was captured when the planet was 406 million miles from Earth. Hubble's sharp view is giving researchers an updated weather report on the monster planet's turbulent atmosphere, including a remarkable new storm brewing, and a cousin of the famous Great Red Spot region gearing up to change color—again."

      Entäs tämä 😮😮😮

      "Another feature researchers are noticing has changed is Oval BA, nicknamed by astronomers as Red Spot Jr., which appears just below the Great Red Spot in this image. For the past few years, Red Spot Jr. has been fading in color to its original shade of white after appearing red in 2006. However, now the core of this storm appears to be darkening slightly. This could hint that Red Spot Jr. is on its way to turning to a color more similar to its cousin once again."

      Lue ajatuksella.

      "For the past few years, Red Spot Jr. has been fading in color to its original shade of white after appearing red in 2006. However, now the core of this storm appears to be darkening slightly. This could hint that Red Spot Jr. is on its way to turning to a color more similar to its cousin once again."

      Mielenkiintoista seurata miten paljon Jupiter on saanut keskustaansa ylimääräistä energiaa tästä 😃

      Linnunradassa näkynyt ultrakirkas välähdys varmistui nopeaksi radiopurkaukseksi.

      https://www.avaruus.fi/uutiset/tahdet-sumut-ja-galaksit/linnunradassa-nakynyt-ultrakirkas-valahdys-varmistui-nopeaksi-radiopurkaukseksi.html

      ❤️

      • Anonyymi

        Aika jännää, että teit ”ennustuksesi” noiden tapahtumien jälkeen. 🤣🤣🤣

        Minäkin voin ennustaa viime viikon lottonumerot...

        🐒🐒🐒


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aika jännää, että teit ”ennustuksesi” noiden tapahtumien jälkeen. 🤣🤣🤣

        Minäkin voin ennustaa viime viikon lottonumerot...

        🐒🐒🐒

        Niin, tuo oli ennustettavissa, mutta tuo havainto magnetarin purkauksesta uutisoitiin vasta muutama päivä sitten.

        Mutta, joo, 2004 magnetarista työntyneen energiapulssin viive oli Jupiterissa reilu vuosi.

        Eli aikas syvälle pääsi tuota pimeää energiaa Jupiterissa ennen kuin alkoi törmäilemään Jupiterin aineeseen.

        Ennustankin että Jupiterin myrskyt yltyvät vielä pidemmän voimakkaammiksi.

        Tämän hetken voimistumiset perustunevat siihen että Jupiter oli galaksin keskustan ja Auringon välisellä alueella about vuosi sitten ja nyt jo pidemmän aikaa Autingon ja Saturnuksen välisellä alueella.

        Saturnuksen vaikutusta ennakoin jo monta kuukautta sitten tiede.fi keskusteluissa.

        😃


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aika jännää, että teit ”ennustuksesi” noiden tapahtumien jälkeen. 🤣🤣🤣

        Minäkin voin ennustaa viime viikon lottonumerot...

        🐒🐒🐒

        Ennustankin että Jupiterin myrskyt yltyvät vielä pidemmän aikoo voimakkaammiksi.

        2022 Jupiter saa energiaa keskustaansa Neptunukselta ja Auringolta.

        Ja 2024 Uranukselta ja Auringolta.

        Ennen vuotta 2022 ehditään näkemään tuon magnetarin vaikutukset.

        😃


    • Tällä videolla tuosta 27 joulukuuta 2004 havaitusta energiapulssista.

      Oli ollut modernin astrofysiikan suurimpia tapauksia.

      Hyppää suoraan kohtaan 3.20 😃

      https://youtu.be/M2DSuDoVmTg

      ❤️

    • Tämäkin erittäin mielenkiintoista

      25.03.2012 | Sakari Nummila

      Aurinkomyrsky pumppasi Maan ilmakehään 26 miljardia kilowattituntia energiaa
      Maaliskuun 8.-10. päivinä riehunut aurinkomyrsky toi maapallon yläilmakehään yhtä paljon energiaa kuin New Yorkin asukkaat käyttävät kahdessa vuodessa. Suomessa tapahtuma näkyi komeina revontulina.

      https://www.avaruus.fi/uutiset/maa-ja-lahiavaruus/aurinkomyrsky-pumppasi...

