Menetinkö unelman, jota ei ehkä ollutkaan?

Anonyymi

Erosta jo muutama vuosi ja nyt kun etäisyyttä on tullut asiaan, niin onkin yhtäkkiä tullut ikävä sitä perhettä. Lasten kautta jotenkin elän sitä kaipausta ja sitä, että se unelma ydinperheestä ja kaikesta siihen liittyvästä ei toteutunutkaan. Kaikki unelmat hävisi kuin tuhkatuuleen. Aikaa kuuluu ja lapset kasvaa ja sitä unelmaa ei enää saa takaisin. Miten siitä pääsee yli?

Miksi aika kultaa muistot? Jos miettii meidän sihdetta, kun oltiin vielä yhdessä, niin eihän se silloinkaan ollut sitä unelmaa. Olihan niitä hyviä hetkiä, mutta olin aika yksin silloinkin. Miksi siis kaipaan sitä perheunelmaa, jota ei koskaan edes ollut? Menetinkö vain sen unelman ja siksi se tuntuu pahalta? En varsinaisesti kaipaa sitä ihmistä, vaan sitä helppoutta, että toinen tietää sun historian ja lasten jutut ja kaikki ja että toinen on tukena arjessa, vaikkei sekään nyt lopulta edes ollut niin.. Oli kasvatus riitoja, mykkäkoulua, henkistä kutistamista jne.. Miksi siis kaipaa sellaista mikä ei tuntunut hyvältä? Vai tekeekö tämä joulunaika kaiken vaan raskaammaksi.

6

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Menee ohi ajan kanssa. Tekee hyvää ihmiselle herätä kuplasta, joka on rakennettu kulissien varaan. Tulet rakastumaan tästä eteenpäin aitoihin asioihin, itseesi, hyviin ihmisiin ja kaikkeen, mikä tekee sinusta aidomman oman itsesi.

      Moni myy elämänsä feikille. On talot, autot ja ”joku”. Sydän tyhjänä ja loppuun palaneena.

      Tulet pääsemään tuosta yli, on vain yksi vaihe :)

      • Anonyymi

        En ole AP. Kirjoitat hyvin! Minkä ikäisen ihmisen elämänkokemuksesta teksti syntyi?


    • Anonyymi

      Erossa särkyy pala unelmaa ja sitä ehjäksi ei enää koskaan saa. Jotain voi tilalle tulla. Ihan kelvollistakin voi saada. Vaan se ydinperheen unelma on rikki ja pysyy.

    • Anonyymi

      Big Brotherista tuttu asianajaja Sini, 33, sai syksyllä aikaan ennennäkemättömän kohun. Hän poistui BB-talosta sen jälkeen, kun hänen aviomiehensä oli jättänyt avioerohakemuksen.

      Porilaisesta Sinistä tuli yksi syksyn puhutuimmista tosi-tv-julkkiksista. Sinin osallistuminen tosi-tv-ohjelmaan nosti myös hänen työpaikkansa julkisuuteen, minkä takia hän joutui jäämään sivuun työstään asianajotoimistosta.

      Kyseinen lakitoimisto on Sinin avioeroa hakeneen miehen omistama.

      On kyllä käsittämätöntä, että nainen ei ajattele kiimassaan seurauksia itselleenkään.

    • Anonyymi

      No, aika kultaa muistot. Lisäksi kyse on myös ajattelutavasta ja luonteesta. Osa ihmisistä pyrkii löytämään ja muistamaan asioista aina hyvät puolet, niillä jaksaakin pitkälle. Alottajan kuvaamassa tilanteessa ne raskaamman jutut vain oli niin raskaita etteivät hyvät jutut auttaneet kestämään tilannetta. Ydinperhe ajatus on kyllä monesti niin vahva, että pettymys sen toteutumattomuudesta on monesti raskas. Tämän vuoksi selittyy myös se, että eronneiden perheiden lapset myös herkemmin eroaa omista liitostaan, heillä ei ole samanlaista ydinperheen mallia ja ihannetta.

      • Anonyymi

        Eroperheiden lapsilla voi olla yhtä vahva tai jopa suurempi tarve ja unelma ydinperheestä, kuin sellaisessa kasvaneilla. Kuitenkin voisi ajatella, että he eroavat helpommin, koska se on heille parempi vaihtoehto, kuin kulissin ylläpitäminen. Voisi ajatella, että osa ydinperheistä on laiskuuttaan tai kulissin tarvettaan yhdessä, vaikka parisuhde olisi laimentunut pelkäksi kiintymykseksi ja tottumukseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      56
      861
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe