Aihe

Kirjeen tai postikortin allekirjoitus

Anonyymi

Jos joku pari lähettää vaikka joulukortin tms. postikortin, vaikkapa miehelle, minkä logiikan mukaan nainen kirjoittaa terveisiin oman nimensä ennen miehensä nimeä?

Voisi ymmärtää jos on naiselle lähetetty kortti, niin silloin nainen kirjoittaisi nimensä ensin, mutta miehelle luulisi miehen kirjoittavan nimensä ensin :P

Minä olen vanhan koulukunnan mies jonka mielestä mies on perheen pää.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jaa ... en ole oikeastaan koskaan ajatellut tota sen syvällisemmin. Tää tulee itselleni täysin luonnostan näin, mutta yritän nyt avata miten se itelläni menee.

   Silloin jos vaikka kortti menee täysin tasapuolisesti molemmilta, vaikka yhteisille ystäville, niin laitan oma nimeni ensi. Ihan vain koska se on omani ja minä sitä korttia siinä kirjoitan. Oletan, että mies myös kirjottais omansa ensin, mutta en tiedä tekisikö. En tulisi koskaan tarkistaneeksi. Jos kortti menee selvästi miehen puolelle, niin pistäisin miehen nimen ensiksi. Jos itse olisin niille vastaanottajille käytännössä outo ihminen, niin saattaisin jopa jättää oman nimeni kokonaan pois ja kirjoittaa esim. "Esko Esimerkki perheineen". Lahjoissa taas kirjaan ensin sen ns. oleellisimman lahjanantajan. Eli jos menis vaikka miehen äidille, niin laittaisin miehen nimen ensiksi. Jos taas menisi minun äidilleni, niin laittaisin oman nimeni ensin. Nyt jouluna esim. annoin äitini kanssa muutaman yhteisen lahjan ja niihin kirjasin äitini nimen ensin. Koin, että niissä " mummi" oli oleellisempi lahjanantaja, kuin täti (eli minä).

   • Anonyymi

    Niin no kortin kirjoittaneen nimi ensin on tietysti ihan hyvä peruste. Monesti naisilla on parempi käsiala kuin miehillä.


  • Anonyymi

   Minulle sekä kortin saajan että lähettäjänä ei ole mitään merkitystä kumpi nimi on ensin. Mies on perheen pää, jos sen aseman on ansainnut ja sen hallitsee!

   • Anonyymi

    hähhähhähhäh, arvasin että naiset suuttuu tuosta xD


  • Anonyymi

   Vanha tapa

  • Anonyymi

   jaa, kuka milläkin tapaa, mutta suosittelen siirtymään samaan käytäntöön kuin minä ja puolisoni. En ole eläessäni (olen 63v) lähettänyt yhtään joulu- tai muutakaan korttia.
   Muutama suruadressin on lähetetty. Niiden tekstit on kirjoitettu kukkakaupassa. Ensimmäiseksi osanottajaksi on laitettu se kumpi meistä oli vainajan kanssa läheisempi.

   Joulutervehdykset olemme perinteisesti hoitaneet puhelimitse soittamalla. Mies soittaa omille sukulaisilleen ja kavereilleen, minä omilleni.

   Mitä taas tuohon kuka on perheen pää, onneksi meillä kummankaan ei ole tarvinnut yksin tuollaista virkaa hoitaa. Johtuu varmaan siitä kun olemme molemmat tehneet jo ennen parisuhdetta ja koko parisuhteen ajan (yli 40 vuotta) kolmivuorotyötä. Välillä työvuoron kesto on ollut jopa 48h. Kun on useampi lapsi ollut, kummankin oli pakko tehdä kaikkia niitä asioita mitä perheessä kulloinkin eteen tuli. Hyvin on parisuhde kestänyt tätä "perheenpäätöntä" menoa.
   Eikä nuo lapset eikä lapsenlapsetkaan tehneet/eivätkä tee eroa sillä mitä meillä isovanhemmilla on jalkojen välissä. Hyvin niille on kelvannut, ja kelpaa, kumpi tahansa meistä mahdollisen hädän hetkellä jeesaamaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   7952
  2. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   118
   7758
  3. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   514
   6006