Aihe

Lihavuudessa ei ole mitään järkeä,sairaudet

Anonyymi

Ei ole mitään järkeä olla lihava.Laiha 60 kiloinen liikuntaa harrastava syö 1000 kaloria enemmän joka päivä kuin 140 kiloinen liikuntaa harrastamaton henkilö.

Liikuntaa harrastava 60 kiloinen 3300-2500 kal pv
Liikuntaa harrastamaton 140 kiloinen 2300 kal pv

Lihavuus aiheuttaa paljon eri sairauksia esim rasvamaksa,korkea verenpaine yms,lisäksi toinen sairaus aiheuttaa toisen ja taas toisen sairauden ja niin edelleen.
Jos esim menee ensin polvet tai lonkat niin huonoon kuntoon,ettei pysty liikkumaan ja joutuu vaihtamaan tekonivelet sitä siitä tulee jokun muu sairaus esim ensin verenpaine,siitä tulee sydänvika,(verisuonet tukkeutuu)senkin joutuu leikkaamaan ohitusleikkauksella tai pallolaajennuksella.

https://www.perttimustajoki.fi/lihavuus-ja-31-sairautta/

13

79

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lihavuus ei johdu useimmilla ainakaan tiedonpuutteesta.

  • Anonyymi

   Jos ihminen pystyisi aina toimimaan sen mukaan, mikä on järkevää niin esim. tällaisille palstoille ei tulisi yhtään kommenttia.

   Järkevyys tai sen puute ei liity painonhallintaan, syyt ovat syvemmällä.

   • Anonyymi

    "Jos ihminen pystyisi aina toimimaan sen mukaan, mikä on järkevää niin esim. tällaisille palstoille ei tulisi yhtään kommenttia."

    Välillä tulee jppa järkeviä mutta valvonnan vajakit poistaa.


  • Anonyymi

   "Ei ole mitään järkeä olla lihava.Laiha 60 kiloinen liikuntaa harrastava syö 1000 kaloria enemmän joka päivä kuin 140 kiloinen liikuntaa harrastamaton henkilö.

   Liikuntaa harrastava 60 kiloinen 3300-2500 kal pv
   Liikuntaa harrastamaton 140 kiloinen 2300 kal pv"

   Ja syyliset löytyy mm. THL:stä ja Mustajoen kaltaisista tyysyttyneen rasvan pelkoisista kärryiltä pudonneista.

   • Anonyymi

    Liikuntaa harrastamaton 140 kiloinen 2300 kcal pv"
    Tuollainen perusteeton väite ei voi pitää mitenkään paikkaansa. Fysiologinen mahdottomuus.
    Jos normimittainen ihminen painaa 140 kg, niin yli 3000 kcal täytyy vähintäin vuorokaudessa syödä ettei pääse laihtumaan. Ison kropan ylläpito 140 kg massakunnossa vaatii jatkuvaa ahmintaa.


   • Anonyymi

    "Ja syyliset löytyy mm. THL:stä ja Mustajoen kaltaisista tyysyttyneen rasvan pelkoisista kärryiltä pudonneista."

    Paljonko jouduit pudottamaan pelottavaa tyydyttynyttä rasvaa vyötäröltäsi ennen kuin putosit kärryiltä??


   • Anonyymi

    Ainutlaatuista pelkistämistä! LIKUNTA?! Paas ajatellen!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Liikuntaa harrastamaton 140 kiloinen 2300 kcal pv"
    Tuollainen perusteeton väite ei voi pitää mitenkään paikkaansa. Fysiologinen mahdottomuus.
    Jos normimittainen ihminen painaa 140 kg, niin yli 3000 kcal täytyy vähintäin vuorokaudessa syödä ettei pääse laihtumaan. Ison kropan ylläpito 140 kg massakunnossa vaatii jatkuvaa ahmintaa.

    Jos on hiemankin lihasta niin pelkkä elintoimintojen ylläpitäminen ilman silmienkään räpyttelyä liikuntana nappaa tuon 2300kcal/vrk!

    Painoni oli noin 90kg kun tuo elintoimintojen ylläpitäminen vaati 2230kcal/vrk.
    Kun tuohon lisätään pelkkä arkinen perusLIIKKUMINEN niin ollaan jo aivan toisissa lukemissa.

    Johtopäätöksesi on täysin oikea ja ymmärrettävästi ilmaistu.


  • Anonyymi

   Sairaalloisen lihavat ovat sairaita. Harvoin massiivisen painavat elävät ikivanhoiksi, eli säästöä tulee, kun pitkäaikaisia hoitokuluja ei synny eikä tarvitse maksaa eläkkeitä vuosikymmeniä. Sen sijaan kun pysytään suhteellisen tavanomaisissa vaakalukemissa, niin pelkkä BMI lukema ei kerro sairastavuudesta mitään. Painavampi ihminen voi olla terveempi ja liikunnallisempi kuin laiha. Vyötärön mitta on jo parempi mittari, se mittaa sisäelinrasvaa. Hoikallakin voi olla liikaa sisäelinrasvaa.

   Mitä laihempi on, niin sitä vähemmän on sekä rasvaa että lihasmassaa. Jossain vaiheessa liiallisen laihuuden terveysvaikutukset ovat yhtä haitalliset kuin ylipainon. Rasvakudos on elin, joka lähettää hormonaalisia viestejä. Yllättäen hyvin rasvaton ihminen on samalla lailla sydänsairauksien riskissä kuin hyvin lihava. Eli tyhjät rasvasolut muuttavat aineenvaihduntaa samaan tapaan kuin hyvin täydet.

   Oletteko katselleen iäkkäämpiä normaalipainoisen tai hoikan näköisiä ihmisiä? Terveellä liikkuvalla nuorella ihmisellä on yleensä muodokkaat ja vahvat reidet. Monella iäkkäällä reidet alkavat olla tikut. Jopa talvivaatteissa näkee, että polvet pistävät esiin ja housut ovat väljät pakaroiden ja reisien kohdalta. Lihasmassan katoaminen on terveydelle haitallista. Voi olla terveellisempää olla vähän nk. ylipainoinen, jos sillä saa suojeltua lihasmassaa kuin laiha. Laihalla myös luiden rasitus jää vähemmälle. eli luut heikkenevät. Kun tuollainen kuihtunut iäkkäämpi ihminen kaatuu, hän saa luunmurtumia, ja pahimmassa tapauksessa jää sängyn pohjalle, saa ehkä infarktin siihen päälle.

   • Anonyymi

    Lihasmassa katoaminen on terveydelle vaarallista? Eipä se ainakaan ole eduksi.
    Viimeisten 10:n vuoden aikana rasvatonta nettolihasta on kadonnut noi 600g/vuosi vauhtia.
    Reisistä, pakaroista ja selästä.
    Olen 77v eikä tuosta kadosta ole vielä muuta haittaa kuin se, että voimataso laskee.
    Käyn salilla 6krt/vko joista yksi kerta on aerobinen.
    Tänään vedin normitangon hack-kyykyn pyramidin 170 kiloon joka vastaa mavessa minulla noin 180kg - 190kg. Pituuteni on nyt 172cm ja paino on romahtanut 83kg:oon.
    InBody pinnat ovat laskeneet 93:een ja ihannepainoni on 0,9kg nykyistä alhaisempi.

    Asiaa harrastamattomalle luvut eivät merkitse mitään mutta suosittelen kaiken ikäisiä ukkoja kokeilemaan. Kuka treena, se tietää. Kuka ei ole treenannut niin voisi akoittaa kokeilun vaikka 100kg:lla.

    Rasva on 16% ( 10 - 20) ja vatsaontelo on vähärasvainen 67,8 kun yleinen hyvä taso on 100 tai alle sen. Ikäiseni viitealueen yläraja on noin 150.

    Siis lihasta katoaa vaikka hangoittelee vastaankin. Lihaskato vaikuttaa myös lepokulutukseen. Molemmat laskevat tasatahtia.


  • Anonyymi

   Ihmisen elimistö muodostaa niin sanotun painon tavoitetason, jonka se pyrkii pitämään kaikin keinoin. Siksi erittäin kovalla työllä saatu painon aleneminen ei pysy vaan heti seuraavana heikkona hetkenä ihminen lihoaa takaisin samaan painoon kun syö hieman vapaammin.

   • Anonyymi

    Aijaa, ei minulle noin käynyt, en taida siis olla ihminen laisinkaan.


   • Anonyymi

    Ei pidä paikkansa,kyllä se paino RIIPPUU aivan siitä miten paljon syöt ja miten paljon liikut.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   106
   5086
  2. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   1610