      ""Tämä oli suurin lämpöannos, minkä olemme saaneet aurinkomyrskystä sitten vuoden 2005", väittää Martin Mlynczak Nasasta. "Se oli suuri tapahtuma, ja näytti miten Auringon aktiivisuus voi suoraan vaikuttaa planeettaamme."

      Niin, aika jänskiä sattumia nämä joo 😃😃😃

      2004 joulukuun 27 Aurinkokuntaan todella voimakas energiapulssi jota Auringon ja planeettojen sisälle.

      2005 syksyllä neljä 5 kategorian hurrikaania USAn itärannikolla.

      2005 Auringossa näköjään ainakin yksi erittäin voimakas purkaus siten että seuraavan kerran yhtä voimakas vasta vuonna 2012 maaliskuussa.

      Muistatteko 2011 maaliskuun tapahtumat Japanissa?!?

      Ettei vaan Aurinkokuntaan työntynyt silloinkin paljon rekisteröimätöntä laajenevaa pimeää energiaa / työntävää voimaa, saaden aikaan sen Japanin tsunamin ja maanjäristyksen?!?

      Siten että tuota energiaa työntyi myös muiden planeettojen ja Auringon sisälle jne.

      ❤️

      • Anonyymi

        *Prööt!!!*

        Tuli pieru, etten vaan olis taas syönyt hernekeittoa ja ruisleipää... 🤔


      • Anonyymi

        Todennäköisesti ne mystiset voimat tulevat Ladojen kampiakseleiden jakokulmien jäännöksistä. 🤔🙊


    • Anonyymi

      ""MAGNETAR-TEORIAA eivät tukeneet aikaisemmat omasta galaksistamme tehdyt magnetar-havainnot, sillä niiden vapauttama energia oli huomattavasti heikompi kuin muista galakseista tulevat FRB:t.”"

      Tuo kertoo kaiken.

      Mitä lähempää tuollainen energiapulssi on peräisin, sitä vähemmän entropia on ehtinyt vaikuttaa niihin avaruudessa laajeneviin tihentymiin joista pulssi koostuu.

      Siksi se on suurimmaksi osaksi meille rekisteröimätöntä pimeää energiaa.

      Mutta planeettojen ja Auringon sisällä niiden itsensä sisälle työntyy laajenevaa työntävää voimaa, sisäinen paine kasvaa ja ne alkavat törmäilemään Maapallon keskustan laajeneviin atomien ytimiin jne.

      😃

    • ""MAGNETAR-TEORIAA eivät tukeneet aikaisemmat omasta galaksistamme tehdyt magnetar-havainnot, sillä niiden vapauttama energia oli huomattavasti heikompi kuin muista galakseista tulevat FRB:t.”"

      Tuo kertoo kaiken.

      Mitä lähempää tuollainen energiapulssi on peräisin, sitä vähemmän entropia on ehtinyt vaikuttaa niihin avaruudessa laajeneviin tihentymiin joista pulssi koostuu.

      Siksi se on suurimmaksi osaksi meille rekisteröimätöntä pimeää energiaa.

      Mutta planeettojen ja Auringon sisällä niiden itsensä sisälle työntyy laajenevaa työntävää voimaa, sisäinen paine kasvaa ja ne alkavat törmäilemään Maapallon keskustan laajeneviin atomien ytimiin jne.

      😃

    • Anonyymi

      Oletko tutustunut raamatun teksteihin?

    • Anonyymi

      Ennustaminen on helppoa. Varsinkin jälkeenpäin ennustaminen.

      • Niin.

        Ennustan nyt että Jupiterin myrskyjen kokonaisenergia tulee kasvamaan vielä tuntuvasti seuraavan vuoden aikana.

        Lisää energiaa tulossa vielä 2022 Neptunukselta ja 2024 Uranukselta.

        Sitten seuraavan kerran vasta 2031 kun on taas Auringon ja galaksin keskustan supermassiivisen kohteen välisellä alueella.

        Pitää tosin huomioida ja nämä energiapulssit Aurinkokunnan ulkopuolelta.

        😃


      • Anonyymi

        Tosin Michael Mann ei onnistunut edes menneisyyden ennustamisessa.
        James Hansen ei taas osannut ennustaa tulevaisuuttakaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe